GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Roua din Predeal – Un restaurant de nota 10!
Am fost de-a lungul timpului in multe restaurante din Predeal, statiunea mea preferata de pe Valea Prahovei, aproape ca nu le mai stiu cu exactitate numele, insa restaurantul Roua pe care l-am vizitat recent mi s-a parut a fi unul dintre cele mai bune!
Amplasat in incinta hotelulului cu acelasi nume (vezi impresii), la parterul acestuia, restaurantul ofera o atmosfera discreta, lejera, fiind oarecum departe de zonele mai aglomerate din localitate! Intrarea in restaurant se poate face direct din hotel daca esti cazat acolo sau direct prin strada Nicolae Balcescu.
Restaurantul avand si bar are o capacitate de circa 80-90 de locuri. Este compus din doua parti, una fiind amplasata un pic mai la inaltime avand 7-8 mese, iar la cealalta parte existand si un mic ring de dans! Ceea ce mi-a placut indeosebi la acest restaurant sunt vitraliile de la ferestre absolut superbe, cu mult bun gust pictate! De-altfel intregul local ofera o nota de intimitate, iar mesele sunt mari, incapatoare, departe unele de altele incat poti conversa in liniste fara a deranja sau a fi deranjat! Curatenia este exemplara, iar serviciile ireprosabile! Esti primit cu amabilitate ti se ia rapid comanda iar timpul de asteptare al pregatirii si apoi aducerii bucatelor comandate este mic. Mi-a placut si politetea si atentia acordata de catre chelneri! Discreti, amabili, prietenosi, sfatuitori in ati recomanda ceea ce se poate servi in restaurant, mereu atenti sa nu-ti lipseasca ceva!
Preturile sunt absolut normale pentru o statiune, mie personal nu mi s-au parut mai mari decat in alte locuri din Predeal sau din Bucuresti! Noi am servit de doua ori micul dejun acolo, aveam dreptul prin cazarea la hotel, fiind inclus in tariful pe zi al camerei triple, 30 lei micul dejun iar ceea ce am fi depasit ca suma se platea suplimentar. Am luat insa si masa ceva mai tarziu spre seara!
Ceea ce mi-a mai placut este faptul ca micul dejun nu avea o ora fixa pe care daca o depaseai nu ti se mai servea nimic! Puteai dormi linistit mai mult si cobora la masa spre o ora eventual mai putin matinala. Noi am mers in jur de 10,30 si nu am avut nici-o problema!
In prima dimineata am comandat oua ochiuri (4 lei/portia) si doua portii cascaval-pane (12,5 lei/portia) plus paine! Cascavalul pane a fost excelent, cel mai bun mancat vreodata, cred ca era facut din cascaval proaspat facut la vreo stana din zona! In plus era extrem de satios! Cand am terminat micul dejun am intrebat chelnerul daca mai avem ceva de achitat si el ne-a raspuns ca ne-am incadrat in suma de 30 lei aferenta acestuia. Am lasat ca atare bacsisul si am plecat!
A doua zi dimineata am comandat din nou o portie de oua ochiuri, o portie de cascaval pane (la fel de bun), o salata de muraturi si…... papanasi. Eram convins ca mi se va spune ca la ora 10,30 dimineata nu se fac papanasi, dar... dupa nici 15 minute m-am pomenit cu dorinta indeplinita si in fata mea se aflau doi papanasi frumosi cu smantana si cu dulceata de fructe de padure, calzi si apetisanti…Despre gustul lor ce sa mai zic…Portia de papanasi mi-a tinut de foame practic pana spre ora 16 dupa-amiaza. Costul unei portii de papanasi era de 11 lei si din nou ni s-a spus ca nu am depasit suma alocata micului dejun…Am observat in menu ca o portie de oua cu sunca era la 5,5 lei, una cu sunca si cascaval -6,5 lei, o portie de crenwursti 4,5 lei, 50 grame de salam de sibiu era 4,5 lei, o cafea 4-5 lei…Zic eu acceptabil!
Intr-una din seri dupa ce am colindat prin zona cam …. 300 km dus-intors cu masina, am hotarat sa luam masa de seara aici la hotel, la restaurantul Roua!
Concomitent in jumatatea mai joasa a restaurantului se desfasura un botez, cu zeci de invitati, muzica live, dans... ce sa mai zic... un pic de agitatie specifica unei petreceri….
Noi am ocupat o masa in zona mai inalta a localului, nu ne-a deranjat nici muzica nici atmosfera petrecerii, dimpotriva ne-a binedispus! Imediat chelnerul a aparut si ne-a luat rapid comanda si la fel de rapid, in cel mult 10 minute, ne-a adus primul fel!
Am comandat bere Carlsberg -7,5 lei sticla, ciorbite de vacuta calde si gustoase (8 lei portia), insotite de portii cu smantana groasa in cescute, foarte gustoasa si sigur procurata din zona de la vreo stana si un ardei potrivit de iute.
Ceea ce mi-a placut in mod deosebit insa, au fost feliile de paine prajite in foarte putin ulei cred ca de masline, unse cu usturoi, felii calde si apetisante, lucru care mi-a amintit un pic de tavernele grecesti de asta - vara…
Ne-am tras sufletul si am trecut la felul doi – eu am luat un snitel imens de porc, cald, pufos si usor de taiat, cu cartofi prajiti, ceilalti au luat cate un gratar de muschi de porc cu cartofi prajiti si muraturi (gogonele un pic parguite, excelente) puse de cei de la bucataria lor si respectiv o portie de ficatei la gratar tot cu cartofi prajiti dar insotiti la cerere de o mamaliguta calda si un mujdei consistent de usturoi! Totul ornat cu felii de portocale! Toate excelente, repet de nota 10!
Pofta de mancare determinata de aerul rece si proaspat al muntilor ne-a facut sa golim farfuriile! Ne-am mai revenit un pic admirand petrecerea din restaurant si bucuria oamenilor de a se simti bine la botez!
Permanent chelnerul nostru, pe care l-am reintalnit si a doua zi, ne-a servit ireprosabil si felicit sincer patronul pentru oamenii pe care ii are!
Tot ce v-am insirat mai sus, ne-a costat conform notei de plata adusa prompt -138 lei fara bacsis, zic eu la cat de bine am mancat ca fiind un pret absolut acceptabil!
In restaurant se organizeaza si petreceri -nunti, botezuri, aniversari, sarbatorirea Craciunului, Revelionului, intalniri de afaceri, petreceri ale unor firme….
In curtea hotelului se afla o terasa rustica si cred ca vara cand este mai cald este plina!
In final, recomand celor care vor trece prin Predeal sa ia masa la acest restaurant pentru ca si noi categoric il vom revizita cu alte ocazii!
Trimis de sandu.53 in 14.12.11 18:07:50
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sandu.53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Restaurant Hanul Cotul Donului [Timișu de Sus]] Restaurant de groază — scris în 04.12.23 de Marius2023 din DIMBOVITA
- Mar.2023 [Restaurant Cabana Vânătorilor] Cabana Vânătorilor restaurant — scris în 06.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Vatra Regală] Vatra Regală — scris în 05.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Hanul Domnitorilor] O experiență culinară delicioasă la restaurantul Hanul Domnitorilor — scris în 01.03.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant Vatra Regală] Experienta culinara placuta — scris în 05.12.22 de magdalenanae din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 [Hanul Domnitorilor] La Hanul Domnitorilor - Predeal — scris în 09.11.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Hotel Dragului] De dragul Dragului, din nou la Dragului — scris în 23.08.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ