82587 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Re/descoperă Predealul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.10.2017
DE
Avatar marius gaudi
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Constanța
înscris/ă în 10.07.09
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2+1(soacra)

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Sus în deal la Predeal


Urmare de aici

Am venit la Predeal întotdeauna cu mare plăcere. În oraş nu bate vântul, principalul inamic pe malul mării, plouă mai rar decăt în celelalte staţiuni de pe Valea Prahovei, iar aerul de munte îl sorbim cu nesaţ.

În plin cod portocaliu de precipitaţii, am preferat să venim aici sperând că va ninge.

Chiar aşa a fost, Predealul ne-a întâmpinat cu o ninsoare cu fulgi mari.

Oraşul aflat la o altitudine de 1030-1100m, oferă multiple posibilităţi de recreere, dar este şi un foarte bun punct de plecare pentru a vizita frumuseţile zonei.

La primele mele vizite aici, în anii 70, pe drumul către Cabana Trei Brazi nu exista decât Cabana Vânătorilor. Astăzi drumul de 6 km este plin de pensiuni, iar lângă bătrâna cabană, s-a construit un hotel cu acelaşi nume. Zona este superbă, de aici se poate pleca pe un drum foarte bun către Cabana Poiana Secuilor. Pe drumul către acestă cabană există un Fun Park, un parc de aventuri cu piste de tubbing şi tiroliene.

Nu puteam rata Cabana Cioplea, punct de plecare către Cabana Susai. Acum acolo există un complex hotelier şi un drum destul de bun până acolo, faţă de poteca pe unde am mers până la vechea cabană Susai acum mulţi ani...

Sus langă Cioplea, am văzut hotelul Belvedere şi ne-am adus aminte cu plăcere de prima noastră întâlnire cu membrii AFA.

Foarte multe pensiuni s-au construit şi în zona Clăbucet Sosire, de acolo putându-se lua telescaunul spre Clăbucet Plecare. Drumul până sus durează 20-25 minute, iar de acolo în 30 min. se ajunge la cabana Gârbova la 1350 m altitudine.

Cum ninsoarea a făcut o mică pauză am zis că ar fi super dacă am merge la Cascada şi Canionul 7 Scări. Drumul către canion porneşte din apropiere de Braşov, cam la 20 km de Predeal.

Se face cam 1 oră de la stradă până acolo, drumul este bine semnalizat şi merită efortul.

Intrarea în canion costă 10 lei, de sub cascadă se pot urca pe 7 scări de metal, coborârea facându-se pe altă parte.

Ne-am îndreptat apoi către Întorsura Buzăului, auzisem că este un drum spectaculos până la Barajul Şiriu. Ploua torenţial, iar după 40 km depărtare de Braşov, intram pe un drum superb. Era pentru prima dată cînd ajungeam pe aceste meleaguri, drumul însoţeşte râul Buzău, peisajul este încântător, cu un ochi la peisaj iar cu altul la pietrele care mai cădeau de pe munte am ajuns la baraj. Am fi coborât să facem poze dar ne mura mai ceva decat pe hribii care se vindeau pe marginea drumului.

Ne-am propus să revenim pe acest drum vara, am văzut nişte locuri numai bune de picnic.

Revenind în Braşov am pornit către Rîşnov şi Zărneşti pe drumul care ajunge şi la Castelul Bran. La 16 km de Braşov se află Rîşnov şi la încă 10 km Zărneşti. Din Zărneşti se pleacă către Prăpăstiile Zărneştilor, nişte chei spectaculoase sau spre Cabana Plaiul Foii şi Cabana 7 Crai pe un drum care însoţeşte râul Bârsa.

La Rîşnov principalul obiectiv este ansamblul fortificat al cetăţii cu acelaşi nume. Am vizitat-o acum câţiva ani, este atestată din 1335, a fost renovată cu fonduri europene (circa 16 milioane lei) şi merită cu prisosinţă vizitată. S-a deschis la baza cetăţii acum câţiva ani un parc cu dinozauri, Dino Park, un loc interesant pentru copii. Aici există peste 50 de dinozauri în mărime naturală, confecţionaţi din fibră de sticlă.

Din Rîşnov există un drum care urcă până în Poiana Braşov, dar noi am preferat să ne întoarcem în Predeal pe drumul care trece prin Pârâul Rece.

Distanţa este de 24 km, drumul şerpuieşte pe lângă pârâul Ghimbaş, pe timp frumos este înţesat de braşovenii sau turiştii care vin aici la picnic.

Acum însă pe ploaia care era, nici ţipenie de …. grataragiu.

În timp ce drumul urcă pe serpentine, ploaia s-a transformat în ninsoare, iar la Pârâul Rece, cândva staţiunea tineretului, am văzut pe partea opusă văii, Cabana Trei Brazi.

Mai mult am intuit-o printre fulgii mari de zapadă.

Nu am avut noroc de vreme bună, dar am descoperit niste locuri superbe pe Valea Buzăului şi am revăzut locuri dragi nouă, locuri accesibile plecănd din Predeal.

Ne-am odihnit, am inspirat cu nesaţ aerul curat şi am beneficiat de prima ninsoare din iarna ce bate la uşă. Pentru noi, obişnuiţi cu aerul sărat, aerul de la Predeal e aur curat

---
Impresii încărcate de marius gaudi in 11.10.2017 14:05:49

Validat / Publicat: 11.10.17 15:18:40


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 907


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (marius gaudi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35300 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- elviramvio
[11.10.17 15:27:27]
» mesaj pers

   @marius gaudi:

   M-am nimerit prin zonă - pe site nu la Predeal 😁 așa că am nimerit și primul vot. Mi-a plăcut faza cu anii 70, zic eu că nici 80 nu trebuiesc uitați. Era natura săraca mult mai liberă și mai frumoasă, multe locuri bune de campare, apele mult mai curate. Dar e bine și acum.

   Drumeții frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[11.10.17 15:53:22]
» mesaj pers

   @marius gaudi:

Sus langă Cioplea, am văzut hotelul Belvedere şi ne-am adus aminte cu plăcere de prima noastră întâlnire cu membrii AFA.

   Păi și pe mine, de când ți-am văzut titlul articolului, tot acolo m-a dus gândul, la aceeași primă întâlnire AFA la care am participat și eu. Altfel, curajoși să alegeți un week-end cu vreme de iarnă la munte!

   Călătorii și vacanțe frumoase pe mai departe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[11.10.17 16:59:34]
» mesaj pers

   @marius gaudi: Frumos! Predealul este una dintre staţiunile noastre de suflet, aşa că mi-a făcut plăcere să citesc despre ea şi să revăd locuri cunoscute, dar pe unde mergem de fiecare dată cu plăcere! Una dintre puţinele noastre „restanţe” în zonă (dacă mă pot exprima astfel) este Canionul 7 Scări, un loc ce face parte din planurile noastre de vacanţă de vreo câţiva ani. Nu am reuşit să ajungem acolo până acum, dar sunt convins că va veni o zi şi pentru asta!

   În ceea ce priveşte DN 10 (şoseaua de pe Valea Buzăului), în urmă cu mai mulţi ani m-a prins şi pe mine o ploaie torenţială în zona barajului Siriu (veneam de la Braşov; eram în maşina unor rude). Cu puţine minute înainte de a ajunge noi, a avut loc acolo o alunecare de teren importantă, iar pietrele şi lemnele prăvălite de pe versanţi au blocat şoseaua. Am fost atunci nevoiţi să ne întoarcem şi am stat ore bune în plus în maşină întrucât am ajuns acasă pe DN 1A (pe la Cheia).

   O toamnă cât mai frumoasă vă dorim!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- marius gaudi
[11.10.17 18:27:20]
» mesaj pers

   @elviramvio: Multumesc asemenea!

   Era bine si inainte dar... eu unul n-as vrea sa mă întorc în timp. Zic eu că e mult mai bine acum cand poti sa te plimbi pe oriunde.

   @irinad: Mi-aduc aminte ca am făcut cunoştinţă pe scările spre etaje... a fost frumos atunci cu toate ca a plouat la fel cum ne-a plouat in weekendul asta.

   @Crazy_Mouse: Şi noi vă dorim o toamnă şi o iarnă pline de realizări!

   Iniţial planificasem sa stăm pe Valea Buzăului şi să vedem tot ce mişcă între Buzău şi Intorsură, articolele tale erau o excelenta sursă de inspiraţie, dar... ploaia ne-a făcut să schimbăm planurile. Rămâne pe altadată.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[11.10.17 19:35:19]
» mesaj pers

   @marius gaudi: Frumos, romantic, înălțător!

   Ați făcut ceva km. Și cu mașina, dar și pe jos! Și pe-o astfel de vreme... Curajoșilor!

   O toamnă bogată vă doresc și să vă-mpliniți visul cu Vale Buzăului, că tare-i frumos pe-acolo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[11.10.17 20:48:36]
» mesaj pers

   @marius gaudi: O drumetie minunata si ma bucur ca am facut si eu acest traseu alaturi de tine. Vremea chiar cu fitele ei ne-a oferit un adevarat spectacol pe care tu prin minunatele poze atasate ni l-ai prezentat atat de frumos.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[10] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2017] Ninsoare la Predeal. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 11.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910546">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910546"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910546">Şterge vot</a></div><span id="v9910546" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910546)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910546Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910546MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2017] Ninsoare la Predeal.
foto marius gaudi [11.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2017] Canionul 7 scări. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 11.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910547">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910547"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910547">Şterge vot</a></div><span id="v9910547" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910547)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910547Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910547MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2017] Canionul 7 scări.
foto marius gaudi [11.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2017] Pe drumul spre canionul 7 scări. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 11.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910548">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910548"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910548">Şterge vot</a></div><span id="v9910548" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910548)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910548Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910548MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2017] Pe drumul spre canionul 7 scări.
foto marius gaudi [11.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2017] Spre 7 scări. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 11.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910550">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910550"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910550">Şterge vot</a></div><span id="v9910550" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910550)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910550Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910550MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2017] Spre 7 scări.
foto marius gaudi [11.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [OCT-2017] De la Rîşnov spre Predeal. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 11.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910552">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910552"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910552">Şterge vot</a></div><span id="v9910552" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910552)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910552Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910552MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2017] De la Rîşnov spre Predeal.
foto marius gaudi [11.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2017] În parcul de lângă gara din Predeal. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 11.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910554">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910554"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910554">Şterge vot</a></div><span id="v9910554" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910554)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910554Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910554MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2017] În parcul de lângă gara din Predeal.
foto marius gaudi [11.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2017] Piaţa Sfatului, Braşov. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 11.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910556">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910556"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910556">Şterge vot</a></div><span id="v9910556" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910556)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910556Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910556MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2017] Piaţa Sfatului, Braşov.
foto marius gaudi [11.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2017] Pe Valea Buzăului. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 11.10.17] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av910558">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910558"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910558">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2017] Pe Valea Buzăului.
foto marius gaudi [11.10.17] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2017] Cetatea Rîşnov. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 11.10.17] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av910560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910560">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2017] Cetatea Rîşnov.
foto marius gaudi [11.10.17] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2017] Un locatar din parcul cu dinozauri din Rîşnov. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 11.10.17] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av910561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910561">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2017] Un locatar din parcul cu dinozauri din Rîşnov.
foto marius gaudi [11.10.17] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

[10] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.160262823105 sec