GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Elena și Maria(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Pensiunea Elena si Maria din Saschiz
Anul trecut, în luna octombrie, am câştigat la concursul oraganizat saptămânal de AmFostAcolo, un weekend gratuit la o pensiune sau hotel din Romania. Având în vedere că se apropie anul, ne-am hotărat să fructificăm acest premiu.
Am căutat o pensiune despre care nu s-a mai scris pe acest site şi după lungi căutări am găsit pensiunea Elena şi Maria din Saschiz. Rezervarea am făcut-o telefonic, vorbind direct cu proprietarul pensiunii.
Drumul urmat de noi ca să ajungem la pensiune a fost următorul: Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Mediaş – Sighişoara – Saschiz. Acest traseu măsoară 210 kilometri. Am pornit pe la 16:30 din Vâlcea şi am ajuns la pensiune în jurul orei 22, din cauza unui accident petrecut lângă Tălmaciu, care ne-a ţinut în loc peste 2 ore. Chiar dacă am ajuns aşa de târziu, gazdele ne-au aşteptat.
Pensiunea Elena şi Maria se află în localitatea Saschiz din judeţul Mureş. Este poziţionată la marginea comunei, pe strada Principala (drumul European E60 – Târgu Mureş –Braşov), la numărul 379C şi are următoarele coordonate GPS: N – 46.186379 şi E – 24.966246. Clădirea este o construcţie nouă, dată în folosinţă în luna februarie 2016. Este construită pe două nivele, la primul nivel fiind amplasate bucătăria şi livingul, iar la celălalt nivel camerele, care sunt în număr de trei, pensiunea fiind agroturistică.
Camera pe care am primit-o noi, are numărul 3 şi este o cameră imensă, cu o suprafaţă de 28 metri pătraţi. Dotările camerei sunt următoarele: un pat mare matrimonial, două noptiere pe care se afla câte o veioză, o canapea extensibilă, o măsuţă cu două fotolii, un birou, un şifonier, un televizor cu diagonala de 81 cm şi wi-fi gratuit (calitatea semnalului destul de bună). Pe jos, pe toată suprafaţa camerei se află o mochetă verde, iar în cameră se găsesc şi două calorifere, pentru perioada rece a anului. Camera are două ferestrele spre şosea, care sunt acoperite cu obloane din lemn la exterior, specifice zonei şi o fereastră mai mare spre sud cu plasă pentru insecte. Seara se aud maşinile mari când trec, însă pe noi nu ne¬-a deranjat acest lucru. Camera noastră era singura cu ferestrele spre şosea, celelalte două camere aveau ferestrele spre curtea interioară. La toate ferestrele şi la balcoane erau jardiniere cu muşcate curgătoare.
Baia este destul de mare şi are în componenţă chiuvetă, vas wc şi duş. Pereţii băii sunt acoperiţi cu faianţă modernă, iar pe jos era un material impermeabil. Ca şi consumabile am primit două sapunele, două sticluţă cu gel de duş, respectiv şampon şi hârtie igienică. Apă caldă a fost non-stop. Am primit patru prosoape albe.
Bucătăria noi nu am folosit-o. Aceasta se află la parterul clădirii, într-o încăpere destul de mare şi este dotată cu aragaz, cuptor cu microunde, blender, prăjitor de pâine, multe codimente etc. Tot aici se află şi un frigider la care au acces turiştii.
Livingul se află tot la parter. Are un spaţiu de relaxare compus dintr-o canapea, un fotoliu şi o măsuţă. Am văzut într-un raft o cutie cu piese pentru table. Tot aici se află şi locul unde se serveşte micul dejun. Dacă tot am adus vorba despre el, pot să vă spun că a fost foarte bogat în ambele zile. A fost compus din mezeluri, brânză, caşcaval, ouă, roşii, castraveţi, ardei gras, salată de ton, salată de vinete, slănină, unt, dulceata, cafea, lapte, ceai. Am primit un sirop de soc si dulceaţă de rabarbură, ambele facute de gazde. A fost pentru prima dată când am băut sirop de soc (nu socată), este delicios. Dulceaţă de rabarbură am mai mâncat. Toate aceste produse au fost naturale, din gradina şi cămara proprietarilor (mai puţin tonul), au fost foarte bune şi mult prea multe pentru două persoane.
Curtea pensiunii este mare, cu gazon si flori, iar de o pare şi de alta a pensiunii sunt lanuri de porumb. Aici se află un leagăn pentru relaxare, o piscină gonflabilă pentru copii, o trambulina, o masă cu scaune din butuci de lemn, unde se poate servi masa şi un grătar. Din curtea pensiunii se vede Cetatea ţărăneasca din Saschiz.
Parcarea pensiunii se află în faţa acesteia şi nu este prea mare, încap 3-4 maşini.
Gazdele sunt oameni deosebiţi, care ne-au oferit o mulţime de informaţii despre obiectivele turistice din zonă, ne-au îndrumat spre locuri care pot fi vizitate şi ne-au povestit legendele din zonă. Am stat multe ore la un pahar de vorbă în curtea pensiunii.
Minusuri. Nu ştiu ce să trec la minusuri, poate lipsa aerului condiţionat din cameră, dar nu am avut nevoie de el.
Pe lângă cele descrise mai sus, gazdele oferă plimbări cu căruţa, iar iarna plimbări cu sania trasă de cai. Ne-am simţit bine la această pensiune şi o recomandăm celor care ajung în zonă.
Vă dorim concedii plăcute!
Trimis de zlatna in 19.07.16 09:48:41
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.18637900 N, 24.96624600 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Pensiunea Elena și Maria [Saschiz, MS], SIGHIȘOARA [MS]" (nou-creată pe sait)
-
Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.
@zlatna - Drăguță unitate de cazare... am observat-o și eu acum ceva timp în drum spre Târgu Mureș (încă lucrau prin jurul clădirii). Chiar o reținusem pentru eventualitatea „cheltuirii” unui premiu AFA în acel loc - mi-ai luat-o înainte (glumesc!).
Este bine poziționată în zonă, se ajunge repede la Sighișoara și la bisericile fortificate din zonă (urmează probabil articolele). Poate e un pic de zgomot datorită drumului național care trece doar la câțiva metri de zidul construcției.
@tata123 - Este destul de greu sa gasesti o unitate de cazare despre care nu s-a mai scris niciun articol pe acest site (nu glumesc). Eu am cautat vreo saptamana.
Pensiunea este pozitionata bine, iar de zgomot o sa scape in cativa ani (mimim 10 ani) cand o sa se construiasca tronsonul de autostrada Targu mures -Brasov, iar atunci traficul greo nu o sa mai treaca pe aici.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)