ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.09.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 14.10.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2010
DURATA: 1 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Repere Radautene

TIPĂREȘTE

Marea taina a existentei noastre nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti (Dostoievski)

Am cutezat sa ma angajez la intocmirea unui review despre Radauti incurajata fiind de dragostea cu care multi useri de pe acest site povestesc despre frumoasa mea Bucovina, useri pentru care distantele lungi nu au insemnat un inpediment, dar in acelasi timp pentru ca mi-as dori ca voi toti sa va luati inima in dinti si sa treceti pragul unui taram de basm.

Undeva in inima Bucovinei, se afla un tinut mirific, incarcat de istorie si legenda -Radauti. O calatorie pe aceste meleaguri se poate transforma intr-o experienta a sacrului. Aici, fiecare din ipostazele fara de numar ale frumosului vorbeste despre Dumnezeu Aici sufletul vine sa se inchine, ochiul sa priveasca si genunchiul sa se plece intru cinstirea trecutului (Prof. Craciun Sextilia)

Straveche asezare romaneasca, Radautiul se afla in partea de nord-est a Judetului Suceava, la poalele Obcinilor Bucovinei, la o altitudine de 374 de metri fata de nivelul marii, in apropierea confluentei raurilor Suceava si Sucevita.

Istoria locului este strans legata de domnia lui Bogdan 1, care construieste aici cea mai veche biserica din Moldova (1363-Multumesc Costi :) din lemn, apoi din zid, realizata de nepotul sau Petru Musat. Fiind cunoscut ca un satuc manastiresc, nu prea favorizat in dezvoltarea sa, asezat pe un loc mlastinos, era inconjurat de paduri de fagi, de unde si denumirea de "Tara Fagilor".

In anul 2008, populatia municipiului numara 32.000 de locuitori, o ampla dezvoltare urbana. Ca si etnie, Radauti inglobeaza cca 23 de nationalitati, 12 religii.

Din punct de vedere cultural, ne laudam cu:

Muzeul Etnografic "Samuil si Eugenia Ionet", infiintat in 1920, locas de cultura cu marturii incontestabile ale traditiilor bucovinene, vizitat de oameni mairi ai vremurilor, precum Carol al doilea in 1935, ocazie cu care i-a decorat pe cei doi soti “proprio motu”. Marele savant Nicolae iorga a spus despre Samuil si Eugenia Ionet “frumoasa fapta, vrednici oameni”. Expozitia actuala cuprinde Sali de expunere a mestesugului efectuarii ceramicii negre precum si a celei de Radauti (kutty), tehnici privind obtinerea firului si realizarea tesaturilor cu colorit vegetal, precum si diverse piese si obiecte de port popular, unelte si instalatii tehnice taranesti, si nu in ultimul rand un cuptor de facut oale functional unde isi arata maiestria Colibaba Florin, artist renumit din una din cele mai vestite familii cu traditie in olarit. Este situat in centrul orasului in intersectia principala, vis-a vis de Catedrala.

Galeriile de arta

Infiintate in 1972, locas de expunere a lucrarilor numerosilor artisti plastici din tara si strainatate, loc de intalnire cu ocazia diferitelor evenimente culturale de-a lungul anilor, lansari de carte, expozitii de caricatura, de arta populara a etniilor din Radauti, arta fotografica si filatelica si sirul poate continua la nesfarsit... Este usor de gasit, vis-a vis de Catedrala, in centrul orasului, la strada principala.

Evenimente

Festivalul international de folclor“Arcanul”

In fiecare an la inceputul lunii iulie ansambluri folclorice din zeci de tari isi arata maiestria pe scena din centrul orasului, Radauti devenind pentru cateva zile un adevarat centru de promovare a folclorului.

Targul olarilor- Ochi de paun

Uneori tinut in aceasi periada cu Arcanul, uneori in luna august, Targul olarilor aduna pentru 2-3 zile in fiecare an mestesugari din toate colturile tarii, care isi expun spre vanzare obiectele create cu atata maiestrie, in acorduri de muzica si voie buna. Atunci Radauti se imbraca de sarbatoare, se tin concerte, focuri de artificii, si inevitabil ne aprovizionam cu diferite suveniruri.

Orasul Radauti se leaga de multe momente importante din istoria neamului romanesc, drept dovada multitudinea de statui ridicate in cinstea faptelor de glorie ale inaintasilor nostri. Printre” nenii care nu se misca” (dupa spusele lui Duracell) cele mai vestite sunt statuile de pe “Aleea Voievozilor”, ale lui Bogdan I, statuie amplasata in incinta Manastirii Bogdana, unde se afla si mormantul voievodului. Spre centru este apoi statuia lui Petru I Musat, succesorul lui Bogdan, apoi statuia luiAlexandru cel Bun. Urmeaza statuia lui Stefan cel Mare, a lui Petru Rares, Alexandru Ioan Cuza incheind opera de arta a sculptorului Marius Butunoiu de la Iasi. Acelasi sculptor realizeaza in 1987 monumentala statuie ecvestra a domnitorului Bogdan I, situata in parcul din vecinatea manastirii Bogdana, in centrul orasului.

Tot la capitolul cultura adaug multitudinea de locasuri de cult, evidentiindu-se manastirea Bogdana, Catedrala Ortodoxa“Duminica Rusaliilor”din centrul orasului, Biserica Catolica cu hramul “Nasterea preafericitei Fecioare Maria”, inceputa in 1823, una din cele mai frumoase biserici romano-catolice din Bucovina si care ne trezeste zilnic dimineata intr-un deosebit cantec de clopote. Nu in ultimul rand, trist dar adevarat este una din cele mai impunatoare cladiri de cult din zona Europei de Est: Sinagoga Mare. A fost inaugurata in 18 august 1883, populatia evreiasca reprezentand mai bine de o treime din totalul populatiei in 1930, cca 5647 de locuitori. Din pacate astazi poate fi vazuta doar pe din afara si este lasata in paragina.

Pentru ca nu vreau sa va plictisesc sa trecem la lucruri mai actuale.

Radauti este un bun centru de pornire catre zonele de interes din “frumoasa mea Bucovina”. Astfel, manastirile de la Sucevita, Putna, Arbore, Moldovita, Dragomirna, Voronet sunt la o aruncatura de bat in raza a max 50 de km, Suceava cu Cetatea de Scaun te imbie sa o vizitezi, este doar la 37 de km de Radauti. Tot in Suceava poti merge la Planetariu, sa te plimbi putin printre nori si stele, este o experineta frumoasa.

Ca posibilitati de recreere mai poti merge la Gura Humorului sa vizitezi manastirea Voronet, sa te plimbi cu telescaunul care s-a dat in functiune anul trecut, sa schiezi pe partia Soimul sau sa te rasfeti in noul centru de agrement cu piscine olimpice acoperite si descoperite. De asemenea poti vizita herghelia de la Radauti vestita in toata tara si poti incerca unul din frumosii cai. Daca te consideri un mic artist poti incerca sa realizezi niste vase de ceramica in atelierul de la Marginea, dupa ce le vor arde in cuptor le poti lua acasa ca amintire :)

La Sucevita te poti plimba cu sania trasa de cai, iarna e de vis, poti inchiria un ATV si sa faci un traseu prin padure. Sau cel mai bine poti alege sa degusti din bucatele traditionale bucovinene, suntem vestiti in zona.

De mancat

Restaurant Antique Este situat in centrul orasului Radauti, la o aruncatura de bat de casa mea. Este unul dintre cele mai selecte restaurante din zona, cu mancarurui traditionale si internationale, cu preturi acceptabile si portii uriase. Este unul din preferatele mele. Nu ratati!

Restaurant NationalEste situat in buricul targului, vis-a vis de marea catedrala. Este cu specific bucovinean, si este vestit pentru ciorba Radauteana care de aici si –a inceput lungul drum, inventatoarea fiind d-na Cornelia, proprietara acestul local, de altfel singura din zona cu Diploma de Maestru in Arta Culinara. Preturile sunt mai mult decat potrivite si portiile mari. Nu ratati vestitul genunchi de porc cu garnitura de fasole sau varza.

Ristorante La ToscanaEste situat tot in centru la parterul magazinului general cu fata spre parcarea centrala. Este cu specific italian si are bucatar din Italia. Se servesc si specialitati traditionale bucovinene, aici vara este o terasa foarte mare si frumoasa.

Restaurant Orso Bruno si Orso Bruno 2 Restaurante cu specific italian, felul principal, pizza, multa pizza…... foarte buna, mancaruri italienesti, romanesti, meniul zilei. Pizza e pe vatra. Primul este pe str. Putnei, la doi pasi de centru, al doilea in spatele pietii de alimente, nu aveti cum sa-l ratati. Foarte popular.

Restaurant Mille gusti Situat in zona industriala, acelasi specific ca si Orso Bruno, incercati platou pentru 2 persoane cu carneturi, merita….

Restaurant Autentic Situat pe straduta din spatele politiei, este un restaurant cu mancaruri de tot felul, de la pizza, preparate romanesti sau straine. Vestit pentru ciorba de fasole cu costita in paine, delicioasa si uriasa.

Casa Luca Situat in spatele parcului central, langa politie, este un local micut, intim, cu mancaruri foarte bune, incercati ciolan pe gratar cu garnituri, yammy…... Proprietarul gateste toate mancarurile si se ocupa de servire, totul este ireprosabil. Ideal ptr meniul zilei, foarte ieftin si bun.

Gerald, s In spatele primariei, acest restaurant atasat hotelului cu acelasi nume, este central, de fite, mancare buna, sef de sala englez, totul la eticheta, meniul zilei “All you can eat “super fain, locatie superba.

Mai sunt o gramada, se pare ca merg restaurantele in oras, acestea enumerate sunt preferatele mele, unele din ele incercate si de membrii AFA. Ca desert, recomand reteaua de cofetarii Konditorei, prajiturile sunt delicioase si totul este foarte curat si proaspat. Una este in centru si una pe str. Hurmuzache, la str. Principala.

Ca si recomandari culinare sa spunem, va recomand magazinul abatorului Killer, cu preparate traditionale super bune si magazinul fabricii Saber unde gasiti cea mai buna afinata marca Radauti. Killer este in centru la parterul magazinului general si Saber langa restaurant Antique. Aceste produse se dovedesc a fi cele mai bune suveniruri din Bucovina :)

Si daca tot v-am plimbat pe la toate restaurantele se cuvine un somnic bun dupa masa asa ca haideti sa vedem ce variante aveti de cazare:

La intrarea in oras dinpre Suceava este hotel Monte Carlo, nou construit, inaugurat anul trecut. Arata bine, multe nu va pot spune, cea mai indicata ar fi draga noastra Ileana Experta care a stat de curand acolo.

Hotel Gerald’s Situat central, langa primarie si parcul central, hotelul de 4 stele dispune de 99 de camere, 2 Sali de conferinte, restaurant si bar, parcare proprie, centru de fitness. Este ideal ptr conferinte si intalniri de afaceri.

Hotel Maria situat langa Gerald’s, este un hotel micut, intim, cu 6 camere, la conditii de 4 stele. Recomandari puteti obtine de la Geni .

Hotel Intim Este un hotel de trei stele situat pe str. Stefan cel Mare nr 131, la iesirea din Radauti spre Sucevita. Dispune de 10 camere, restaurant, terasa, piscina exterioara si teren de tenis de camp.

Pensiunea Blumen este situata in centru, langa calea ferata, ideal ca locatie, str. Volovatului nr. 15. Este o pensiune de 4 stele, cu 9 camere, cu restaurant si o frumoasa terasa.

Motel La Vatra Beneficiind de 3 stele, recent renovat, este situat langa gara Radauti, cu 20 de camere duble si 4 matrimoniale. Este o locatie aerisita, cu restaurant bun, mancare proaspata.

Pensiunea Fast situata in str. Stefan Cel mare nr. 80, este o pensiune mica de 3 stele, preferata celor care vin des in zona cu afaceri. Dispune de 20 de locuri de cazare, un restaurant micut cu terasa cu mancare buna si servire ireprosabila.

Nu pot sa nu mentionez macar in treacat Popas Turistic Bucovina si Hotel Sofia de la Sucevita. Daca nu vi se face lehamite sa conduceti sunt doua variante ideale de cazare, ambele de 4 stele intr-un cadru feeric si cu o bucatarie exceptionala.

Sper ca v-a placut mica plimbare la care v-am invitat prin Radauti si desi sunt radauteanca sunt ferm convinsa ca nu am enumerat decat o parte din frumusetile zonei, va invit sa le descoperiti voi pe restul. Vreau sa multumesc d-lui Gavril I. Craciun, care a scris o frumoasa carte Radauti 2009- Repere Monografice si care mi-a daruit-o cu consideratie, asa am reusit si eu sa cunosc o parte din istoria zonei, date pe care vi le redau aici. Si fiindca este o zi de mare insemnatate spirituala am primit liber la plimbare, deci voi reveni pe seara cu fotografii cu si despre Radauti.

Sa auzim de bine!


[fb]
---
Trimis de Sanziana in 14.09.10 08:02:03
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7123 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Sanziana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 statuia lui Bogdan Voda in parcul din centrul orasului vis-a vis de Manastirea Bogdana
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11100 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

ionescunic
[14.09.10 08:10:25]
»

Foarte bun si frumos si cred ca destul de complet, cred pentru ca inca nu am ajuns la Radauti, cel putin dupa varsta de 10 ani, insa ma pregatesc mereu de un drum, poate imi iese in curand. Felicitari Sanziana si multumim!

alinutzza140*
[14.09.10 08:11:40]
»

Incredibila descriere a reperelor Radautene. Si mai ales incredibila dragostea ta fata de Bucovina.

Radauti este un bun centru de pornire catre zonele de interes din “frumoasa mea Bucovina

cosminp
[14.09.10 08:32:20]
»

un review de exceptie care poate inlocui orice ghid. felicitari. +vot

biancuta
[14.09.10 09:00:57]
»

Asa cum s-a spus si mai sus, se simte dragostea ta fata de "frumoasa ta Bucovina". Informatiile prezentate sunt foarte utile, imi vor folosi cand voi ajunge aici.

cc_iordachescu
[14.09.10 09:10:56]
»

Un SB atât pentru autoarea review-ului cât şi pentru zona prezentată cu multă pasiune!

mariana.olaru
[14.09.10 12:07:31]
»

O altă invitaţie de nerefuzat, mai ales dacă ţinem seama de îndemnul tău din introducere:

mi-as dori ca voi toti sa va luati inima in dinti si sa treceti pragul unui taram de basm.

Eu una am fost de vreo trei ori în zona Bucovinei, dar niciodată la Rădăuţi! Dacă voi ajunge în viitor pe acolo, datorită ţie, voi şti ce să vizitez. Motiv pentru care îţi mulţumesc de pe acum!

bubumaia
[14.09.10 15:05:52]
»

Am trecut prin Radauti acum 3 ani, daca-mi amintesc eu bine. Dormeam in Vatra Dornei, vizitam manastirile si, ma gandesc, tare bine mi-ar fi prins bogatia de informatii pe care cu atata simtire ni le-ai impartasit si noua.

Sper sa mai ajung macar odata pe acele tinuturi de vis.

Mi-ai desteptat amintiri extraordinare, multumesc @sanziana_m!!

mariana
[14.09.10 16:00:16]
»

Bun, noi acum am revenit din zona ta si tu vrei sa ne provoci, nu mai tine, nu mai reusesti sa ne ingrasi! Acum daca tot ai scris despre bucovina spune-mi si mie la voi se dau colaci la nasi la nunta, ca de o saptamana mancam pe cei primiti in Rep. Moldova si sunt tare buni si ma gandesc poate mai capat de la tine unul?

poll
[14.09.10 16:31:33]
»

O frumoasa prezentare a unui orasel de vis de care sunt legata nu numai prin amintirile copilariei ci si prin obarsie. Imi pare rau ca nu am reusit sa ajung anul acesta, dar la anul mi-am propus sa ajung musai, si mi-ar face placere sa ne vedem la o cafea, daca nu vei fi plecata din oras.

dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[14.09.10 17:05:35]
»

Exceptional review, draga Sanziana!

Ti-am lecturat randurile cu nesat, am sorbit pozele cu o deosebita placere si inca o data pot spune ca avem cu adevarat o tara foarte frumoasa si niste plaiuri cum alti straini si le-ar dori, dar nu stim sa le ridicam la justa lor valoare.

Dar cei care sunt demni de toata admiratia si stiu sa scoata in evidenta aceste frumuseti ale tarisoarei noastre dragi, sunteti voi, iubitori-calatori, membri ai site-ului AFA, dar in special ghizii ca tine, ca @pepsi, @krondia si multi alti membri talentati de pe AFA, carora nu pot decat sa le spun:

Multumesc ca existati

Si pe noi ne delectati

Cu minunate fotografii

Si impresii mii si mii

Pentru care toata stima

S-apoi jos palaria!

Felicitari pentru ghida radauteana

Cu frumosu-i nume Sinziana!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mihaic
[14.09.10 17:36:06]
»

Un ghid bun si foarte complet, pe care il vom printa si folosi cu siguranta in vacanta viitoare prin orasul vostru.

SanzianaAUTOR REVIEW
[14.09.10 20:48:35]
»

va multumesc tuturor pentru vorbele frumoase, poate nu le merit eu pe cat le merita zona despre care va povestesc.

@Mariana, parca vroiai sa slabesti, colaci la noi se dau si la botez si la cucunie, este si o traditie super faina cand se striga pahar dulce se aduc ptr nasi 2 colaci cat o roata de bicicleta, ptr nas un stergar frumos tesut si cadourile si se chiuie, e chiar dragut iar la tara e cam penibil dupa mine ca iti inventeaza strigaturi in functie de situatie, daca vrei iti reproduc cateva

@cciordachescu, sper ca m-am ridicat macar la jumatate din asteptari

@ionescunic, listeaza review-ul meu si te invit in week end sa le punctam pe o parte din ele

@alinuta, poate nu ma crezi dar cand m-am mutat aici acum vreo 9 ani nu eram inca casatorita si am plans un an pe muchie de ciuda ca nu imi placea zona. Acum ma duc la mama acasa si de abia astept sa ma intorc, mi-e dor de mor de frumoasa mea Bucovina. Cred ca doar trebuie sa descoperi coltisorul ala de frumusete ascuns in cotidianul cenusiu si ti se lipeste inima pe vecie de un loc.

@mariana. olaru, @bubumaia, @poll, @mihaic, @ cosminp va astept cu drag pe toti, nu ar fi placere mai mare decat sa va fiu gazda

@dana, cand mai ai timp sa mai si compui, tu ar fi trebuit sa te nasti o data cu marii nostri poeti si sa te aduni cu ei la gura sobei la compus de poezii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
chelie_d
[14.09.10 22:06:18]
»

ma alatur si eu celorlalti colegi de site si te felicit pentru review-ul scris despre zona aceasta minunata...

corinne
[15.09.10 20:03:55]
»

Felicitari pentru descrierea amanuntita despre o zona necunoscuta mie dar pe care as dori sa o vizitez, mai ales ca tatal meu este din acea parte a tarii!

Cand eram mica ma ducea acolo sa-mi cunosc rudele dar locurile nu le mai stiu...

raduu1972
[21.09.10 19:52:58]
»

frumos review-ul tau, interesante cred ca sunt si pozele cand vor aparea, dar spune-mi te pricepi a face mult gustoasa ciorba radauteana? 400pma pina atunci))))

magdalena
[21.09.10 20:01:11]
»

Cat poate sa ascunda un orasel pe care inainte nu il luam in considerare!

Nu mai zic de Bucovina, care mi-a ramas in suflet!

dorgo
[15.11.10 20:54:33]
»

@ sanziana

de-abia acum citesc review-ul despre atractiile Radautiilor, oras in care-am fost anul trecut, cand am trecut din Maramu' spre Bucovina, la manastiri, oras in care am un bun amic, Paul, cu care-am facut impreuna o frumoasa excursie "pe cont propriu" in Vest.

Felicitari pt review!

SanzianaAUTOR REVIEW
[15.11.10 21:14:22]
»

iti multumesc @dorgo, Radauti este un oras plin de incarcatura istorica, un loc ce merita descoperit. Ma bucur ca ai prieteni concetateni de-ai mei, cine stie, poate il si cunosc pe prietenul tau...

TraianS
[29.01.11 20:11:07]
»

Felicitari pentru review.

Sunt si eu radautean si mi-a facut placere sa gasesc impresii despre Radauti. Nu ma asteptam.

Cand am fost prin tara, mi-am cumparat si eu cateva carti despre istoria orasului si despre Bucovina - toate pline de elogii si cuvinte mari.

Istoria orasului cred ca e un pic mai complicata de atat. Mi-ar place sa citesc o carte despre adevarata istorie a orasului.

Un video care l-am descoperit recent, zic eu foarte interesant:

click aici

Pe la mijloc sunt filmari facute in '74. Cei ce cunosc Radautiul cred ca vor gasi aceste imagini interesante.

Un vot de la mine, pentru review.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
14 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinutzza140*, biancuta, bubumaia, chelie_d, corinne, cosminp, dananecula, dorgo, magdalena, mariana, mihaic, poll, raduu1972, TraianS
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Rădăuți și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051629066467285 sec
    ecranul dvs: 1 x 1