ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.05.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
MAY-2016
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Complex Darina – o afacere de succes

TIPĂREȘTE

Vineri, în ajun de sărbătoarea Sf. Împărați Constantin și Elena, se ivește un drum la Târgu Mureș cu întoarcere în aceeași zi. Șoseaua europeană E60 ne conduce în circa 5 ore până spre aeroportul din apropierea orașului de pe malul Mureșului, trecând prin Valea Prahovei, Brașov și Sighișoara.

Treburile fiind rezolvate după ora amiezii începem să simțim „împungerile” foamei care nu a fost decât amăgită în orele dimineții cu o gustărică și multă cafea. Partenerul de drum mă informează că în apropiere se află un complex multifuncțional care poate pune capăt frământărilor nestăvilite ale cucoanei numită „foame”. Decizia vine numaidecât: să pornim cu toți caii-putere într-acolo. Dar despre ce loc e vorba?

Despre Complexul turistic Darina, situat pe str. Principală, nr. 261/B, localitatea Ungheni, județul Mureș. Complexul este amplasat pe ambele părți ale drumului E60 (DN15) la aproximativ 2 km distanță de Aeroportul Transilvania și circa 12 km distanță de Cetatea medievală a orașului Târgu Mureș (trecând prin localitățile Ungheni, Cristești și pe lângă străvechiul Azomureș). Mai multe amănunte și fotografii despre această afacere de succes numită „Darina” găsiți pe saitul oficial (darina.ro).

Articolul de față se va referi numai la partea ce ține de „mâncare” și infrastructură a complexului turistic, „dormitul” neintrând în planurile de vineri (partenerul de drum a poposit recent pentru o noapte aici și a fost mulțumit de condițiile oferite vis-a-vis de preț).

Primul contact: un panou indicator mare și o parcare extrem de generoasă pe ambele părți ale șoselei (am înțeles că se poate lăsa mașina aici pentru câteva zile atunci când plecăm cu avionul). Am tras autovehiculul pe partea dreaptă cum mergi spre Cluj, parcarea fiind marcată și decorată cu ronduri de flori. Există spații speciale și pentru TIR-uri unde ești îndrumat de un angajat pentru a ordona autovehiculele cât mai eficient (de obicei, seara locul se aglomerează).

Pe o parte se află corpul de cazare, camerele fiind înșirate pe parter și etajul 1. În capătul clădirii se află o toaletă mare (unde existau consumabile și uscătoare de mâini) și o sală de dușuri (10 lei dușul sau 13 lei cu asigurarea unui prosop și săpun).

În spate, paralel cu șoseaua, se află terasa-restaurant, de fapt o autoservire. Știu că unii poate nu sunt de acord cu acest gen de a lua masa dar el este foarte eficient pentru cei aflați în tranzit. Dacă vrei să mănânci ceva cald, bun și ieftin fără a pierde timp prețios acest gen de terasă cu autoservire este perfect. Clădirea în care am pătruns cuprinde o sală mare de mese, cu etaj, capabilă de a primi cred cel puțin 100 de persoane pe palier. Momentan terasa avea panourile de plastic coborâte, probabil când vremea se va încălzi definitiv ele vor fi îndepărtate astfel încât se va împlini denumirea de terasă în aer liber. Structura e de lemn, ca de altfel și mobilierul (mese, scaune) într-un fel de stil rustic, să îi spunem așa. Într-un colț se află vitrinele cu felurile de mâncare – servirea se face de către un angajat, plata la casă la alt angajat. Există suficiente sortimente de mâncare gătită pentru a mulțumi călătorul înfometat ce se oprește 30 minute la acest complex: ciorbe de mai multe feluri (7-8 lei), cartofi (prăjiți, natur), orez, fasole, șnițele, aripioare de pui, porc gătit în câteva feluri (3-5 lei/100gr), diverse salate și garnituri, desert (budincă, eclere, felurite prăjituri). Ceva-ceva tot trebuie să îți placă și să potolești zburdalnica foame – la un preț rezonabil. Deși era vineri după-amiază clienți nu lipseau, în permanență 4-5 persoane își așteptau rândul la vitrinele cu mâncare. Felurile consumate de noi au fost bune, îndestulătoare și ieftine – totul într-un timp foarte scurt (ne aștepta un drum lung spre Capitală). Tot aici găsiți și băuturi (răcoritoare și alcoolice/ reci ori nu/limonadă); se poate comanda și pizza (meniul pentru sortimente se află pe fiecare masă) existând un colț cu cuptor dedicat acestei specialități.

Ceea ce mi-a plăcut mult a fost priveliștea din spatele terasei: aici se află un balcon cu mese amplasat deasupra unui mic lac. Am admirat și noi amenajările plimbându-ne puțin pe o alee ce te conduce către un foișor de lemn (dotat cu mese) ce înaintează în apă. Trei lebede albe pluteau grațios pe apă, apoi repede-repede își face apariția și o rață cu mai multe rățuște vioaie și neastâmpărate. Vegetație, gărduț de lemn, un car încărcat cu flori umplu peisajul. Un teren mare găzduiește câteva amenajări din lemn: un turn și mai multe balansoare. Am observat și un țarc unde un ponei mânca dintr-un braț de fân. Pe partea stângă a șoselei se află alte clădiri și amenajări, printre care remarcăm terenurile de tenis și piscina. Totul e iluminat și supravegheat.

Ideea de a mânca la Darina a fost bună, totul a decurs rapid și ne-am „odihnit” ochii și cu câteva imagini drăguțe. Raportul calitate-preț mi s-a părut bun, iar numărul de clienți ce se perindă prin acest complex mi-a întărit convingerea că este o afacere de succes.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 22.05.16 22:38:49
Validat / Publicat: 22.05.16 23:22:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGHENI [MS].

VIZUALIZĂRI: 2212 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Amenajări rustice - Complex Darina.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

mishu
[23.05.16 00:12:19]
»

La acest complex au stat mama si baiatul cel mare in urma cu ceva ani cand au avut concurs la Targu Mures (au stat un grup destul de mare au fost cu autocarul cu ceilalti colegi de club) si nu au venit acasa cu nemultumiti. Daca lucrurile bune s-au pastrat asta nu poate decat sa arate ca au un bun management, cinste lor si tie felicitari ca ti-ai potolit foamea intr-un loc care ti-a placut.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
bogumil
[02.07.16 11:12:16]
»

Eu am oprit acu' numa' de ora la cel situat vis-a-vis, pentru a mânca ceva.

Acela este cu servire a la carte, dar azi... la interior, în sala restaurantului își puneau straie de sărbătoare (cu fundiță roz), pentru ceva eveniment, așa că servirea se face doar pe terasa, unde este deja prea cald si... fetele de masa destul de murdare nu mi-au inspirat încredere.

Am plecat fără să savurez ceva și am mâncat în Promenada Mall, în condiții igienice de nota 10. Plus... sistemul de climatizare au asigurat o ambianta plăcută.

Din păcate, eu am rămas cu o impresie proastă și nu mai opresc acolo, la Darina... "a la carte", cel situat pe dreapta dacă ai sensul de mers spre Tg. Mures. Am să-mi continui drumul... ca sigur găsesc altceva mai bun...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[09.09.17 19:22:39]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Unde mâncăm în Ungheni?» (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bogumil, mishu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063092947006226 sec
    ecranul dvs: 1 x 1