GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotel Bucegi - cheia care poate deschide inimile
Ati experimentat vreodata linistea absoluta? Ati simtit vreodata ca timpul se opreste in loc cand refuzi sa te uiti la ceas? Imi doresc ca timpul sa se poata opri in loc ori de cate ori am ocazia sa petrec, in Complexul Fundata, cateva zile.
Comuna Fundata este localitatea care se afla la altitudinea cea mai inalta din tara - 1300m. Vilele ce alcatuiesc complexul iti pot asigura tot confortul de care ai nevoie dar peisajele privite din balcoanele hotelurilor Bucegi si Piatra Craiului sant de vis. Pentru cei ce cauta intimitate si liniste vilutele, in special cele cu putine camere, sant cea mai buna optiune. Cei care doresc sa se bucure de peisaje incantatoare pe tot parcursul sejurului trebuie sa aleaga unul din cele doua hoteluri.
Hotelul Bucegi este unul dintre cele 3 hoteluri existente in Complexul Fundata. Ziua hoteliera incepe aici la ora 15,00 si se termina la ora 12,00. Ca si amplasament se afla in imediata apropiere a cladirii care adaposteste receptia dar si foarte aproape de restaurantul Fundata, il desparte de restaurant celalat hotel de 3 stele Piatra Craiului. Langa hotel se afla locul de joaca pentru copii, un miniteren de fotbal si o casuta de lemn de unde se pot cumpara diverse obiecte, eu am luat un tocator de lemn 10 lei, cateva farfurii de lemn cu o forma mai speciala 6lei/buc si o placuta de lemn pe care scrie rugaciunea Tatal nostru-10lei. De data aceasta am ocupat o camera aflata la etajul 6 de unde, va spun cu mana pe suflet, se poate vedea un colt de rai.
Camera este curata, mobilata in stil rustic, extrem de incapatoare, aerisita, asternuturile impecabile, are un pat mare din care nu am cazut desi cutremurul de 5,5 grade ce a avut loc in seara de 6 octombrie ne-a zdruncinat binisor. Deoarece la restaurant petrecerea a tinut pana pe la 2 noaptea, cred ca putini au fost cei care au simtit cutremurul ce a avut loc pe la ora 4,35. In camera se mai afla un minibar ce contine diverse sucuri si apa, acesta se poate completa la cerere, un televizor LCD, doua fotolii, o masuta, un dulap pentru haine. Baia este micuta dar foarte curata, cu uscator de par, consumabile, cada, prosoape impecabile. Nu stiu daca datorita izolatiei fonice sau bunului simt al turistilor, in hotel a fost liniste deplina, nici macar o usa trantita, o voce ridicata dupa terminarea petrecerii, zgomot de aspirator, nimic desi hotelul era plin. Terasa camerei este foarte mare si pe ea se gasesc doua scaune si o scrumiera.
Dimineata am iesit pe terasa pentru a-mi umple pieptul cu aer curat. Am deschis ferestrele si valuri reci de iarna timpurie au invadat camera. Soarele se ridica fara timiditate din spatele muntilor. Ati incercat vreodata sa depasiti granitele auzului? Ati ascultat vreodata soarele? Ati auzit vreodata sunetul pe care razele care se desprind din el il fac atunci cand se despart in mii de fascicule de lumina? Daca nu, mergeti aici, iesiti dimineata pe terasa, inchideti ochii si incercati sa priviti cu ochii sufletului. Incercati sa ignorati sunetele comune atat de banale si ascultati clinchetul culorilor ce creeaza nuante, incercati sa analizati fundalul nu doar ceea ce apare in prim plan. Sigur va veti simti mai bine si veti avea o zi minunata asa cum a fost si a mea. Dar nu numai ziua a fost frumoasa ci si seara, pe care am petrecut-o la piscina aflata in subsolul hotelului unde spre bucuria mea mi-am putut cumpara un costum de baie.
Accesul la piscina este de 50 lei/adult si 25 lei/copil, sauna umeda si uscata intra in acest pret, masajul de relaxare - 70lei/sedinta. O angajata aflata la barul piscinei, de unde poti comanda bauturi racoritoare si nu numai, iti trece numele si nr camerei pe un tabel si iti ofera cate un prosop de persoana. Plata accesului la piscina si a a masajului se face la plecare atunci cand se preda cheia camerei la receptie. In acest fel am platit si costumul de baie cumparat. Exista mai multe vestiare si cabine in care te poti schimba, sant dusuri, sezlonguri, bancute, masute si fotolii. Apa in piscina cu dimensiuni apreciabile este rece dar asta nu m-a impiedica sa o incerc (adincimea 1,60). Preferata tuturor celor aflati acolo este insa apa calda din jacuzzi, asa ca cea mai mare parte a timpului o petrec acolo, in timp ce sotul meu alearga dintr-o sauna in cealalta. Atmosfera este intima, relaxanta, cei cativa turisti se odihnesc pe sezlonguri si asculta muzica care este un amestec interesant de piese, volumul nu este atat de tare cat sa impiedice conversatia, sau atat de incet cat sa indemne la motaiala. Programul la piscina este intre orele 9,00-21,00, dar noi am stat pana la 10,30 si nu ne-a dat nimeni afara.
Ora 11,00 ne-a gasit la restaurantul Fundata care se afla pe cel mai inalt punct al platoului. Programul restaurantului este intre 8,00-24,00 dar petrecerile tin de foarte multe ori si pana la 3,00 dimineata. In aceasta seara restaurantul ce are mese atat la parter cat si la etaj este ocupat in totalitate de un grup foarte mare de turisti care se distreaza dansand pe ritmuri ale anilor 70, savurand purcei intregi la tava, platouri taranesti apetisante. Atmosfera este extraordinara si chiar daca santem obositi de atata zbenguiala la piscina stam pana tarziu in restaurant. Mancarea este traditional romaneasca si va recomand bulzul cu ou si carnacior, pastrama de oaie si vitel la ceaun si clatitele cu ciocolata.
Micul dejun este inclus in tariful de cazare si se serveste intre orele-8,00-10,30. De data aceasta s-a servit la etajul restaurantului care era impartit pe zone, zona nefumatorilor si cea a fumatorilor care este mai libera. Micul dejun extrem de variat iaurturi, cereale, cafea, gemuri, omlete, oua ochiuri, oua fierte cremvusti, carnati, diferite tipuri de branzeturi, cascaval, diverse sortimente de salam, sunca, bacon, sucuri, prajituri, placinte si multe altele. Desi se afla acolo o armata de turisti, nimeni nu se unghesuie, nu este galagie, totul se facea cu mult bun simt. Angajatii erau peste tot si te ajutau cu placere.
La ultimul etaj al restaurantului se afla PUB-ul unde poti juca biliard 20 lei/ora, minifotbal15 lei/ora, era si o masa de tenis dar acum nu mai exista, au un program karaoke si un bar de unde poti comanda bauturi, cafea, sucuri.
Cateva zile petrecute in aceast colt de rai te face sa uiti de griji, te scapa te stres. Uneori trebuie sa uitam de rata la casa, de motorul stricat al masinii, de invidii, de boala, de rautatea din jurul nostru. Macar pentru o zi trebuie ca altceva sa fie mai important decat toate acestea. Este atata frumusete in jurul nostru, atata fantezie, atata culoare, sclipire. Orice miscare are o melodie, orice peisaj e cheia care deschide un sentiment, fiecare vorba vine din cel mai adanc loc - sufletul.
Chiar daca sant demult acasa sufletul meu a ramas acolo pe platoul Fundata, inconjurat de Muntii Piatra Craiului si Bucegi.
Trimis de danamandache in 26.10.13 15:33:14
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danamandache); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.45299900 N, 25.30070100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Pe vremea când Fundata era formată doar din câteva case răsfirate pe coclauri, am ajuns cu un ˝ia-mă nene!˝ la Fundata şi am înnoptat într-o casă mai răsărită decât cele dinprejur. Aici se născuse cu vreo 30 de ani în urmă o fetiţă care de la început s-a văzut că nu e bună de muncă. Îşi târa un picior şi nu putea alerga după vite. Părinţii au dat-o la nişte rude la Bucureşti să înveţe croitoria. S-a remarcat cum recita la o serbare şcolară, a mers mai departe, a urmat Conservatorul şi a ajuns o actriţă de teatru celebră, Silvia Popovici. Rolul ei din Darclee a făcut epocă. Asta e singura mea amintire de la Fundata dar cu siguranţă că la anul ne vom caza o noapte-două la Bucegi. Cu scuze pentru ˝off˝ dar este un exemplu de destin.
Dana, felicitari pentru review, scrii atat de poetic, imi place foarte mult stilul tau! La fel cum acum, dupa o zi extenuanta, as prefera sa fiu nu la birou, ci in decorul oferit de P17!
"Orice miscare are o melodie, orice peisaj e cheia care deschide un sentiment, fiecare vorba vine din cel mai adanc loc - sufletul. " - asta e si parerea mea, uneori cuvantul este oglinda sufletului, dar...doar uneori!
Multumesc pentru aprecieri Larisa. Viata este un cadou, si cadoul asta e doar pentru tine, ia-l ca pe o calatorie fantastica pentru ca doar tu esti responsabila de calitatea acestei calatorii. Nu se merita sa lasi timpul sa treaca fara sa zambesti, fara sa iubesti, fara sa visezi, fara sa te plimbi, fara sa te concentrezi asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat pentru tine, fereste -te de oamenii care iti micsoreaza sansele de a fi fericita. Numai bine iti doresc!
Danamandache a scris:
-viata este un cadou,
-cadoul asta e doar pentru tine, ia-l ca pe o calatorie fantastica
- doar tu esti responsabila de calitatea acestei calatorii.
- nu se merita sa lasi timpul sa treaca fara sa zambesti, fara sa iubesti, fara sa visezi, fara sa te plimbi, fara sa te concentrezi asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat pentru tine,
-fereste -te de oamenii care iti micsoreaza sansele de a fi fericita.
Este o filozofie de viaţă care dacă ar fi urmată ne-ar asigura echilibru şi mulţumire sufletească. Din păcate muţi oameni gândesc astfel:
-viata este un supliciu
-viata ţi-a fost dată fără să te fi întrebat cineva, e o călătorie plină de eşecuri şi renunţări.
- cei din jur familia, colegii, aşa zişii prieteni sunt responsabili de calitatea acestei calatorii.
- nu se merita sa-ţi ocupi timpul cu diverse activităţi, pentru că oricum, ajungi în acelaş loc.
-fereste -te de oameni în general, ei iti micsoreaza sansele de a fi fericita.
Două modele de concepţii despre viaţă între care sunt multe nuanţe de gri, adaptate fiecăruia dintre noi. Deşi al doilea model este amar de lucid, eu l-am preferat pe primul- problema energiilor pozitive,- chiar dacă unii ar zice că e utopic sau idealist.
@Michi: Este o necesitate pozitivismul. Avem zile mai bune dar avem altele si mai rele. Nu avem tot ce ne dorim, dar avem tot ce avem nevoie. Ne trezim cu ceva dureri si putina oboseala... dar ne trezim. Viata noastra poate nu e perfecta, dar traim. Dumneavoastra preferati primul model pentru ca sunteti o femeie puternica ca si prietena mea Floricica Soarelui. Numai ca, uneori, avem nevoie de cineva sa ne aminteasca acest lucru. Multa sanatate si numai bucurii va doresc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2023 Carnaval la hotel Bucegi, Cheile Grădiștei — scris în 12.10.23 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2020 Atunci când peisajul e minunat, dar nu face chiar totul... — scris în 09.01.21 de ionutp din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Primul sejur la Hotel Bucegi - Fundata — scris în 20.09.19 de Razvan T.* din BERTEA [PH] - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Hotel Bucegi — scris în 10.07.19 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Pacat de priveliste... — scris în 18.02.19 de Deutza* din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2018 Resortul Cheile Gradiștei Moieciu & Fundata — scris în 12.02.19 de fredutza din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Sejur minunat la Cheile Grădiștei, Fundata — scris în 03.09.18 de Tsunami din RM.VALCEA - RECOMANDĂ