85089 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Clisura Dunării

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.03.2018
DE
Avatar ungureanica
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Reșița
înscris/ă în 25.10.14
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cel mai frumos defileu - Clisura Dunării


Cei ce ați fost la întâlnirea AFA de la Alba-Iulia, ați putut admira, la colțul de degustări al Banatului, un panou cu poze care prezentau unele dintre cele mai frumoase locuri din Banat.

Văzând acolo cu cât entuziasm a fost admirat aproape de toți participanții la întâlnire acel panou, m-am hotărât ca anul acesta să încerc să prezint pe larg fiecare loc surprins în acele poze și multe alte locuri frumoase care se află în Banat.

Am să încep această provocare cu locul cel mai vizitat și mai apreciat și anume cu Defileul Dunării căruia noi localnicii îi spunem ”Clisura Dunării”.

După ce își adună „puterile” din șase țări și „vizitează” patru capitale europene, Dunărea ajunge și la noi în țară. Intrarea și-o face în dreptul localității Baziaș și până la Orșova formează acest defileu cunoscut drept Clisura Dunării.

Într-o frumoasă zi de mai a anului trecut am plecat și noi să o urmărim (pe Dunăre) pe tot acest drum. Și vreau să vă povestesc ce am văzut noi pe acest drum și ce se mai poate face sau vedea.

Din Reșița, de unde locuim noi, pentru a ajunge la întâlnirea cu magnificul fluviu, am urmat următoarea rută: Reșița - Lupac - Grădinari - Oravița - Răcășdia - Pojejena - Baziaș. Mai este o variantă ca după ce treceți de vama cu Serbia de la Naidăș, înainte de a trece podul peste râul Nera să faceți dreapta pe drumul spre Lescovița și veți ajunge direct la Baziaș fără să ocoliți. Dar drumul nu este la fel de bun și am preferat să ocolim pe la Pojejena.

Am ajuns la Baziaș și pentru a începe călătoria de-a lungul Dunării trebuie să vă întoarceți spre Pojejena. Vreau să spun de la început că pentru cei care vor să viziteze locașuri de cult, de-a lungul Clisurii găsiți următoarele obiective turistice de acest gen: Mănăstirea ortodoxă sârbă „Sfântul Sava” de la Baziaş, Mănăstirea „Mraconia” de la Dubova, Biserica catolică „Neprihănita Zămislire” de la Orşova și Mănăstirea „Sfânta Ana” de la Orşova, precum și Biserica „Sf. Arhangheli”, monument de arhitectură și pictură bisericească bizantină de la Berzasca.

De la Baziaș până la Pojejena am trecut prin localitățile Divici, Belobreșca și Șușca. În zona asta Dunărea se unește cu niște lacuri care vara sunt pline de faună și floră asemănătoare Deltei Dunării. Am oprit de mai multe ori pentru a fotografia cormoranii care stau cocoțați pe câte un lemn și multe alte păsări.

De la Pojejena ne-am îndepărtat de Dunăre pentru câteva minute și trecând prin Măcești, am ajuns în Moldova Veche. Aici am parcat mașina la Punctul de Informare Turistică, unde puteți afla foarte multe locuri despre această zonă și am făcut o plimbare pe faleza foarte frumoas amenajată pe malul Dunării. Acum câțiva ani am admirat aici un apus de soare senzațional. O să atașez niște poze și de atunci.

În Moldova Veche există și un port și se vorbește de o vreme că va apărea și un bac care să facă legătura cu Serbia. Sperăm să se materializeze. Tot de aici se poate ajunge și pe insula Ostrov, unde trăiește o herghelie de cai sălbatici. Insula este rezervație naturală și nu se poate vizita decât cu rangerii care o păzesc. Noi am fost acolo într-o excursie organizată și am fost însoțiți de către aceștia. Trebuie să treci Dunărea cu barca. A fost frumos și am văzut și caii dar de la distanță mare.

De aici am plecat mai departe și am ajuns în localitatea Coronini, cunoscută în trecut ca Pescari, unde la ieșirea din localitate se află o stâncă micuță care iese din Dunăre și care se numește Babacaia, care bineînțeles este legată de o legendă locală pe care o puteți afla dacă întrebați localnicii.

La câteva sute de metri în aval se află Peștera Gaura cu Muscă. Am oprit aici pentru a admira intrarea în peșteră care este foarte aproape de șosea și mai ales pentru a admira Cetatea Golubac aflată pe malul sârbesc și care se vede foarte bine din acel loc.

De aici drumul șerpuiește foarte frumos la doar câțiva metri de apa Dunării și câțiva kilometri buni nu mai întâlnim nici o localitate, ci doar câteva pensiuni aflate mai aproape sau mai departe de apă. Noi oprim pentru a mânca un șalău prăjit foarte bun și extrem de ieftin (la cât e de mare), la Pensiunea Căunița. Aici am mai revenit de câteva ori și am scris un articol despre aceasta.

Mergem în continuare „la vale”, mai aproape sau mai departe de apele Dunării și ajungem imediat în localitatea Liubcova.

De aici și până la „satul lacustru”, construit la intrarea în localitatea Berzasca mai avem foarte puțini kilometri.

Pensiunea Egreta, numit de către multă lume „satul lacustru de la Berzasca” a fost deschisă de curând și este formată din mai multe căsuțe alăturate construite pe piloni deasupra apei Dunării. Este foarte vizitat și are un grad ridicat de ocupare din cauza unicității sale în zonă. Am oprit aici am făcut niște poze, am băut un suc la restaurantul pensiunii și ne-am continuat călătoria.

După Berzasca se ajunge în ceea ce a fost localitatea Cozla, o localitate minieră despre care mai amintește doar indicatorul rutier care te anunță că ești într-o localitate. De fapt aici nu știu dacă locuiesc mai mult de 10-15 familii.

Imediat după Cozla județul Caraș - Severin se termină și intrăm în județul Mehedinți, prin care ne vom continua drumul până la Orșova.

Prima localitate care apare după kilometri mulți în care întâlnești doar pensiuni sau case de vacanță aflate pe malul Dunării, este Svinița. Ce pot să vă spun despre această localitate e că aici este o climă așa de blândă încât este plin de smochini. Există și un festival al smochinelor, iar aici găsiți cea mai bună dulceață făcută din aceste fructe.

Următoarea localitate este Dubova, înainte de care încep Cazanele Mari ale defileului și imediat după acestea sunt Cazanele Mici.

Imediat după intrarea în Cazanele Mici ajungem la viaductul de unde începe Golful Mraconia. Înainte de acesta se află chiar pe malul Dunării impresionanta Mănăstire Mraconia, iar după viaduct am parcat mașina și am admirat statuia cu „Chipul lui Decebal”. Este considerată a fi cea mai înaltă statuie în stâncă din Europa, având înălțimea de 40,45 metri și lățimea de 25 metri. Construcția ei a fost finanțată de către renumitul profesor universitar Iosif Constantin Drăgan (al cărui nume îl poartă și Universitatea din Lugoj) și a fost realizată în perioada 1994 - 2004 de către 12 sculptori-alpiniști. Am văzut-o de multe ori dar nu putem trece niciodată pe acolo fără să oprim.

Tot de aici puteți face mini croaziere pe Dunăre și puteți admira câteva dintre obiectivele acestei zone care nu pot fi văzute decât de pe apă. Mă refer aici la „Tabula Traiana”- o inscripție în piatră care atestă faptul că drumul pe care mergem acum a fost construit în jurul anilor 100 pe vremea împăratului roman Traian. De fapt nu este vorba de acest drum ci de altul care după construirea barajului de la Porțile de Fier a rămas sub apă. Placa aceasta a fost ridicată cu aproximativ 30 metri față de locul inițial pentru a nu fi și ea inundată.

Se mai pot vizita cu barca Golful Dubova, Cazanele Mari și Mici, Peștera Ponicova, Peștera Veterani și Ostrovul Ogradena. Se pot face plimbări cu barca și din Orșova iar acolo veți vedea gura de vărsare în Dunăre a râului Cerna, locul aproximativ unde a fost insula Ada Kaleh, Mănăstirea Sf. Ana aflată pe un deal lângă Orșova și multe altele.

De aici de la „Chipul lui Decebal” și până la următoarea localitate, care este Eșelnița, marginea drumului este împânzită și pe o parte și pe cealaltă cu pensiuni. Bineînțeles că la mare căutare sunt cele aflate pe malul Dunării. La majoritatea se găsește cazare foarte greu pe timpul verii. De la Eșelnița, Dunărea se pierde și o mai revedem doar peste câțiva kilometri când ajungem în Orșova

Orșova este un oraș frumos și este păcat să nu îl vizitați. Noi ajunși aici am luat prânzul la un restaurant frumos care are o terasă suspendat deasupra Dunării și unde mergem să mâncăm de fiecare dată când ajungem în Orșova.

Clisura Dunării se sfârșește aici așa că am luat-o înapoi spre casă dar nu pe unde am venit ci pe E 70 până la Caransebeș și de acolo spre Reșița.

Sper că nu v-am plictisit cu acest articol lung și dacă v-a plăcut ceva din ce v-am povestit aici, vă aștept în zonă să vedem aceste locuri împreună. Cu speranța că primăvara va veni totuși anul acesta înainte de iulie, vă doresc vacanțe frumoase tuturor.

---
Impresii încărcate de ungureanica in 24.03.2018 20:51:40

Validat / Publicat: 24.03.18 21:22:39


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1907

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38900 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[24.03.18 21:16:44]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Clisura Dunării, #EXCURSII și CĂLĂTORII - CLISURA DUNĂRII" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[24.03.18 21:27:48]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[24.03.18 21:45:56]
» mesaj pers

   @ungureanica:

   Superb minighid. Un traseu descris km cu km, pas cu pas. Locuri fascinante pe care nu le-am vizitat pana acum si imi doresc sa ajung musai pe aceste plaiuri romanesti de la granita cu vecinii nostri sarbi.

   Articolul tau a venit si ca un preambul la excursia de Sf. Pasti oe care o vom face la Kladovo pe malul sarbesc al Dunarii, nu departe de locurile descrise de tine.

   Am savurat pozele si abia astept zoua cand voi pasi pe urmele tale. Felicitari! Numai de bine! 😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mariana07
[24.03.18 21:52:50]
» mesaj pers

   votat cu mare drag, sper in vara aceasta sa ajung si eu in aceasta zona

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[25.03.18 07:59:02]
» mesaj pers

   @ungureanica:

   Nici vorbă că plictisești, din contră.

   Anul trecut când am plecat spre Croația, deși ne propusesem să stăm o zi în zonă, a fost un timp urât cu ploaie și ceva ceață așa că aproape n-am văzut nimic așa că ne-am continuat drumul. Dar ne-am propus să revenim special pentru zonele astea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nelu73
[25.03.18 08:23:22]
» mesaj pers

   Foarte frumos, votat! Anul asta mergem la Balaton la anul vrem sa mergem la clisura Dunarii. In Delta am fost. O sa te contactez pentru informatii atunci. Sa auzim de bine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[25.03.18 08:52:51]
» mesaj pers

   @ungureanica: Super tare! De când am si eu în agendă, o călătorie prin această zonă! Dar timpul bată-l vina e cel care ne guvernează viața! :)

   Foarte frumos si util acest articol! îl trec la favorite, pentru când m-oi hotărî să-ti calc pe urme! Tare mult mi-ar plăcea o cazare la complexul Egreta! Arată într-un mare fel!

   Să ne vedem si să ne auzim cu bine! ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[25.03.18 09:26:04]
» mesaj pers

   Am fost de două ori acolo, îmi place la nebunie zona, m-am îndrăgostit de ea.

   Anul acesta mergem iar, abia aștept.

   N-am știut că sunteți din Reșița, am trecut acum doi ani prin oraș dar nu mi-a inspirat încredere, n-am avut curaj să ne cazăm acolo, am plecat mai departe:(

   Felicitări pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[25.03.18 09:30:19]
» mesaj pers

   @ungureanica: De mai multe ori am fost pe clisura Dunării, dar întotdeauna plecând de la Severin, Orșova și mai departe pe malul Dunării. Evenimente în familie sau simple plimbări ne-au purtat pașii pe clisura Dunării și de fiecare dată am descoperit locuri noi. Am ajuns pe acolo când se asfalta și se amenajau locurile de parcare cu mese și bănci.

   Sperăm să mai ajungem că tare frumoasă este zona.

   Pentru așa excursie, un Minighid pentru cei ce vor să facă această plimbare, eu ti-am oferit SB-ul meritat din plin.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[25.03.18 09:39:40]
» mesaj pers

   @ungureanica: Mulțumim pentru acest articol care ne prezintă altă zonă minunată a României. Clisura Dunării, străbătută pe șoseaua atât de inspirat amplasată pe malul fluviului, ne dezvăluie peisaje superbe și monumente inedite.

   Am descoperit frumusețile de pe malul Dunării în 2011 (vezi impresii), între Orșova și ruinele cetății TriKule (în apropiere de Șvinița). Așa cum ai scris și tu mai avem multe locuri și obiective de explorat în acest areal.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[25.03.18 12:01:24]
» mesaj pers

   @ungureanica: Frumos și interesant ghid de călătorie. Așa de amănunțit, că se poate folosi și ca hartă!

   Nu m-ai plictisi, m-ai incitat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[25.03.18 12:22:06]
» mesaj pers

   @krisstinna: Ca si oras nu prea e cine stie ce. Dar are locuri frumoase de vazut in apropiere. O zi buna va dorim.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[25.03.18 12:24:23]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Vezi ca mai aveti multe de vazut in zona. Nu ezitati sa reveniti.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[25.03.18 12:27:09]
» mesaj pers

   @mariana07: Multumim pentru apreciere. Veniti pentru ca merita.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[25.03.18 12:30:39]
» mesaj pers

   @elviramvio: Va asteptam cu drag sa reveniti in zona noastra. Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[25.03.18 12:32:41]
» mesaj pers

   @nelu73: Cu mare placere. Va asteptam.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[25.03.18 12:36:05]
» mesaj pers

   @robert: Pentru Egreta trebuie sa rezervi din timp. E undeva pe la 250 lei casuta si ai living plus bucatarie la parter si dormitor la etaj. Plus baie si terasa proprie. Va asteptam in zona.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[25.03.18 12:38:08]
» mesaj pers

   @ANILU: Multumim. Salutari si o zi faina.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[25.03.18 12:40:42]
» mesaj pers

   @tata123: Si noi va multumim pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[25.03.18 12:43:21]
» mesaj pers

   @Zoazore: Multumim. O zi faina.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[25.03.18 18:05:57]
» mesaj pers

   @ungureanica: Mi-a plăcut la nebunie Clisura Dunării - am vizitat-o în urmă cu doi ani, pornind din Băile Herculane, și la cât de frumoasă este, m-am mirat că nu am întâlnit prea mulți turiști.

   

   Felicitări pentru review!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[26.03.18 13:37:43]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Mulțumim.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[03.04.18 19:20:25]
» mesaj pers

   Atâta am auzit de Clisura Dunării încât, pot spune că am sorbit cu nesaț articolul tău. Ce spui de plictiseală, a fost super! De poze nici nu mai spun. O splendoare!

   Eu nu am fost pe acolo, dar soțul meu da. L-am adus imediat să vadă pozele tale și a fost super încântat.

   Felicitări și numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[04.04.18 12:40:37]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Mulțumim pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Seara pe faleza din Moldova Veche -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952925">Şterge vot</a></div><span id="v9952925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Seara pe faleza din Moldova Veche
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] Seara pe faleza din Moldova Veche -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952926">Şterge vot</a></div><span id="v9952926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] Seara pe faleza din Moldova Veche
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] Cormoranii la soare -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952927">Şterge vot</a></div><span id="v9952927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Cormoranii la soare
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2017] Dunărea la Baziaș. Primul ei contact cu România -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952928">Şterge vot</a></div><span id="v9952928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Dunărea la Baziaș. Primul ei contact cu România
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] Cetatea Golubac din Serbia. Văzută de la Coronini. -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952929">Şterge vot</a></div><span id="v9952929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Cetatea Golubac din Serbia. Văzută de la Coronini.
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Cetatea Golubac din Serbia. Văzută de la Coronini. -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952932">Şterge vot</a></div><span id="v9952932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Cetatea Golubac din Serbia. Văzută de la Coronini.
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] Pe malul Dunării -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952934">Şterge vot</a></div><span id="v9952934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] Pe malul Dunării
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] Pensiunea Căunița. Locul nostru de popas -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952937">Şterge vot</a></div><span id="v9952937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] Pensiunea Căunița. Locul nostru de popas
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] Am ajuns și la satul lacustru -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952942">Şterge vot</a></div><span id="v9952942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Am ajuns și la satul lacustru
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] Am ajuns și la satul lacustru -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952946">Şterge vot</a></div><span id="v9952946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] Am ajuns și la satul lacustru
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Am ajuns și la satul lacustru -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952948">Şterge vot</a></div><span id="v9952948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Am ajuns și la satul lacustru
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] Drumul de pe malul sârbesc -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952949">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952949"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952949">Şterge vot</a></div><span id="v9952949" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952949)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952949Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952949MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] Drumul de pe malul sârbesc
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] Vas de croazieră -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952950">Şterge vot</a></div><span id="v9952950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Vas de croazieră
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] Vas de croazieră -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952951">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952951"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952951">Şterge vot</a></div><span id="v9952951" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952951)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952951Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952951MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] Vas de croazieră
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] Cu motorul pe Clisură -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952952">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952952"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952952">Şterge vot</a></div><span id="v9952952" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952952)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952952Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952952MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] Cu motorul pe Clisură
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2017] Drumul -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952953">Şterge vot</a></div><span id="v9952953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] Drumul
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [MAY-2017] Mănăstirea Mraconia -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952954">Şterge vot</a></div><span id="v9952954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Mănăstirea Mraconia
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2017] Am ajuns la viaduct. -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952955">Şterge vot</a></div><span id="v9952955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017] Am ajuns la viaduct.
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2017] Am ajuns la viaduct. -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952956">Şterge vot</a></div><span id="v9952956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] Am ajuns la viaduct.
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2017] Se vede și chipul -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952957">Şterge vot</a></div><span id="v9952957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] Se vede și chipul
foto ungureanica [24.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2017] Se vede și chipul -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952958">Şterge vot</a></div><span id="v9952958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2017] Se vede și chipul
foto ungureanica [24.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2017] Se vede și chipul -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952959">Şterge vot</a></div><span id="v9952959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2017] Se vede și chipul
foto ungureanica [24.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2017] Am ajuns la Orșova -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 24.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952960">Şterge vot</a></div><span id="v9952960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2017] Am ajuns la Orșova
foto ungureanica [24.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.148581981659 sec