80822 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzee în Piatra Neamţ şi zonele apropiate

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.08.2017
DE
Avatar Crazy_Mouse
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Sărat
înscris/ă în 09.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
18 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 7 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

În vizită la Muzeul de Ştiinţe Naturale din Piatra-Neamţ


În acest articol voi prezenta un obiectiv interesant pe care l-am vizitat în urmă cu aproximativ o lună, atunci când am făcut un popas de câteva ore la Piatra-Neamţ, profitând de faptul că eram în trecere pe acolo – este vorba despre Muzeul de Ştiinţe Naturale din oraş. Stabilisem dinainte de a ajunge că vom vizita acest muzeu deoarece băiatului îi plac dioramele care înfăţişează animale, iar la un astfel de muzeu ştiam că vom întâlni asemenea exponate. De altfel, mai multe informaţii despre obiectiv le-am parcurs dinainte pe site-ul muzeului, aşa că am mers în vizită la acest muzeu oarecum „cu temele făcute”. :)

Amplasare şi acces – Muzeul de Ştiinţe Naturale din Piatra-Neamţ se află pe strada Petru Rareş, la numărul 26 (la câteva minute de mers pe jos de centrul istoric). Întrucât locurile libere de parcare sunt o reală problemă într-un oraş mare, am ales să lăsăm maşina într-o parcare cu plată aflată lângă Parcul Tineretului.

Ajunşi la adresa de mai sus, am observat un panou informativ care ne invita să vizităm Muzeul de Ştiinţe Naturale. Am intrat în curte şi am remarcat faptul că muzeul este amenajat într-o clădire cu etaj, un imobil donat de istoricul Iulian Antonescu (după cum este precizat pe o placă de marmură fixată pe peretele exterior). Uşa muzeului era închisă, însă am folosit soneria şi în câteva clipe un domn ne-a invitat înăuntru. Ne-a spus că sunt mai multe săli cu exponate amenajate pe două niveluri şi ne-a precizat că exponatele urmăresc evoluţia scoarţei terestre şi a vieţii de-a lungul erelor geologice, dar şi prezentarea florei şi a faunei de pe meleagurile nemţene.

După ce am achitat repejor 18 lei (voi detalia la final tarifele), am început vizita propriu-zisă intrând în prima sală a muzeului, unde am lecturat un scurt istoric al obiectivului: Secţia de Ştiinţe Naturale a fost înfiinţată la 1 septembrie 1960; în 1961, istoricul Iulian Antonescu a donat clădirea cu dorinţa de a se organiza acolo respectivul muzeu. După câţiva ani de muncă la realizarea colecţiilor, la data de 15 noiembrie 1969 este deschis pentru public Muzeul de Ştiinţe Naturale din Piatra-Neamţ.

În primele încăperi vizitate există mai multe hărţi şi alte materiale care prezintă evoluţia scoarţei terestre, atât la nivel global, cât şi pe teritoriul ţării noastre. Sunt ilustrate plăcile litosferice actuale, dar şi mecanismele mişcării acestora. Am văzut poziţia zonelor de uscat în urmă cu circa 235 milioane de ani (atunci când exista continentul unic Pangaea), iar prin câteva imagini este prezentată mişcarea acestora până la poziţia actuală, dar şi o estimare cu privire la ceea ce va fi peste aproximativ 50 de milioane de ani. Astfel, dintre modificările majore, am putut observa că în viitor va apărea o delimitare clară între placa nord-americană şi cea sud-americană, iar placa africană se va depărta şi ea de placa eurasiatică (sau invers).

Imagini mari fixate pe pereţii încăperilor prezintă evoluţia vieţii de-a lungul timpului; băiatului i-au plăcut cel mai mult imaginile în care apăreau dinozaurii. În vitrinele amplasate de-a lungul pereţilor sunt expuse mai multe flori de mină, dar şi diferite alte roci; am văzut acolo fosile şi roci jurasice (s-au conservat foarte bine cochiliile de melci) sau faună cretacică fosilizată. Din vitrinele muzeului nu lipsesc nici fosilele provenind de la ursul de peşteră, de la mamutul cu blană şi nici vârfurile de lamă sau de lance.

Ne-a plăcut mult colecţia de peşti fosili oligoceni; din ceea ce am citit, această colecţie este considerată cea mai valoroasă de acest gen din ţara noastră. Am văzut fosile de peşti de mari dimensiuni, multe dintre acestea fiind descoperite pe munţii Cozla sau Pietricica.

Cu privirea după toate acele exponate, am ajuns într-o altă încăpere unde sunt expuse câteva hărţi şi numeroase fotografii reprezentative pentru judeţul Neamţ; interesante sunt acele machete care arată că în trecut meleagurile nemţene au fost acoperite de apă (o dovadă în acest sens fiind şi fosilele de peşti descoperite pe vârfurile munţilor).

Încetul cu încetul, ne-am îndreptat către o altă zonă a muzeului, respectiv sălile unde sunt amenajate diorame şi vitrine care evidenţiază fauna, flora şi vegetaţia judeţului Neamţ. Prima dioramă pe care am admirat-o este o reprezentare a Cheilor Şugăului (declarate rezervaţie naturală; parte integrantă din Parcul Naţional Hăşmaş-Cheile Bicazului). În apropiere, o vitrină cu păsări răpitoare ne-a atras atenţia. Acolo erau expuse păsări precum acvila ţipătoare, uliul cu picioare scurte, pajura sau uliul păsărar.

O altă dioramă interesantă este cea care prezintă Peştera Toşorog. Din informaţiile redate în apropiere, aflăm că această peşteră „reprezintă o singularitate în lanţul Carpaţilor Orientali, dezvoltându-se în conglomerate cretacice de Bârnadu. ” Această peşteră este considerată rezervaţie speologică şi cuprinde 9 încăperi ornamentate cu stalactite, stalagmite, coloane şi draperii.

Am ajuns apoi la o scară interioară pe care am coborât către un alt nivel al muzeului, iar în acele încăperi sunt amenajate alte diorame care prezintă „Ceahlăul”, „Capre negre pe Ceahlău”, „Pădurea de amestec”, „Aspect nocturn”, „Luminiş” sau „Aspect de iarnă”. În această secţiune există o vitrină unde sunt prezentate mai multe specii de peşti (printre care am remarcat un exemplar de lostriţă), dar şi alte două vitrine unde am putut admira câte un exemplar de elan, respectiv zimbru.

Insectele şi reptilele se regăsesc şi ele printre exponate, iar păsările de noapte sunt prezentate într-o vitrină aproape de ieşire. Încetul cu încetul, vizita noastră la acest interesant muzeu se apropia de final. Am mai făcut vreo două fotografii şi am ieşit în curte pe o altă uşă, în spatele clădirii care găzduieşte Muzeul de Ştiinţe Naturale din Piatra-Neamţ.

În câteva minute am ajuns în Piaţa Libertăţii, unde ne-am mai plimbat aproximativ jumătate de oră, admirând alte obiective la fel de interesante precum Biserica Domnească „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, Turnul Clopotniţă (Turnul lui Ştefan cel Mare) sau celelalte clădiri din zonă (unele dintre ele declarate „monumente istorice”). Tot aici se află un alt muzeu pe care l-am vizitat în urmă cu un an şi care ne-a plăcut foarte mult – este vorba despre Muzeul de Etnografie din Piatra-Neamţ.

Nu voi încheia prezentul articol fără a detalia tarifele de vizitare pentru Muzeul de Ştiinţe Naturale: 2 lei pentru elevi, studenţi sau militari, 3 lei pentru adulţi, iar taxa de fotografiere şi filmare este 10 lei. Referitor la fotografierea exponatelor, am avut nişte probleme cu luminozitatea slabă din unele încăperi şi cu reflexiile vitrinelor, însă am făcut mai multe fotografii pentru a avea de unde selecta câteva mai reuşite. În ceea ce priveşte programul de vizitare, acesta era afişat la intrarea în muzeu (alături de tarife): de marţi până duminică, între orele 10.00-18.00 (în intervalul aprilie-septembrie) şi între orele 09.00-17.00 (în intervalul octombrie-martie); în fiecare zi de luni muzeul este închis.

Acestea fiind spuse, recomand vizitarea Muzeului de Ştiinţe Naturale de la Piatra-Neamţ! Toate cele bune!

---
Impresii încărcate de Crazy_Mouse in 17.08.2017 14:42:06

Validat / Publicat: 17.08.17 17:03:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 649


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Crazy_Mouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  56500 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- tata123
[18.08.17 10:36:56]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Frumos! Și eu sunt plăcut impresionat de aceste vitrine mari în care sunt reproduse peisaje/ecosisteme reale care te fac să te simți în mijlocul acțiunii - dioramele. Când citesc despre diorame imediat îmi vine în minte inventatorul acestor interesante mijloace de expunere: naturalistul Grigore Antipa (cunoastelumea.ro/diorama- ... -grigore-antipa). Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la nașterea savantului (Botoșani, 7 decembrie 1867).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[18.08.17 11:52:04]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   --

   Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[21.08.17 09:00:22]
» mesaj pers

   Plăcut surprins de amploarea muzeului. Știam de existența lui, dar așa cum se mai întâmplă, tocmai obiectivele turistice aflate la îndemână sunt negljate. Fosilele peștilor mari oligoceni sunt o splendoare. Din cauza lor, Pietricica (muntele din centrul orașului) este declarată rezervație geologică.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[43] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Am ajuns la Piatra-Neamţ. Vom vizita Muzeul de Ştiinţe Naturale din acest frumos oraş. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890605">Şterge vot</a></div><span id="v9890605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Am ajuns la Piatra-Neamţ. Vom vizita Muzeul de Ştiinţe Naturale din acest frumos oraş.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] Mergem pe strada Petru Rareş, către Muzeul de Ştiinţe Naturale. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890608">Şterge vot</a></div><span id="v9890608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] Mergem pe strada Petru Rareş, către Muzeul de Ştiinţe Naturale.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] Aceasta este clădirea care găzduieşte Muzeul de Ştiinţe Naturale de la Piatra-Neamţ. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890610">Şterge vot</a></div><span id="v9890610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] Aceasta este clădirea care găzduieşte Muzeul de Ştiinţe Naturale de la Piatra-Neamţ.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] Clădirea a fost donată muzeului de către istoricul Iulian Antonescu în anul 1961. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890611">Şterge vot</a></div><span id="v9890611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] Clădirea a fost donată muzeului de către istoricul Iulian Antonescu în anul 1961.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] Începem vizita noastră. În această sală aflăm informaţii despre tectonica globală. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890614">Şterge vot</a></div><span id="v9890614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] Începem vizita noastră. În această sală aflăm informaţii despre tectonica globală.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] Admirăm florile de mină expuse în vitrina din apropiere. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890617">Şterge vot</a></div><span id="v9890617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] Admirăm florile de mină expuse în vitrina din apropiere.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] Informaţii despre plăcile tectonice şi despre mecanismele mişcării acestora. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890618">Şterge vot</a></div><span id="v9890618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] Informaţii despre plăcile tectonice şi despre mecanismele mişcării acestora.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2017] În această sală sunt prezentate detalii despre evoluţia vieţii de-a lungul erelor geologice. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890620">Şterge vot</a></div><span id="v9890620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] În această sală sunt prezentate detalii despre evoluţia vieţii de-a lungul erelor geologice.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] În vitrină observăm fosile şi roci jurasice. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890622">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890622"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890622">Şterge vot</a></div><span id="v9890622" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890622)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890622Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890622MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] În vitrină observăm fosile şi roci jurasice.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] Cochiliile de melci din vremuri demult apuse s-au conservat foarte bine. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890623">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890623"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890623">Şterge vot</a></div><span id="v9890623" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890623)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890623Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890623MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] Cochiliile de melci din vremuri demult apuse s-au conservat foarte bine.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] În trecut, mare parte din meleagurile româneşti au fost acoperite de ape. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890625">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890625"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890625">Şterge vot</a></div><span id="v9890625" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890625)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890625Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890625MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] În trecut, mare parte din meleagurile româneşti au fost acoperite de ape.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2017] Continuăm vizita noastră prin încăperile muzeului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890626">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890626"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890626">Şterge vot</a></div><span id="v9890626" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890626)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890626Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890626MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] Continuăm vizita noastră prin încăperile muzeului.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] Una dintre fosilele din colecţia de peşti fosili oligoceni a muzeului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890628">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890628"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890628">Şterge vot</a></div><span id="v9890628" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890628)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890628Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890628MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Una dintre fosilele din colecţia de peşti fosili oligoceni a muzeului.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] Altă fosilă de peşte, de mari dimensiuni. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890630">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890630"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890630">Şterge vot</a></div><span id="v9890630" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890630)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890630Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890630MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] Altă fosilă de peşte, de mari dimensiuni.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] Aici sunt expuse imagini reprezentative pentru meleagurile nemţene. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890632">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890632"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890632">Şterge vot</a></div><span id="v9890632" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890632)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890632Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890632MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Aici sunt expuse imagini reprezentative pentru meleagurile nemţene.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] Dioramă - reprezentare a Cheilor Şugăului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890634">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890634"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890634">Şterge vot</a></div><span id="v9890634" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890634)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890634Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890634MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] Dioramă - reprezentare a Cheilor Şugăului.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] Păsările răpitoare ne privesc din apropiere. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890637">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890637"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890637">Şterge vot</a></div><span id="v9890637" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890637)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890637Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890637MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Păsările răpitoare ne privesc din apropiere.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] Găsim şi o reprezentare a păsărilor dispărute (din păcate) de pe meleagurile noastre. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890639">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890639"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890639">Şterge vot</a></div><span id="v9890639" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890639)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890639Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890639MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] Găsim şi o reprezentare a păsărilor dispărute (din păcate) de pe meleagurile noastre.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] Aici sunt prezentate păsările ocrotite din ţara noastră. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890641">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890641"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890641">Şterge vot</a></div><span id="v9890641" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890641)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890641Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890641MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] Aici sunt prezentate păsările ocrotite din ţara noastră.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] Studiem cu interes harta migraţiei păsărilor. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890643">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890643"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890643">Şterge vot</a></div><span id="v9890643" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890643)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890643Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890643MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] Studiem cu interes harta migraţiei păsărilor.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] Am ajuns lângă o vitrină unde sunt prezentate mai multe specii de peşti. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890645">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890645"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890645">Şterge vot</a></div><span id="v9890645" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890645)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890645Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890645MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] Am ajuns lângă o vitrină unde sunt prezentate mai multe specii de peşti.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2017] L-am salutat pe 'Domnul Elan'! :) -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890648">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890648"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890648">Şterge vot</a></div><span id="v9890648" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890648)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890648Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890648MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2017] L-am salutat pe "Domnul Elan"! :)
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2017] Din apropiere ne privea 'Domnul Zimbru'! :) -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890649">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890649"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890649">Şterge vot</a></div><span id="v9890649" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890649)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890649Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890649MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2017] Din apropiere ne privea "Domnul Zimbru"! :)
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2017] La acest muzeu există şi câteva trofee de cerb având dimensiuni impresionante. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890651">Şterge vot</a></div><span id="v9890651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2017] La acest muzeu există şi câteva trofee de cerb având dimensiuni impresionante.
foto Crazy_Mouse [17.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[43] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.238878011703 sec