ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.07.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Inceput de drumetie

TIPĂREȘTE

Ne-am hotarit in sfarsit sa initiem prima drumetie pentru fetita noastra de 3 ani, sa incercam sa ii deschidem (sau doar sa ii testam) gustul pentru drumetii, pentru natura.

Am plecat cu masina din Bucuresti pe traseul classic Bucuresti – Ploiesti – Sinaia – Poiana Tapului pe DN1. In Poiana Tapului imediat dupa parcul care se vede pe stanga in directia noastra de mers se formeaza strada Urlatoarea pe care o urmam pana la capatul ei. Aici este un loc larg de parcare. Parcare gratuita. Drumul este asfaltat pana in parcare. Aici de altfel exista si o bariera care marcheaza punctul terminus al carosabilului si inchide orice posibilitate de a mai continua pe roti. Durata pana aici 2 ore.

Am ales ca punct de plecare catre Casacada Urlatoarea localitatea Poiana Tapului si nu Busteniul datorita faptului ca aceasta varianta este doar aglomerata, fata de cea din Busteni care este foarte aglomerata!

Discutam de un traseu de incepatori asa cum am declarat inca din start.

Plecam cu mic cu mare la drumetie! Doua familii cu doi copii fiecare (3 de 3 ani si unul de 9 ani).

Inca de la intrarea in traseu gasim informatiile necesare si de bun simt precum “”ocrotiti natura””, “”zona frecventata de ursi”” si indicatorul de traseu care consemnaeaz 45 minute pana la casacada Urlatoarea.

Drumul, la inceput drum forestier larg, usor de parcurs, ne conduce printr-o padure mixta de conifere si foioase, din care apar cateva luminisuri. Copiii s-au bucurat de flori, si-au putut improviza palarii din frunze imense de brustur, au vazut insect, au invatat despre toate acestea si despre muschiul moale de pe copaci - o lectie deschisa de cunostinte despre natura.

Din cand in cand resimtim un mic efort la urcarea catorva scurte portiuni usor inclinate ale potecii. La un moment dat drumul forestier ne paraseste; noi urmam poteca. Dupa alte cateva minute zarim o punte. Cand ajungem langa ea, zarim si auzim deja casacada. Traversam firul vaii pe punte sau pe pietre, mai tragem catreva poze si filmari si urcam ultima 100 de metri pana la cascada. In acest punct se intalnesc poteca pe care am venit noi de la Poiana Tapului marcata cu punct albastru cu cea care vine de la Busteni marcata cu punct rosu. Trebuie spus ca marcajele sunt intr-o stare excelenta pe tot parcursul traseului, de altfel atat de simplu ca ar fi greu sa te ratacesti chiar si fara marcaje.

Cascada Urlatoarea este o cascada in trepte / praguri, formata pe valea Urlatoarea. Ea este situata la o altitudine de 1100 metri. Pe la cascada (mai este o varianta si putin mai sus de cascada) trec traseele care urca din Busteni sau Poiana Tapului catre Platoul Bucegilor pe la Cantonul Jepi spre cabana Piatra Arsa sau alte directii accesibile de aici (cabana Babele, cota 2000 etc).

Pe langa principala cadere de apa de 15 metri inaltime mai exista alte cateva cascade mai mici, situate cativa zeci de metri mai sus de pe Vaile Urlatoarea Mare si Urlatoarea Mica a caror confluent este putin inainte de Cascada Urlatoarea.

Am citit un alt review care spune despre cum arata locul din jurul casacadei cu ceva ani in urma si cum arata astazi, despre oameni de munte si pantofari si altele…

Am sa punctez si eu ca este regretabil ca s-a dezvoltat un mic comert ambulant la baza cascadei (chiar daca poate avea si avantajele sale, cred ca este insa o problema de mentalitate si respect fata de natura daca la munte in mijlocul naturii isi au locul asemenea tarabe si cred cu tarie ca NU!) si de faptul ca s-a amenajat o balustrasa in fata cascadei (aici chiar daca recunosc ca s-a intrevenit asupra naturii, nu vad totusi ceva rau in asta, chiar daca mai frumos era fara, asa cum a vrut natura sa creeze acest loc) si mai spun ca iata a venit vremea ca din om de munte care urcam aproape saptamanal pe carari am ajuns in categoria ‘’shoshonari”, dar sincer asa mi s-a deschis si mie apetitul de munte si natura incepand cu …. inceputul…

Si recomand un asemenea inceput si altora!

Referitor la timpul de parcurs, noi nu am stat cu ochii pe ceas. Fiind un traseu basic si pentru o parte din noi un debut, acest aspect nu a contat. Timpul de parcurgere al traseului este varaibil functie de antrenamentul fiecaruia. Mai depinde si care consideri ca este punctul de pornire: intrarea in padure (parcarea de care am amintit) sau gara din Poaian Tapului. Una peste alta de la intrarea in padure se pot considera 30 – 60 minute, iar la coborire 20 – 40 minute.

Iar de ursi, nu va speriati. Ei nu apar asa in toiul zilei pe drumuri arhi populate! Asta nu inseamna sa nu tratam aceasta informare cu responsabilitate. In reguli de munte a se traduce prin a nu parasi poteca marcata, a nu merge solitari, a respecta natura si fauna.

PSDaca totusi apare neamul lui Mos Martin, se recomanda sa produceti zgomote stridente si / sau sa aprindeti focul (dar nu in padure!)

Drumetii placute!

Denisa, Emi, Ema si Dan


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 08.07.14 15:35:29
Validat / Publicat: 08.07.14 17:38:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.

VIZUALIZĂRI: 5799 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 A aparut cascada! . Primul punct (inainte de podet) de unde se vede cascada
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Claudiu U. CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.07.14 14:19:26]
»

Am citit un alt review care spune despre cum arata locul din jurul casacadei cu ceva ani in urma si cum arata astazi

Sper să nu mă înşel însă din câte presupun, eu aş cam fi "inculpatul" care povesteam în acest articol despre schimbările apărute în zona cascadei. Bune sau nu..., fiecare are dreptul să aleagă. Mă bucur totuşi că mai sunt şi persoane care sunt de aceeaşi părere cu mine în privinţa unor aspecte - de exemplu comerţul ambulant.

Una peste alta, vă felicit pentru acest articol şi, de ce nu, şi pentru drumeţia dumneavoastră.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[15.07.14 19:15:48]
»

@urjanclaudiu: multumesc de aprecieri. Felicitarile trebuie sa fie reciproce.

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[14.07.15 20:48:04]
»

Era păcat ca acest review să rămână fără SB Am fost și noi weekendul ce tocmai a trecut la Bușteni și am vizitat pentru prima dată această cascadă. Chair acum scriu un review dedicat acestui minisejur și așa am dat de articolul vostru! Impresiile nostre despre acest obiectiv coincid în proporție foarte mare.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[14.07.15 21:12:46]
»

Multumesc

Astept articolul vostru

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema
Alte impresii din această RUBRICĂCascada Urlătoarea:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049929857254028 sec
    ecranul dvs: 1 x 1