ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.04.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 06.04.10
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2008
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Pensiunea Pitic- un reper al ospitalilății

Ilustrație video-muzicală
The Balanescu Quartet - Hanging upside-down
TIPĂREȘTE

Sunt ani buni de când petrecerea sărbătorilor pascale acasă, în mijlocul familiei reunite de peste tot, tinde să rămână de domeniul istoriei și al tradiției abandonate. Fără a se depărta neapărat de ideea reuniunii familiale, ultimul deceniu a propus românilor o altfel de petrecere a Sfintelor Sărbători de Paște: voiaj-pelerinaj-praznic-distracție. O abordare care tinde să devină preferată mai ales de cei stăpâniți de microbul călătoriei și o modalitate practică de a deschide sezonul estival de vară pentru majoritatea operatorilor în turism. Nu-i mai puțin adevărat că și incursiunile pe cont propriu au căpătat o nouă dimensiune, numărul celor porniți la drum după noaptea Învierii, fie chiar și pentru numai câteva ore, crescând semnificativ de la an la an.

Pentru mine și familia mea însă, sezonul drumețiilor începe la o săptămână-două după sărbătoarea Învierii Domnului: atunci drumul este mai liber, prețurile în pensiuni scad, ai de unde alege căci oferta este generoasă, atmosfera este mai calmă și mai puțin contaminată de forfota și aglomerația uneori supărătoare a acelor zile când toți par că și-au abandonat casele, iar administratorii de pensiuni sunt mai primitori și mai bucuroși de oaspeți pentru că nu vor să rateze ocazia câștigului în extrasezon. Firește, dacă nu te mulțumești cu un week-end, un astfel de proiect presupune rezervarea a una-două zile din concediu sau recuperarea orelor lucrate peste program cu timp liber corespunzător.

În ce ne privește, de regulă, destinațiile noastre postpascale sunt cele cuprinse în aria județului Argeș și a județelor vecine din zona montană: Brașov, Vâlcea, Dâmbovița. Astfel, timpul afectat drumului este mai scurt, consumul de benzină mai convenabil, iar opțiunea reconfigurării traseului sau a programului, după caz, mai la îndemână.

În această ordine de idei, vreau să vă propun rememorarea nu a ultimei noastre drumeții din această categorie, ci a celei mai reușite și mai demne de neuitare din punctul nostru de vedere: un week-end în zona Bran –Moieciu. Deși zona a devenit aproape banală din cauza traficului turistic intens, petrecerea unui sfârșit de săptămână aici nu numai că ne-a prilejuit una dintre cele mai frumoase escapade, dar s-a constituit și într-o țintă turistică favorită, pe care merită să o recomandăm tuturor celor bucuroși de drum.

Am plecat de la Pitești într-o vineri după Paște, pe la ora prânzului. Ne-am îndreptat spre Câmpulung fără să fi schițat măcar proiectul călătoriei noastre. Voiam doar să ajungem la munte și să respirăm pentru două zile aerul ozonat de acolo, să hoinărim fără țintă, să ne eliberăm de griji și să uităm de stresul zilelor în care ne câștigăm pâinea. Unde ne vom caza? Oriunde, că doar culoarul Rucăr-Bran este plin de pensiuni agro-turistice, cabane și alte locuri de popas!

Pentru că era o zi deplin însorită, iar drumul dincolo de Câmpulung s-a dovedit atît de bun (ca trafic, ca amenajare și ca pitoresc), am fost realmente corupți să nu ne oprim mai deloc până la Moieciu. Am făcut unul sau două popasuri în parcările de pe traseu, doar pentru a hrăni foamea aparatului foto de a imortaliza minunatele peisaje de primăvară ce se deschideau până departe, spre orizontul feeric iluminat de generosul soare de mai.

ținta noastră a devenit Moieciu, am realizat abia după ce depășind Dragoslavele, Dâmbovicioara, Rucăr și Fundata, am ajuns în această localitate; urmărind numeroasele bannere și panouri publicitare care îndemnau călătorii să poposească la una sau alta dintre unitățile de cazare din zonă, am înțeles că aici vom găsi cu siguranță un loc de popas pentru două nopți, un loc ce ar fi putut corespunde preferințelor noastre, adică: locație de generație mai nouă, amplasată ceva mai departe de șoseaua de acces, cu camere mai puține, garantând astfel cadrul mai intim și mai restrâns în cazul că acolo ar mai fi poposit și alte personae, baie cu apă caldă curentă, facilități de pregătire a mesei, parcare și nu în ultimul rând, un tarif accesibil.

Ei bine, am avut șansa ca din prima încercare să găsim ceea ce căutam: din DN 73, făcând dreapta din direcția Brașov, am mers 2-3 km pe șoseaua ce străbate Moieciu de Jos spre Moieciu de Sus.

Am oprit la întâmplare în dreptul unei firme pe care scria: ”Pensiunea Pitic”. În spatele ei o alee lungă ducea direct spre curtea pensiunii. Clădirea era situată la o depărtare de vreo cincizeci de metri în spatele altor vile aliniate spre șosea, chiar sub buza dealului și a pădurii.

Parcarea mare, frumos amenajată și aspectul nou al vilei împodobite de jardiniere cu mușcate curgătoare deja înflorite au fost primele repere care ne-au îndemnat să batem la ușă. De fapt, nici nu a fost nevoie să ne facem cunoscută prezența, pentru că de cum am pătruns în curte, ne-a întâmpinat proprietăreasa pensiunii, invitându-ne să pășim cu încredere căci nu avea câini în ogradă. Ne-a poftit înăuntru și după ce ne-am informat despre tarifele practicate (la acea vreme, dacă îmi aduc bine aminte, 80 lei oricare dintre cele 6 camere, 140 lei unicul apartament, fără mic dejun) și le-am vizualizat într-o scurtă trecere, am decis că vom rămâne două nopți aici.

Am rezervat o cameră la etajul I, ne-am adus puținele bagaje și am coborât curând la parter pentru a inspecta condițiile de pregătire a viitoarei cine. Eram singurii oaspeți la acel moment, așa încât ne-am simțit de îndată ca acasă. Abia a doua zi un cuplu de tineri s-a cazat într-o altă cameră, dar păreau într-un mic week-end de miere, sau au avut un program numai al lor care ne-a privat de o cunoștință mai apropiată, în afara salutului matinal când ne-am întâlnit la micul dejun.

În schimb, în acea primă zi, ne-am împrietenit destul de bine cu gazda noastră, o doamnă extrem de binevoitoare, alături de care am povestit mult și ne-am împărtășit cu o țuică de Pitești. Mai spre seară, întors de pe la treburile lui, ni s-a alăturat și soțul doamnei. În timp ce carnea destinată cinei sfârâia pe grătar, am rememorat împreună traseele montane străbătute cândva cu piciorul prin zona Bucegi și Făgăraș, ne-am veselit cu bancuri și anecdote și ne-am minunat de poveștile adevărate ale întâlnirilor cu fiarele pădurii. Ce, nu știați? ! Urșii de tomberoane din Brașov au rude și prin Moieciu!

Legat de istoria acestei afaceri de familie am aflat că pensiunea a fost dată în folosință în decembrie 2006, o dată cu sărbătorile sfârșitului de an. Și trebuie spus, chiar și la momentul vizitei noastre, clădirea arăta ca nouă. Proprietarii erau de fel din orașul Făgăraș, dar forțați de …. impunerile reformelor în economie, au renunțat la profesiile lor (domnul era profesor, doamna economist) și profitând de faptul că dețineau prin moștenire o bucată de pământ la Moieciu, au avut marele curaj de a accesa fondurile SAPARD pentru a-și construi acolo, cu fonduri europene și sub asistență guvernamentală, această frumoasă pensiune de pe urma căreia își câștigau acum existența.

În afara serviciilor de cazare (în șase camere duble și un apartament, dotate deopotrivă cu baie, balcon, frigider și televizor), pensiunea ”Pitic” mai pune la dispoziția oaspeților săi: un living spațios cu șemineu, o bucătarie perfect dotată și o sală de mese la dispozitia clienților la orice oră din zi sau noapte, un demisol transformat în spațiu de agrement (tenis de masa), o terasă și un foișor în vecinătatea spațiului pentru pregătirea grătarului, loc de parcare asigurat.

Pensiunea nu asigură masă contra cost. În schimb, accesul neîngrădit la bucătărie, dotarea cu aparatură electrică de ultimă generație și un număr rezonabil de veselă și tacâmuri, de toate formele și dimensiunile, fac posibilă pregătirea oricărei mâncări, oricât de sofisticată ar fi ea, în măsura în care ți-ai adus de acasă toate ingredientele necesare.

În cameră, lenjeria proaspătă și plăcut mirositoare, mobilierul simplu, dar suficient, baia strălucitoare cu cabină de duș, balconul (cam mic, dar suficient pentru a evita contaminarea camerei cu fumul de țigară), toate acestea ne-au asigurat odihna deplină și liniștea după care tânjeam atât de mult.

Curățenia și ordinea erau la ele acasă, motiv pentru care ne-am străduit la rându-ne să nu lăsăm urme ale trecerii noastre pe acolo…

Cele două zile cât am fost găzduiți la Pensiunea Pitic ne-au prilejuit o cunoștință mai apropiată a gazdelor noastre, care cu bunăvoință au primit să ne îndrume și să ne dea multe informații prețioase legate de zona Moieciu-Bran și de atracțiile ei turistice. Drept urmare, în zilele următoare, programul nostru de vizitare a purtat pecetea sugestiilor dumnealor, pentru care le-am mulțumit și le-am fost recunoscători la vremea respectivă.

Pentru cei care împărtășesc preferințele noastre în ceea ce privește alegerea unei locații de cazare (așa cum le-am expus mai sus), Pensiunea Pitic este sigur o opțiune demnă de luat în calcul, pe care eu o recomand cu toată căldura. Am rezerve doar pentru familiile cu copii, pentru că la vremea vizitei noastre n-am văzut niciun loc adecvat pentru joacă.


[fb]
---
Trimis de mariana.olaru in 13.04.11 13:13:46
Validat / Publicat: 13.04.11 13:55:42
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2710 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mariana.olaru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pensiunea Pitic (clădirea centrală) văzută dinspre șosea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27650 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.04.11 14:30:47]
»

In primul rand, felicitari pentru review.

Parerea mea despre zona Bran-Moeciu: pot spune ca este frumoasa insa recomand a fi vizitata in timpul saptamanii, atunci cand intr-adevar te poti relaxa si poti savura natura in liniste. Era o vreme cand un week-end aici era o placere insa interesul pentru aceste locuri a crescut de la an la an iar acum, la sfarsit de saptamana, infuzia de turisti (educati sau mai putin educati) te face parca sa uiti ca ai venit in cautarea unui refugiu, pentru "reincarcarea bateriilor".

ionescunic
[13.04.11 15:51:02]
»

Asa pare , @Mariana , un loc frumos si foarte bine ingrijit , unde mi-ar place sa imi petrec cateva zile de relaxare, din pacate lipsa turistilor in ultimul an a adus multe din pensiunile din zona, in pragul falimentului, chiar cele la care am stat noi in februarie, inainte de marea si singura intalnire AFA, anul trecut, pareau inerte in octombrie 2010, adica dupa numai 8 luni de zile. Situatia e tragica acolo si nu stiu cum ar putea fi revigorata.

mariana.olaruAUTOR REVIEW
[13.04.11 16:48:46]
»

ionescunic

Îți dau perfectă dreptate că cei trei ani scurși de la data călătoriei noastre ar fi putut schimba multe în ordinea lucrurilor pe care eu le-am apreciat pozitiv la acea vreme. Cu mâhnire recunosc și că aceste evoluții pe la noi sunt de regulă pe o curbă în declin, nicidecum în evoluție. Dar pensiunea, deși am văzut că nu dispune de un site propriu, figurează cu adresă, număr de telefon și informații utile pe alte site-uri. Cu siguranță se poate lua legătura cu unul dintre proprietari și după caz se pot solicita informații suplimentare sau se pot lămuri aspectele care te neliniștesc. Nu-ți rămâne decât să iei decizia care îți convine. Iar noi să sperăm în mai bine, căci se zice că așa cum nădăjduiești așa ți se va întâmpla!

urjanclaudiu

Mulțumesc pentru aprecieri! Și cu tine sunt de acord că uneori liniștea atât de gustată a unor zone cândva virgine a fost iremediabil tulburată de lipsa de civilizație a unor concetățeni de-ai noștri. Dar mai cred că dacă tânjim după liniște, atunci trebuie să profităm de acele perioade mai puțin agreate pentru incursiuni turistice: o variantă este cum bine spui, în cursul săptămânii, alta, cum am sugerat și eu, într-o perioadă postumă... marilor năvăliri turistice. De noi depinde ce alegem, iar dacă mai avem și puțin noroc,s-ar putea să iasă ceva de neuitat !

webmaster13
[13.04.11 21:36:43]
»

iata propunerea muzicala pentru aceste impresii, sper sa placa!

mariana.olaruAUTOR REVIEW
[14.04.11 10:51:44]
»

Mulțumesc, webmaster 13!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mariana.olaru, urjanclaudiu
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Pitic:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.036875009536743 sec
    ecranul dvs: 1 x 1