ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.06.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 9 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 3 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 8 MIN

O alternativă de luat în seamă

TIPĂREȘTE

Este prima dată după mai bine de 12 ani când mergem în sudul litoralului românesc şi prima dată la hotelul Cocor Spa, pe care l-am ales ca alternativă a hotelului Europa din Eforie Nord unde am fost în ultimii ani la tratament şi relaxare – n-ar strica pe viitor o analiză a bazelor de tratament cu servicii de calitate din România pentru că în ultimul timp citesc mai mult de cele din alte ţări (în special Ungaria!).

De ce Cocor Spa şi nu Europa?

Răspunsul este unul simplu: în primul rând pentru că primul a fost înscris în programul ,,Litoralul pentru toţi’’ iar în al doilea rând pentru a încerca şi altceva, mai ales că era o locaţie de care auzisem încă de la deschidere şi pe care o vizitasem fugitiv la puţin timp după aceea, fiind curios unde a plecat unul dintre maseurii de la Europa.

Hotelul

Aşadar hotelul Cocor Spa din staţiunea Neptun-Olimp, a fost transformat în urmă cu câţiva ani din hotelul Galaţi într-o locaţie modernă, de 4 stele, cu 226 camere standard, 8 apartamente şi 4 perechi de camere comunicante, toate situate în trei corpuri de clădiri cu parter plus trei niveluri astfel: camerele standard în corpurile A şi B iar apartamentele şi camerele comunicante în corpul C, corp unde la parter găsim recepţia, lobby-bar, birouri administrative, magazin cu suveniruri şi lucruri de sezon, sală cu mese pentru jocuri, un hol cu canapele lângă recepţie unde se găseau doi papagali gălăgioşi şi încă vreo două camere la care n-am avut acces.

Pe lângă cele trei corpuri de clădiri amintite găsim şi un al patrulea corp compus din club la subsol (Vision Club cu o capacitate de câteva sute de locuri din câte am înţeles!) care era închis la acea dată, restaurant şi sală de conferinţe multifuncţională la parter iar pe cele trei niveluri superioare se întinde baza SPA.

Hotelul este amplasat într-un cadru natural deosebit, cu multă verdeaţă, ca dealtfel întreaga staţiune Neptun-Olimp, cu pădurea Comorova la vest şi Marea Neagră la est, vizibile de la etajele superioare, la plajă ajungându-se după circa 50 de metri pe o alee plină de vegetaţie-am remarcat în special teii- printre vilele de protocol (care erau destul de solicitate în weekend judecând după intensitatea aterizărilor de elicopter de vis-a-vis de hotel!).

Parcarea

Hotelul dispune de două parcări, insuficiente în opinia mea când hotelul este full, una principală delimitată de corpurile B, C Şi cea a SPA-ului şi alta mai mică situată după corpul B şi unde se intră cu cartela de la cameră-bineînţeles că toată lumea vrea să parcheze în cea principală deoarece asigură acces direct la recepţie şi SPA, este monitorizată şi pare mai sigură; de cea de-a doua nu pot să vă spun mare lucru deoarece n-am putut să intru cu cartela (probabil nu era activată bariera!) în momentul în care cea principală era plină.

Curtea exterioară

Curtea exterioară este împărţită în două de către corpul A, corp care astfel beneficiază de vedere la piscinele exterioare în partea de nord (cum a fost şi cazul nostru!) şi la grădina din faţa restaurantului în partea de sud acolo unde se învecinează cu hotelul Arad (culmea, ultimul hotel în care am stat în Neptun!); în zona cu piscinele mai găsim un loc de joacă pentru copii foarte mic şi slab dotat, câteva măsuţe cu scaune de lemn aşezate pe podea de lemn foarte apreciate, un pool-bar care nu funcţiona şi o scenă, nefolosită încă, pentru spectacole-toate situate într-un decor plin de vegetaţie (flori, plante decorative, pomi etc).

Piscinele exterioare, pentru adulţi şi copii, sunt micuţe, insuficiente pentru capacitatea hotelului, sunt dotate cu şezlonguri puţine deasemenea (sunt ferm convins că în sezon e bătaie mare pe ele! , ) beneficiază de duşuri (care atunci nu funcţionau!) şi există posibilitatea de a fi încălzite când vremea e mai rece; dealtfel la intrarea dinspre plajă există un robinet cu apă rece şi caldă.

Camerele

Aici am avut cea mai mare problemă deoarece am mai luat un nepoţel cu noi, pentru care am solicitat pat suplimentar, iar spaţiul a fost practic la limită – norocul nostru a fost că ne-am petrecut foarte puţin timp în cameră şi astfel am trecut uşor peste acest aspect; totuşi, în opinia mea, clasificarea la 4 stele a hotelului este forţată în privinţa cazării deoarece mărimea camerelor e a unui hotel de 2 stele iar pe deasupra au fost izolate cu polistiren şi rigips-partea bună ar fi că am beneficiat de o izolaţie fonică excelentă între camere, singurele zgomote venind dinspre hol şi din afară într-o singură noapte când s-au cazat în hotel un grup numeros aparţinând unei cunoscute firme de cafea în vederea unui training.

Camerele dispun de sistem de climatizare (pe care nu l-am folosit, în schimb am apelat la un calorifer electric în primele zile când a fost cam ploios!), wi-fi gratuit destul de bun, minibar, seif (uşor de folosit), telefon, tv-lcd Vortex cu diagonala mică (cred că 42 cm), amplasat incomod în lateralul camerei (pe peretele cu baia) şi cu care am avut probleme de instalare a programelor la început, fiind nou, mobilier relativ nou dar insuficient pentru trei persoane.

Pentru a putea avea mai mult loc după ce am băgat patul suplimentar (la care am mai cerut încă o saltea pentru a-l alinia la aceeaşi înălţime cu patul dublu) am scos două fotolii micuţe pe balconul unde se mai aflau o măsuţă şi două scaune, balcon deasemenea micuţ (cam 2 mp) dar de la care aveam o privelişte plăcută asupra piscinelor şi grădinii.

Baia, acceptabilă ca mărime, era dotată cu cabină de duş, feon, consumabile la limită, prosoape cam uzate dar curate şi care se schimbau zilnic.

Curăţenie se făcea zilnic, foarte discret şi rapid, lenjeria s-a schimbat la 3 zile, am primit halat şi papuci la cerere dar am pus asta pe seama faptului că ne-am cazat mai devreme, adică la ora 11.00 în loc de 18.00 (să fii obligat să te cazezi după ora 18.00 e o mare aberaţie în opinia mea la hotelurile cu pretenţii cel puţin!).

Minibarul conţinea o apă plată, una minerală, un pepsi, un prigat, o bere, o st. whisky, o st. vodka, un mars. o pungă de arahide, un maxi mix toate la preţuri cam mari.

Am vizionat apartamentele şi camerele comunicante, care sunt foarte spaţioase dar primele nu intrau în programul ,,Litoralul pentru toţi’’ iar pentru ultimele trebuia o ,,negociere’’ cu şefii dar am renunţat după o tentativă timidă-de fapt n-am găsit cu cine să vorbesc la acel moment şi nici n-am mai insistat!

Restaurantul ,,Mon Jardin’’

Aici găsim spaţiu din belşug, localul având două secţiuni cu o capacitate maximă de câteva sute de persoane, prima folosită pentru mic dejun işi prânz iar cea de-a doua, folosită în special seara, avea o scenă unde cânta o orchestră decentă, avea intrare şi din exterior dar nu prea se înghesuia nimeni să comande a-la-carte de pe un meniu cu puţine produse, cu câteva specialităţi franţuzeşti gustoase dar cam scumpe iar timpul de aşteptare cam mare.

Micul dejun (inclus în preţ) rezonabil, nu cu multe produse dar bune calitativ, suficient pentru pretenţiile noastre, se completa rapid (personal operativ!) chiar şi în momentul în care hotelul era aproape plin; singura nemulţumire a fost legată de farfuriile foarte mici oferite permanent iar când acestea se terminau se oferea unele exagerat de mari.

Pentru prânz (posibil şi pentru cină!) să vă dau un pont pe care l-am descoperit în ultimele zile: în acea perioadă erau câteva grupuri de francezi şi nemţi veniţi la tratament care aveau pensiune completă cu prânzul între orele 12.30-14.00 în regim de bufet suedez având un meniu diversificat pentru 45 lei/persoană şi care cuprindea 2-3 feluri de supe (creme), 3-4 feluri de bază (pui, porc, vită, peşte), 3-4 garnituri (piure, legume, orez, paste, cartofi), salate (asortată, varză, castraveţi muraţi şi verzi, roşii), 2-3 deserturi (prăjituri, îngheţată, chec, cozonac), apă plată şi minerală etc, toate acestea deosebit de gustoase şi găsindu-se la discreţie- parol că merită!

Centrul SPA

Se află în cel mai nou corp al hotelului şi reprezintă piesa de rezistenţă a stabilimentului, accesoriu fără de care locaţia ar trece aproape neobservată în peisajul monoton al staţiunii care se bătea cândva de la egal la egal cu Mamaia, fără acesta Cocor SPA ar fi primit cu indulgenţă 3 stele şi în mod sigur nu ar mai fi beneficiat de prezenţa grupurilor de străini prezenţi la acea dată, fie ei şi de vârsta a treia.

Baza de tratament are la etajul unu recepţia, cabinetul medical, birourile, cabine de proceduri balneo şi o zonă de relaxare cu fotolii (cam incomode!) şi măsuţe din răchită; la etajul doi găsim cabinetele pentru proceduri de relaxare cu o zonă de odihnă dotată cui paturi confortabile (dar cam puţine!), mese şi scaune din lemn; la etajul trei întâlnim piscina interioară, bar fără băuturi alcoolice (apă şi sucuri), jacuzzi, două saune uscate, una cu aburi, cameră cu gheaţă, duş saharian, terasă cu şezlonguri în exterior de unde aveai o imagine superbă.

Nu mi-a plăcut faptul că piscina interioară nu avea balustradă, lucru util pentru exerciţii de hidrokinetoterapie, copiii sub 16 ani nu aveau acces la ea, grupul sanitar la etajul trei se afla pe casa scării şi nu în interior.

Un mare minus pentru întreg hotelul ar fi că se întrerupe curentul frecvent ceea ce creează un disconfort major care poate deveni stress – sună ciudat pentru cineva care a venit la relaxare! Noroc că nu au fost mai numeroase aceste incidente!

Despre plaja din dreptul hotelului (nu ştiu dacă în sezon e delimitată cumva că acum nu era!) pot să vă spun că era curată, ce-i drept cu foarte puţină lume, aşa că dădeam cu dragă inimă 10 lei (negociat!) băieţilor care aduceau saltele pentru şezlonguri.

Una peste alta a fost o experienţă utilă, o alternativă la hotelurile cu baze de tratament cunoscute de pe litoralul românesc care încearcă să ofere servicii de calitate!

Mă abţin să vorbesc de preţuri deocamdată! Poate cu ocazia acelei analize de care vorbeam la început!


[fb]
---
Trimis de marocanu21 in 26.06.13 20:25:01
Validat / Publicat: 26.06.13 22:13:38
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4140 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marocanu21); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂCocor Hotel & Spa [Neptun]:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048086166381836 sec
    ecranul dvs: 1 x 1