ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.08.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Calatorie spre centrul pamantului

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

In perioada anilor 2002-2009 am avut bucuria unui lung periplu prin toate cele 100 de statuni si localitati balneare (unele functionale, altele in paragina) ale tarii. Am trecut si prin cateva saline, in care imi face placere sa revin periodic, pentru a admira intr-o ora sau doua, ceea ce natura a creat in milioane de ani.

Precum eroii lui Jules Verne, luna trecuta, am coborat din nou, spre centrul Pământului. De fapt am parcurs un circuit mai amplu, si anume, Tg. Mures-Campu’ Cetatii (pastravarie) -"Nomad Camp" (iurte mongoloide) -Sovata (lacurile sarate si muntele de sare) -Praid (salina si "Casa fluturilor") -Ghindari (satul florilor) -Baile Sarate Sangeorgiu de Mures-Tg. Mures.

Drumul pana la salina a fost unul linistit, soseaua era libera, nici un control radar pe parcurs... Intrarea in salina costa 26 de lei in sezon (20 de lei in extrasezon), pentru adulti. Copiii platesc mai putin (12 lei), copiii sub trei ani, au gratuitate iar cei astmatici au si alte facilitati. Parcarea in Praid sau in Sovata costa, intre 3 si 5 lei ora. Langa salina, piscina cu apa sarata era in renovare. Nu vezi acolo, dacat un mare santier, nu mai distingi nimic. Aici la Praid si la Sovata, lacurile sarate nu se deschid niciodata pe 1 mai sau pe 1 iunie, cum se intampla in alte locuri, chiar daca afara e canicula si apa sarata se incalzeste mai repede decat cea dulce, de la razele soarelui, ci pe 15 iunie. Lucrul acesta, care pare anti-comercial, eu, nu l-am inteles niciodata. Asa ca, pana la 15 iunie, senzatia ce domneste pe-aici, e de "pustiu", ea te insoteste si la Praid si la Sovata, unde doar o parte din magazine sau vile sunt deschise. La Praid, atat in luna mai cat si in iulie, expozitia mineritului era inchisa. Autobuzele coboara in mina la fiecare jumatate de ora. Cand grupul de turisti e mai mare, coboara chiar si doua sau trei autobuze. Drumul prin tunelul de un Km si ceva, sapat in masivul bloc de sare ce are dimensiunile a 10 sau chiar mai multe aisberguri ce-au scufundat Titanicul, dureaza cam 4 minute, la coborare si 5 minute, la urcare. Poate mai putin, daca soferul e vitezoman. Jos, la nivelul minus 100 metri, ai o mica autogara, loc in care intorc autobuzele, apoi, treci pe la o poarta de taxare automata si mai cobori vreo 20-30 de metri pe niste scari de lemn. Imediat dupa ce-ai coborat din autobuz, simti “mirosul de sare”, mult mai intens dacat in masivele sali ale salinei. Acolo e cea mai mare concentratie de aer sarat care-ti intra, involuntar, in plamani. Aerul sarat are un miros specific, placut. Daca in salile cele mari din adancuri, copiii cu probleme respiratorii trebuie sa ramana 4-5 ore, aici la intrarea in salina, ea e mai mare, copiii s-ar vindeca mai repede, dar spatiul e mic. Prezenţa, in sezon, an de an, a peste 2-4.000 de pacienţi zilnic în această salină, în pofida aerului ceva mai rece, (15-16 grade C) timp de 4-5 ore, denotă bunele efecte terapeutice ale aerosolilor săraţi asupra căilor respiratorii şi a imunităţii umane. Dacă acest efect benefic nu ar fi evident, toate cele 5 saline naturale si terapeutice ale ţării noastre, ar fi mereu goale! .

Ajuns in salile principale ale minei de sare Gh. Doja din Praid, te afli dintr-o data intr-o geoda sau mai bine zis intr-o genune imensa subpamanteana, ascunsa de privirile oamenilor, de vointa, tenacitatea, inteligenta si rabdarea timpului. Acel monolit de sare gema, in care se afla si salina, s-a format in urma cu sute de milioane de ani. El e de fapt un munte subteran de sare, de forma trapezoidala, cu adancimea de aproape 3 Km si latimea la baza de aproape 4 km, iar noi, in salina, ne aflam undeva foarte aproape de plafonul acelui trapez. Trapez care e insa neregulat, partea sa superioara, plina de creste de sare, strapunge scoarta pamantului si apare la suprafata ba la Ocna de Sus, ba la Sovata langa “lacurile sarate sau dulci” de langa lacul Ursu, ba la Praid, in plina padure, printre copaci.

La suprafata, la intrarea in salina, intre casa de bilete si strandul sarat, e un mare bazar, gasiti acolo o sumedenie de tarabe ce vand sare colorata sau incolora, ambalata sub diferite forme, sare de baie, sare alimentara sau cristale de sare…dar, pretul acestor produse e piperat. Da! , e-o sare piperata pe-aici... Intalnesti si copii care poarta in mana cate un bolovanas de sare sau cate o floare de mina, obtinuta „de-acolo din padure, de tata”, care a spart o stanca de sare cu barosul in mai multe bucati. Pretul e negociabil. Cu 2-3 lei poti obtine o frumoasa floare de mina pe care poti s-o duci acasa si s-o folosesti ca suvenir. Mai poti servi si cate un "kurtos kolaci" sau cumpara diverse obiecte de artizanat, aduse mult probabil de la Corund, care nu e departe de aici. In Praid gasesti o sumedenie de pensiuni unde poti “trage” peste vara, daca nu, Sovata sau Corundul sunt aproape, dar faceti zilnic o naveta de 5-6 Km. In Corund, o camera cu doua paturi costa 60-80 de lei, in Sovata, pretul e dublu dar si confortul e superior.

In ultima vreme, salina din Praid s-a schimbat mult. Pe fundul salinei, a aparut „Adventure Club”, e-un sistem de petrecere a timpului liber foarte atractiv pentru copii. E-o scoala a curajului pentru juniori, care a castigat teren in toata tara. Va las mai bine sa priviti pozele, caci e mai complicat sa va explic. Au aparut si mai multe locuri de joaca, plus televizoare pe peretii din sare, plus concerte de muzica clasica... Poti urmari meciul de fotbal dintre Avantul Praid si Infratirea Corund, ce se desfasora deasupra ta. De fapt, vara, exista zile, in care in salina exista peste 4000 de suflete, in timp, ce sus, in Praid, nu gasesti mai muilt de 2000. Ai semnal Orange si Vodafone pe fundul minei sau priza pentru a-ti instala „lap-topul” si sa chat”-uiesti cu prietenii... ”Hei, m-auzi? ... eu sunt pe fundul minei, sub pamant, in adancuri, tu unde esti? ” „Eu? ... sunt sus, sus... tocmai am ajuns de cateva minute pe varful Omu. Am trecut si pe la Sfinx, si pe la Babe... am vazut una draguta, cred ca la toamna, dupa ce dau strugurii in parg, ma-nsor!! ”. Intr-o sala mai mare, se face si gimnastica de grup, cei care iau aceasta activitate cel mai in serios, sunt copiii.

Muzeul mineritului din salina e mai atractiv ca in trecut, pe langa dioramele gen „muzeu Antipa”, au aparut mai multe informatii colorate despre istoricul mineritului de la inceputurile sale si pana in prezent. Un fel de benzi desenate luminoase ce îi ajuta si pe copii sa inteleaga cum exploatau strabunii nostri sarea. S-au deschis noi sali ale minei de sare si magazine cu suveniruri sapate in peretele de sare. Locurile unde poti practica ping-pong-ul sau badmington-ul s-au inmultit. Spre iesire, vei intalni un restaurant, un bar si o crama, toate, bine doate. Am impresia ca salinele tarii incep sa se concureze una pe cealalta, pentru a atrage tot mai multi turisti. Ceea ce nu-mi place aici, e ca salina, la un moment dat, incepe sa miroase a mancare. Parca mirosul de sare e mai placut. A aparut si o sala mai mica de unde poti admira vechea exploatare in forma de clopot a salinei, printr-un geam gigantic. Nu stiu de ce, dar toate fotografiile ce le-am facut, prezinta un halou rosu, al flash-ului, chiar daca am acoperit flash-ul. Vechea mina e conica, nu e mai adanca de 80 de metri, atat cat putea sa fie de lunga o scara de lemn sau o franghie si sa nu se rupa, ea dateaza inca de pe vremea romanilor, care au trecut de la exploatarile de suprafata, “in amfiteatru”, la acest fel de exploatare, de adancime, sub forma de clopot. Avantajul acestora era orificiul mic de patrundere in mina de sare, care putea fi usor acoperit in caz de inundatii. Intotdeauna, romanii construiau doua saline clopot "gemene”, una langa cealalta, ce comunicau intre ele, ca, in caz de surpare a uneia, sa aiba un refugiu. Dupa epuizarea zacamantului, sau mai bine zis cand salina devenea nerentabila, mina de sare era folosita de romanii bolnavi de plamani, ca sala de tratament. Ei dormeau in acea sala, saptamani la rand.

Exista si un grup sanitar curat in salina si un mic bar unde poti sa servesti o cafea cu numai 2 lei!... Multi parinti, isi aduc mancarea de la suprafata. Resturile sunt aruncate in eco-pubele, care, in acest an erau cam peste tot! Duminica e zi de slujba la capela. Temperatura aerului in salina e aproximativ constanta si iarna si vara. Diferenta variaza, intre anotimpuri, cu cel mult un grad. E asa-numitul „efect de pestera”. Vara. nu e grozav sa cobori de la 26-30 de grade la 16 grade C, iarna, insa, e excelent sa cobori de la minus 20 de grade, la plus 15 grade. Salina Praid e „cea mai calda” si mai bine dotata din tara, mai ales ca petrecere a timpului liber de catre copii. E-un paradis al copiilor. Parintii, care stau pe niste lungi banci de lemn, (ca-ntr-o anosta taverna mohorata, in care lumina de-abia patrunde prin niste mici ogeacuri), se cam plictisesc dar se bucura de bucuria copiilor lor.

Exista si o iesire de rezerva, un coridor folosit de o ambulanta ce poate, in caz de nevoie, sa transporte la suprafata un copil sau adult care se simte rau. Aerisirea salinei nu se face prin puturi verticale ci prin galeriile sale lungi, uneori pline cu gaze de esapament. La iesirea din salina, mai pedalezi cateva minute pe niste scari de lemn, pana ajungi intr-o sala in care se afla o expozitie de sculpturi sau picturi in sare.

Apoi, ajungi in "sala de asteptare" a autogarii subterane si asculti cuminte, sa apara zgomotul motorului autobuzului care te va scoate la lumina, moment in care esti orbit de contrastul de luminozitate dintre galerii si suprafata.

Odata iesit din salina, din orasul Praid, vei avea si alte “excursii optionale pe cont propriu”, gen vizitarea izvoarelor minerale Arcso si Forras din Corund, targul de artizanat din Corund, minele de aragonit dintre Praid si Corund, “satul scufundat” de la Bezid, pasul Bucin, o excursie cu mocanita pana la Campu’ Cetatii, muzeul palariilor de paie de la Criseni, "muntele de sare" de la Ocna sau de la Sovata, puteti vizita capela celor 14 cruci si vestitele sale lacuri sarate si cel al Tineretului (reovat) sau “Casa fluturilor vii” din Praid, despre care va voi povesti intr-un alt review.

@Web, te rog clipul youtube, mersi


[fb]
---
Trimis de dorgo in 03.08.13 08:39:33
Validat / Publicat: 03.08.13 10:16:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRAID [HR]. A mai fost în/la: cam prin toata tara
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4053 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea spre "centrul pamantului"
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19550 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[03.08.13 10:15:19]
»

@dorgo

Clipul solicitat de tine, fiind un reportaj tv., nu corespunde profilului rubricii la care soliciţi să fie postat, respectiv, nu este o "ilustraţie muzicală".

Am formatat totuşi link-ul, pentru ca userii să-l poată vedea pe youtube, iar tu, dacă ai o altă preferinţă muzicală, te rog să ne-o aduci la cunoştinţă printr-un ecou.

Mulţumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[03.08.13 10:51:55]
»

@webmaster15: ai dreptate, pentru un asemenea titlu, mult mai potrivit e un videoclip spatial, pe muzica lui Jean Michel Jarre, ca si coloana sonora, mersi! http://www.youtube.com/watch?v=Qjiz2R2j-LE

----------------

Rezolvat!

mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.08.13 11:18:16]
»

Dragă Dorgo, de mult n-am mai intrat în dialog cu tine. Asta mai mult pentru a-mi ține o veche promisiune ce ți-am făcut-o, dar și pentru că eu cred că ești conștient de aprecierea pe care o nutresc pentru review-urile tale, încât nu e nevoie să mă repet mereu. Articolul de azi însă, mai mult ca altele, sau cu deosebire, a fost mai aproape de sufletul meu. Citind, am reușit să rememorez cu nostalgie clipele petrecute de mine și de familia mea la salina Praid, dar să descopăr și noutăți, precum Aventura Parc și deschiderea spre vechea exploatare salină. Mi-ar fi drag să le pipăi eu însămi și să redescopăr aerul acela sărat, dătător de sănătate și inconfundabil ca mireasmă. Iată cum, lectura review-ului tău mi-a stârnit pofta de... salină! Dar cum Praid e prea departe de domiciliul meu, cred că o să mă consolez cu... Ocnele Mari!

Mulțumesc pentru agreabila lectură!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
danamandache
[03.08.13 11:50:30]
»

Foarte bun articol, ca de altfel toate celelalte pe care le-ati scris. Mi-ati starnit curiozitatea pt ca doar mina de sare din Slanic Prahova am vizitat-o, de cateva ori, asa ca trebuie neaparat sa ajungem si aici. Felicitari!

webmaster
[03.08.13 12:20:50]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

dorgoAUTOR REVIEW
[03.08.13 14:03:51]
»

@all... ma bucur ca v-au placut noutatile... si eu am fost surprins de ceea ce am vazut in acest an la Praid, si in luna mai si acum, in iulie...

s-au investit multi bani in "Aventura parc", toata lumea, parinti, copii sau simpli turisti, sunt captivati de spectacolul micutilor care incearca sa-si inviga frica si sa se catere pe peretii de sare, sa treaca prin tunele de lemn suspendate, sa paseasca pe barne instabile sau sa zboare cu tiroliana,

interesanta e si gimnastica de grup...

salina clopot e grozava! e exact asa cum era ea in urma cu multi, multi ani, e o minune ca nu s-a prabusit...

ce-mi place la Praid e ca nu s-a folosit mai deloc metal, s-a respectat mediul natural, ceea ce nu-mi place, e ca ai multe scari de coborat si urcat...

la Turda, spre exemplu, n-ai de urcat multe scari, dar metalul ascensorului si al salii de tratament, si plasticul barcilor ce plutesc pe lacul de la nivelul II, strica un pic aspectul salinei... parca e prea moderna...

cele doua saline din Ardeal au fost renovate, (cu fonduri locale, centrale si UE) la fel si Ocnele Mari, acum ar trebui sa urmeze, sper, renovarea salinelor de la Slanic Prahova, Slanic Moldova si Cacica...

dorgoAUTOR REVIEW
[05.08.13 19:47:24]
»

Incendiu la Salina Praid

"Salvatorii de la Salina Praid au identificat martea trecuta, un incendiu într-o galerie părăsită, încercând să-l stinga, ei au intrat în subteranul Salinei Praid la două sute de metri de suprafaţă, în care ardeau lemne, grinzi şi planşeul de protecţie a galeriei, forţele de intervenţie încercând să stingă flăcările, dar au nevoie de o conductă de un kilometru.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, marţi, că după evacuarea turiştilor, a bolnavilor aflaţi la tratament şi a muncitorilor care exploatau sare, în subteran au intrat salvatori de la mina Praid, care au făcut recunoaşterea zonei şi au evaluat situaţia, transmite corespondentul MEDIAFAX. Pompieri militari de la Detaşamentul Odorheiu Secuiesc, pompieri voluntari de la serviciul pentru situaţii de urgenţă al localităţii Praid şi patru salvatori de la mină au intrat în subteran cu trei autovehicule ale salinei, întrucât gabaritul autospecialelor nu a permis accesul lor în galerii. Echipele au stabilit că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi de lemn, grinzi şi planşeul de protecţie a galeriei.

"Forţele de intervenţie au acţionat cu stingătoare, însă, din cauza cantităţii mari de jar, incendiul nu a putut fi lichidat, dar flăcările nu prezentau pericol de propagare, iar incendiul a fost lichidat de către salvatorii minei. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric produs la instalaţia de ventilare a minei.

Mina va fi închisă până când turiştii vor putea intra în siguranţă în baza de tratament şi de vizitare, situată la 120 de metri în subteran, cu 70 de metri mai sus faţă de galeria părăsită unde a izbucnit incendiul.

Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat corespondentului MEDIAFAX că aproximativ cinci sute de vizitatori şi oameni aflaţi la tratament în subteran au fost evacuaţi după ce în zona de vizitare şi tratament s-a infiltrat fumul. Acestora li s-au adăugat muncitorii care exploatau sare".

(articol preluat din ziaruL Gandul. info)...

Noi am fost Duminica, cu doua zile mai devreme, incediul a avut loc marti, acum, cred ca totul a reintrat in normal, dar un telefon la salina, nu strica...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
zapacitu
[05.08.13 22:16:01]
»

Doctore, eşti mare! Să ne trăieşti, credeam că nu te mai văz anu’ ăsta. Bine ai revenit!

Citindu-ţi slovele închinate genunii saline, mi-au revenit în simţiri, miasmele sării geme, teribil de pronunţate din Ocna de Sare de pe meleagurile mele natale. Totuşi, am remarcat nişte diferenţe notabile, care aduc mina Praid pe o poziţie în faţa celei de la Ocnele Mari. Bunăoară, dacă la Praid te poţi lăuda on-line, ca un Sfinx al blocurilor de sare, despre vizitele efectuate la Babele dornice de aventuri romance, la Ocnele Mari, aveţi posibilitatea să realizaţi în stil de mare clasic în viaţă, două din trei. Adică din trei matusaleme, două vă vor, iar una n-ar zice ba după mai multe eseuri de trântă mioritică.

Apoi mi-a plăcut că aţi înfierat cu mânie proletară, activităţile culinare ce trimit pavlovian, glandele spre salivare.

Fotografiile au ieşit roşii datorită conţinutului de pirită din compoziţia pereţilor sălilor vizitate. Pentru combaterea acestui neajuns, era suficient ca aparatul să fie setat pe opţiunea care atenuează efectul de “ochi roşii”.

Corespondentul Mediafax a încercat să revină cu un comunicat ulterior, dar n-a mai fost primit de nimeni. Conţinutul acestuia era foarte sec. Cauza producerii incendiului a fost o mână piromană, care nu ştia cum să rezolve trilema acceptării căsătoriei cu toate cele trei doamne octogenare de la Ocnele Mari.

Să ne trăieşti Coane Dorgo, că multă secetă o fost pe plaiuri ardelene!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[06.08.13 07:08:38]
»

Sa ne traiesti amice Zapa (alint), cu babele ma mai descurc eu, mai greu e cu cele ce n-au dat inca in parg, sunt alcatuite, nu din carne si oase ci numai din sute de pretentii lipite una de alta. Incendiul si mai ales fumul in spatii inchise e foarte periculos (avion, submarin, pestera, galerie subterana), te omoara fumul, adica ia gandeste-te, la Praid, unde se sapa in sare, in galerii pana pe la 400 de metri, daca la 200 de metri inzbucneste un incendiu, fumul urca la 120 de metri (sub nivelul solului), acolo unde sunt turistii... pai acolo, oricum, cantitatea de oxigen e mai mica decat normalul (21%) si cea de Co2 + gaze de esapament de la autobuzurile care le indeasa ritmic pe o singura galerie ca o supapa de piston, e mai mare, te apuca batzul si uneori, iti tremura picioarele si ametesti si fara fum, caci hrana mintii e O2-ul. Plus mai adauga si greutatea varstnicilor de a urca scarile si panica... eu as adauga in pretul biletului, la Praid si cateva baloane cu oxigen cald, ar creste increderea consumatorilor de aer sarat si totodata, la iesire, le-ar fi mai usor sa urce scarile multe, multe, s-ar lasa purtati de mongolfierele de cauciuc ca Marry Poppins, cea care zbura cu umbrela, sa insa vezi ce batalie politica va fi la dreptul de a produce si vinde baloane...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
danamandache, dorgo, mariana.olaru, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂSalina Praid:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062750101089478 sec
    ecranul dvs: 1 x 1