ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.12.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
LUNA
AUG-2011
familie cu copii
3 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Din nou la Vatra Regala

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

« Restaurantul Vatra Regala este situat in zona vechiului drum al Vaii Prahova. Transformat de austrieici cu ocazia razboiului ruso-turc-austriac din 1736-1739 in drum de care si trasuri cu poduri din lemn din 1737. O oaste austriaca, trecand prin Predeal ca sa lupte alaturi de rusi impotriva turcilor, este invinsa de acestia din urma chiar la granita care trecea pe la Predelus, Cioplea.

In jurul anului 1790, in zona I-a fiinta un serviciu de Posta. Schimbul de cai si odihna drumetilor facandu-se sub paza strajilor domnesti, iar Tratatul Turco-Austriac din anul 1794 a asigurat Predealului un loc de seama in regiune, ca punct de trecere a marfurilor, a ostilor, dregatorilor si insotitorilor caravanelor.

Prima mentiune documentara a Predealului, apare in scrisoarea voievodului Brancoveanu din februarie 1705 catre jupan Andreas – marele Jude al Cetatii Brasovului, in legatura cu un transport de marfa, iar Pasul Predeal a fost folosit pentru prima oara la trecerea de osti in Ardeal in anul 1611. Cand, disperati de prigoana lui Bathory – principele Ardealului, sasii brasoveni ii cheama in ajutor pe muntenii lui Radu Serban, care trece cu oastea prin acest pas.

Respectand istoria si traditiile, restaurantul nostru s-a nascut ca urmare a poftei de mancare specifice neamului din care ne tragem si doreste sa reinvie atmosfera din hanurile si popasurile vechi, aducand tribut tuturor celor care s-au perindat si influentat aceasta zona »

Sursa: Vatra Regala, Predeal

Inca din toamna mi-am dorit sa va povestesc despre a doua incursiune la restaurantul Vatra Regala din Predeal, prima data am fost clientii acestui restaurant in luna martie, prilej pentru a scrie un review (vezi impresii)

Daca in primavara, restaurantul era gol, doar al nostru, iar cina s-a consumat in interior, de aceasta data am ocupat o masa pe terasa restaurantului, lucru deloc usor datorita numarului mare de clienti de la acea ora.

Nu voi insista foarte mult pe descrierea restaurantului si a localizarii lui, aceste lucruri le-am povestit in cadrul primului review; de acesta data voi incerca sa fac cateva comparatii intre cele doua vizite, pentru ca din pacate exista, nota destinata serviciilor scazand usor.

Daca la prima vizita am beneficiat de toata atentia cuvenita singurilor clienti ai restaurantului, de aceasta data, de la primirea meniurilor si pana la achitarea notei de plata, am avut de asteptat momente bune, timp pretios, pierdut, ratand astfel o urcare la Trei Brazi, unde ar fi trebuit sa ne intalnim cu cativa prieteni buni.

Tinuta ospatarilor este ireprosabila, atentia acordata maxima, intotdeuna cuvintele sunt insotite de cate un zambet, pentru copii au o sensibilitate speciala, glumind cu ei, seful de sala in cazul nostru de terasa, se plimba constant printre mese interesandu-se de nevoile noastre, deci din acest punct de vedere, sunt super ok. Daca si comanda ar ajunge mai repede totul ar fi sublim, din pacate cu cat restaurantul este mai aglomerat, cu atat comanda se lasa mai mult asteptata, si aici nu vorbim de 10-15 minute in plus, ci chiar de aproximativ 40-50 de minute. Pe timpul asteptarii am dublat atat bauturile comandate cat si salata de castraveti, excelent preparata, marind astfel si nota de plata. Stategie de marketing?

M-a deranjat faptul ca atunci cand ne-am asezat la masa, ospatarita, aceeasi care ne-a servit si in primavara ne-a garantat cu zambetul pe buze, ca in maxim 15 minute putem beneficia de comanda. N-am avut motiv sa nu o credem, de aceea i-am raspuns, tot cu zambetul pe buze sa ne aduca un plan meniu. Acelasi zambet din partea ei: « imediat... » si a mai (re) venit dupa 10 minute cu planul meniu.

Noroc cu mama (pe care am dorit sa o aduc la acest restaurant) si cu bancurile ei, caci altfel asteptarea ar fi fost un calvar.

In ceea ce priveste mancarea la superlativ ca intotdeuna, daca in martie prepratele au fost excelent pregatite si foarte gustoase, din camara proprie, in vara s-au depasit cu mult, o carne frageda si frumos mirositoare, combinata cu afumatura proprie, muraturi preparate in bucatarie, pe cat de gustoase pe atat de arartoase J si painica facuta acolo, una dintre cele mai bune servite in Predeal.

Am comandat ciorba de vacuta munteneasca cu smantana si ciusca, nelipsita din meniul personal atunci cand sunt la munte, pretul pentru o asemenea ciorba este 10 lei, un pret foarte bun pentru cantitatea oferita, adica 300 gr.

Pentru felul doi am optat pentru 4 portii de Pomana porcului cu cartofi taranesti si mamaliguta, de aproximativ 250 gr. in valoare de 24 lei portia, iar pentru fetita cea mica o portie de Snitel din piept de pui marinat tras prin pesmet cu cartofi ciobanesti, de aproximativ 200 grame, la un pret excelent, de 15 lei. Binenteles, cu mai mult de jumatate din snitelul ei si cu o parte din pomana de porc a pustoaicei senior, am plecat la pachet, fiindu-le de un real folos mai catre seara.

Am comandat 8 portii de Salata de castraveciori in otet in doua transe, datorita timpului indelung asteptat, au un pret de 5 lei portia. Castravetii sunt pregatiti in bucataria restaurantului inca din primavara, iar gustul lor este sublim. Portia de castraveciori este de 200 grame, insuficienta totusi pentru foamea si asteptarea noastra. Adica intre primirea portiilor de castraveciori si primirea pastramei, au trecut mai bine de 30 de minute, timp suficient pentru a dubla comanda pana la primirea felului 2.

Desi ne-am fi dorit cate o portie de papanasi munteni, am fost nevoiti sa spunem PAS datorita portiilor mult prea generoase care ne-au rasfatat din plin.

Ca bauturi am comandat cate un Cinzano pentru fete, apoi cate o bere la felul II, iar eu fiind soferache, m-am bucurat de aroma unei Stella Artois fara alcool. De fapt de vreo 3. Copii s-au desfatat cu cate doua sticlute de Prigat de caciula.

Pentru acest festin culinar am platit exact 260 de lei, aici incluzand si comisionul pentru ospatarita care ne-a servit in cele doua randuri cand AmFostAcolo.

Fata de prima vizita la acest restaurant, de aceasta data, pe masa am avut un set de ingrediente optionale, adica o sticluta cu ulei de masline si o alta cu otet balsamic, ambele de productie italiana.

Pe terasa exista 10 mese din lemn de cate 6-8 persoane si 10 mese de cate 4 persoane, insa la ele am apreciat faptul ca nu sunt inghesuite, existand acea intimitate minima apreciata de catre clienti.

Ca o noutate pentru restaurant, undeva in dreapta terasei, exista o linie de autoservire, dar unde se serveste tot pe baza de comanda, aici intalnim mancaruri gatite la cazan, varza cu carne, fasole cu ciolan din purcel, tochitura cu mamaliguta, chiftelute cu sos, pastrama, mititei sau carnati taranesti. De asemenea am observat doua oale din fonta cu ciorba de burta si ciorba de fasole cu afumatura, mi-am dat seama nu neaparat dupa pretul afisat, cat mai ales dupa aroma emanata.

Pretutindeni se face simtita o muzica ambientala in surdina, care nu deranjeaza in nici un fel, din contra, creeaza o atmosfera de familie, unde toata lumea se simte minunat.

Un lucru pe care l-am apreciat la mesele din lemn de 8-10 persoane, faptul ca nu exista bancute, doar scaune din lemn masiv unele cu pernute, destul de largi si confortabile.

Ca un minus, isi mai fac aparitia copii strazii care cer o bucata de paine sau bani, de multe ori sunt foarte agasanti obisnuindu-se sa ceara exact in momentul in care servesti. Le-am dat cate un leu la fiecare, dar tot nu plecau, asta m-a enervat si i-am alungat de la masa noastra. In scurt timp si-a facut aparitia o florareasa de la care am cumparat doi superbi trandafiri pentru doamnele mele. Dupa ce a plecat florareasca si-a facut aparitia un vanzator ambulant de loz in plic, dar noi cum nu suntem amatori de astfel de tentatii l-am ignorat total.

Fata de primavara, acum am observat amenajarea unei parcari fara plata in apropierea terasei iar accesul se face foarte usor din bulevard.

In concluzie, chiar daca am asteptat ceva mai mult pentru comanda, modul de servire si preparatele sunt excelente, pretandu-se pentru o masa pe cinste, indiferent daca este dejun sau cina, indiferent daca este in restaurant sau pe terasa.


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 10.12.11 09:06:22
Validat / Publicat: 10.12.11 10:21:38
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3519 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Firma care se observa din bulevard, viv/a/vis de peco Petrom
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39350 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[10.12.11 09:35:23]
»

Melodia postata se poate sterge/schimba!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[10.12.11 11:47:13]
»

Multumesc web13, super fain.

gmarinescu
[10.12.11 13:34:08]
»

Asta da mancare romneasca, am citit mai multe impresii postate de dv. aveti un talent deosebit. Cel despre Romania este super, cand am citit mi s-a pus un nod in gat si m-am simtit mandru ca sunt roman. Promit ca prima oara cand ajung in Predeal merg la restaurantul cu pricina.

Felicitari si LA MULTI ANI pentru un roman adevarat!!!

dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[10.12.11 19:36:19]
»

Oau, ce de bunatati ai prezentat aici, Ovidiu! Imi ploua-n gura privind doar la imagini. Felicitari pentru impresii si pe bune, cu prima ocazie cand ajungem in Predeal musai trebuie sa incercam preparatele de la Vatra Regala. Daca tu ai fost de 2 ori acolo, inseamna ca intr-adevar merita. Acelasi stil de prezentare a bucatelor l-am mai intalnit la Breaza, cand am fost la Pizzeria Gclub ,,Gusti’’

Daca ai vreodata ocazia, merita sa le incerci si pe cele de-acolo. Intr-adevar sunt renumiti pentru pizza (o gramada de ploiesteni dau fuga in week-end acolo), dar nu sunt de lepadat nici platourile: haiducesc sau ciobanesc.

AndreeaG
[10.12.11 21:44:56]
»

@pepsi70ro

Preturile sunt super, pt toate cele descrise si pozate

Lumis66
[10.12.11 23:48:16]
»

@pepsi70ro, ce faci domnule?

Ma ciondanesc aseara cu sotul, ca el vrea la Dragului si eu vreau sa-l duc la Vatra Regala sa-l incercam si pe asta ca prea il lauda @pepsi70. A castigat Vatra Regala pentru ca Dragului este in renovare o saptamana (pana pe 17.12.2011).

Am luat o cina pe cinste. Mancare buna, personal super amabil iar formatia a cantat atat de frumos...

Vreau sa spun ca restaurantul era rezervat tot dar am avut norocul ca noi sa fim acolo cu doaua ore inainte de rezervare. In gluma ii zic sotului meu "lui @pepsi70 chiar i-a placut restaurantul daca l-a rezervat tot".

Vin astazi din tura de pe munte si ce gasesc pe AFA? "Din nou la Vatra Regala" de pepsi70 si dai sa intru pe PM sa vad daca mai e in Predeal sa mergem impreuna ca sigur mai are ceva de incercat iar noi de-abia ne-am facut incalzirea.

Noroc cu sotul meu care a inceput sa inteleaga cum functioneaza AFA si-mi spune "vezi d'omne cand a vut loc fapta! ".

Oricum multumesc, restaurantul chiar merita sa-i calci pragul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
pepsi70roAUTOR REVIEW
[11.12.11 08:50:19]
»

Ma bucur ca v-a placut, este un restaurant pe cinste care il voi recomanda mereu (alaturi de "Dragului"), doar ca aici mancarea mi se pare mai traditionala si multe dintre bucate (muraturi, carne si tuica) sunt preparate in gopodaria restaurantului, dupa retete doar de ei stiute.

Anyway, data viitoare tot aici voi "trage", sunt destule preparate care merita incercate, poate ne nimerim in acelasi timp si-l inchiriem doar pentru AmFostAcolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[12.12.11 08:24:27]
»

@pepsi70ro: Minunat review-ul tau, dar am si o intrebare: incruntarea ta din P10 are vreo legatura cu Stella Artois fara alcool? Felicitari inca o data si-ti multumim ca existi!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[12.12.11 08:35:53]
»

Cu Stella n-are, te asigur, in schimb cu așteptatul comenzii are sigur. Multumesc

mihaela38
[22.01.12 19:48:26]
»

@pepsi70ro: Review-ul tau mi-a fost de mare folos in nov. 2011, pentru ca m-a convins sa iau niste vouchere de reducere la Vatra Regala. Intr-adevar, totul a fost cum ai descris... mancarea, servirea, amabilitatea personalului. Noi am serbat aniversarea sotului si ne-am simtit foarte bine. Formatia nu ne-a confirmat asteptarile, dar asta tine si de gusturile fiecaruia in materie de muzica. Concluzia... nu ratati acest restaurant, veti fi multumiti.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AndreeaG, dananecula, johnnyredlabel, Lumis66, mihaela38
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Predeal?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055747985839844 sec
    ecranul dvs: 1 x 1