GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cabana Foresta [Câmpu lui Neag, HD](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Campu lui Neag sau Retezatul Mic in “umbra” Retezatului Mare
Pentru vacanta de anul acesta ne-am hotarat, pentru prima parte a sejurului, sa ne oprim in zona Campu lui Neag, noi iubind plimbarile in natura, am zis a face cateva drumetii si in zona Retezatului Calcaros sau Retezatul Mic, cum mai este numit.
Din ofertele de cazare gasite in zona, am ales Cabana Foresta situata in Campu lui Neag. Am cautat in primul rand ca locatia de cazare sa fie relativ aproape de traseele de drumetie pe care doream sa le facem (despre care am sa povestesc intr-un articol separat) dar si fie ceva mai departe de sosea si sa aiba si posibilitatea servirii mesei.
Cabana Foresta a intrunit toate conditiile. Are o arhitectura tare frumoasa, deosebita. Este amplasata pe un drum lateral, forestier, la aproximativ 1km de sosea, de fapt cocotata pe un deal, langa padure. La cabana se ajunge din localitatea Campu lui Neag. Adica inainte de a intra in Petrosani, venind prin Defileul Jiului, se face stanga spre localitatile miniere (ex-miniere, ca mineritul a fost falimentat) Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi, trecand pe langa barajul Valea de Pesti si apoi…. Campu lui Neag. Cam 28 km, pe drumul national DN66A, pana la Campu lui Neag, din drumul european E79, de la intrarea in Petrosani. DN66A este “vestitul drum al lui Basescu”, cum ia ramas numele, proiect care dorea a lega, printr-o sosea asfaltata, Petrosaniul de Herculane, trecand prin Campusel, pe la Lacul lui Iovan si Cerna Sat, iesind apoi in drumul national ce leaga Herculane de Baia de Arama. Proiectul s-a oprit cu asfaltarea undeva la Campusel, la vreo 500 metri dincolo de Casa de vanatoare Campusel, in continuare fiind un drum forestier pe alocuri impracticabil datorita unor surpari in zona Lacului lui Iovan. In total mai sunt vreo 45km de de drum forestier de la Campusel, unde se termina asfaltul, pana la Cerna Sat, plus inca vreo 13km din Cerna Sat pana la iesirea in drumul national ce duce, in dreapta, la Herculane si, in stanga, la Baia de Arama. Cei 13km sunt asfaltati teoretic, sunt plini de gropi, asfaltul lipsind cu desavarsire prin unele locuri.
Revenind la accesul catre cabana noastra, din Campu lui Neag, de pe soseaua principala, se face dreapta pe un drum forestier, pe langa podul peste Jiul de Vest, ce traverseasa soseaua principala (de fapt Jiul de Vest o traverseaza de mai multe ori pana la Campusel). Drumul trece pe langa ruinele zonei industriale/miniere si pe langa cateva blocuri de 2-3 etaje care deserveau probabil zona industriala si continua apoi la dreapta, in sus, spre padure, dupa ce se urca 2 portiuni succesive de drum, scurte, dar cu o inclinatie destul de pronuntata, se ajunge apoi, dupa vreo cateva sute de metri, la cabana Foresta.
Ajungand noi in Campu lui Neag, am intrat pe acest drum forestier, iar dupa vreo 200 metri, am oprit pentru verificarea informatiilor, intreband la o casa daca suntem pe drumul corect, spre cabana. Nu ne-a putut lamuri, cum dealtfel nici urmatoarele 2 persoane care veneau agale pe drum, spre noi. Drept urmare am pus mana pe telefon, am sunat la cabana, i-am descris reperele ce le zaream prin jur, si am povestit in cateva cuvinte pe unde am trecut. Ne-a confirmat ca suntem pe drumul bun, urmand ca in 50m, dup acel drumul vireaza spre dreapta si ajunge intr-o raspantie, noi sa tinem drumul din dreapta. Dupa urcarea celor 2 portiuni de drum inclinate, dupa vreo 200-300 de metri am ajuns in curtea cabanei.
Cabana are o mica parcare in curte, dispune de o terasa/foisor unde se poate servi masa, un living spatios la parter si 4 camere duble la etaj. Are o curte frumoasa, foarte bine ingrijita cu multe flori si brazi. Exista si un mic iaz cu pesti. Totul este cu bun-gust.
Curatenie exemplara incepand de la baie, camera, living, bucatarie si terminand cu terasa si curtea.
Dl. Viorel, este o gazda tare placuta, ca de altfel toata echipa care se ocupa de cabana. Mascota cabanei este catelusa Tasha, un Beagle adorabil.
Se poate servi masa la cabana, de fapt chiar o recomand. Seara, de comun acord, la propunerea gazdelor, stabileam ce sa ne pregateasca pentru a doua zi de mancare. Toata mancarurile au fost foarte gustoase si portii super generoase. Pentru prepararea mancarurilor se foloseau produse cu adevarat proaspete, de casa, unde era posibil. In fiecare zi dl. Viorel cobora cu masina, jos in localitate si/sau in Lupeni pentru aprovizionare. Carnea folosita la prepararea mancarurilor era de fiecare data proaspata si nu congelata. Pastravul pe care ne-a fost pregatit intr-una din seri, foarte bun, nu din cel mare, crescut ultra intensiv, era fix cat trebuia de mare, 20-25cm.
Nu pot sa nu amintesc de ciorba de macris, exceptionala si de mamaliguta la ceaun, cu branza, smantana si carnati, toate aceste ingredient asezate in straturi succesive si date la cuptor. Visinata de casa ,,oferita din parte casei, poate sa concureze cu succes la titlul de “Regina Visinatei”.
De la cabana, poti face plimbari usoare prin poienile si padurea ce incepe din spatele cabanei, poti da o tura la cascadele de pe Valea Marii si Valea Lazaru, sau poti face drumetii mai dificile/lungi pana la cabana si lacul Buta, ori mai departe prin Retezatul Mare. Plimbarile alese de noi a le face in Retezatul, le voi descrie separat.
Sunt destul de multe optiuni de petrecere a timpului liber, in aceasta zona.
Se poate alege si varianta sedentara de petrecere a unei vacante aici, la cabana, doar cu leneveala si mancare buna, fara prea multa miscare.
O pensiunela care cu siguranta doresti sa revii.
Cele 4 zile petrecute acolo……. au trecut foarte repede, mult prea repede, trebuind sa plecam mai departe in periplul nostru, spre Retezatul Mare, unde aveam rezervat un alt sejur de 4 nopti, in Clopotiva/Rau de Mori, dar cazarea acolo va face obiectul unui alt articol ca si drumetiile facute in Retezatul Mare, care vor fi tratate separat.
Trimis de Testosu' in 23.09.14 20:39:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL RETEZAT-GODEANU.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.31108400 N, 23.01838500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Cabana Foresta [Câmpu lui Neag, HD], MASIVUL RETEZAT-GODEANU" (nou-creată pe sait)
------
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
Buna ziua,
Imi puteti da, va rog, un numar de telefon de la cabana? BY WM: Prin mesaj privat!
Multumesc
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2015 Trei zile la Cabana Foresta — scris în 14.07.15 de marga viisan din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Cabana Foresta — scris în 08.07.15 de Testosu' din BUCURESTI - RECOMANDĂ