GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Trebuie sa recunosc ca pana anul acesta nu am fost niciodata la munte de Craciun. Am mers intotdeauna pe principiul ca de Craciun trebuie sa stam acasa cu familia. Insa anul acesta am dorit o schimbare, dar am intampinat o problema: ne-am hotarat sa plecam cu cateva zile inainte de marea sarbatoare a crestinatatii. Unde sa te duci? Marea majoritate a pensiunilor si hotelurilor erau ocupate din timp, asa ca pune-te Radule si cauta. Si da-i, si lupta, telefoane peste telefoane, salvarea noastra venind pana la urma de la niste oameni cu suflet, patronii pensiunii Roua Muntilor, din Sambata de Sus, care mai aveau o singura camera libera, de fapt un apartament, si asta datorita unei rezervari anulate cu o zi in urma. Mare noroc pe noi! Un apartament, o oferta cu pensiune completa foarte buna, la doar 900 lei pentru trei nopti, mai puteai sa zici ceva? As fi plecat si pe jos, numai sa fiu acolo.
Am ajuns la pensiune in ziua de 24, in jurul orelor 14.00, si nici n-am coborat bine din masina ca am fost luati pe sus de gazde, la taierea porcului, bineinteles, unde se aflau si ceilalti turisti care ajunsesera mai devreme. La locul ,,crimei'' am servit traditionala tuica fiarta, dar si afinata si visinata, soriciul atat de gustos, platouri cu racituri, totul incheindu-se apoteotic cu pomana porcului, pe parcursul celor mai sus mentionate facandu-si aparitia si colindatorii. Din pacate, fotografii nu am facut, aparatul foto ramanand in bagajele inca nedesfacute. La taierea porcului ne-am cunoscut cu o frumoasa familie din Constanta, incheind intr-un mod placut ziua cu acestia, la un paharel de vorba.
Despre pensiunea Roua Muntilor am mai scris cu ocazia sejurului de 1 mai petrecut aici (vezi impresii), nu am observat o schimbare in mod negativ, aceeasi curatenie, aceeasi amabilitate din partea gazdelor, iar la capitolul gastronomie ne-au depasit toate asteptarile, cu produse traditionale, specifice Craciunului, gustoase si in cantitati mai mult decat suficiente, stropite din belsug cu bauturi alcoolice si nealcoolice.
In ziua de 25 decembrie a urmat un program lejer, o plimbare la manastirea Brancoveanu, apoi ne-am adunat deopotriva gazde si oaspeti in sala de mese, cu urarile si pupaturile de rigoare, urmate de masa festiva si bucuria primirii altor colindatori, totul incheindu-se... cam tarziu cu veselie si roseata in obraji.
Ziua urmatoare, pe 26, a urmat deplasarea, impreuna cu familia din Constanta, la Balea Cascada, de unde am luat telecabina pentru a vizita hotelul de gheata de la Balea Lac. Un sfat: daca doriti sa ajungeti la hotelul de gheata, e bine sa va miscati de la primele ore ale diminetii, mai tarziu se formeaza un rand imens la telecabina si sunt putine sanse sa mai urcati, iar daca incepe sa bata vantul sunt si mai putine sanse sa coborati (in acest caz, e bine sa aveti portofelul ,,aprovizionat'').
Sa revenim la oile noastre: tare fain este la hotelul de gheata! Este amplasat la 15-20 metri de telecabina, si are douasprezece camere, fiecare dintre acestea corespunzand unei zodii. Exista si un bar, unde se pot servi diverse bauturi in pahare confectionate din gheata. De retinut: pentru cei care doresc sa inchirieze o camera, aceasta costa 450 lei pe noapte. Acolo, sus, la Balea Lac, sunt peisaje uluitoare, desprinse parca din cartile cu povesti, in jurul tau totul este alb, este atat de frumos incat cuvintele mele sunt prea sarace in descrierea acestor peisaje. Dar cum totul are un sfarsit, a trebuit sa coboram, ceata impiedicandu-ne sa mai stam.
La pensiune a urmat acelasi scenariu ca-n prima seara, cu mancare din belsug si stat la taclale pana tarziu.
In review-ul meu din luna mai, mentionam ca a fost o atmosfera placuta, umbrita de un grup de persoane care ne-au deranjat prin chefurile facute pana la ore tarzii. De data aceasta, desi pensiunea era plina, atmosfera a fost una destinsa, de sarbatoare, am stat la povesti unii cu altii de parca ne-am fi cunoscut dinainte, chiar daca proveneam din diferite zone ale tarii.
Mi-au placut foarte mult obiceiurile si traditiile specifice Craciunului, capra, cetele de colindatori, pe care le-am primit cu drag, flacaii care ne-au colindat au invitat la joc doamnele si domnisoarele.
Sincer? Tare mi-ar placea ca anul viitor sa repet aceasta experienta, undeva intr-o zona bogata in traditii si obiceiuri stramosesti. Iar despre pensiunea Roua Muntilor, numai de bine.
Trimis de Safta Radu in 27.12.14 20:28:08
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.70009500 N, 24.80315800 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Pensiunea Roua Munților" (deja existentă pe sait)
Minunat si la SambatA si la Balea. Nu am vazut pana acum hotelul de gheata.
un an minunat sa vina si sa ne povestesti pe unde mai calatoresti
dan
@Dan&Ema - Nici eu nu am mai fost la hotelul de gheata pana in acest an. Daca tot ma aflam la Sambata de Sus, nu era pacat sa n-ajung acolo?
Voi, cei patru (muschetari) sa aveti parte de un an magnific si plin de calatorii frumoase!
Mă bucur mult pentru Crăciunul frumos petrecut cu familia! Se pare că pensiunea este foarte bună, dacă vom ajunge la anul pe la Sâmbăta o vom pune pe listă! LA MULȚI ANI și concedii multe și frumoase!
@puiutea - Pentru mine, Roua Muntilor este o pensiune buna, chiar nu am ce sa le reprosez celor de acolo. Imi place sa cred ca sunt realist atunci cand scriu despre o pensiune, acolo unde nu mi-a placut am punctat lucrurile negative.
Va urez sa aveti parte de tot ce e mai bun in anul care urmeaza. La multi ani!
@Safta Radu - Nici nu ma asteptam la altceva de la impresiile tale! Sunteti o familie frumoasa, care stie sa se distreze si abia astept sa va cunosc! Sincer, abia asteptam impresiile astea!
LA MULTI ANI tuturor si multe calatorii frumoase!
@Zoazore - Multumesc mult pentru aprecieri, Zoa. Incerc si eu, acolo, modest, sa ofer informatii utile despre locurile vizitate. Pana in martie nu mai murim noi, vine ea si intalnirea atat de asteptata.
Un an superb va doresc, sa ne vedem sanatosi!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2019 Roua Muntilor o destinatie perfecta pentru relaxare — scris în 05.09.19 de adriana_adina din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2015 Nu recomand; prea scump pentru serviciile oferite — scris în 02.01.16 de rianadelia din IAşI-GORJ [GJ] - nu recomandă
- Dec.2015 Roua Muntilor in top locatii romanesti — scris în 01.01.16 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Dezamagitor — scris în 24.08.14 de roxanadracu din RAMNICU VALCEA - nu recomandă
- May.2014 Perfect — scris în 19.08.14 de miserciu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2014 Mergeti cu incredere — scris în 05.05.14 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Locul unde se ascunde gasca — scris în 10.09.13 de tefadd din BUCURESTI - RECOMANDĂ