ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.06.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Roșiori de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 27 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Nimic nu ne-a stat în cale. Nici măcar ploaia

TIPĂREȘTE

De vreo 22 de ani mă trezesc la 05.45. De, slujba, bat-o vina. Și în concediu tot la aceeași oră mă trezesc, chiar dacă sunt plecat pe undeva. Același lucru s-a întâmplat și în dimineața zilei de joi, 25.06.2015. Mă uit pe geam, începuse ploaia, nu era torențială, dar dacă stăteai 5 minute afară, vorba lui Amza Pellea, te făcea ciuciulete bă vericule! Servim cafeaua, apoi intrăm pe net, și inevitabil pe AFA, dar și pe alte site-uri de turism. Am uitat să vă spun, și eu și șeful, adică soțioara mea, aveam liber câteva zile. A fost suficientă o singură privire, și amândoi am înțeles un singur lucru: plouă? care e problema? la serviciu nu ne ducem dacă plouă? hai la munte!

De vreo câteva luni, aveam în ,,bătaia puștii'' pensiunea Dealu Morii din Cârțișoara, nu știu ce anume îmi plăcea la această pensiune, dar cert este că îmi plăcea ceva. La 07.50, deja făcusem rezervarea, m-am învârtit puțin prin oraș, cu ceva probleme de rezolvat, iar la orele 15.50 eram la intrarea în Cârțișoara. Bineînțeles că ploaia își făcea de cap, n-avea de gând să se oprească. De la intrarea în comună, trecem de biserica ,,Buna Vestire'', situată pe partea dreaptă, și imediat intrăm pe a treia stradă la stânga, observând ca puncte de reper, la intrarea pe stradă, două indicatoare, pe unul fiind scris Arpașu de Sus, iar pe celălalt Păstrăvăria Albota. Continuăm drumul cam 300 - 350 m, traversăm podul peste râul Bâlea, și la aproximativ 150 m de la pod virăm la dreapta, pe o străduță asfaltată, parcurgem încă 100 m și gata, apare pensiunea!

Dom' Florin, administratorul pensiunii, ne aștepta în ploaie, cu porțile deschise... dar și cu rachiu și vișinată pe masă, așa, ca de bun venit. Primiri din astea să tot ai, nu? Parchez mașina în curtea pensiunii, apoi ne așezam la taclale, la un pahar de rachiu, da' bun rău rachiul! Așa aflu de la domnul Florin că sunt primul turist care-l sună pentru o rezervare iar peste câteva ore sosește la pensiunea sa, deși timpul nu prea îndemna la o plecare la munte: ,,Ești nebun mă omule, m-ai lăsat mască, nu prea vin turiștii pe ploaie, dar tu te-ai încumetat''. Nu am avut decât un singur răspuns la afirmația dumnealui: cine iubește muntele, vine să-l vadă oricând dorește, nu contează ziua, luna sau anotimpul, nu contează dacă e soare, dacă plouă sau dacă ninge, contează doar să-ți dorești să pleci, atât.

E, gata cu vorbăria, să zicem câte ceva și despre pensiune, in primul rând nu e o pensiune mare, dar este foarte frumoasa, cochetă, curată, genul acela de pensiune care te atrage de la prima privire, are patru camere destinate cazării turiștilor, una fiind la parter, cu patru locuri, si trei la etaj, din care două duble cu pat matrimonial și una dublă twin. Pensiunea nu are regim de masă, dar pentru turiști există bucătărie, prevăzută cu aragaz, frigider, tacâmuri și tot ce mai este necesar, însă ce e mai important, are trei terase exterioare, lângă una dintre acestea fiind amplasat grătarul, iar cea dinspre strada are o plita la care se pot găti diverse mâncăruri la ceaun. Dacă timpul este nefavorabil, turiștii se pot retrage într-o sală de mese încăpătoare, frumos amenajata, având tv și sistem audio.

Noi am stat în camera 1, dublă cu pat matrimonial, la etaj, accesul în aceasta făcându-se dintr-un hol destul de spațios, in care se găseau o masă și două scaune și un cuier pentru haine, camera având un pat imens, cu saltea de calitate, pe care ne-am putut odihni așa cum trebuie, tv lcd, semnal wireless full, suficiente spații de depozitare, o măsuță și două scaune. Baia nu este mare, dar te poți descurca fără probleme, consumabilele fiind de calitate.

Aș menționa însă aspectul care mi-a plăcut cel mai mult, și anume exponatele care se găsesc pe pereții pensiunii, frumos aranjate, mai precis obiecte de artă populară, unelte folosite de locuitorii din zonă, multe dintre acestea având o vechime de peste un secol, practic pensiunea este un adevărat muzeu în aer liber, o încântare pentru cei care iubesc tradițiile și arta populară. Nu puteam trece cu vederea atitudinea proprietarilor, familia G. - oameni frumoși, de o simplitate rar întâlnită, care ne-au cucerit de la prima vedere. În fiecare seară stăteam la povești cu aceștia, la un păhărel cu rachiu sau vișinată, așa aflând noi despre pasiunea domnului Florin pentru arta populară, pur și simplu acest om iubește tradițiile, tot ceea ce este frumos, povestindu-ne cât de greu a reușit să adune obiectele și uneltele expuse pe pereții pensiunii, unele fiind găsite în podurile locuințelor, abandonate și prăfuite, pentru care a plătit sume destul de consistente la cumpărarea lor.

Un aspect important cu privire la servirea meselor, pentru cei care nu doresc să folosească gratarul, prin zonă variantele sunt puține, noi am servit toate mesele la Păstrăvăria Albota din Arpașu de Sus, situată la șapte km. de pensiune, unde bineînțeles că preparatele din păstrăv sunt la loc de cinste.

Din cele trei zile petrecute la pensiunea Dealu Morii, a fost cald și bine doar o zi, drept dovadă că nu avem pile la Doamne-Doamne, așa că am profitat cât am putut de mult de ziua respectivă, vizitând mănăstirea cisterciană de la Cârța, înființată în anul 1202, de fapt ruinele acesteia, în prezent doar o capelă fiind folosita de către comunitatea locală, precum și mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. În ziua plecării, am schimbat traseul clasic, adică Valea Oltului, cu Transfăgărășanul, cu opriri la Bâlea-Cascadă și Bâlea-Lac, unde am admirat peisajele de poveste si am gustat din produsele tradiționale.

Oameni buni, mergeți la pensiunea Dealu Morii, un loc frumos, cu oameni serioși și harnici, care au un singur scop: turistul să revină cu drag în pensiunea lor! Vacanțe frumoase vă doresc!


[fb]
---
Trimis de Safta Radu in 28.06.15 20:17:53
Validat / Publicat: 28.06.15 22:16:49
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1955 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Terasa dinspre stradă. În stânga se poate vedea plita la care se pot prepara diverse mâncăruri la ceaun.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38450 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 27.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [28.06.15 20:42:10]
    »

    @Safta Radu - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    Safta RaduAUTOR REVIEW
    [28.06.15 21:43:28]
    »

    @webmasterX - Este ok.

    Dan&Ema
    [28.06.15 23:22:44]
    »

    Foarte frumos indemn de a merge la aceasta pensiune. Pentru iubitorii de munte chiar si pe ploaie, montaniarzii stiu de ce. Mi-a placut primirea de care ati avut parte si de gazde.

    Safta RaduAUTOR REVIEW
    [29.06.15 05:38:30]
    »

    @Dan&Ema - Mulțumesc pentru vizită și vot.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema, Safta Radu
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Dealu Morii:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06547999382019 sec
    ecranul dvs: 1 x 1