ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.09.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
LUNA
AUG-2010
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Restaurant - cofetarie «La cetate» - elegant si de bun gust

TIPĂREȘTE

Ajunsi in Targu Neamt pentru o vizita la casa lui « Nica », dar si pentru o plimbare superba pana la Cetatea Neamtului, frumos restaurata si renovata in numai doi ani, semn ca si la noi se poate sa acordam importanta cuvenita unor obiective istorice de mare insemnatate, ne-am hotarat sa mancam de pranz la un restaurant aflat chiar inainte de a incepe urcusul spre Cetate.

Aici am avut de alest intre restaurantul motelului « Casa Arcasului » sau restaurantul « La cetate ». Acesta din urma ni s-a parut mai « oaches », asa ca am hotarat sa mancam aici.

Curtea restaurantului « La Cetate », frumos amenajata cu multa verdeata, pietre de rau si nelipsita caruta impodobita cu flori, dispune si de loc de joaca pentru copii, unde micutii se pot da in tobogan sau in leagan.

Desi initial ne gandisem sa mancam pe terasa la o masuta cu bancute din lemn negru si acoperis din stuf, dat fiind frigul de afara am decis sa luam masa inauntru, in salonul de nefumatori.

Restaurantul este foarte elegant, cu mese frumos aranjate cu fete de masa albe apretate, naproane portocalii si perdelute mignone portocalii la ferestre, care dau un aer cochet, ceva mai aparte, pe pereti fiind imagini cu cetatea Neamtului si citate sugestive.

Astfel de detalii sunt peste tot in restaurant, de la papirusuri pe pereti pana la caloriferele acoperite cu masti ce imita scuturile si stalpi decorati cu fier forjat.

Ambianta placuta a fost intregita de modul original de a servi masa, pe care nu l-am mai intalnit in alta parte. Astfel, cand a venit ciorbita comandata, o domnisoara foarte draguta a venit cu un ciorbar din care a pus trei polonice in fiecare dintre castroane.

Atat ciorba radauteana, cat si cea de pui, au fost delicioase si aspectul lor era ca la mama acasa!

Pentru felul doi am optat pentru un bulz, o omleta cu cascaval si o portie de frigarui de pui cu pilaf. Aici as acorda o nota mica pilafului, nu datorita gustului sau design-ului fara repros, dar cantitatii. Garnitura de pilaf era una formata din trei lingurite de continut asezate ca un decor pe farfuria cu frigarui, fiind absolut imposibil sa te saturi din el!

Salata de sfecla a fost dulce, diferita de cea comandata prin alte parti, se vedea ca nu era de la borcan, ci facuta « in casa ».

Muzica din restaurant era in surdina si contribuia la o ambianta placuta de luat pranzul. Am observat insa ca restaurantul dispune si de statie pentru zile festive sau cele de sfarsit de saptamana.

Restaurantul are si un salon de fumatori, din care se poate intra atat din salonul de nefumatori, cat si de pe terasa.

Pretul final pentru trei ciorbe, trei felul doi, o smantana, un ardei iute, paine, apa si o cola a fost de 88.5 ron in care nu am inclus bacsisul. Nu as putea spune ca a fost ieftin, avand in vedere ca o ciorba costa 9 lei... Daca doriti sa platiti cu card-ul, trebuie sa specificati acest lucru inainte de a aduce nota de plata.

Pentru cei interesati si de cazare exista niste casute ce apartin de acest, sa zicem, “complex”, care costa 70 de ron pe noapte si care dispun si de apa calda.

Ca o concluzie, pot spune ca a fost unul dintre putinele restaurante in care m-am simtit bine, o locatie cu « staif », in care as manca oricand as ajunge in zona, iar faptul ca se afla chiar la baza unui obiectiv turistic reprezinta un plus de neegalat!


[fb]
---
Trimis de magdalena in 07.09.10 13:28:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU NEAMȚ.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6016 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Restaurant - cofetarie « La cetate » (Targu Neamt) - vedere dinspre drumul de la Cetatea Neamtului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7000 PMA (din 13 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

26 ecouri scrise, până acum

catalinalupu
[07.09.10 13:31:56]
»

si cum stateam eu asa linistita si priveam... nu la apa cea frumos curgatoare... ci pe AFA... vad inca o relatare de pe drum... astept poze!

cam scump...dar daca a fost bun...acum, asta e...iar daca si ochiul s-a bucurat de doua ori (odata de preparat si a doaua oara de mediul inconjurator!) atunci ai impacat si ochiul si sufletul si stomacul,...deci un amanunt atat de insignifiant precum "pretul"...nu mai conteaza!

magdalenaAUTOR REVIEW
[07.09.10 13:33:06]
»

Pentru webm: nu am stiut unde sa incadrez aceste impresii, sper sa nu fi suparat vreun webm...

Initial am creat rubrica "Descopera Targu-Neamt", avand in vedere ca aici este si casa lui Ion Creanga, dar si Cetatea Neamtului, pe care le-am vazut ca rubrici distincte trecute la Piatra Neamt.

Tocmai de aceea, imi permit sugestia de a incadra obiectivele din Targu Neamt aici...

Deocamdata am lasat impresiile la "Orasul Piatra Neamt si imprejurimi" si las la latitudinea webm de a gasi solutia corespunzatoare.

Multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mariana.olaru
[07.09.10 13:42:11]
»

Ca de obicei, o descriere până la ultimul amănunt, foarte utilă celor ce trecând prin Tg.Neamţ au nevoie de un popas pentru a lua masa şi nu numai.

presario
[07.09.10 13:43:50]
»

Bine, hai ca ma duc sa mananc ceva, ca ne-ai facut pofta cu review-ul asta.

magdalenaAUTOR REVIEW
[07.09.10 13:52:44]
»

Intr-adevar, avand in vedere obiectivele din Targu Neamt, care iau ceva ore de vizitare, trebuie sa stim pe unde se poate manca bine.

Inainte ne oprisem la restaurantul Central din oras, dar fiind sub ora 12, inca stergeau praful si oricum nu mi s-a parut ca arata bine si era si in trafic.

Initial am vrut doar sa manacam, nu sa mai vizitam si Cetatea, pentru ca ne grabeam, dar restaurantul nu deschisese inca, asa ca am revazut-o...

Multumesc pentru voturi!

corinne
[07.09.10 14:31:04]
»

Ce specialitati moldovenesti dulci avea in cofetaria restaurantului ? Nu v-a tentat nimic?

Un vot pentru informatiile utile !

creivean
[07.09.10 14:33:03]
»

Înţeleg că, dată fiind ora matinală, n-au încăput şi ceva clătite pe acolo Oricum şi restaurantul şi bucatele arată bine. Dacă zici că au fost şi gustoase, la cum arată ( bine ), restaurantul, este de notat în carneţel, pentru când vom merge în Moldova. Felicitări. Mai ales, după experienţa de la Popasul turistic Tisita, se pare că ai avut mai mult noroc de data asta.

catalinalupu
[07.09.10 14:34:39]
»

trebuie sa te contrazic...aia nu e omleta...e scrob toata ziua!

pepsi70ro
[07.09.10 14:58:06]
»

Ciorba radauteana din ce este compusa, adica ce ingrediente concura pentru gustul ei?

Felicitari pentru review!

catalinalupu
[07.09.10 15:02:15]
»

@pepsi... iti raspund eu... un fel de ciorba de burta... doar ca e din pulpe si piept de pui... o combinatie hipercalorica... care cica nu face bine... dar e atat de buna!!!

si uite o reteta:

Ingrediente ciorba radauteana:

Pentru Ciorba Radauteana:

1 kg carne de pui (piept sau pulpe de pui sau impreuna)

2 morcovi

1/4 telina (150 g)

1 radacina de pastarnac sau 1 patrunjel

2 ardei gras

1 ceapa mare

3 galbenusuri de ou

500 ml smantana

2 -3 linguri otet

5 - 6 catei de usturoi

verdeata tocata

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
biancuta
[07.09.10 15:10:08]
»

@magdalena, am vazut si noi restaurantul si tare ne-a tentat, dar nu am putut opri fiindca trebuia sa ne intoarcem acasa. Am avut drum lung (4 ore), am revenit dupa doua saptamani si tot nu am vazut tot ce ne-am propus. Este de retinut, insa restaurantul deoarece este foarte posibil sa revenim si a treia oara. Felicitari cu superbonus!

georgiana
[07.09.10 15:30:30]
»

Foarte util. dar nu ne-ai spus cum ajungem la el? La restaurant... adica !

Intreb, pentru ca in curand si noi vom merge prin zona si abia astept sa degust ciorba radauteana, cu care si @Tora Ingrid m-a tot innebunit cat e de gustoasa!

pepsi70ro
[07.09.10 16:08:10]
»

@catalinalupu, multumesc pentru reteta, am printat-o si am pasat-o sotiei, poate imi face o surpriza in weekend

catalinalupu
[07.09.10 16:14:23]
»

Daca as fi in locul ei... ti-as face o alta supriza... sa o mancati impreuna (si cu fetele voastre) undeva pe la "mama ei"... ca tot n-a inceput scoala si... ar fi asa, de sfarsit de vacanta... frumos... de la Constanta pana la Radauti... n-ar fi decat vreo... 560 km... dar ce review-uri ar iesi... pornind de la... de la o ciorba...

pepsi70ro
[07.09.10 16:16:20]
»

mai trage cineva de mine sa ajung in zona aceea, timpul foarte scurt nu-mi permite in momentul de fata, dar in viitor nu spun pas.

catalinalupu
[07.09.10 16:19:37]
»

O sa urmaresc...cu interes...incursiunea ciorbei...

Sanziana
[07.09.10 16:28:37]
»

daca vrei poti sa incerci si varianta "Radauteana"

la fiert pui o bucata de os de vita (da un gust aparte), cu pieptul de pui, morcov si ceapa. cand au fiert strecori zeama, zbati galbenusuri cu smantana si putina faina, le tragi un clocot iute cu zeama strecurata si adaugi otet si mujdei de usturoi pe care daca vrei dupa un clocot il scoti sau il lasi. Se serveste cu smantana, usturoi otet extra, dupa cum te tine.

Scuze de off topic, Ovidiu, eu ti-am zis, mai simplu e sa vii sa o mananci la Radauti la restaurantul National unde a fost inventata.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
magdalenaAUTOR REVIEW
[07.09.10 22:28:16]
»

Vorba moldovenilor: "valeu" ce v-am starnit!

Eu nu mananc ciorba radauteana ca seamana cu cea de burta... Sotul o savureaza! Imi pare rau ca nu am poza cu ciorba radauteana dintr-un motiv plauzibil! Pana am fotografiat ciorba de pui si domnisoara cu ciorbarul, sotul deja o rascolise!

Restaurantul este exact unde parchezi masina sa mergi la Cetatea Neamtului, nu poti merge mai incolo cu masina. Din centrul orasului Targul Neamt am tinut drumul spre Cetate dupa indicator.

Nu am luat nimic dulce pentru ca nu mai incapea... Portiile de ciorba au fost foarte mari... , ne si grabeam si doream sa mai lasam "loc" si la pensiune...

Dar voi incerca data viitoare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
raduu1972
[07.09.10 23:35:43]
»

si cum stateam eu acum te terasa vilei in lefkada si vroiam sa vad ce mai e nou pe AFA am descoperit rew tau, frumos si la tine, dar eu sunt la mareee, 400 stele de mare pentru al tau rew

georgiana
[08.09.10 08:03:12]
»

@raduu 1970,

Puteai si... 400 de licurici, mai ales ca e intuneric la ora cand ai scris, in Lefkada sunt o multime, sau tu nu ai avut ocazia sa-i vezi/??

Mai lasa-ne vesti ce-i pe acolo!

Vacanta placuta!

aida.alecu*
[08.09.10 10:57:08]
»

Felicitari pentru rw! F util! Plin de detalii, ce sa mai spun imi e cam foame dupa tot ce am citit!! Toata aprecierea si punctele de rigoare!

Web Eu zic sa deschidem si o sectiune noua cu retete culinare!(eventual pe zone geografice) Ce spuneti?

magdalenaAUTOR REVIEW
[08.09.10 11:15:58]
»

@aida, exista sa stii! Daca intri pe impresiile dintr-o tara vei gasi si la greci si la bulgari, cauta! Poti: citi aici

Admin
[09.09.10 05:47:13]
»

De-acum avem o sectiune distincta dedicata TARGU NEAMTULUI (nou-creata) si am mutat impresiile in rubrica 'Restaurante, terase Targu Neamt' (nou-creata si ea).

magdalenaAUTOR REVIEW
[09.09.10 09:02:13]
»

Multumesc! Asa e foarte bine!

aida.alecu*
[12.09.10 20:55:49]
»

magdalena Tu ce ai cu papilele noastre gustative?!!Si la strudelul cu mere imi lasa gura apa si la tot ce ai mai scris pe aici! Carnetelul ala unde il ti? ca e bun de furat!

Felicitari oricum!

ascent
[22.09.10 15:20:06]
»

Felicitari pentru descriere si un vot mare din partea mea, mai ales ca ai si postat destule poze foarte sugestive...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aida.alecu*, ascent, biancuta, catalinalupu, corinne, georgiana, magdalena, raduu1972
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Târgu Neamţ? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056807994842529 sec
    ecranul dvs: 1 x 1