ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.10.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: PLOIESTI
    ÎNSCRIS: 02.07.11
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    SEP-2014
    DURATA: 3 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 12 MIN

    SIBIU - un oras de poveste

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Sotul mi-a facut o mare surpriza cu ocazia aniversarii muuultor ani de casnicie si mi-a propus o excursie in doi in ARDEAL. Superba excursie in care am calatorit prin 7 judete ne-a indreptat pasii si prin SIBIU -un oras de poveste. Cum in oras am ajuns seara, am fost nevoiti sa ne cazam urmand ca a doua zi, dis -de -diminea sa purcedem la vizitarea SIBIULUI. Cazare am gasit mai greu la intrare in oras, mai toate pensiunile de acolo avand locurile rezervate, asa ca am reusit sa gasim o camera la VILA THEODORA -situata in statia (cartier) SELIMBAR. Despre aceasta vila va vom povesti in alt review , insa primul lucru pe care il putem preciza e acela ca am avut impresia acolo ca am nimerit intr-o pensiune santieristica (nu recomand) vezi impresii.

    Eeee, am calacat un pic cu stangul la intrare in SIBIU (din punct de vedere al cazarii) dar apoi "am folosit numai piciorul drept" - orasul pur si simplu incantandu-ne. Ne-a lasat o impresie puternic pozitiva si ne-a smuls promisinea ca vom reveni sa petrecem aici un concediu intreg. Am intrat in oras prin zona pietii CIBINULUI de la care, facand dreapta am cautat intai un loc de parcare. Spre uimirea noastra, loc de parcare, frumos amenajat si semnalizat corespunzator cu 100 m inainte am gasit imediat si mai era si fara taxare. La cca 200 de metri de locul parcarii am gasit "intrarea "in" orasul de sus" - orasul vechi, in care am patruns prin PASAJUL SCARILOR. Dati-mi acum voie sa va prezint SIBIUL - un oras pitoresc, magnific si... deosebit de curat, plin de verdeata si aranjamente florale.

    CE PUTEM VIZITA IN SIBIU

    PIATA HUET - poarta numele Lui Albert Huet, umanist si sprijinitor al scolilor, jude regal si comite al Sibiului INTRE 1577-1607. Conturul ei urmeaza indeaproape traseul primei incinte de fortificatii cand piata adapostea o mica basilica romanica si 3 capele. Veti gasi aici o piata superba, strajuita de cladiri multicolore cu fatade arhaice ce te privesc mirate cu ochii alungiti ai ferestrelor ivite de sub tiglele acoperisurilor.

    BISERICA EVANGHELICA - din PIATA HUET 5 - Aici puteti vizita impunatoarea biserica si turnul acesteia si va puteti delecta cu concertele de orga oferite aproape zilnic turistilor. Odata ce ajungeti in turnul bisericii vi se vor asterne la picioare orasul cu strazile inguste si intortocheate ce poarta denumirea breslelor de altadata. Programul de vizitare al bisericii :Vara - zilnic 10-20, iarna S-D - 10-17.

    Avand hramul sf Maria, impunatoarea biserica cu hala in stil gotic a carei parte mai veche este mentionata in 1371, este rezultatul mai multor etape de constructie finalizate in 1520. Legenda spune ca mesterul a inaltat turnul dupa care a disparut fara urma, lasand costructia neterminata. Dupa multi ani, reintors in oras, el a marturisit ca teama ca pamantul nu va suporta greutatea uriasei costructii si nevoia unei dovezi l-au determinat sa pec, Acum ca turnul nu s-a inclinat, nici nu s-a afundat, el putea duce la bun sfarsit lucrarile de costructie ale bisericii, lucru care s-a si intamplat. Turnul e flancat de 4 turnulete -semn al dreptului de judecata al orasului. In interior se remarca de departe fresca:"RASTIGNIREA" executatade Johannes von Rosenau in 1445 si cristelnita de bronz (1438) avand forma unui potir. Legenda cristelnitei spune ca aceasta a fost turnata din bronzul tunurilor turcesti capturate in urma bataliei din 1437.

    Orga impunatoare, dupa cum am amintit, va va delecta cu concertele ei superbe. Acesta a fost montata in 1915 si a fost construita de firm Wilhelm Sauer din Frankfurt. MAi exista doar 2 orgi executate de aceasta firma una in Berlin si alta in Talin. Biserica a servit si ca loc de veci pt primari si personalitati ale orasului. Aici se pot vedea piatra funerara a lui MIHNEA-VODA CEL RAU, fiu al lui Vlad Tepes, domn al Tarii Romanesti. si de asemenea se poate admira statuia episcopului Goerg Daniel Teusch. Cea din urma, situata la intrarea sudica a bisericii il reprezinta pe episcop in haine preotesti, cu biblia in mana stanga, iar mana dreapta fiind sprijinita pe un teanc de documente ce simbolizeaza libertatile medievale de care s-au bucurat sasii.

    Piata Huet, PIata Mica si Piata Mare, situate in centrul vech al Sibiului, cu monumente de arhitectura bisericeasca sau laica, se constituie intr-un tot unitar, un vast muzeu si totodata o lecti de istorie.

    PIATA MICA se afla in interiorul celei de a doua incinte de fortificatii, Aceasta conserva in buna parte aspectul din secolele XV-XVI, atat prin elementele de fortificatii cat si prin casele de locuit si cladirile publice. Prin mijlocul ei porneste un drum descendent - actuala strada a OCNEI, Mai toate cladirile din jurul pietei aveau la parter spatii destinate comertului iar logiile astazi partial deschise astazi, protejau atat marfurile expuse cat si cumparatorii.

    PODUL MINCIUNILOR SAU PODUL MICINOSILOR A fost construit pe locul unui turn de poarta al celei de a 2-a incinte de fortificatii si servea ca loc de intilnire a negustorilor din Piata Mica. Construit din fonta turnata (este primul de acest fel din Transilvania si al doilea din Europa). cu decoratiuni prin traforare. Podul are la capete 2 cercuri mari decorate cu stema Sibiului. Numele lui are mai multe conotatii, prima si cea mai credibila fiind a "bancutei mincinosilor din apropierea podului, unde batranii mesteri glumeti ii pacaleau pe eventualii cumparatori. Potrivit altei variante mai sumbre, in acea zona ar fi fost executate prin aruncarea de pe ziduri a mai multe vrajitoare ale caror profetii nu s-au implinit. Acum... coincidenta sau pur intamplare pentru sustinerea legendei... acolo am gasit niste "doamne imbracate in costum similar celor al vrajitoarelor, imagine ce intregea misticul zonei (vezi foto). O a treia varinta este legata de juramintele indragostitilor pe parcursul multor generatii care s-au dovedit a fi, ,,doar minciuni. Mai concret, daca pe pod erau rostite juraminte false intre indragostiti, la acestea podul riposta prin scartaieturi sau chiar prin aruncarea de pe pod a mincinosului.

    PIATA MARE Cu un traseu bine conturat inca de la mijlocul secolului XIV-lea, piata cu forma ei dreptunghiulara, avand o lungime maxima de 142 m si o latime de 93m, a fost locul de desfasurare a celor mai importante evenimente din viata de zi cu zi a orasului. Pe vremuri aici se aflau stalpul infamiei ,,avand statuia lui Roland in varf ,,spanzuratoarea, "cusca pentru nebuni" ,,cladirea garzii si targul, In prezent in Piata MAre se afla Primaria, unul din Sediile Palatului Bruckenthal, iar in mojloc troneaza o superba fantana arteziana ce incanta privirile turistilor si "ochiul"obiectivului de filmat.

    PALATUL BRUCKENTHAL - (PIATA MARE NR 5) Construit in stil baroc, palatul a fost resedinta baronului Samuel von Bruckenthal, Deschis pentru public ca muzeu in 1817, cuprinde o bogata colectie de arta, precum si biblioteca Bruckenthal. LA nivelul parterului se remarca ancadramentul din piatra al portalului cu blazonul aurit al baronului.

    CASA ALBASTRA Fatada acesteia este de factura baroc tarzie iar deasupra cornisei, aticul triunghiular este decorat cu stema SIBIULUI. Corpul din spate a gazduit intre 1768-1783 pectacole de teatru. In prezent cladirea adaposteste Galeria de arta Romaneasca.

    Casa ALTEMBERGER-PEMPFLINGER - Muzeul de istorie, Str Mitropoliei nr 2 - Este cea mai importanta constructie civila in stil gotic din Romania. Primarie a orasului pt mai bine de 400 de ani, ea a suferit ample lucrari de restaurare intre anii 1967-1988. Deasupra portii de intrare se afla o inscriptie ce aminteste de prima vizita a imparatului Iosif al II -lea al AUSTTRIEI... Turnul acestei cladiri a fost construit de THOMAS ALTEMBERGER, primar al orasului si jude regal. In muzeul de istorie puteti vedea un impresionant lapidariu antic, medieval, colectii de arme si armuri, obiecte apartinand breslelor, monezi sigilii, medalii si decoratiuni romanesti.

    CASA CU CARIATIDE -, constructie ce a fost ridicata pe locul casei in care intre anii 1673-1713 a locuit un om de seama al SIBIULUI ale carui capodopere se gasesc si in muzeele din BUDAPESTA si VIENA. Fatada acestei cladiri, in stil baroc are un portal strajuit de 2 cariatide ce sustin un balcon.

    TURNUL ARCHEBUZIERILOR str CETATII - Denumirea turnului vine de la cea a breslelor care, potrivit regulamentului orasului, erau obligate sa intretina si sa inzestreze turnurile cu armament si munitie iar in timp de razboi sa asigure apararea acestora. Construit din piatra pana la 1 m inaltime, apoi numai din caramida, turnul are baza octogonala iar acoperisul piramidal acoperit cu olane. Partea picanta a acestui turn -in laterala acestuia se afla un atelier a carui angajati purtau uniforma vechilor meseriasi. Vizitand turnul si vanzand acesti vrednici oameni ce trudeau de zor am avut cateva momente impresia stranie ca am calatorit in timp si m-am trezit undeva in timpul anilor 1890. Faptul ca SIBIUL a conservat vechile monumente cu o asa acuratete merita toata lauda si tot respectul nostru.

    TURNUL OLARILOR (str Cetatii) are forma dreptunghiulara, cu acoperis piramidal din olane. In partea supeioara, de jur imprejur, se pot observa lacasuri de tragere pentu archebuze.

    TURNUL DULGHERILOR (STR CETATII) este circular la baza iar la nivelul cornisei avand o forma octogonala, La nivelurile superioare lacasurile sunt adaptate armelor de foc (archebuze). Turnul este legat de TURNUL OLARILOR printr-un zid de fortificatie prevazut cu metereze iar in interior cu galerie de straja. Trebuie sa specific faptul ca in prezent zidul are aspectul e care l-a avut in a doua jumatate a secolului al XVI-lea, (toate informatiile vi le-am furnizat datorita bunavointei PRIMARIEI SIBIU).

    TURNUL GROS - SALA THALIA B-dul C Coposu Ridicat in anul 1540, turnul este o adevarata uzina de razboi defensiv, cu platforme superioare pentru tunuri iar la nivel inferior, cu cazemate cu guri de tragere. Un vechi si puternic si puternic bastion de aparare a fost transformat in teatru si unde altadata rasuna zanganit de arme, azi isi are locul muza THALIA. Aici, in 1789 in sala teatrului se organiza primul bal al orasului. Astazi, in cladirea de la baza turnului isi desfasoara activitatea FILARMONICA DE STAT DIN SIBIU.

    MUZEUL DE ISTORIE NATURALA - STR CETATII - fost sediu al Societatii Ardelene de Stiine Naturale, in prezent adaposteste exponate de mare valoare din diferite ramuri ale biologiei. Dar despre el va voi povesti separat intr-un alt rewiu pt ca merita sa-i fie detaliata imaginea datorita bogatiei de informatii biologice pe care le confera. Pe mine personal acest loc m-a uimit si incantat in acelasi timp. Mi-as fi dorit sa am mult mai mult timp la dispozitie sa il vizitez mai pe indelete.

    CASA BOBEL - CASA CU PINION - str AVRAM IANCU NR 16 - Este cea mai veche casa din SIBIU care de la inceputul sec XVI-LEA nu a suferit modificari majore. A apartinut artistului amator JOHANN BOBEL-care, intuind disparitia treptata a sistemului medieval de aparare, inregistreaza ineditul intr-o serie de acuarele si planse topografice incluse in anul 1893 in colectiile MUZEULUI BRUCKENTHAL.

    PARCUL ASTRA ale carui alei superbe sunt strajuite de reprezentantii de seama ai culturii nationale, membrii marcanti ai ASTREI:ANDREI SAGUNA, GEORGE BARITIU, TIMOTEI CIPARIU.

    * * *

    Bun, dar dupa atatea obiective de vizitat, unde putem lua masa? Daca ajungeti in SIBIU incercati sa serviti un mic dejun delicios la super-localul SUPER MAMA. Afladu-va in Piata Mare avand primaria in spatele dvs, in dreapta se deschide un bulevard larg cu magazine pe o parte si pe alta. Pe acest bulevard, cam la 150 m de Piata mare se afla localul SUPER MAMA unde puteti savura un mic dejun delicos numai cu 10 ron, meniu in care intra o cafea mare, 2 oua ochiuri, sunca, masline, cascaval si paine prajita. De asemea aici [puteti servi mancare fast food, ciorbe si mancare chinezeasca (au un meniu delicios cu orez si bambus), toate acestea la preturi fara concurenta. Localul are si o terasa pe acostamentul bulevardului asa ca puteti in acelasi timp si admira privelistea.

    Pranzul l-am servit la RESTAURANT HERMANIA, un local deosebit de luxos unde va puteti incanta papilele gustative cu gustul traditional al bucatariei sasesti. Restaurantul HERMANIA este situat in eleganta cladire in stil baroc a vechii Filarmonici langa Turnul gros. O atractie unica o costituie sala cu ferestre mari boltite, cu semineu si mezanin. Farmecul autentic este dat de chelnerii in costume traditionale sasesti si de ambientul tipic german. Iar des[re mancare... ce sa va spun? Pur si simplu delicioasa!

    Acum dupa ce ne-am plimbat prin SIBIU si am servit masa intr-un local de exceptie, putem sa luam un loc si sa lecturam cateva repere din istoria acestui oras superb, nu?

    * * *

    Repere din istoria Sibiului

    - Sibiul are ca punct de pornire momentul fondarii sale, in sec XII-lea, de catre colonistii sasi, pe malul raului CIBIN de la care isi ia numele, numindu-se initial CIBINUM (HERMANNSDORF).

    - 1191 Numele Cibinum apare pentru prima data mentionat intr-un document papal emis de Papa Celastin al III-LEA

    - 1242 - Tatarii distrug Hermannsdorf ucigand aproape toti locuitorii, doar 100 de locuitori ramanand in viata

    - 1357-1366 - se construieste a 3- a centura de fortificatie, asezarea primeste rang de oras si apare pentru prima data in intr-un document de la Slimnicnumele de "Hermmannstadt"

    - 1376 - orasul are 19 bresle cu 25 de branse mestesugaresti si 200 de meseriasi. In acest moment orasul se situeaza la nivelul oraselor din Apusul Europei

    - 1394 Incep asedierile turcesti conduse de sultanul Murat al II-LEA.

    - 1442 - Cu ajutorul sibienilor IANCU DE HUNEDOARA, Principele Transilvaniei infrange armata turca.

    - 1457 Orasul de jos este inclus in a 4-a centura de fortificatii si este mentionata si o expeditie a lui Vlad tepes inzona orasului

    - 1493-cete de romani cu ajutorul unui detasament sibian, fiind condusi de primarul Georg Hecht inving turcii la Turnul Rosu,

    - 1507 Este incheiat tratatul de alianta si buna vecinatate intre RADU CEL MARE, domnitor al Tarii Romanesti, si cetatea Sibiului. -

    - 1551 Are loc prima ocupatie austriaca

    - 1554 ciuma face 3200 de victime

    - 1556 un incendiu distruge 556 de cladiri, se prabuseste TURNUL SFATULUI

    - 1601 Generalul BAsta ocupa orasul

    - 1602 Sigismund Bathory asediaza timp de un an orasul

    - 1602-1621 Principele Gabriel BAthory ese lasat sa intre in oras, perioada de represalii pentru SIBIU (locuitorii fug sau sau sunt goniti, in oras ramamand doar 53 de gospodari), in final se retrag ocupantii, se restituie cheile orasuluisi se aleg functionari publici

    - 1724 -se instaleaza "CUSCA NEBUNILOR"- (NARRENHAUSEL), IN PIATA MARE, in care sunt expusi cei care tulbura linistea publica noaptea.

    - 1752 - Prima reprezentatie de teatru inntr-o cladire di nlemn in Piata MAre

    - 1787 Sunt inregistrate in Sibiu 1161 de case de locuit iar in suburbii 624, Se construieste biserica ortodoxa din strada Lunga

    - 1803 - moare baronul Samuel von Bruckenthal si este inmormantat in biserica evanghelica

    - 1817 - se deschide oficial Muzeul Bruckenthal

    - 1820 - se introduce iluminatul cu gaz

    - 1833 - apar primele tablite cu denumirile strazilor

    - 1848 Generalul Bem ocupa orasul, se sarbatoreste instalarea pe tron a imparatului Frantz Iosef I

    - 1872 Prima linie ferata leaga Sibiul de Copsa mica

    - 1885 - se instaleaza prima legatura telefonica intre primarie si paznicul din turnul bisericii evenghelice

    - 1899 Trece primul automobil prin oras

    - 1905 Se deschide palatul Astra

    - 1906 - Este sfintita Catedrala Ortodoxa

    - 1916 - Are loc prima confruntare dintre armata romana si cea austro-ungara

    - 1918 - Are loc unirea TRANSILVANIEI cu ROmania, SIBIUL este ridicat a rang de municipiu si leul este adoptat ca moneda oficiala

    - 1945 - Are loc drama deportarii in lagarele de munca din fosta URSS a numerosi membrii ai comunitatiii sasesti

    - 1948 - Se proclama REPUBLICA POPULARA ROMANIA

    - 1989 - SIBIUL- a fost al 3-lea oras al revolutiei anti comuniste

    - 2007 Sibiul - Capitala Culturala Europeana

    - 2010 SIBIUL se declara "CAPITALA BUNELOR ANIERE (nb':documentare cu ajutorul primariei Sibiu).

    Sper ca nu v-am plictisit cu un rewiu asa lung si imi doresc sa va fi starnit curiozitatea necesara in a va determina sa vizitati acest oras mirific. Credeti-ma! Nu stiti ce pierdeti daca nu ati trecut macar odata in viata prin el! Si daca am reusit cat de cat sa va fac curiosi in privinta acestor meleaguri... nu v-ar placea sa cititi si LEGENDELE SIBIULUI? ... in revew-ul urmator...

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de danadana* in 21.10.14 08:12:25
    Validat / Publicat: 21.10.14 09:56:24
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

    VIZUALIZĂRI: 3598 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danadana*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Pasajul scarilor Sibiu
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18650 PMA (din 20 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    12 ecouri scrise, până acum

    danadana*AUTOR REVIEW
    [21.10.14 09:35:54]
    »

    https://www.youtube.com/watch?v=LEBoggLjUQM&list=PL6C462B6C3C2ED84D

    D-le web master rog sa imi atasati un fond sonor

    webmaster
    [21.10.14 09:52:30]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

    -

    Împreună cu continuarea sa, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    danadana*AUTOR REVIEW
    [21.10.14 10:07:24]
    »

    @webmaster - multumesc mult!

    crismis
    [21.10.14 10:13:50]
    »

    @danadana: Frumos scris, complet si util, un adevarat ghid al orasului! Abia astept continuarea! Cui nu- i plac povestile / legendele?

    tata123 🔱
    [21.10.14 11:17:05]
    »

    @danadana - O prezentare utilă a Sibiului, oraș plin de istorie și de ce nu, romantism.

    În fiecare an aici se desfășoară o sărbătoare/festival al breslelor de meșteșugari de altădată. Vin foarte mulți tineri de peste hotare ce practică diverse meșteșuguri medievale (legate de lemn, fier, piele etc.). Este interesant să urmărești demonstrațiile lor lângă vechile turnuri de apărare ale orașului.

    danadana*AUTOR REVIEW
    [21.10.14 11:39:52]
    »

    @crismis - Multumesc mult! Continuarea cu legendele am postat-o, o puteti lectura! De asemenea puteti citi in alt rewiu si despre o pensiune de poveste :"din Dumbrava minunata". VOi mai continua cu alte povesti din Ardeal... va urma o poveste cu daci si romani la ALBA IULIA!

    danadana*AUTOR REVIEW
    [21.10.14 13:15:30]
    »

    @tata123 - Multumesc mult pt completare si apreciere! >> E binevenita pt ca sa sens pozelor mele cu muncitorii in vestimentatie arhaica!

    Michi
    [21.10.14 16:33:55]
    »

    Sunt bucuroasă că am prins superbonusul care dă valoare reviewurilor tale.

    danadana*AUTOR REVIEW
    [21.10.14 17:00:44]
    »

    @Michi - mii de multumiri celor care m-au votat si dvs mama Michi. Sper tare mult sa va intalnesc la o petrecere" AFA face to face". Imi doresc sa vina si ziua aceea. Concedii reusite tuturor si tot ce va doriti!

    danamandache
    [23.10.14 08:20:21]
    »

    Frumos Oras, frumoasa descrierea. La cat mai muuuulti si binecuvantati ani impreuna va doresc!

    danadana*AUTOR REVIEW
    [23.10.14 08:24:12]
    »

    Va multumesc dn suflet pt urare. Acelasi lucru doresc tuturor colegilorAFA tot binele dn lume! Daca v-a placut articolul va invit sa vedeti azi un alt articol pe care urmeaza sa l postez cu o filmare a LEGIUNII GEMINA. Surpriza!

    webmasterX
    [07.11.21 14:26:35]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica «Cetatea Medievală Sibiu» (nou-creată, între timp, pe sait)

    [Rubrica inițială: Descoperă Sibiul]

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, danadana*, danamandache, Michi, tata123 🔱
    Alte impresii din această RUBRICĂCetatea Medievală Sibiu:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074508905410767 sec
    ecranul dvs: 1 x 1