76696 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vârful Rarău - pe fruntea Bucovinei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.03.2017
DE
Avatar Lucien
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Miercurea Ciuc
înscris/ă în 29.01.13
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
0 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Rezervația naturală Cheile Moara Dracului


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Cheile Moara Dracului reprezintă unul din punctele de mare atracție din zona Câmpulung Moldovenesc, fiind situate nu departe de oraș. Ele pot fi vizitate ca obiectiv de sine stătător sau pot fi străbătute pentru a ajunge în creasta Munților Rarău.

La chei se ajunge pe jos sau cu mijloace auto pornind pe drumul nemodernizat Valea Caselor, cu intersecția în drumul european E58 la intrarea din partea estică a orașului Câmpulung Moldovenesc. Acest drum forestier este situat în lungul pârâului Valea Caselor, la rândul lui afluent de dreapta al Râului Moldova, între valea spre Colegiul Militar Național (în amonte) și valea Șandru (în aval). Imediat ce traversați calea ferată, vedeți indicatorul turistic ”Cabana Rarău 5,5 ore”, marcaj turistic cruce roșie. Cheile sunt situate cam la mijlocul distanței, iar primii 4,5 Km se pot face vara cu mijloace auto care duc până în apropiere de acestea.

Pentru început, drumul (strada Valea Caselor) trece printr-o vale largă cu case de vară, case de vacanță și vreo două pensiuni. Depășind zona ”urbană”, drumul devine mai prost (dar totuși accesibil și pentru mașinile mai fine dacă se merge cu atenție), valea se îngustează și drumul forestier este mărginit de fânețe înflorite sau cosite, presărate între păuri, un peisaj rural seducător cu pasteluri multicolore sau cu ”jirezi” acoperite cu fân. „Jirezile”, probabil regionalism, sunt un fel de garduri mici și destul de scurte pe care bucovinenii pun fânul la uscat (foto). În acest fel se asigură uscarea în bune condițiuni a ierburilor și dacă plouă, apa se scurge rapid neafectând calitatea fânului.

După vreo 4 Km de la drumul european ajungem într-o intersecție. Un indicator rutier forestier (foto) ne arată spre dreapta ”Drum forestier Moara Dracului - 0,4 Km” și spre stânga ”Drum forestier Pârâul Malului - 1,5 Km”. În acest loc am găsit depozitați copaci (molizi) tăiați care pe fețele rotunde de tăiere aveau desenate în albastru semne ce îmbină tradiția tăierii lemnului cu înalta tehnologie informatică, respectiv semnele :) sau:(, după caz, o excelentă poantă care nu dezminte umorul bucovinean (foto).

Din intersecție, desigur că facem dreapta și în cei 400m ajungem la ”învârtitoarea” de la capătul drumului forestier. ”Învârtitoarea” este termenul care definește capătul mult lărgit al oricărui drum forestier (chestie obligatorie) unde mașinile de transportat lemne au loc de întors. Atenție, este posibil ca accesul pe această porțiune de 400 m să fie blocat cu o barieră (eu am întâlnit ambele situații), caz în care trebuie să lăsați mașina undeva în zona intersecției amintite.

În zona ”învârtitorii” este nou construită o frumoasă ”fântână” de lemn acoperită cu șindrilă care captează, în inele de beton, un izvor foarte rece. De la fântână, un jgheab de lemn duce apa la o troacă (pentru adăparea animalelor) făcută dintr-un buștean scobit (foto). În capătul de sus al ”învârtitorii”, care seamănă cu o poiană, sub copaci, lângă pârâu, este un fel de pavilion din lemn, acoperit și prevăzut cu bănci și masă, unde puteți să vă odihniți, conform inscripției (foto). Alături, într-un fag marcat cu cruce roșie (traseul turistic spre cabana Rarău) este un panou cu un cocoș de munte înfoiat și care ne avertizează ”Zonă de liniște a vânatului”.

După ce v-ați și odihnit, parcurgem ultimii 200 m până la chei începând cu traversarea pârâului pe o frumoasă punte de lemn (se vede în fotografia cu ”Locul de odihnă”). În curând Cheile Moara Dracului își fac simțită prezența prin zgomotul specific al apei care curge peste stânci în repezișuri și mici cascade (video).

Moara Dracului este o arie protejată de interes național, respectiv o rezervație geologică, dar și de interes floristic, faunistic și peisagistic. Dintre plantele mai rare amintim tisa, floarea de colț, urechelnița, vulturica, clopoțelul de munte, usturoiul sălbatic. Dintre animale sunt amintite prezența următoarelor: urs, cerb, jder, râs, lup, vulpe, cocoș de munte (eu nu am văzut nici una... așa că nu trebuie să vă faceți probleme).

Cheile Moara Dracului nu sunt foarte lungi, fiind compuse dintr-un un sector de 60m în aval și altul de 30m în amonte. În schimb sunt foarte înguste (4-5 m lățime pe alocuri) și deosebit de spectaculoase. Pereții, prezentând surplombe și scobituri de marmite susțin formarea acestor chei parțial în subteran prin prăbușirea tavanului galeriilor de peșteră. Cheile s-au format prin ferestruirea calcarelor dolomitice triasice situate pe flancul estic al geosinclinalului Rarău. Vizitarea cheilor este foarte mult facilitată de construirea recentă a unor punți și podețe aflate la momentul vizitei (vara 2016) în perfectă stare. De-a lungul timpului, așa cum se văd și în fotografii vechi de arhivă (trei fotografii atașate) chiar de pe timpul stăpânirii austriece, au fost și alte podiri, dar acestea s-au distrus.

În partea de jos a cheilor, cărarea trece pe o punte de pe malul stâng pe cel drept și apoi, pe altă punte, iar pe cel drept. Urcăm câțiva pași pe stâncile de pe malul drept și admirăm pereții verticali și mici cascade ale pârâului. Este indicat să aveți încălțăminte cu talpă aderentă, mai ales în caz de vreme umedă. Pietrele lustruite de atâția pași și umezite de stropii de apă, pot fi foarte alunecoase. Partea terminală a sectorului de jos este și ccea mai spectaculoasă. Aici, pereții calcaroși se apropie la câțiva pași și apa curge într-un repeziș abrupt, ca un fel de cascadă. Pe acest segment, accesul turiștilor se face pe o punte longitudinală, în lungul cheilor, sprijinită pe trunchi de molizi ”înfipți” în pereții defileului. Locul este deosebit de spectaculos, de-ți taie răsuflarea (video) și cel puțin mie mi-a cerut să-l parcurg de mai multe ori la rând.

Cheile Moara Dracului au mai fost prezentate în câteva cuvinte de ”cataas” în 2012, dar după cum se vede din fotografiile lui, la acea vreme nu mai exista nicio podire circulabilă. Se văd niște bușteni proveniți probabil de la ultima podire distrusă: vezi impresii

Ieșirea spre amonte din primul sector al cheilor este și ea spectaculoasă, mărginită fiind de două stânci uriașe, albe, ca niște porți. Valea se mai lărgește puțin și mai continuăm circa 150 m sărind pe pietre de pe un mal pe celălalt al pârâului. Urmează sectorul scurt, din amonte, al cheilor, dar acesta nu mai este nici pe departe așa de spectaculos. Apare sub forma unui prag peste care apa curge într-un șir de mici cascade. Trebuie depășit cu atenție, stânca fiind alunecoasă. Urmează o poiană plină cu frunze uriașe de brusture, după care, fie ne întoarcem pe unde am venit, fie continuăm traseul turistic (marcaj cruce roșie) spre vârful Pietrele Doamnei și cabana Rarău. Pietrele Doamnei, emblemă a Munților Rarău și a Bucovinei, au fost prezentate de mine aici

Cu ocazia ultimei vizite făcute la Cheile Moara Dracului am realizat următorul videoclip: youtube

---
Impresii încărcate de Lucien in 12.03.2017 19:24:35

Validat / Publicat: 12.03.17 20:41:29

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2278


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Lucien); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32500 PMA (din 24 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[12.03.17 20:28:44]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului! )

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   --

   Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.03.17 21:03:12]
» mesaj pers

   @Lucien:

   Felicitari pentru articol!

   Raraul e superb si plin de poveste.

   Recunosc ca am ajuns o singura data in Rarau, anume la Pietrele Doamnei, cu putini ani in urma si am si scris la vremea respectiva un articol. Pe atunci tocmai ce incepusera soferii sa profite de asfatul care urca sus pana la cabana. Dar soseaua care continua spre judetul Bistrita Nasaud nu era inca asfaltata.

   Locurile descrise de tine sunt faine si articolul este o invitatie sa faci propriile poze si filmari in zona.

   Pozele tale ca de obicei exceptionale.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Lucien
[12.03.17 22:21:04]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumesc mult! Eu am mai fost ocazional prin Bucovina, dar am descoperit-o mai profund în ultimii doi ani (”forțat” fiind de o situație mai... personală), dovadă fiind și impresiile scrise în ultimul timp. E destul de ciudat (dar mie îmi convine) că impresiile pe AFA sunt destul de puține pentru Bucovina, multe obiective fiind văzute (și descrise) în viteză.

   Referitor la drumul de care spui ca nu era încă asfaltat și duce spre jud. Bistrița Năsăud, cred că faci o confuzie. Munții Rarău sunt traversați de o șosea recent reconstruită, modernizată și asfaltată complet, numită Transrarău. Ea pornește de pe Valea Moldovei, mai precis de la Pojorâta, urcă până aproape de cabana Rarău (spre care este o ramificație) și apoi coboară spre valea Bistriței (satul Chiril), dar nu în jud. Bistrița-Năsăud, ci în jud. Neamț.

   Eu am parcurs Transrarăul de mai multe ori în ambele sensuri și poate ar trebui să-mi scriu ”impresiile”.

   Spre Bistrița-Năsăud duce drumul european de la Vatra Dornei prin pasul Tihuța.

   Îți doresc călătorii și impresii frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[13.03.17 06:51:37]
» mesaj pers

   @Lucien:

   Multumesc de corectura. Cand am fost eu, TransrarAul nu era asfaltat pe tronsonul cabana Rarau - Chiril (NT).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.03.17 15:33:27]
» mesaj pers

   ;) De fapt, Chiril e în județul Suceava. Mai la vale începe Neamțul. Am fost și eu odată pe acolo, urcînd dinspre Chiril, și coborînd tot pe acolo, acu vreo 20 de ani, drumul era practicabil, macadam, doar că îngust. Erau cîteva locuri de depășit, utile ca să te poți petrece cu camioanele de lemne, de care altfel nu aveai cum trece.

   Amenajările alea din lemn sînt excelente, singurul lor cusur e că trebuie refăcute periodic. Dacă nu sînt fonduri, sau nu mai are cine să se ocupe, adio! Dar sînt mai naturale decît alte variante, mai bine integrate în peisaj.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Lucien
[13.03.17 17:44:07]
» mesaj pers

   @abancor: Ai perfectă dreptate, nu știu unde mi-a fost mintea: Chiril e ún jud. Suceava. Limita între județele Suceava și Neamț e între Borca și Broșteni... doar am trecut de zeci de ori...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[21.03.17 17:16:45]
» mesaj pers

   @Lucien: Minunat articol, superbe poze. Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] Peisaje rurale fermecătoare pe Valea Caselor, cu fânețe și ”jirezi”, în drum spre Cheile Moara Dracului. În depărtare (dreapta-sus) se vede creasta Rarăului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840283">Şterge vot</a></div><span id="v9840283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] Peisaje rurale fermecătoare pe Valea Caselor, cu fânețe și ”jirezi”, în drum spre Cheile Moara Dracului. În depărtare (dreapta-sus) se vede creasta Rarăului
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] Tradiția tăierii lemnului îmbinată cu înalta tehnologie informatică, în spiritul umorului bucovinean -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840284">Şterge vot</a></div><span id="v9840284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] Tradiția tăierii lemnului îmbinată cu înalta tehnologie informatică, în spiritul umorului bucovinean
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] Noua fântână (adăpostește un izvor foarte rece) și troaca pentru adăparea animalelor, situate în ”învârtitoarea” de la capătul drumul forestier Moara Dracului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840285">Şterge vot</a></div><span id="v9840285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] Noua fântână (adăpostește un izvor foarte rece) și troaca pentru adăparea animalelor, situate în ”învârtitoarea” de la capătul drumul forestier Moara Dracului
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] ”Locul de odihnă” și ”Zona de liniște a vânatului” de la capătul drumului forestier. Până aici se poate ajunge cu mașina, iar mai departe, până la chei, se merge 200m -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840286">Şterge vot</a></div><span id="v9840286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] ”Locul de odihnă” și ”Zona de liniște a vânatului” de la capătul drumului forestier. Până aici se poate ajunge cu mașina, iar mai departe, până la chei, se merge 200m
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] Trecând peste puntea ”suspinelor” de la capătul drumului forestier, începe marea aventură. Mai sunt circa 200m până la chei -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840287">Şterge vot</a></div><span id="v9840287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] Trecând peste puntea ”suspinelor” de la capătul drumului forestier, începe marea aventură. Mai sunt circa 200m până la chei
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] Partea de jos a Cheilor Moara Dracului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840288">Şterge vot</a></div><span id="v9840288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] Partea de jos a Cheilor Moara Dracului
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] Punți și podețe măiestrit construite pentru accesul turiștilor în zona cheilor -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840289">Şterge vot</a></div><span id="v9840289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] Punți și podețe măiestrit construite pentru accesul turiștilor în zona cheilor
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] Punți asigurate cu balustradă în zona mediană a sectorului din aval a Cheilor Moara Dracului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840291">Şterge vot</a></div><span id="v9840291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] Punți asigurate cu balustradă în zona mediană a sectorului din aval a Cheilor Moara Dracului
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] Spectaculoasă punte în versantul drept al cheilor. Pereții sunt aproape verticali, iar apa curge în repezișuri și mici cascade -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840292">Şterge vot</a></div><span id="v9840292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] Spectaculoasă punte în versantul drept al cheilor. Pereții sunt aproape verticali, iar apa curge în repezișuri și mici cascade
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] Vedere spre aval în partea mediană (sectorul de jos) al cheilor -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840293">Şterge vot</a></div><span id="v9840293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] Vedere spre aval în partea mediană (sectorul de jos) al cheilor
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Detaliu spre amonte, cu puntea în lungul cheilor. Urmează zona cea mai îngustă -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840294">Şterge vot</a></div><span id="v9840294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Detaliu spre amonte, cu puntea în lungul cheilor. Urmează zona cea mai îngustă
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] Zona cea mai îngustă a cheilor. Puntea direcțională a fost montată direct deasupra pârâului. Surplobele din ambii versanți sugerează formarea cheilor și prin prăbușirea tavanului unor peșteri -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840295">Şterge vot</a></div><span id="v9840295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] Zona cea mai îngustă a cheilor. Puntea direcțională a fost montată direct deasupra pârâului. Surplobele din ambii versanți sugerează formarea cheilor și prin prăbușirea tavanului unor peșteri
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] Imagine spre aval cu intrarea în sectorul de jos, cel mai spectaculos, al cheilor. Intrarea este străjuită de două stânci uriașe, ca niște porți -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840296">Şterge vot</a></div><span id="v9840296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] Imagine spre aval cu intrarea în sectorul de jos, cel mai spectaculos, al cheilor. Intrarea este străjuită de două stânci uriașe, ca niște porți
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] Zonă imediat amonte de Cheile Moara Dracului. Aici cresc din abundență frunze de brusture care spre toamnă ajung la dimensiuni impresionante -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840297">Şterge vot</a></div><span id="v9840297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] Zonă imediat amonte de Cheile Moara Dracului. Aici cresc din abundență frunze de brusture care spre toamnă ajung la dimensiuni impresionante
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] Vedere spre aval cu zona mai ”liniștită” dintre cele două sectoare spectaculoase ale cheilor. În depărtare se vede intrarea în sectorul din aval, cel mai impresionant -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840298">Şterge vot</a></div><span id="v9840298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] Vedere spre aval cu zona mai ”liniștită” dintre cele două sectoare spectaculoase ale cheilor. În depărtare se vede intrarea în sectorul din aval, cel mai impresionant
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] Altă imagine cu stâncile care mărginesc intrarea în Cheile Moara Dracului (sectorul de jos, vedere din amonte spre aval) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840299">Şterge vot</a></div><span id="v9840299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] Altă imagine cu stâncile care mărginesc intrarea în Cheile Moara Dracului (sectorul de jos, vedere din amonte spre aval)
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] Sistemul de punți transversale și direcționale din Cheile Moara Dracului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840300">Şterge vot</a></div><span id="v9840300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] Sistemul de punți transversale și direcționale din Cheile Moara Dracului
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] Mic canion săpat de torenți în versantul drept al Cheilor Moara Dracului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840303">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840303"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840303">Şterge vot</a></div><span id="v9840303" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840303)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840303Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840303MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] Mic canion săpat de torenți în versantul drept al Cheilor Moara Dracului
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] Imagine spectaculoasă a punții direcționale din versantul drept al Cheilor Moara Dracului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840305">Şterge vot</a></div><span id="v9840305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] Imagine spectaculoasă a punții direcționale din versantul drept al Cheilor Moara Dracului
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] Peisaj cu stânci și fagi puțin aval de Cheile Moara Dracului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840307">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840307"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840307">Şterge vot</a></div><span id="v9840307" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840307)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840307Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840307MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] Peisaj cu stânci și fagi puțin aval de Cheile Moara Dracului
foto Lucien [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] Peisaj rural cu ”jirezi” de fân pe Valea caselor -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840310">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840310"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840310">Şterge vot</a></div><span id="v9840310" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840310)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840310Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840310MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] Peisaj rural cu ”jirezi” de fân pe Valea caselor
foto Lucien [12.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2016] Sectorul din amonte al Cheilor Moara Dracului, mult mai puțin spectaculos decât ce am văzut în aval -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840314">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840314"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840314">Şterge vot</a></div><span id="v9840314" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840314)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840314Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840314MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2016] Sectorul din amonte al Cheilor Moara Dracului, mult mai puțin spectaculos decât ce am văzut în aval
foto Lucien [12.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2016] Peisaj rural cu ”jirezi” de fân pe Valea Caselor, la circa 1Km aval de Cheile Moara Dracului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840315">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840315"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840315">Şterge vot</a></div><span id="v9840315" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840315)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840315Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840315MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2016] Peisaj rural cu ”jirezi” de fân pe Valea Caselor, la circa 1Km aval de Cheile Moara Dracului
foto Lucien [12.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2016] Imagine de arhivă (1) cu Cheile Moara Dracului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840316">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840316"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840316">Şterge vot</a></div><span id="v9840316" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840316)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840316Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840316MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2016] Imagine de arhivă (1) cu Cheile Moara Dracului
foto Lucien [12.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2016] Imagine de arhivă (2) cu Cheile Moara Dracului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840317">Şterge vot</a></div><span id="v9840317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2016] Imagine de arhivă (2) cu Cheile Moara Dracului
foto Lucien [12.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUN-2016] Imagine de arhivă (3) cu Cheile Moara Dracului. Google Translate traduce ”Moara Diavolului”, ceea ce tot un drac este :). Fotografie probabil de vremea stăpânirii Bucovinei de către austrieci -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840318">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840318"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840318">Şterge vot</a></div><span id="v9840318" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840318)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840318Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840318MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUN-2016] Imagine de arhivă (3) cu Cheile Moara Dracului. Google Translate traduce ”Moara Diavolului”, ceea ce tot un drac este :). Fotografie probabil de vremea stăpânirii Bucovinei de către austrieci
foto Lucien [12.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.212520837784 sec