35121 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Castelele Peleș şi Pelişor

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.09.2012
DE
Avatar abancor
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 10.03.08
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2012
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 9

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cîteva aspecte practice legate de vizita la Peleş


Pentru că s-a vorbit foarte mult despre Peleş, s-au descris toate sălile, s-au împărtăşit mulţime de impresii, o să mă limitez la a face cîteva observaţii legate de vizitarea castelului.

Într-un weekend din iunie anul acesta am decis să cunoască şi fata noastră cîteva din obiectivele Văii Prahovei. Ne aduceam aminte cum pentru noi, în copilărie, Sinaia era unul dintre primele locuri familiare din afara Bucureştiului, iar fata noastră încă nu a văzut mare lucru din zonă, pentru noi accentul căzînd, din zonele de weekend ale bucureştenilor, pe Bran. Aşa că am plănuit un weekend cu o drumeţie la Sfinx şi la Cruce (sîmbătă) şi o vizită la Peleş (duminică).

Eu rămăsesem, din 2001, cînd vizitasem Peleşul, cu impresia unei organizări destul de stresante: coadă la bilete, tururi la ore fixe, cu risc de a aştepta mult, incertitudinea vizitei (număr fix de bilete pe zi), dezorganizare - casele de bilete erau la intrările pe domeniu, dar nu ştiai care e deschisă (atunci intrasem pe la Economat, unde casa de bilete era închisă, şi a trebuit să coborîm la intrarea Stăvilar, unde era cealaltă casă de bilete, apoi am urcat înapoi la castel), neclaritate cu privire la acces, interdicţia de a intra cu maşina pe la Stăvilar etc. Ţin minte că, în acel ianuarie 2001, vizita a luat mult prea mult şi am avut foarte mult de mers pe jos degeaba, deşi alte detalii nu mai reţin.

Aşa că, duminică la ora 8:45, parcam la Stăvilar. Făcusem o recunoaştere cu o seară înainte, să aflu unde se poate parca, care e orarul, pe unde se intră şi altele. Poate acum sună ciudat, dar cine îşi aduce aminte cum se vizita Peleşul acum 10 - 15 ani, cred că înţelege de ce am făcut o recunoaştere. Nu voiam să nimeresc la intrarea greşită, sau în partea opusă a casei de bilete, nu voiam să alerg familia inutil.

Dar lucrurile erau complet schimbate. Acum sînt parcări amenajate, programul de vizitare e afişat peste tot şi se poate intra pe toate accesele. Cu maşina se poate intra pe la Stăvilar (accesul acela dinspre şoseaua naţională, din intersecţia de mai jos de cazinou), unde este o barieră la care se plăteşte parcarea. Pe aleea de acolo se merge cîteva sute de metri pînă la una din cele 2 parcări. Lîngă parcare este şi un restaurant. De la parcare, mai faci cam 10 minute pînă la castel, la care ajungi dinspre vale, de unde nu e potecă directă, aşa că mai ai de ocolit toată peluza din faţă, căci accesul se face dinspre Corpul de Gardă. Eu eram cu gîndul la cozi, la tururi programate, să îl prindem pe primul, aşa că am lăsat familia în urmă şi am grăbit pasul. Cînd să dau cotul spre palat, dinspre Corpul de Gardă veneau puzderie de turişti, grupuri venite cu autocarul. Mă stresam degeaba, la bilete am fost al doilea, după ghidul unui grup de bulgari, care a cumpărat vreo 40 de bilete.

Alt acces este pietonal, dinspre mănăstire. Imediat mai sus de mănăstire se face o alee la vale, care ajunge în aleea care vine de la Stăvilar, în locul unde se vînd suveniruri, puţin mai jos de palat. Accesul este util celor cazaţi în zona mănăstirii, pentru a nu mai lua maşina.

Al treilea acces este cel de la Economat, pe la Corpul de Gardă, la care se ajunge coborînd o stradă situată puţin mai sus de Hotel Furnica, pe lîngă pompieri. Acest acces era pe vremuri ba închis, adică nici nu aveai voie cu maşina pe strada, ba deschis, adică puteai coborî şi parca la Economat, dar aveai surpriza să nu fie deschisă casa de bilete de acolo. Acum casa de bilete este una singură, în curtea interioară a castelului, aşa că nu mai există riscul de a fi trimis de colo - colo după bilete, iar accesul de la Economat cred că este deschis, întrucît pe acolo veneau grupuri de turişti. În tot cazul, sfatul meu este, dacă sînteţi cu maşina, să încercaţi mai întîi să intraţi pe aici. Dacă nu e nicio restricţie, intrarea pe la Economat este cea mai apropiată de palat.

O altă surpriză plăcută a fost faptul că nu am avut mult de aşteptat. Se încearcă să se primească grupurile în ordinea sosirii, dar şi în funcţie de limba solicitată pentru ghidaj. În tot cazul, tururi în româneşte sînt destul de des. Am aşteptat cam 20 de minute, plimbîndu-ne prin parc, pe terase, timp în care a intrat grupul de bulgari şi un grup de japonezi, ambele frumos întîmpinate, bulgarii au fost salutaţi cu "dobăr den", după care a intrat grupul de română (constituit pe loc, din cei ce cumpăraseră bilete). După noi, urmau nişte polonezi. Deverul e incredibil, la 10 minute intră cîte un grup de 10 - 40 persoane. Cred că este cel mai frumos şi de succes muzeu al României.

Sînt 3 tururi. Cel de bază cuprinde parterul. Următorul cuprinde şi etajul I, iar următorul etajul II. În 2001 se vizita doar parterul, şi din cînd în cînd etajul I. Ghidul se schimbă după parter, la etaj neurcînd toată lumea, ci doar cine a optat pentru tur extins, fiind preluaţi de alt ghid. Noi am avut tur extins. Teoretic dura 2 ore, practic a durat mai puţin. La etajul 2 e risc de plictiseală, sînt multe camere de oaspeţi, cam tot etajul 2 avînd rolul acesta: saloane, băi, dormitoare, camere de zi, toate destinate oaspeţilor. Unele avînd destinatar stabilit (camera cutare era a cutărui ministru), altele nu. Totuşi, merită vizita, fiind expuse diverse piese de mobilier de mare valoare.

Este posibil ca nu fiecare intrare de tur în româneşte să includă şi turul extins, dar nu am cum să fiu sigur de asta. Zic asta pentru că, în ora în care am vizitat etajele, nu am întîlnit alt grup.

La ieşire, am fost invitaţi la o expoziţie temporară, la acel moment aceasta fiind "Casele de vis ale Reginei Maria". La Peleş se află o mare colecţie de piese istorice, iar de cînd Branul a fost retrocedat, s-au adus multe şi de acolo, aşa că au ce expune în fiecare an. La expoziţia respectivă nu era voie să fotografiezi. La acest moment au expuse lucrări de Klimt, Peleşul fijnd şi un loc unde familia regală primea artişti. Afişul expoziţiei e ingenios, compară preţul unei pînze de Klimt astăzi cu preţul unui bilet la Peleş, unde poţi vedea 5 sau 6 Klimt-uri.

Aşa că sfatul numărul 2 ar fi să vizitaţi siteul Peleşului cît de des vă amintiţi, ca să aflaţi de acolo amănunte despre expoziţiile temporare şi alte evenimente ce au loc acolo. Siteul este foarte bine construit, cu multe informaţii, şi, alături de organizarea vizitelor şi valoarea expoziţiilor, fac din Peleş un muzeu glorios, de inclus în orice top european de profil. Nu am văzut dacă apare pe AFA adresa web peles.ro

De pe site aflăm că proprietarul castelului, Casa Regală, l-a închiriat Ministerului Culturii pînă în martie 2013. Sper că este doar data pînă la care e valabil contractul, acesta urmînd să fie prelungit, şi că nu se va schimba nimic începînd cu data respectivă.

La ieşire puteţi continua vizita cu castelul Pelişor. Noi nu am mai mers acolo, în schimb ne-am răcorit la cafeneaua din Corpul de Gardă, unde găsiţi şi prăjituri, şi mese pe terasă, şi privelişte frumoasă, către palat. Aici poţi reflecta o vreme la zilele cînd pe acolo se plimbau regi, prinţi, boieri şi Sinaia nici nu exista.

Rezum la final punctele importante: informaţi-vă de pe site-ul castelului, încercaţi să ajungeţi înainte de deschidere şi să intraţi pe la Economat, calculaţi măcar 3,5 ore pentru un tur complet al palatului, cu tot cu timpii "morţi", iar dacă includeţi şi expoziţiile temporare, şi Pelişorul, e posibil să încheiaţi vizita flămînzi. Pentru o plimbare pe îndelete, urmată de un prînz întîrziat, e bine de alocat toată ziua. Dacă intraţi pe la Stăvilar, puteţi prînzi la restaurantul de lîngă parcare.

---
Impresii încărcate de abancor in 30.09.2012 15:44:05

Validat / Publicat: 30.09.12 16:48:29


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA. A mai fost în/la: Mai peste tot
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 6205


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (abancor); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24500 PMA (din 25 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[30.09.12 16:21:25]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.04.18 22:07:44]
» mesaj pers

   Am fost iar la Peleș recent, așa că am cîteva actualizări de adus povestirii de mai sus.

   Prima ar fi că se poate parca la Economat, chiar jos, în vale. Cu plată, evident. Este cea mai apropiată și comodă parcare dintre toate. Deci trebuie urcat pe lîngă parc, pe lîngă mănăstire, spre Furnica, sau spre stația de telegondolă, sau spre Cabana Schiorilor (fiecare are alt punct de reper), și făcut dreapta după restaurantul Furnica, pe strada Săniușului.

   A doua ar fi că nu mai sînt 3 tururi, ci doar 2: cel de bază, cu parterul, și cel extins, numai cu etajul 1. Merită fără discuție turul extins, se văd mai multe încăperi, apartamente private, sala de spectacole etc. Primul durează 45 de minute, al doilea 75.

   A treia ar fi că masa din „sufragerie” nu mai e aranjată cu veselă și tacîmuri (cum se vede aici în poza 4).

   A, și încă una ar fi că se mănîncă bine la Carol Gastro Bierhaus carolpeles.ro.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[12] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2012] Perspectiva asupra castelului venind dinspre Stăvilar. Imediat ce ieşi din pădure, priveliştea se deschide către castel. În urmă cu 10 ani, de la acea căsuţă se cumpărau biletele, acum se vînd direct la castel. -- foto by <b>abancor</b> [uploaded 30.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av372784">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv372784"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=372784">Şterge vot</a></div><span id="v9372784" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(372784)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f372784Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e372784MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2012] Perspectiva asupra castelului venind dinspre Stăvilar. Imediat ce ieşi din pădure, priveliştea se deschide către castel. În urmă cu 10 ani, de la acea căsuţă se cumpărau biletele, acum se vînd direct la castel.
foto abancor [30.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2012] Aspect din curtea interioară, unde se află casa de bilete. -- foto by <b>abancor</b> [uploaded 30.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av372788">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv372788"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=372788">Şterge vot</a></div><span id="v9372788" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(372788)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f372788Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e372788MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2012] Aspect din curtea interioară, unde se află casa de bilete.
foto abancor [30.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2012] O frumoasă statuie a Reginei Elisabeta brodînd. Cît aşteptaţi să intraţi, puteţi da o tură pe terasele parcului de lîngă castel. -- foto by <b>abancor</b> [uploaded 30.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av372789">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv372789"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=372789">Şterge vot</a></div><span id="v9372789" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(372789)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f372789Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e372789MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2012] O frumoasă statuie a Reginei Elisabeta brodînd. Cît aşteptaţi să intraţi, puteţi da o tură pe terasele parcului de lîngă castel.
foto abancor [30.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2012] Masa e aranjată pentru dineu. -- foto by <b>abancor</b> [uploaded 30.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av372792">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv372792"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=372792">Şterge vot</a></div><span id="v9372792" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(372792)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f372792Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e372792MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2012] Masa e aranjată pentru dineu.
foto abancor [30.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2012] Mobilier valoros, sculptat în lemn de tec, aflat într-un salon de muzică de la etaj, primit de rege de la un maharajah indian. Pentru întreaga garnitură au lucrat mai multe generaţii, a durat ani de zile. -- foto by <b>abancor</b> [uploaded 30.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av372793">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv372793"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=372793">Şterge vot</a></div><span id="v9372793" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(372793)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f372793Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e372793MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2012] Mobilier valoros, sculptat în lemn de tec, aflat într-un salon de muzică de la etaj, primit de rege de la un maharajah indian. Pentru întreaga garnitură au lucrat mai multe generaţii, a durat ani de zile.
foto abancor [30.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2012] Lavoar situat în una din camerele de oaspeţi de la etaj. -- foto by <b>abancor</b> [uploaded 30.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av372794">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv372794"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=372794">Şterge vot</a></div><span id="v9372794" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(372794)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f372794Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e372794MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2012] Lavoar situat în una din camerele de oaspeţi de la etaj.
foto abancor [30.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2012] Cameră de baie la etaj. -- foto by <b>abancor</b> [uploaded 30.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av372795">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv372795"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=372795">Şterge vot</a></div><span id="v9372795" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(372795)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f372795Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e372795MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2012] Cameră de baie la etaj.
foto abancor [30.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2012] Un apartament de oaspeţi de la etaj. -- foto by <b>abancor</b> [uploaded 30.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av372796">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv372796"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=372796">Şterge vot</a></div><span id="v9372796" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(372796)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f372796Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e372796MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2012] Un apartament de oaspeţi de la etaj.
foto abancor [30.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2012] Un alt apartament de oaspeţi. -- foto by <b>abancor</b> [uploaded 30.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av372797">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv372797"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=372797">Şterge vot</a></div><span id="v9372797" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(372797)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f372797Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e372797MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2012] Un alt apartament de oaspeţi.
foto abancor [30.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2012] Cafeneaua de la Corpul de Gardă, văzută dinspre castel. -- foto by <b>abancor</b> [uploaded 30.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av372798">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv372798"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=372798">Şterge vot</a></div><span id="v9372798" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(372798)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f372798Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e372798MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2012] Cafeneaua de la Corpul de Gardă, văzută dinspre castel.
foto abancor [30.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2012] Mica piaţetă, care dorea să imite un oraş german, de la Corpul de Gardă. Se vede fîntîna şi Hotelul Economat. -- foto by <b>abancor</b> [uploaded 30.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av372799">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv372799"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=372799">Şterge vot</a></div><span id="v9372799" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(372799)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f372799Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e372799MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2012] Mica piaţetă, care dorea să imite un oraş german, de la Corpul de Gardă. Se vede fîntîna şi Hotelul Economat.
foto abancor [30.09.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2012] Corpul de Gardă. -- foto by <b>abancor</b> [uploaded 30.09.12] - <span class="allrVotedi" id="av372800">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv372800"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=372800">Şterge vot</a></div><span id="v9372800" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(372800)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f372800Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e372800MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2012] Corpul de Gardă.
foto abancor [30.09.12]
# [50 PMA, fara bonus]

[12] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.210144042969 sec