ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.11.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanța
ÎNSCRIS: 30.09.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 20 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

De prin tara adunate. Partea 1: Csatari - Praid

TIPĂREȘTE

Salutare tuturor membrilor AFA dar si vizitatorilor interesati de calatorii si plimbari…

Incep prin a multumi tuturor celor care au scris anterior despre locatiile pe care le-am ales si care m-au ajutat sa fac alegeri fericite... zic eu …

Deoarece fetita noastra a crescut destul de mult si nu mai fusesem cu ea in tara de catva timp asa intr-o tura completa, am decis sa planificam acest concediu si sa acoperim putin din cateva zone care ne permiteau atat ca timp dar ca si trasee turistice.

Prima locatie : zona Praid – Sovata.

Dupa studierea ofertelor de cazare, dar si disponibilitatilor, am ales pensiunea Csatari din Praid.

Ca o paranteza dar in acelasi timp si o observatie, foarte multe pensiuni care ne placeau, nu aveau camere pentru 3 persoane... nu pot sa inteleg cum gandesc proprietarii si ce fel de target de turisti au... si inca ceva... treaba cu 2 paturi de cate o persoana separate…hai sa fim seriosi... cati dintre dumneavoastra nu ati intimpinat aceasta problema la cazare fiind nevoiti sa alaturati paturile pentru ca locatia nu avea camere cu pat matrimonial de parca ar fi vreo facilitate de lux asta.

Revin asadar la aceasta pensiune:Csatari.

Rezervarea a fost facut cu vreo 2-3 luni inainte si ne-am ales o casuta pentru 4 persoane, chiar daca am fost 3 pretul era acelasi 120 lei pe noapte. Raspunsul gazdelor atat la rezervare dar si la intrebarile noastre ulterioare a fost prompt. Nu ni s-a cerut acont ci doar rugamintea gazdelor de a confirma cu cel putin o saptamana inainte ca vom veni sau nu.

In dimineata mult asteptata, cu bagajele stranse la usa si cu lista de cumparaturi, privind pe geam am vazut ca plouaaaaa. Da ce ploaie!! Am zis sa mai asteptam poate se mai linisteste, dar timpul trecea si niciun semn de incetare. Pana la urma am coborat cu umbrela pana la masina si am avut norocul sa gasesc un loc liber in spatele blocului exact sub un copac ce ne tinea protectie cat sa putem incarca bagajele. Fiindca perioada de timp planificata era de vreo 14 zile s-au adunat si bagaje pe masura care cu greu le-am gasit locul prin portbagaj si pe unde am putut sa le mai inghesuim.

Cam deprimati am pus pe drum, iesire din Bucuresti cu ploaie încontinuu, abia faceau fata stergatoarele. Ne uitam unii la altii si ne intrebam :unde mergem noi?? Daca la Bucuresti e asa, inseamna ca la munte …ma rog.

Ne-am urcat pe autostrada spre Ploiesti si incet incet ploaia a inceput sa se reduca in intensitate si norii sa se rareasca pe masura ce ne indepartam de Bucuresti, vremea sa se insenineze si la un moment dat in apropierea Ploiestiului am vazut si soarele... Curiosi am sunat la Bucuresti pe cineva si acolo inca ploua tare.

Asfaltul era uscat, drumul destul de liber, asa incat am ajuns la Brasov, apoi am luat-o spre Targu Mures. Avand temele facute de acasa am bifat restaurantele Doripesco pe care le urmaream sa mancam dar fiindca era prea dimineata le-am zis pas, apoi am ajuns la cetatea Rupea pe care am si vizitat-o fiind placuti impresionati de efortul edililor si al comunitatii de a reda aceasta cetate frumoasa prin reconstructie dar si excelentului drum de acces si indicatoarelor.

Pensiunea am gasit-o relativ usor ajutati fiind de gps caruia i-am dat coordonatele exacte. Venind dinspre Sovata, dupa mica intersectie din zona salinei, prima strada la stanga si apoi iarasi prima la stanga, venind cumva inapoi catre salina pe o straduta paralela cu drumul principal, cam 100metri pe partea dreapta, in capatul stradutei.

Prima impresie, cam aglomerata, dar ingrijita si aranjata. Curtea era plina de masini atat cu nr de Ro dar si din Ungaria, dar am gasit si noi un loc pentru a noastra. Ghinionul nostru a fost ca erau cazati si un grup de motociclisti unguri care erau in aceeasi perioada acolo. Dimineata cand porneau motoarele faceau un zgomot neplacut mai ales ca aveau scule destul de puternice. Si seara erau un pic cam veseli si galagiosi, dar erau si ei in vacanta …

Dupa ce am fost primiti la receptie, am primit cheia de la casuta numarul 4 si am mers sa ducem bagajele, sa ne facem comozi si apoi la restaurant sa servim masa. Vazusem pe net fotografii din casuta. Stiam ce e acolo. Pana la urma pretul nu reflecta deloc conditiile de cazare si cred ca era exagerat pentru ceea ce ofera si in comparatie cu alte locatii unde am stat dar asta era si gata. Trebuia sa ne simtim bine si asta conta cel mai mult.

In curtea din spatele pensiunii, in zona casutelor era un spatiu verde iar limita catre spate era un rau care trecea peacolo. Tot in zona din spate a pensiunii erau si cateva spatii de joaca pentru copii care erau populate cu destui copii, unii care locuiau in pensiune dar si clienti care veneau doar pentru a servi masa, multi recunoscand ca e un loc unde se mananca foarte bine din zona.

Proprietarii isi faceau discret simtita prezenta, dirijand angajatii atat cei din zona cazarii dar si ospatarii, noi nu am facut cunostinta cu ei. Comunicarea se facea exclusiv in limba maghiara si asta ne dadea asa o senzatie stranie de parca nu eram in Romania.

Casutele, destul de mari la interior ofereau un spatiu confortabil pentru 3-4 persoane cu 2 paturi alaturate si inca unul separat mai mare, dar cam mica distanta dintre ele, uneori putand auzi vecinii.

Era curatenie, dar nu stralucea, aerisit, in baie totul curat, dotata cu tot ce este necesar, un frigider util, tv la care nu ne-am uitat deloc si pentru unele nopti racoroase un calorifer electric pe care l-am folosit si noi mai spre dimineata. Nu am avut experienta neplacuta si nefericita a altor turisti, sau nu aveam noi grad de comparatie fiind aici pentru prima oara si mai ales ca urma sa stam doar 3 zile.

In fata aveau o mica verenda cu o masuta si scaunele unde puteai sa stai si sa respiri aer curat, sa bei ceaiul de dimineata si sa intereactionezi cu vecinii, iar noaptea sa admiri seninul cer instelat…

In zona din spate a restaurantului, langa terasa sunt si gratare la care au acces turistii, aragaz, chiuveta, nu stiu daca aveau sau nu vesela.

La restaurant se putea servi masa si in spatele pensiunii, exact in fata casutelor unde era amenajata o terasa cu cateva mese si am dat comanda sa servim meniul zilei asa cum ne-au recomandat si ospatarii. Pretul 20 lei pentru ciorba la alegere de vacuta, sau de pui, felul 2, deasemeni puteai alege din 2 preparate, o prajiturica si un pahar de vin. Servirea a fost ireprosabila, preparatele gustoase (la ce foame aveam...).

Dupa ce ne-am astamparat foamea, am iesit un pic prin zona in recunoastere. Accesul spre strada principala se facea cu masina, dar si pe jos, pe o scurtatura care trecea peste un parau si iesea foarte aproape de intersectie si de intrarea in salina. Bine pozitionata pensiunea, ferita de zgomotul traficului stradal, dar acces rapid catre Salina pe jos cred 4-5 minute de mers lejer.

Dupa amiaza spre seara statiunea este monotona, cativa turisti la plimbare ca si noi si nu prea ai ce face. Ne-am plimbat putin spre rezervatia Muntele de Sare, apoi la pas inapoi catre casa am fost ademeniti de mirosul de paine calda si nerezistand ispitei am cumparat de la brutarie o ditamai painea. Pe care mai mult de jumatate am mancat-o pe drum.

A doua zi dis-de-dimineata am pornit cu masina spre rezervatia Muntele de Sare. Desi era pretul afisat la intrare: 6 lei adulti si 4 lei copii, la ghiseu nu era nimeni asa ca am intrat si am urmat traseul prin rezervatie admirand frumusetile naturii. La intoarcere am vizitat si Expozitia de fluturi vii, de unde gasiti un review foarte frumos si detaliat al altui user (dorgo- felicitari!)

Apoi am mers la Salina. Despre Salina sunt destule povesti asa ca nu mai am ce completa.

Seara am mers sa ne plimbam in Sovata.

Dimineata ne-am pregatit de drum, urmatoare cazare fiind in Moldovenesti langa Turda la pensiunea „Poarta Apusenilor”... continuarea aici.

Va doresc concedii placute oriunde v-ati afla, iar celor care inca nu au ajuns inca, macar sansa de a visa... Multumesc.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de alunelu69 in 16.11.14 21:39:51
Validat / Publicat: 17.11.14 08:59:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRAID [HR]. A mai fost în/la: peste tot.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2098 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alunelu69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 In fata pensiunii mai era loc de cateva masini mai ales ca in curte era pli ochi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15950 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 20.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [17.11.14 09:05:15]
    »

    @alunelu69, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    alunelu69AUTOR REVIEW
    [18.11.14 23:28:18]
    »

    @webmaster - O sa incerc. Nu prea pot sa le separ mai ales ca din punctul meu de vedere cazarea este strict legata in mod direct de obiectivele ce se pot vizita sau cel putin asta caut eu si imi vine mult mai usor daca atunci cand gasesc cazarea ,vad si ce pot face peacolo... vedem ce o iesi.

    late edit. poate ne spun vizitatorii ce parere au ? ii ajuta cu ceva?sau ii incurca amestecul intre cazare si obiectivele de vizitat daca vor sa faca o alegere...

    Eu nu urmaresc sa pun etichete si sa dau note in mod special pentru cazari ci vreau sa le combin intr-o povestire impreuna cu frumusetile ce trebuiesc vizitate. Am stat destui ani si la cort haiduceste si tare placut a mai fost...asta e esential..sa iti faci timp si sa pleci deacasa, restul e aventura si ramane o amintire )

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alunelu69
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Csatari:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063308000564575 sec
    ecranul dvs: 1 x 1