ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.07.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pe un picior de plai la... Gura de Rai

TIPĂREȘTE

Dupa cum ziceam in articolul despre Valea lui Stan, castigand prin toamna lui 2014, un mini-premiu amfostacolo.ro, de tipul “Weekend gratuit (2 nopti) la pensiune sau hotel din Romania”, premiu valabil in 2014 si 2015, in dorinta de a-l valorifica am inceput sa caut cazare in zona obiectivului nostru din aceasta tura: Drumetie pe Valea lui Stan

Am inceput sa caut cazare in zona, cazare care sa nu fie nici la sosea, dar nici prea departe de Valea lui Stan, si sa nu aiba nicio recenzie pe AFA, conditie obligatorie.

Tot periind net-ul, m-am oprit asupra Pensiunii Gura de Rai din satul Turburea.

Am sunat, mi s-a raspuns prompt, m-am interesat de disponibilitate pentru week-end-ul ce se apropia, dar si de posibilitatea de a manca la pensiune.

Raspunzandu-se afirmativ la toate intrebarile, am rezervat, comunicand gazdei ca am fi interesati de a beneficia de micul dejun si de cina pe perioada cat stam acolo. Au fost de acord. Nu a fost nevoie de plata unui avans doar rezervarea telefonica.

Intotdeauna in cautarile noastre de locuri de cazare incercam a gasi pensiuni, cabane mai retrase, nu langa sosea sau harmalaie, pe cat posibil pensiunea sa aiba o arhittectura placuta, integrata in peisaj.

Aceasta pensiune aleasa de aceasta data, teoretic intrunea toate conditiile, fiind amplsata in satul Turburea, la vreo 5km distanta de soseaua ce trece prin Comuna Corbeni de care apartine si satul Turburea, cu un aspect placut in poze.

Pentru a ajunge la aceasta pensiune, se merge pe DN7C (Transfagarasan), iar la vreo 20km, dupa Curtea de Arges, in localitatea Corbeni, se face dreapta pe un drum asfaltat spre satul Turburea. Imediat ce se trece Argesul pe un pod de beton, se urmeaza drumul in partea stanga pe langa firul apei, vreo cateva sute de metri si apoi in sus spre Turburea.

Din sosea, din Corbeni, exista un indicator rutier spre Turburea, dar niciun indicator cu aceasta pensiune. Se merge pe DC262.

Din Corbeni pana in Turburea sunt cam 5 km, din care primi 2,5 km asfaltati iar restul pe un drum de macadam. Drumul este bunicel atat pe asfalt cat si pe macadam.

Dupa ce treci succesiv prin alte doua catune Poienari si Berindesti, dar care nu sunt identificate prin niciun panou indicator de localalitate, ajungi in Turburea, unde inaintand vreo 200m in sat am dat de un magazine mixt care indeplineste si rolul de birt al satului. :)) De acolo exista si un indicator cu numele pensiunii, indrumandu-te sa o iei pe drumul din stanga, nu pe cel ce merge inainte, spre centrul satului.

Dupa inca vreo 300m de mers pe un drum cu o panta mai accentuata, se ajunge in curtea pensiunii.

Pensiunea Gura de Rai este de fapt singura pensiune din acest satuc, care mai are se pare la acest moment vreo 25 de familii.

Pensiunea se compune din trei corpuri de cladire: un corp construit mai recent, casa in care locuiesc proprietari, tot mai noua, dar si o casa batranesca renovata. Aceasta casa este “vedeta” pensiunii. Are doua camera dotate fiecare cu cate 2 paturi duble dar si amenajata o baie extrem de generoasa ca spatiu, dotata si cu bideu si masina de spalat rufe. N-ai fi zis! :)) Amenajarea interioara a celor 2 camere este simpla pastrandu-se sobele si cuptorul din “tinda” casei, dar beneficiind de incalzire centrala prin intermediul caloriferelor racordate la centrala termica. Are o frumoasa terasa, inalta, camerele de locuit fiind de fapt un parter inalt, iar sub ele, cu intrare de afara, aflandu-se o camara, in care se intra direct de afara. Si sala de mese este frumos amenajata si decorata rustic, avand deasupra, cu acces pe o scara interioara de lemn, camere de locuit. In fata acestei case batranesti, este amenajata si o terasa deschisa unde poti manca, la aer.

Celalalt corp de cladire, mai nou, are 2 camere duble la parter si 2 camere duble la etaj fiecare camera avand baie proprie si televizor in camera.

La parterul acesteia exista o mica terasuta comuna celor doua camera, unde exista cate o bancuta de lemn pe care poti sta si admira natura.

La etaj accesul se face pe o scara de lemn, exterioara, camerele de la etaj avand fiecare balcon propriu.

In camera, maricica, pe langa masuta televizorului, mai exista si o comoda cu cateva sertare, 2 scaune si un cuier la intrare. Suficient mobilier, cel putin pentru nevoile noastre.

Baia in schimb destul de mitititica, iar usa aleasa destul de nefericit, avand latime mare, 80 cm, usa obisnuita de camera, iti ingreuna accesul in baie, deschizandu-se practic peste vasul de WC, trebuind sa te cam strecori printre lavoar, cabina de dus si vas WC, cand deschideai usa baii. Iar geamul de la baie, era fix, nu se putea deschide.

Apa calda suficienta, de caldura nu a fost nevoie in calorifere.

Ajungand pe seara la pensiune, gazdele ne-au asteptat cu cina pregatita, o ciorbita de perisoare, iar la felul doi carne si carnati prajiti, de la garnita, cu mamaliguta.

Totul servit din vase ceramice, personalizate cu numele pensiunii.

Am fost asteptati si cu o rachie, din partea casei. Iar la sfarsitul mesei ca desert clatite cu dulceata.

Micul dejun a fost compus de fiecare data din produse de casa: cas afumat, telemea, ceapa culeasa din gradinita din fata pensiunii, oua din productie locala, la fel carne afumata, slaninuta, zacusca de casa, salata de vinete, unt si o dulceata de mure tare apreciata de sotie. Plus cafea, ceai sau lapte.

Portiile de mancare au fost de fiecare data mai mult decat generoase.

Mancarea gustoasa.

Exista si un loc de gratar dar si un loc amenajat de foc, unde poti agata un ceaun, deasupra focului.

Curtea foarte mare, plina de verdeata, copaci si copacei, are in partea de jos amenajat un mic…. teren de fotbal, ingradit, cu o mica instalatie de nocturna, cu iarba proaspat tunsa. Iar langa terenul de fotbal se gaseste un mic iaz amenajat si cu papura crescuta intr-un capat. Acum iazul era aproape gol, urmand un proces de marire/adancire.

Ma sunt raspandite cate mese si banci de lemn pe pajistea din fata pensiunii, exista chiar si un leagan in care sa lenevesti.

Privelistea din fata pensiunii este superba, pensiunea fiind cocotata pe deal la baza Muntelui Ghitu, inconjurata de padure, iti deschide o frumoasa priveliste pe deasupra satului spre niste dealuri verzi, impadurite.

Este o locatie retrasa unde poti petrece un sejur linistit si degustand produsele locale

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Testosu' in 13.07.15 12:55:30
Validat / Publicat: 13.07.15 14:06:48
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2118 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Casa batranesca
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[13.07.15 14:05:55]
»

Bună recomandarea

-

Mutat în rubrica "Pensiunea Gura de Rai [Turburea], TRANSFĂGĂRAȘAN" (nou-creată pe sait)

-

Am încercat să setăm în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Testosu'AUTOR REVIEW
[13.07.15 14:28:22]
»

@webmasterX - Acestea ar fi coordonatele GPS:

45.330238,24.696746

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[13.07.15 14:45:34]
»

@Testosu - Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.

În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.

Testosu'AUTOR REVIEW
[13.07.15 14:46:49]
»

@webmasterX - Da, e ok acum. Multumesc si eu!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Testosu'
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Gura de Rai [Turburea]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06569504737854 sec
    ecranul dvs: 1 x 1