ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.03.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timişoara
ÎNSCRIS: 18.02.12
STATUS: PREMIUM
LUNA
MAR-2013
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

Crama Sibiul Vechi cu specific ardelenesc de buna calitate.

TIPĂREȘTE

Aproape de Casa Salzburg (pensiune) despre care am scris, pe strada Papiu Ilarian nr 3 se afla un restaurant, cu mancaruri traditionale, cu vin si rachiu la butoi, cu muzica lautareasca incepand de la orele 19 (eu am asistat la o reprezentatie cu un acordeon, chill, numai bine sa stai la masa cum ii sade bine unui ardelean :-), care m-a surprins in bine.

N-as putea spune ca genul de crama ar fi preferata mea, dar Crama Sibiul Vechi a fost o experienta placuta.

Cum spuneam crama are toate ingredientele ca sa placa unui roman autentic (vin si tuica la butoi, mancare pe saturate, platouri traditionale, lautari si decoruri autentice), pentru turistii straini asta ar suna "transylvanian cuisine ", si sunt convinsa ca pleaca multumiti dupa ce ne savureaza bucatele ardelenesti si dau pe gat un shot de " brandy " (tuica).

Dar surpriza este ca nu este o crama oarecare in care urla lautarii si ospatarul te serveste plictisit, ci dimpotriva. Imbracati in autentice costume populare,ospatarii te servesc promt, elegant si cu mult profesionalism.

Crama practic reproduce un decor de casa taraneasca din Marginimea Sibiului si din cate am inteles locatia functioneaza ca si restaurant neintrerupt de peste 100 de ani fiind unul dintre cele mai vechi restaurante din cetate.

Meniul este bogat, gasiti in el de la autenticul ciolan afumat cu fasole si o ceapa rosie extraordinara pana la platouri traditionale, sarmale, preparate din toate tipurile de carne (vita, pui, porc, peste), paine de casa etc. Ceea ce te da pe spate este insa gustul foarte bun al mancarurilor, vinul foarte bun, servirea fara repros, preturi acceptabile, nu stiu sa fii vazut sa coste o portie mai mult de 25-30 lei. Dar portia e portie :-)

Recomand locatia pentru traditionalism si ospitalitate ardeleneasca autentica: -)


[fb]
---
Trimis de elenahelen in 21.03.13 22:11:20
Validat / Publicat: 21.03.13 23:48:06

VIZUALIZĂRI: 9032 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenahelen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Crama "Sibiul Vechi" / Crama se afla intr-un edificiu care dateaza din a II-a jumatate a sec. XV-lea fiind unul dintre cele mai vechi restaurante din interiorul cetatii medievale
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

abancor
[22.03.13 11:49:33]
»

Crama este o surpriză plăcută! Și eu am luat un prînz acolo, chiar pe 31 decembrie anul trecut. Dacă nu mi-ar fi recomandat-o niște sibieni, n-aș fi intrat. Aspectul, la prima vedere, și mai ales dacă e gol, poate fi neplăcut: intrarea e pe lîngă toaletă, iar în interior este semi-întuneric. Cînd am intrat nici nu deschiseseră încă, ospătarii erau îmbrăcați de stradă.

Cînd s-a deschis, și cînd am trecut la fapte, s-a schimbat tărășenia! Haine frumoase și curate (port popular), exact cum apreciază și elenahelen, țuică bună, servire „profi” (supa/ciorba se aduce la supieră și se transferă în farfurie la masă; ospătarii aduc fiecăruia ce a comandat, nu sînt niște amatori care întreabă, cu farfuria în mînă: „ficățeii, la cine? tocănița de miel? ” etc.), dar, cel mai important, mîncarea și băutura sînt bune.

Așa că, dacă pățiți ca mine, să aveți o primă impresie proastă, treceți peste ea. Merită!

elenahelenAUTOR REVIEW
[22.03.13 12:53:03]
»

@abancor: Da, asa este, aveti dreptate n-au intrebat "ficateii, la cine??" :-)) Buna observatie :-)

kmy
[22.03.13 13:27:23]
»

@abancor: ce păcat că pe mine tocmai intrarea aia întunecată și toaleta peste care am dat prima dată m-au făcut să fac calea întoarsă:-(!

Dacă aș fi citit impresiile astea mai devreme, aș fi știut la ce să mă aștept.

abancor
[22.03.13 21:43:02]
»

Ia uite domle, ce va să zică delăsarea: dacă reuşeam să scriu acum 2 luni despre revelionul petrecut la Sibiu, poate ar fi fost la ţanc pentru kmy

De fapt n-am avut timp, nici nu am copiat încă pozele din cameră pe hard.

krondia*
[23.03.13 22:36:00]
»

Ce amintiri frumoase îmi trezeşti, nu am mai fost aici de peste 15 ani. Pe atunci localul avea preţuri destul de mici, ne permiteam şi noi studenţii să mai ieşim la o cană de vin fiert, cea mai bună pe atunci din Sibiu şi probabil şi de acum. Acum aproape că nu am mai recunoscut locul, interiorul arată foarte bine, doar intrarea se pare că a rămas aceeaşi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elenahelenAUTOR REVIEW
[24.03.13 14:53:31]
»

@krondia: Ma bucur ca am reusit prin descriere si imagini sa va trezesc amintirea locului: -)

Multumesc pentru aprecieri!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, elenahelen, kmy
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sibiu și împrejurimi?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050100088119507 sec
    ecranul dvs: 1 x 1