9883 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin munţii Piatra Mare

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.06.2010
DE
Avatar krondia
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Brașov
înscris/ă în 22.07.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Pestera de Gheata /O oaza de racoare in Piatra Mare


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

La început de iunie, într-o duminică cu mult soare, ne propunem, după câteva schimbări de planuri, să facem o ieşire în Masivul Piatra Mare. Piciorul meu se prezenta bine, trecuse aproape un an de când îl luxasem la Cascada Tamina, o aştepare destul de lungă. Cu mult entuziasm, propun să urcăm de la Dâmbul Morii prin Şirul Stâncilor până la Peştera de Gheaţă, traseu pe care eu îl mai parcursesem cu ani buni în urmă, dar coborând de la Cabana Piatra Mare.

Lăsăm maşina în zona barierei şi, după ce facem slalom printre pături, grătare şi umbrele, reuşim să găsim un loc pe unde să trecem pârâul ce traversează Valea Şipoaiei. Pe malul celălalt, o căţeluşă se usca la soare, după ce se răcorise în apa de munte. O mângâi puţin, spre bucuria ei, şi aflu că o cheamă Cora. Nu avem însă, timp de joacă, muntele mă atrage ca un magnet şi începem urcuşul. Prima porţiune este destul de abruptă, nu există cărare, în faţă însă zărim un brad uriaş însemnat cu bulina roşie, primul marcaj. În stânga, o râpă adâncă, creată, probabil, în urma lucrărilor la construcţiile din zonă. Continuăm să urcăm dealul destul de abrupt. Undeva, departe, se vede un stâlp chiar la marginea pădurii. Ghicim poteca printre brăduţii de diferite înălţimi, însă nu te poţi rătăci. La marginea pădurii, apare din nou marcajul, foarte bun, care este prezent la tot pasul. Poteca şerpuieşte, prin pădure, urcând la început mai lin şi apoi mai accentuat. În jur, linişte deplină, nu se mai aude zumzetul oraşului. Trecem pe lângă o bucată de stâncă brăzdată de crăpături dar nu ne oprim. Pauzele sunt foarte scurte, doar cât să bem câte o înghiţitură de apă. Peisajul devine mai sălbatic, vegetaţia mai deasă, pe potecă apar bucăţi de piatră sau rădăcini de copac. Întâlnim, apoi, un izvor mai neobişnuit, captat printr-un pet de jumătate de litru. Jetul este destul de puternic, astfel încât nu trebuie să zăbovim prea mult. Ne continuăm drumul prin pădurea întunecată când, la un moment dat, chiar pe mijlocul potecii văd o “urmă” de urs. Aproape că uitasem că ne aflăm acasă la Moş Martin dar din acest moment devin mai atentă la zgomotele din jur. Fac în gând tot felul de scenarii, ce să fac dacă ne apare conul urs în faţă, fac un inventariu al rucsacului şi mă gândesc că poate îl mituim cu covrigi sau eugenii. În drumurile noastre pe munte nu ne-am întâlnit, însă, niciodată cu ursul deşi Tâmpa, Postăvarul şi Piatra Mare sunt cunoscute pentru numărul mare de exemplare, în ultimul timp chiar se înmulţiseră peste măsură şi ştiam că au mai fost transferaţi în alte zone, doar că unii au găsit drumul înapoi. Acum, nu ştiu cum trebuie procedat. Rămâi nemişcat? Nu faci nicio mişcare bruscă? Dar dacă se simte ameninţat şi te atacă? Îi arunci rucsacul să îi distragi atenţia şi te retragi uşor? Preocupată de aceste aspecte existenţiale, uit aproape de greutatea drumului şi, după aproape o oră, ajungem la baza şirului de stânci.

Şirul Stâncilor se vede de la Dâmbul Morii ca o stâncă uriaşă, împădurită, dar când ajungi aici constaţi că şirul este mult mai lung şi nu este vorba de un şir de stânci solitare, ci de o stâncă compactă, neobişnuit de întinsă, cu pereţi înalţi pe lângă care trece o potecă destul de lată. Şi aici se urcă destul de abrupt şi nu există puncte de sprijin, dar priveliştea de care ai parte la un moment dat merită toată osteneala. Admirăm panorama asupra Braşovului care se aşterne mic la picioarele noastre, facem câteva fotografii şi ne continuăm drumul, alungaţi de norii ce au acoperit la un moment dat cerul. Aici aerul este puţin mai rece şi mai umed, de pe stâncă cad picături fine de ape, ce îi conferă, pe alocuri, aspectul unui burete. Continuăm drumul pe punctul roşu şi, după aproape două ore, ajungem la locul unde se coboară spre peşteră. În dreapta, pe banda albastră, se ajunge la Cabana Piatra Mare.

Poteca coboară abrupt, descoperim şi alte urme de urs dar grupul gălăgios care vine în urma noastră sigur îl ţine la distanţă, dacă este cumva prin preajmă. După câteva zeci de metri ajungem la Peştera de Gheaţă . Dacă nu ar scrie pe stâncă, probabil nici nu ai bănui că te afli lângă o peşteră. Intrarea este o crăpătură între două stânci printre care abia se poate strecura un om. Nu sunt scări şi, pentru a urca, trebuie să te sprijini cum poţi de pereţi, un lucru destul de dificil dacă nu ai o condiţie fizică foarte bună. În peşteră temperatura este constantă tot timpul anului, sub sau la zero grade Celsius, de unde şi denumirea Peşterii. Explicaţia pentru care aici aerul este ca de congelator este simplă: întrucât este un culoar stâncos, aerul circulă greu, nu poate pătrunde decât prin intrarea îngustă, râmânând rece, tot impul anului. În fundul peşterii poţi găsi gheaţă sau zăpadă care se păstrează de la un an la altul. Peştera are aproximativ 50 metri lungime dar la un moment dat se îngustează foarte mult.

Facem o pauză mai lungă după care prietenul meu se aventurează vitejeşte spre peşteră. Eu decid că este mai înţelept să nu îmi forţez piciorul, îi dau camera foto şi, timp în care explorează peştera, rămân să mă odihnesc la soare, sperând să nu-mi facă nimeni nicio vizită. Dacă intraţi în peşteră e bine să aveţi o haină mai groasă şi să nu intraţi încălziţi. Dacă doriţi doar să vă răcoriţi puţin, puteţi sta la intrare câteva minute şi veţi simţi deîndată temperatura scăzută. Încercaţi să nu rămâneţi mai mult de 10 minute pentru că, din cauza temperaturii scăzute, bateriile se vor descărca rapid şi riscaţi să rămâneţi în întuneric.

La întoarcere am urmat o porţiune drumul spre Piatra Mare, până unde se mai fac aproximativ 45 de minute, dar de data aceasta nu am mai urcat pe platou şi ne-am întors pe Drumul Familial care mi s-a părut acum foarte lung şi întortocheat dar care nu pune probleme deosebite de dificultate. După două ore jumătate eram înapoi. Între timp pajiştea se golise şi grătarele dispăruseră ca prin farmec. Eram puţin obosiţi dar satisfacţia pe care am avut-o eu, cel puţin, pentru că m-am putut întoarce pe munte nu o pot descrie în cuvinte. Priviţi şi voi imaginile şi veţi înţelege de ce iubesc atât de mult muntele. Aşadar, nu uitaţi, când e caniculă mare, veniţi la oaza de răcoare din masivul Piatra Mare!

Aş dori să adaug melodia de mai jos ca fundal muzical. Mulţumesc.

http: //www. trilulilu. ro/geo0722/97b97dbbfadbb7

---
Impresii încărcate de krondia in 24.06.2010 17:08:12

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 12826


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (krondia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  9700 PMA (din 17 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- magdalena
[24.06.10 17:16:32]
» mesaj pers

   Pret de cateva minute, cat mi-a luat citirea impresiilor, am avut senzatia ca incep sa citesc un roman foarte bun si interesant!

   Ai un nu stiu ce deosebit cand povestesti, de parca as trai pe viu totul...

   Pacat ca nu pot ajunge si eu acolo, mi-e teama de ursi, mai ales de cand i-am vazut la tot pasul spre cota 1400 in Sinaia.

   Chiar daca as avea spray paralizant la mine, cred ca as paraliza mai intai eu si nu as mai apuca sa ma iau de ursul care mi-ar taia calea!

   Ramane sa vad si fotografiile, poate ma incumet totusi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Admin
[24.06.10 17:20:23]
» mesaj pers

   adaugat ilustratia muzicala faina propusa :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Diaura*
[24.06.10 19:31:53]
» mesaj pers

   Stii ce numesc eu o "pveste buna"? Acea poveste in care citind despre urs, imi bate inima mai tare de frica ca nu cumva in randurile ce urmeaza sa citesc ca a si apartut in fata ta unul... sau sa simt un aer rece pe spate, chiar daca tu si nu eu, erai la gura pesterii. Bravo; frumoasa descriere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- magdalena
[24.06.10 19:58:13]
» mesaj pers

   Asta am simtit eu citind randurile de mai sus!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alina Morar
[24.06.10 20:24:52]
» mesaj pers

   Si eu am retrait placerea de a face un traseu pe munte si mie dor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[27.06.10 21:45:19]
» mesaj pers

   Superba prezentare, splendida, suuuper review , ca de altfel toate cu care ne-ai obisnuit deja, ce poarta marca, , Krondia'' :)

   Nu e ea inca inregistrata, dar la cat de frumos scrii si cat suflet pui in toate impresiile tale, merita a fi ,,brevetate'' :) Ar fi frumos ca toate minunatele tale review-uri postate aici sa le culegi intr-o carte de impresii despre calatorii, ca prea frumos ne incanti, draga Diana.

   Se vede clar ca esti o impatimita a muntelui si o mare iubitoare a tot ce inseamna natura, verdeata, liniste, padure, codru verde... ce mai capricoarna in toata puterea zodiei:)

   Felicitari si la asa review 400 PMA se cere si un vot la Brasov trimit cam cu intarziere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- krondia
[27.06.10 21:50:17]
» mesaj pers

   Ma bucur ca v-a placut. Daca va tenteaza o plimbare pe munte, va insotesc cu placere. Putem alege un traseu mai usor si cu mai putini ursi...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- biancuta
[01.07.10 12:50:31]
» mesaj pers

   Chiar zilele trecute am citit despre aceasta pestera de gheata! Frumoasa prezentare, frumoase si pozele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- savastefania
[14.10.10 22:16:13]
» mesaj pers

   Superrrr frumos!!!

   Am ramas frumos surprinsa de descrierea ta. Fotografiile sunt senzationale, iar descrierea foarte profesionista. Chiar ai talent.

   Felicitari inca odata!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krondia
[14.10.10 22:38:14]
» mesaj pers

   savastefania, multumesc! Adevărul este că eu iubesc foarte mult muntele.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2010] Bere, gratar si mici la Dambul Morii -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85539">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85539"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85539">Şterge vot</a></div><span id="v985539" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85539)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85539Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85539MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2010] Bere, gratar si mici la Dambul Morii
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2010] Dambul Morii si paraul care traverseaza Valea Sipoaiei -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85541">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85541"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85541">Şterge vot</a></div><span id="v985541" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85541)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85541Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85541MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2010] Dambul Morii si paraul care traverseaza Valea Sipoaiei
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [JUN-2010] Bradul urias, primul punct de reper -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85542">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85542"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85542">Şterge vot</a></div><span id="v985542" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85542)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85542Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85542MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2010] Bradul urias, primul punct de reper
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [JUN-2010] Rapa pe langa care am inceput urcusul -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85543">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85543"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85543">Şterge vot</a></div><span id="v985543" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85543)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85543Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85543MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2010] Rapa pe langa care am inceput urcusul
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2010] Padurea de brazi de la inceputul traseului -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85544">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85544"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85544">Şterge vot</a></div><span id="v985544" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85544)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85544Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85544MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2010] Padurea de brazi de la inceputul traseului
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2010] Cora, o catelusa iesita si ea la iarba verde -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85546">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85546"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85546">Şterge vot</a></div><span id="v985546" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85546)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85546Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85546MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2010] Cora, o catelusa iesita si ea la iarba verde
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2010] Marcajul foarte bun, se merge pe punctul rosu -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85547">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85547"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85547">Şterge vot</a></div><span id="v985547" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85547)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85547Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85547MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2010] Marcajul foarte bun, se merge pe punctul rosu
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2010] Prima parte a traseului prin padure -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85548">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85548"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85548">Şterge vot</a></div><span id="v985548" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85548)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85548Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85548MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2010] Prima parte a traseului prin padure
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2010] Izvorul improvizat dintr-un pet -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85549">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85549"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85549">Şterge vot</a></div><span id="v985549" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85549)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85549Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85549MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2010] Izvorul improvizat dintr-un pet
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2010] Poteca pe la baza Sirului Stancilor -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85551">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85551"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85551">Şterge vot</a></div><span id="v985551" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85551)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85551Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85551MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2010] Poteca pe la baza Sirului Stancilor
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2010] Roca de piatra la Sirul Stancilor -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85553">Şterge vot</a></div><span id="v985553" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85553)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85553Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85553MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2010] Roca de piatra la Sirul Stancilor
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2010] Panorama asupra Brasovului la Sirul Stancilor -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85554">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85554"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85554">Şterge vot</a></div><span id="v985554" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85554)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85554Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85554MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2010] Panorama asupra Brasovului la Sirul Stancilor
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2010] Poteca care coboara spre Pestera de Gheata -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85637">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85637"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85637">Şterge vot</a></div><span id="v985637" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85637)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85637Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85637MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2010] Poteca care coboara spre Pestera de Gheata
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2010] Stanca in care s-a format Pestera de Gheata -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85639">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85639"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85639">Şterge vot</a></div><span id="v985639" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85639)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85639Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85639MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2010] Stanca in care s-a format Pestera de Gheata
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2010] Intrarea in Pestera de Gheata -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85641">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85641"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85641">Şterge vot</a></div><span id="v985641" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85641)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85641Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85641MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2010] Intrarea in Pestera de Gheata
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2010] Culoarul stramt spre Pestera -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85642">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85642"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85642">Şterge vot</a></div><span id="v985642" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85642)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85642Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85642MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2010] Culoarul stramt spre Pestera
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2010] Alta portiune din culoarul ingust format intre peretii abrupti -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85645">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85645"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85645">Şterge vot</a></div><span id="v985645" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85645)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85645Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85645MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2010] Alta portiune din culoarul ingust format intre peretii abrupti
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2010] De la Pestera de Gheata se poate merge spre Cabana Bunloc -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85648">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85648"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85648">Şterge vot</a></div><span id="v985648" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85648)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85648Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85648MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2010] De la Pestera de Gheata se poate merge spre Cabana Bunloc
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2010] De aici mai sunt doar cateva zeci de metri pana la pestera -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85651">Şterge vot</a></div><span id="v985651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2010] De aici mai sunt doar cateva zeci de metri pana la pestera
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2010] In stanga se urca spre Cabana Piatra Mare, noi am coborat pe Drumul Familial in dreapta -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85652">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85652"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85652">Şterge vot</a></div><span id="v985652" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85652)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85652Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85652MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2010] In stanga se urca spre Cabana Piatra Mare, noi am coborat pe Drumul Familial in dreapta
foto krondia [24.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUN-2010] Drumul de intoarcere spre Dambul Morii -- foto by <b>krondia</b> [uploaded 24.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av85657">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv85657"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=85657">Şterge vot</a></div><span id="v985657" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(85657)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f85657Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e85657MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2010] Drumul de intoarcere spre Dambul Morii
foto krondia [24.06.10]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.117373943329 sec