ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.10.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 5 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Pensiunea Agnes, cu plusurile și minusurile sale

TIPĂREȘTE

Vara aceasta în luna august am ajuns pentru prima dată la Durău, frumoasa stațiune de la poalele Masivului Ceahlău pe care ne propusesem să o vizităm de mai multă vreme. A fost mai mult o vizită de recunoaștere, întrucât nu am rămas decât o singură noapte aici, dar a fost suficient să ne dăm seama că este un loc unde merită să mai revenim.

Am sosit în stațiune sâmbătă seara în jurul orei 18.30, după un drum de peste 300 de kilometri, așadar eram destul de obosiți, iar găsirea unei locații unde să ne cazăm era obiectivul nostru prioritar. Nu aveam rezervare făcută, însă ne-am plimbat puțin prin stațiune cu mașina pentru a observa unele locații de cazare și pentru a ne face o idee și despre tarifele practicate. Am oprit inițial la două vile alăturate din zona centrală și ni s-a spus că au toate camerele ocupate. Am întrebat apoi la Hotelul Bradul și aveau camere libere la prețul de 100 de lei pe noapte, însă ne-au mai spus că în acea noapte urma să aibă loc o petrecere de nuntă în restaurantul hotelului și este posibil ca în camere să ajungă ceva zgomot. Am hotărât să mai căutăm puțin, iar dacă nu am fi găsit altceva urma să revenim la acest hotel.

Însă după alte două încercări eșuate de a ne caza, cea de-a treia a fost cu noroc. Ne aflam pe drumul care iese din Durău spre Izvorul Muntelui (DJ 155F), trecusem de Hotelul Brândușa care deasemenea nu avea nimic liber și am ajuns în dreptul unei locații frumoase, unde am oprit și am găsit și am găsit multdorita cameră liberă – este vorba despre Pensiunea Agnes.

Ne-a întâmpinat o fată de vreo 20 de ani, angajată a pensiunii, care ne-a spus că la mansardă are două camere libere în cadrul unui apartament cu patru camere și că, dacă dorim să rămânem, putem alege oricare dintre cele două încăperi. Apartamentul avea două băi cu intrare din hol, una era folosită de ceilalți turiști cazați în primele două camere, urmând ca pe cea de-a doua să o utilizăm noi, dacă ne hotăram să rămânem.

Întrucât condițiile erau destul de bune pentru prețul solicitat, am achitat 80 de lei pentru acea noapte și am trecut rapid la descărcarea bagajelor.

Pensiunea este o construcție cu parter și două nivele și tot în aceeași curte se află și casa proprietarilor. O parte dintre camerele aflate la etajul unu au balcon, iar apartamentul de la mansardă în a cărui cameră am stat noi era prevăzut cu două balcoane spațioase. Acest apartament însemna de fapt 4 camere duble, un hol mare, două băi și un living spațios unde se putea servi masa în regim de autogospodărire.

Camera dublă în care ne-am cazat (am ales-o pe cea din capătul holului, întrucât avea o fereastră care oferea o priveliște frumoasă spre stațiune) era mică, însă avea un pat suficient de încăpător în care noi am dormit bine alături de copil. Salteaua a fost confortabilă, iar lenjeria era curată în momentul sosirii noastre. Pe lângă pat, în cameră mai erau o noptieră, o măsuță cu un scaun și un dulap cu o singură ușă în care probabil că nu ne-ar fi încăput hainele dacă le despachetam pe toate. Acest dulap se prelungea într-un raft de susținere pentru un televizor de mici dimensiuni. Mi-a plăcut faptul că în cameră erau două prize duble, în care ne-am încărcat peste noapte tableta și laptopul. Un alt aspect pozitiv a fost faptul că peste noapte s-a dat drumul la încălzire pentru câteva ore, iar caloriferul a încălzit imediat camera. În această încăpere nouă nu ne-ar fi fost frig oricum, însă un plus de căldurică nu a stricat. Pe jos prin încăpere este parchet și un covoraș micuț.

Am ieșit de câteva ori în balconul de lângă camera noastră, acesta având dimensiuni generoase. Existau acolo două fotolii și o masă unde am stat pentru câteva clipe atât seara mai târziu, cât și a doua zi dimineață, până să se trezească cel mic. Ce-i drept, dimineață m-am îmbrăcat gros, am apelat chiar și la un fes subțire și am băut un ceai fierbinte pentru a putea face față frigului de afară. Deși era luna august, noi am sosit aici imediat după perioada rece din jurul datei de 20. Din balcon am putut admira o parte din Durău, atât cât se putea vedea printre brazii din apropiere.

Prin balconul din capătul opus se intră în apartament, iar aici se urcă pe scara exterioară de lemn. Aceasta este modalitatea de acces la mansarda pensiunii, dar și la etajul unu. Întrucât era suficient spațiu, în acest balcon era așezată o canapea tip colțar.

Baia pe care am folosit-o noi nu este foarte arătoasă, iar rosturile gresiei ar mai fi trebuit curățate. Cădița de duș, toaleta și chiuveta erau în schimb curate. Am găsit hârtie igienică pe suport și două pliculețe de șampon pe chiuvetă. Nu mi-a plăcut că dușul nu avea niciun fel de perdea de protecție, iar seara am stropit serios gresia. Noroc cu geamul de aerisire... Lângă această baie se afla și cealaltă baie a apartamentului, pe care o utilizau turiștii cazați în primele două camere.

Apartamentul avea un living mare care se continuă cu holul prin care se ajunge în camere sau în cele două balcoane. În living erau așezate două mese și vreo șase scaune, așa că aici am servit atât o gustare seara, cât și micul dejun a doua zi dimineața. Pe peretele din apropiere era un televizor LCD pe care l-am putut butona. Lângă zona de living se aflau două frigidere, însă doar unul funcționa, întrucât era spațiu suficient pe raft pentru toată lumea. Atât în living, cât și în holul apartamentului este gresie pe jos. Un aspect negativ, ușile apartamentului scârțâiau destul de agasant.

La parterul pensiunii se află un living mare pe care îl pot folosi turiștii, dar și o bucătărie utilată, unde noi am încălzit seara câte ceva, iar a doua zi dimineață am fiert apă pentru ceai. În bucătărie exista veselă aflată la dispoziția turiștilor, chiuvetă, un cuptor cu microunde și un aragaz. Bineînțeles, plus alte piese de mobilier.

Accesul la internet wireless a fost destul de slab la mansarda unde ne-am cazat; am observat în schimb că semnalul era mai bun în curte. Și dacă tot am ieșit afară, curtea este spațioasă și destul de frumos amenajată, chiar dacă o parte este cam abruptă (asta e, suntem totuși la munte). Am găsit aici două foișoare unde se putea deasemenea servi masa în aer liber, două leagăne pentru copiii mari și mici, precum și grătarul unde erau lemne la discreție.

Parcarea autoturismelor se poate face și în curte (este spațiu suficient pentru 5 - 6 mașini), dar și peste stradă unde este un alt spațiu lărgit în acest scop. Noi am parcat mașina în curte pentru că am găsit un loc liber.

Alte precizări: din discuțiile cu fata care ne-a cazat, pensiunea dispune de 17 spații de cazare (camere duble, triple și apartamente). Nu toate camerele de la primul etaj au baie proprie, sunt și camere duble grupate câte două la o baie pe hol (cam la fel cu ce am avut noi la dispoziție). În schimb, camerele de la primul etaj sunt mai spațioase (am avut ocazia să observ acest lucru în treacăt la plecare, cineva tocmai se decazase iar ușa unei camere era larg deschisă).

Ajuns la final de review, tot calculez plusurile și minusurile locației și rezultatul este pozitiv. Așadar, recomand cazarea în această locație, însă pentru un sejur de mai multe zile este indicat să optați pentru una dintre camerele de la etajul unu, pentru un plus evident de spațiu. În rest, Durăul este frumos, mergeți și bucurați-vă de natură, indiferent de anotimp!

Să aveți o toamnă frumoasă!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 05.10.15 22:27:47
Validat / Publicat: 06.10.15 00:40:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în DURĂU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3279 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pe partea stângă a drumului se observă Pensiunea Agnes.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36200 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

webmaster21
[06.10.15 00:40:07]
»

@Crazy_Mouse: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

Mulțumesc.

Floryn81AUTOR REVIEW
[06.10.15 06:37:54]
»

@webmaster21 - Poziționarea pensiunii pe hartă este corectă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
izabiza
[06.10.15 07:15:26]
»

N-am stat niciodată la Agnes, dar am prieteni care sunt ”abonați” la această pensiune. E o opțiune bună pentru familiști și cei care preferă să își pregătească ei masa.

tata123 🔱
[06.10.15 10:49:08]
»

@Crazy_Mouse - Un superbonus pentru prezentare. Urmăresc și eu o cazare în aceast areal pentru scurte incursiuni în zonă. Îmi cam fac cu ochiul o serie de obiective din perimetrul Munților Ceahlăului. Parcă aș trage o fugă pe acolo acum toamna când ruginiul frunzelor înzecește frumusețea peisajului. România Carpatică e frumoasă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[06.10.15 22:40:53]
»

@izabiza - În stațiune este oricum indicat să te orientezi către o locație unde ai și varianta autogospodăririi, întrucât terasele și restaurantele se pot număra pe degete. Și poate că e mai bine așa, stațiunea este mai liniștită și mai potrivită pentru cei care vin să se odihnească și să se bucure de frumusețea Masivului Ceahlău.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[06.10.15 22:45:30]
»

@tata123 - Mulțumesc pentru apreciere! Voi mai enumera câteva variante de cazare din această frumoasă stațiune montană într-un articol viitor privind Durăul. Acele hoteluri sau pensiuni le-am observat doar din exterior, așa că pentru a vă caza la oricare dintre ele trebuie să mai ”cercetați” puțin.

În ceea ce privește România Carpatică, probabil că trei-patru vieți ne-ar fi necesare pentru a putea spune că am explorat-o în amănunt și că i-am descoperit toate nestematele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Floryn81, izabiza, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Agnes:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.6976170539856 sec
    ecranul dvs: 1 x 1