84387 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Maramureșul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.02.2018
DE
Avatar ioan marinescu
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Cluj-Napoca
înscris/ă în 20.07.13
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2014
DURATA: 1 zile
TIP: COLEGI

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Izvorul albastru al Izei


Intr-o dimineață frumoasă de sfârșit de aprilie, gazdele noastre din Viseu de Sus, unde ne reunisem mai mulți epigramiști din țară pentru a lua parte la Festivalul-concurs de epigrame ”Zâmbete în prier”, s-au gândit să ne ofere o vizită în unul din locurile dintre cele mai importante și vizitate din Maramureș: Izvorul Albastru al Izei.

Așa că am pornit de la Viseu pe traseul care trece prin com. Moisei catre com. Săcel până la Dealul Moiseiului, unde am cotit la stânga pe un drum auto-forestier (destul de desfundat) în lungime de 9 km, accesibil mașinilor 4x4. Se mai poate veni cu autobuzul de la Baia Mare - 140 km - până la Moisei și de acolo cu o masină care merge la izvor și mai are locuri disponibile sau de la Dealul Moiseiului pe jos.

Peisajul, ce să vă mai spun, era de o neasemuită frumusete, cu specific de zonă maramureșeană, care te făcea să te găndești la cu ce țară minunată ne-a binecuvântat bunul Dumnezeu, un adevărat picior de plai și gură de Rai. Brazi înalți, tufe de soc, fânețe, mici lanuri de cartofi, pâlcuri de vetricea creață (Tanacetum vulgare), campanule, cimbrișor, etc. În stânga drumului se conturau pereții calcaroși, iar în dreapta, într-o poiană a văzut o fostă cabană silvica, câteva sălase, o colibă și o stână. Din păcate, albia râului Iza e colmatată de răgălii, resturi de ramuri și chiar bușteni aduși de viituri. Diferenta de altitudine dintre Dealul Moiseiului și izvor este de 300 m. Și iată că am ajuns!

Izvorul Albastru al Izei, împreună cu Peștera și Izbucul face parte dinr-o arie protejată de INTERES NAȚIONAL (cat. IV - rezervație naturală de tip mixt). Este situat în partea estică a munților Rodnei, pe vesantul sudic al muntelui Măgura, din extremitatea sud-estică a jud. Maramureș, în partea estică a satului Săcel, care este prima localitate de pe cursul Văii Izei. Rezervația a fost înființată în anul 1977 și declarată arie protejată în 2000. Are o suprafață de 100 ha. Este o zonă montană mixtă cu doline, văi, canione, peșteri, stâncării și unde la intrarea în Peștera Izvorului Albastru al Izei, apele pârâului Măgura intră în subteranul vârfului Măgura, străpungând stâcăriile printr-un canion, unde găsim și mici cascade. Altitudinea la care este situat izvorul este de 1310 m

De unde provine denumirea de Izvorul Albastru? De la nuanța verzui-albăstruie (vezi foto) a izvorului carstic, care iese la suprafață, în cantitate mare, dintr-un singur loc (izbuc) și care este considerat izvorul Izei. Până la intrarea în peștera Ponor pârâul se numește pârâul Bătrâna, care izvorăște din muntele Bătrâna, curge cam 1 km la suprafață, apoi intră în pământ cam 2,5 km (care este și lungimea peșterii), iar la ieșire ia numele de Izvorul Albatru al Izei.

Din locul până au putut pătrunde mașinile am mai avut de parcurs până la izvor, cca 200 m pe niște trepte de beton (spălate de viituri), care mai bine nu ar fi fost căci urâțeau și stricau peisajul și pe un podeț de lemn marcat de un panou informtiv.

Adevărata vrajă pentru care a meritat drumul și zdruncinăturle de pe cei 9 km, am aflat-o la izvor. Atăta liniște și pace, aproape hieratică aș zice, murmurul abia șoptit al izvorului, culoarea albăstri-vezuie a apei te impresionează psihic și cu greu îți vine să te desparți de el. Nu am cuvinte să vă descriu senzația:Aș putea-o compara cu cea simțită când am vizitat Casa Maicii Domnului din Turcia. Nu s-a găsit nici până azi explicația din ce cauză sau ce dă apei acea colorație nemaiîntâlnită. Cred că e din cauza mineralelor din albia izvorului (argile vezui?!)

Ca recomandări speciale: Nu vă aventurați în peșteră (cartografiată de speologii clujeni) fără echipament special și fără ghid. Zona este o zonă de posibile întâlniri (de nedorit) cu urși și cu vipere. Pensiunea cea mai apropiată unde vă puteți caza: Pensiunea Kristal.

Dupâ mânăstirea Bârsana, Izvorul Albastru al Izei este încă un loc pentru care merită să vizitați, măcar odată in viață MARAMUREȘUL. Gata! :)

---
Impresii încărcate de ioan marinescu in 03.02.2018 13:07:46

Validat / Publicat: 03.02.18 14:10:53


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1391


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (ioan marinescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  27650 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- crismis
[03.02.18 14:23:05]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Foarte interesant! N-am știut de el! M-a dus cu gândul la celebrul Blue Eye, una dintre principalele atracții ale Albaniei. Iată că și noi avem Ochiul nostru Albastru! Și dacă mă gândesc bine, avem mai multe...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[03.02.18 15:25:25]
» mesaj pers

   Foarte frumoasă plimbarea, zona, pajiștile și nu mai zic de poze! Parcă am și simțit miros de fân proaspăt cosit.

   Râul albastru, oricât de intensă ar fi culoarea, e albastru și e o curiozitate. Explicația nu poate fi alta decât minereurile aflate în subteran, probabil pe bază de argint.

   Câte legende n-or fi legate de râu... No, c-am găsit un fir: o fi vreun rege îngropat acolo și d-aia e râul albastru și d-aia Maramu e rege în turism!

   Mulțumesc pentru frumusețea prezentată și vă dau un vot albastru. E culoarea liniștii, a păcii, a împăcării și a relaxării.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Ioan Raita
[03.02.18 16:13:46]
» mesaj pers

   Foarte frumoasă zona foarte frumoase peisagiile și foarte reușite fotografiile.

   Am și o întrebare: Pentru cine cântau ceterașii ăia din P13, pntru pescarul din poză sau pentru păstrăvi?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[03.02.18 17:54:07]
» mesaj pers

   @ioan marinescu:

   Unul loc superb, superb, superb! 🌲🌲🌲

   Nu am fost niciodata la Izvorul albastru al Izei. Cu Iza si cu Mara am facut cunostinta in vizitele mele maramuresene, dar ma dau acum de gol ca nu le cunosc in totalitate.

   Superbe peisaje prezentate in pozele atasate articolului. Ce dor de duca ma apuca!

   Iti multumesc ca mi-ai oferit posibilitatea lecturarii acestui articol intr-un moment cand simteam nevoia de liniste (am inchis si televizorul), iar Iza, albastrul apei linisteste.

   Iar acum incerc sa ma transpun in acele locuri minunate. Este un exercitiu de concentrare care ajuta.

   Multumesc, numai de bine! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mihai18
[03.02.18 21:10:06]
» mesaj pers

   De la „Izvorul albastru al Izei” (aprilie 2014) și până la „7th Avenue Manhattan” (2017) este cale lungă, dar se merită a fi ambele vizitate.

    Revin la review. Fotografiile sunt excelente și domină reviewul. Numărul mare de voturi acordate fotografiilor, susțin afirmația. La o masă de protocol, eu fiind gazda, musafirul, maramureșean la origine și bucureștean prin natura serviciului, mi-a spus că acolo se mențin cele mai românești obiceiuri și tradiții. O vizită acolo este un câștig pentru o viață. Ați scris un review bun.

    Cu bine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- cris1982 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.02.18 21:38:27]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Foarte frumoase pozele și în mod deosebit cele pe care scrie www.TurismMaramures.ro”

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[04.02.18 10:07:59]
» mesaj pers

   @Ioan Raita: Cred că pentru pescar să-i trecă mai ușor vremea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[04.02.18 10:14:12]
» mesaj pers

   @Mihai18: Da, pe acele meleaguri au trăit ultimii daci liberi și a poposit Dragoș Descălecătorul. Este o vatră istorică pe care o prețuiesc, cu oameni primitori și harnici care te îndeamnă să revii. Multumesc pentru vot și pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[04.02.18 10:20:22]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mă bucur că rezonăm pe aceiași lungime de undă; cea a frumusților peisajului și a locurilor maramureșene. Poate odată și odată vom avea parte de o întâlnire AFA pe acele meleaguri. Se merită! Mulțumesc pentru cuvintele frumoase și pentru aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[04.02.18 10:29:46]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Am dorit și sunt mulțumit că am reușit cu postare mea să vă introduc în lumea mirifică a peisajului maramureșan. Este o idee interesantă (și mulțumesc pentru ea) să caut legende legate de Iza. In fond și despre Decebal se spune că si-ar fi îngropat tezaurul într-o albie de râu... Mulțumesc pentru vot și pentru gândurile bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[05.02.18 11:36:54]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Interesantă rezervația compusă din cele două elemente naturale (izbuc și peșteră), căutată de turiști mai ales pentru culoarea oglinzii lichide. Am citit despre acest loc acum câțiva ani în materiale de promovare primite de la centrul de informare turistică din Baia Mare. Maramureșul ascunde o sumedenie de comori... încă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[03.03.18 22:09:43]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Nu exista mai multe obiective de vizitat in Maramures, Maramuresul este tot un obiectiv.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[06.03.18 09:08:50]
» mesaj pers

   @mishu: Da, cu adevărat nu ți-ar ajunge o viață de... turist!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2014] Pe drum spre Izvorul Albastru al Izei -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av941998">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941998"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941998">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2014] Pe drum spre Izvorul Albastru al Izei
foto ioan marinescu [03.02.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P02 [APR-2014] Drumul spre izvor. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942001">Şterge vot</a></div><span id="v9942001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2014] Drumul spre izvor.
foto ioan marinescu [03.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2014] Locuri și peisaje. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av942004">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942004"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942004">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2014] Locuri și peisaje.
foto ioan marinescu [03.02.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]P04 [APR-2014] Mai din vale de izvor. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942006">Şterge vot</a></div><span id="v9942006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2014] Mai din vale de izvor.
foto ioan marinescu [03.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2014] Cascadă mică. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av942008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942008">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2014] Cascadă mică.
foto ioan marinescu [03.02.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P06 [APR-2014] Harta locului. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av942010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942010">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2014] Harta locului.
foto ioan marinescu [03.02.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P07 [APR-2014] Iza în copilăria ei. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av942011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942011">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2014] Iza în copilăria ei.
foto ioan marinescu [03.02.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P08 [APR-2014] Roată de moară încă existentă -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av942012">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942012"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942012">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2014] Roată de moară încă existentă
foto ioan marinescu [03.02.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2014] Valea Izei. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av942014">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942014"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942014">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2014] Valea Izei.
foto ioan marinescu [03.02.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P10 [APR-2014] Pe drumul către izvor, pereții calcaroși. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av942015">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942015"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942015">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2014] Pe drumul către izvor, pereții calcaroși.
foto ioan marinescu [03.02.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P11 [APR-2014] Izbucul Izei. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942017">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942017"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942017">Şterge vot</a></div><span id="v9942017" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942017)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942017Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942017MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2014] Izbucul Izei.
foto ioan marinescu [03.02.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [APR-2014] IZVORUL ALBASTRU AL IZEI -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942018">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942018"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942018">Şterge vot</a></div><span id="v9942018" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942018)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942018Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942018MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2014] IZVORUL ALBASTRU AL IZEI
foto ioan marinescu [03.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2014] Izvorul Albastru al Izei. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942020">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942020"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942020">Şterge vot</a></div><span id="v9942020" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942020)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942020Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942020MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2014] Izvorul Albastru al Izei.
foto ioan marinescu [03.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2014] Izvorul Albastru al Izei -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942022">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942022"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942022">Şterge vot</a></div><span id="v9942022" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942022)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942022Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942022MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2014] Izvorul Albastru al Izei
foto ioan marinescu [03.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2014] Poarta Izbuclui -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av942023">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942023"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942023">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2014] Poarta Izbuclui
foto ioan marinescu [03.02.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P16 [APR-2014] In aval de izvor. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942025">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942025"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942025">Şterge vot</a></div><span id="v9942025" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942025)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942025Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942025MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2014] In aval de izvor.
foto ioan marinescu [03.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2014] Mai în aval de izvor. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942026">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942026"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942026">Şterge vot</a></div><span id="v9942026" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942026)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942026Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942026MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2014] Mai în aval de izvor.
foto ioan marinescu [03.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2014] Cabana silvică. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av942029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942029">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2014] Cabana silvică.
foto ioan marinescu [03.02.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P19 [APR-2014] Locul începe să se populeze:Sălașe -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av942030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942030">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2014] Locul începe să se populeze:Sălașe
foto ioan marinescu [03.02.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P20 [APR-2014] Iza în drepturile ei. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av942033">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942033"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942033">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2014] Iza în drepturile ei.
foto ioan marinescu [03.02.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P21 [APR-2014] La Izbuc. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 03.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942035">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942035"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942035">Şterge vot</a></div><span id="v9942035" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942035)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942035Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942035MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2014] La Izbuc.
foto ioan marinescu [03.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.209829092026 sec