ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.07.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Targoviste
ÎNSCRIS: 04.02.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 3 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Muntii nostri aur poarta

TIPĂREȘTE

La inceputul lunii iunie a lui 2010, fiind cu colegii de facultate la una din placutele noastre intalniri, la Lacu Rosu, si cazati la Hotelul Lacu Rosu, ne-am hotarat sa luam urma celor mai tineri, ce strabat minunatele poteci din Cheile Bicazului.

Cum am ajuns in acest superb defileu? Pornind din Targoviste, pe DN71, am traversat culmea muntelui Paduchiosul spre Sinaia, apoi pe valea Prahovei, prin Predeal si Brasov, folosind drumul cel mai scurt, dar frumos, pe la Sf. Gheorghe, Miercurea-Ciuc si Tusnad, iar de la Gheorgheni am patruns in Cheile Bicazului. De la Gheorgheni pana la Lacu Rosu sunt cca 27 km, iar de aici pana la Bicaz cam tot la fel.

Lacul s-a format in prima jumatate a sec. XIX, ca urmare a unei masive alunecari de teren care a stavilit cursul raului Bicaz, intr-o mica depresiune formata de muntii Suhardu Mare, Suhardu Mic si Ghilcos (Ucigasul). Apa raului a inundat o padure de molid, iar, in timp, trunchiurile s-au mineralizat. Si azi varfurile lor mai strapung oglinda lacului intr-o portiune din amonte. Oamenii au construit un debarcader, lacul fiind folosit pentru canotaj de agrement. In general, temperatura nu este prea ridicata, dar climatul este foarte placut, bland, stimulator. Defileul are o lungime de aproape 5 km, cu o inaltime medie de 1300 m, cu pereti aproape verticali din calcar, cu o distanta mica intre ei, vreo 200-300 m. Cea mai salbatica portiune a cheilor este Gatul Iadului, unde paraul Bicajel se varsa in Bicaz. Din cate stiam, alpinistii faceau ascensiuni pe Piatra Altarului (Bardosului), dar acum nu am vazut nici unul care sa se aventureze.

Inainte de 1989 erau vile, cabane si camping cu casute si corturi, o casa de cultura. Azi multe din acele constructii s-au depreciat, inclusiv Cabana Cheile Bicazului, dar in ultimii ani s-a construit foarte mult, iar unele din vile s-au modernizat. Stiam numai de Cabana Cheile Bicazului, situata pe sosea, la marginea DN 12C, din piatra si lemn. Lumea coboara din masina macar pentru o plimbare de cateva ore de-a lungul soselei. Dar exista poteci si pot fi facute excursii individuale, dupa marcaje, la varful Suhardu Mic (acolo scria 1h, dar la varsta noastra ne-a luat cam 2 ore). Poteca trece mai intai printre constructii mai noi sau mai vechi modernizate, apoi am avut parte di pajisti superbe. In cele din urma drumul a devenit mai greu, nu mai ajungeam, prin padure si printre stanci verticale. Ne-am trezit, pur si simplu in varful unui stei, de unde privelistea este minunata atat catre lac, dar si catre zona ce se deschide dupa depasirea defileului. Si nu ne-a parut rau ca ne-am aventurat la o astfel de plimbare. Dar si catre Suhardu Mare si la Ghilcos exista poteci (cam 2 ore la fiecare).

Au fost 3 zile in care ne-am simtit foarte bine.


[fb]
---
Trimis de mcosmin in 09.07.11 11:53:13
Validat / Publicat: 09.07.11 12:53:25
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în LACU ROȘU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2321 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mcosmin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 In excursie catre Suhardu Mic
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14150 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Lacu Roșu:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05616307258606 sec
    ecranul dvs: 1 x 1