84441 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Peștera Dâmbovicioara

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.02.2018
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
8 lei/adult
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
8.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Peștera Dâmbovicioara – monument al naturii pentru „începători”


O zi ploioasă de „iarnă” dintr-un weekend primăvăratec ne-a făcut să ne îndreptăm atenția către un loc unde să nu picure de sus (relativă treabă). Peștera Dâmbovicioara s-a dovedit a fi un adăpost bun pentru câteva zeci de minute; este un obiectiv pentru începători, spectaculozitatea nefiind punctul ei forte. E bine ca sensul de vizitare a acestui tip de obiectiv turistic – în speță, peștera – să fie efectuat pornind de la cavități simple spre cele „împopoțonate” cu superbe stalagmite/stalactite, formațiuni carstice deosebite ori alte forme speciale.

Localizare. Peștera sus menționată este situată pe valea râului omonim în așa numitele Chei Mici ale Dâmbovicioarei, la circa 1 km de satul Dâmbovicioara. Locuri de parcare nu prea există în zonă, șoferii străduindu-se să parcheze în cele câteva alveole înființate ad-hoc și încă câteva spații aflate în fața căsuțelor comercianților, la 75 m distanță de accesul în peșteră.

Informații acces. Intrarea se face urcând câteva zeci de trepte, pe lângă o hidoșenie de clădire (o fostă pensiune cred). Programul de vizitare este de luni pînă vineri între orele 09.30 – 16.00, iar sâmbăta și duminica între orele 09.00-17.00. Tarifele sunt următoarele: 8 lei/adult, 3 lei/copii sub 14 ani.

Timp de vizitare. Cei 200 și ceva de metri, împreună cu deviațiile laterale, se pot parcurge în circa 20-30 de minute, cu tot cu opririle pentru fotografii. Într-un anunț/avertisment amplasat la casa de bilete se precizează chiar: „Timpul de vizitare nu v-a dura mai mult de jumătate de oră”.

Ghidaj. În fața grilajului de acces în peșteră se aflau doi băieți, îmbrăcați destul de subțirel, care se hârjoneau zgomotos. După ce am plătit biletul am pornit spre grilaj; aici intervine băiatul mai mic care s-a prezentat, ne-a spus că are 9 ani și este ghid voluntar la Peștera Dâmbovicioara. Puștiul ne va conduce într-o manieră rapidă prin cotloanele peșterii, turuind un text învățat mecanic. A fost simpatic („Atenție la cap! ; Atenție să nu alunecați! ”). La sfârșit ne-a mulțumit pentru vizită și, bineînțeles, l-am răsplătit. Se pare că această practică există de mulți ani și e de apreciat „munca” acestor copii (evz.ro/baiat-de-11-ani-gh ... ara-427350.html).

Scurtă descriere. Menționată prima oară într-o lucrare de specialitate apărută la Cluj în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, peștera este explorată mai întâi prin anii 1955, apoi temeinic este cartată în anii '70 de speologi de la București și Câmpulung (vezi aici istoric: sites.google.com/site/rom ... a-dambovicioara). Amenajarea turistică și electrificarea s-au realizat în 1980, moment din care se încasează și taxă de intrare.

Traseul de vizitare nu este foarte lung și se efectuează urmând pasarelele de fier montate în galerii – atenție la umezeală și la cele câteva trepte. Simțim aerul cald care ne înconjoară, temperatura fiind situată undeva între 10-12 grade Celsius. Există câteva porțiuni unde lățimea atinge 4 m și înălțimea 4-5 m; de asemenea întâlnim vreo două porțiuni unde trebuie să fim atenți să nu ne lovim cu capul de tavan. După ce se depășește zona intrării întâlnim o zonă unde sunt câteva zeci de stalagmite mici de gheață. Urmează o deviație la stânga de vreo 20 m, în capăt un mic lac, de sus atârnă o „căpșună”. Revenim în aleea principală și mai mergem circa 100 m pe un traseu în zig-zag – de-a lungul pereților ne sunt arătate oase de Urs de peșteră (Ursus spelaeus), fragmente de pictură rupestră (imitații – eu nu am găsit informații despre descoperirea unor asemenea picturi la Dâmbovicioara) și mai multe forme ciudate – după imaginația fiecăruia (labă de urs, aripă de vultur, un mamut etc.). Nu lipsesc nici legendele cu haiduci, pustnici și ciobani.

O descriere a peșterii avem și de la marele istoric Nicolae Iorga, text publicat în cărțile care descriu România înainte de 1918: De la căsuța albă de colo, la capăt, se deschide un drum înverzit, care suie pe nesimțite la peșteră. O țărancă bătrână, adusă de spate și sfrijită pe oasele ei țapene, a adus lumânări; și pe lângă dânsa se adună, văzându-ne oameni de omenie – [... ] – o droaie de copii. Înainte păzește un băiețel cu genunchile goale prin ițarii rupți, cu o cămășuică înflorită de arnici negre: și ce mai căciuloi țuguiat pe părul lui bălan, tuns scurt! Apoi vin două fetișcane care mărturisesc că sunt în clasa a patra; cu cozile pe spate, o cămășuică înflorită mult în arnici negre și fotă roșie; și mai la urmă altă fetiță tot așa, cu ochii negri și părul bălan, zburlit și dârz, pe care celelalte o pumnesc pe ascuns fiindcă prea se amestecă în toate rosturile. Tocmai la capăt, unde, deasupra scărișoarelor de lemn, se deschide înalta poartă ce pare săpată de mâini de om, se adauge o altă bătrână... Acum în peșteră! Băbuța sfrijită și gârbovită, care tace, scoate bucăți de lumânări albe, de făclioare galbene, și le întinde fiecăruia: „Ține! ”. Întâi, întunerecul din fund îți cam ia ochii. Vezi atât, că te înfunzi într-un negru beci sălbatec, cu păreții coșcoviți, buboși. În dreapta și în stânga sunt alte adâncituri, închise, pe când, înainte, lumina descopere într-una gurguie grosolane, crengi groase, strâmbe, chipuri grosolan cioplite, împărțite în două, lungi guri de iad, de pe care picură, asudă prelingeri leneșe de apă. „Acestea sunt închipuiri, ca berbecele, ca mielul, ca cerbul, ca boul”... Ne întoarcem: pasul lunecă pe bolovanii umezi, luminile zboară roșii pe păreții îmbrobonați. Și deodată în fund năvălește un sul de albă lumină rece... . Observăm implicarea copiilor în vizitele turiștilor încă de acum 100 de ani!

Puncte interesante. Mi-au plăcut stalagmitele rotunde de gheață, cele câteva săli mai largi și traseul punților metalice care merg într-un zig-zag drăguț. Imaginația fiecărui vizitator poate conduce către vizionarea unor forme concreționare inedite – înarmați-vă cu multă imaginație!

Minusuri. Textele de pe plăcuțele informative nu sunt traduse în vreo limbă de circulație internațională. Scările de acces către intrarea în peșteră nu erau curățate de gheață. Șoseaua DC 22 era acoperită pe cei circa 1 km până la peșteră de un strat gros de gheață, nu era aruncată nici măcar o lopată de nisip.

Ponturi Nu se percepe taxă foto/video. Nu trebuie neapărat să vă grăbiți urmând ghizii „săltăreți”, se poate staționa un pic mai mult (copiii se grăbesc pentru a conduce cât mai multe persoane).

Articole relaționate: Se poate vizita în drum spre culoarul Rucăr-Bran: Casa memorială a pianistului Dinu Lipatti situată în localitatea Ciolcești, comuna Leordeni, pe vechiul drum al Piteștiului (DN 7) - vezi impresii; Peștera Liliecilor (sat Peștera) – vezi impresii.

Concluzii. Peștera Dâmbovicioara este un bun punct de plecare pentru cei începători în explorarea cavităților carstice. Nu vă așteptați la ceva spectaculos, doar minunați-vă de abilitatea Naturii de a creea lucruri minunate.

Cu mulți ani în urmă Ministerul Dezvoltării Regionale a efectuat un studiu de prefezabilitate în care se scria despre amenajarea a circa 80 de locuri de parcare (împărțite în 3 locuri – până la 200 m distanță de peșteră), dar și despre construirea unui centru de vizitare (hol intrare, spațiu expozițional, centru de informații, stand vânzare materiale promoționale, birou administrative, toalete). Din păcate în acel spațiu a apărut pensiunea menționată mai sus! Dar poate nu s-a renunțat (definitiv) la proiect.

Călătorii frumoase!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de tata123 in 06.02.2018 10:50:29

Validat / Publicat: 06.02.18 11:52:23


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1072


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48100 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[06.02.18 11:59:55]
» mesaj pers

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[06.02.18 12:17:13]
» mesaj pers

   @webmasterX: Poziționarea este corectă, mulțumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- ioan marinescu
[06.02.18 17:50:11]
» mesaj pers

   @tata123: Când eram la Scoala Militară, de Chimiști la C. Lung-Muscel am vizitat-o... Mă bucur că e tot acolo! Votat ca pentru o veche cunoștință!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[06.02.18 18:40:47]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[06.02.18 21:41:42]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[07.02.18 07:26:44]
» mesaj pers

   La fel de frumoasă ca atunci, de mult, când AmFostAcolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[07.02.18 09:49:49]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Peștera Dâmbovicioara este tot acolo; copiii sunt ghizi voluntari exact ca acum 100 de ani, cum scria și Nicolae Iorga. Mulțumesc pentru aprecieri.

   @mihaelavoicu: Drumul prin chei este superb, peștera nu iese cu nimic special în evidență, dar reprezintă un punct de interes turistic în zona Dâmbovicioara. Mulțumesc pentru lectură și vot.

   @webmaster: Mulțumesc pentru desemnări.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dana2008
[07.02.18 11:11:23]
» mesaj pers

   FELICITĂRI pentru articol!

   Chiar dacă "nu iese cu nimic special în evidență " mie mi-a plăcut plimbarea prin peșteră alături de tine.

    Îmi plac toate pesterile oricât de spectaculoase sau nu sunt acestea... pătrunzi într-un univers subteran misterios, interesant înfăptuit de puterea naturii.

   Felicitări si pentru fotografii care sunt mai greu de realizat din cauza lipsei luminii!

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[07.02.18 13:29:27]
» mesaj pers

   @Dana2008: Peșterile, oricât de simple sau complexe ar fi, constituie o „lucrare fantastică” a naturii de care trebuie să ne bucurăm. Fiind vorba de o primă vizită la Peștera Dâmbovicioara pot spune că: „Am văzut o dată și e suficient”. Pentru peisajele naturale din jurul cheilor însă voi mai reveni în zonă.

   În acel mediu întunecat este într-adevăr mai greu de făcut fotografii, mai ales pentru neinițiați. Câteva mi-au ieșit mai clare :) Mulțumesc pentru ecou și aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2018] Din acest punct urmăm DC 22 circa 1 km până la Peștera Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942781">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942781"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942781">Şterge vot</a></div><span id="v9942781" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942781)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942781Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942781MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2018] Din acest punct urmăm DC 22 circa 1 km până la Peștera Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2018] Drumul este acoperit de un strat gros de gheață... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942782">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942782"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942782">Şterge vot</a></div><span id="v9942782" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942782)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942782Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942782MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2018] Drumul este acoperit de un strat gros de gheață...
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2018] Pensiunea construită chiar în buza peșterii... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942784">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942784"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942784">Şterge vot</a></div><span id="v9942784" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942784)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942784Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942784MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2018] Pensiunea construită chiar în buza peșterii...
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2018] Drumul continuă către Cabana Brusturet... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942785">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942785"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942785">Şterge vot</a></div><span id="v9942785" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942785)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942785Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942785MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2018] Drumul continuă către Cabana Brusturet...
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2018] Loc de popas chiar în fața peșterii - bănuiesc că picioarele băncii de piatră au ceva vechime... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942786">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942786"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942786">Şterge vot</a></div><span id="v9942786" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942786)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942786Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942786MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2018] Loc de popas chiar în fața peșterii - bănuiesc că picioarele băncii de piatră au ceva vechime...
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2018] Prima sală și stalagmitele de gheață - Peștera Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942787">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942787"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942787">Şterge vot</a></div><span id="v9942787" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942787)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942787Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942787MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2018] Prima sală și stalagmitele de gheață - Peștera Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2018] Fragmente de oase de Urs de peșteră - Peștera Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942788">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942788"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942788">Şterge vot</a></div><span id="v9942788" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942788)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942788Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942788MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2018] Fragmente de oase de Urs de peșteră - Peștera Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2018] Forme sculptate de Mama Natură. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942790">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942790"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942790">Şterge vot</a></div><span id="v9942790" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942790)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942790Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942790MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2018] Forme sculptate de Mama Natură.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2018] Forme săpate în masa calcaroasă - Peștera Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942792">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942792"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942792">Şterge vot</a></div><span id="v9942792" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942792)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942792Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942792MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2018] Forme săpate în masa calcaroasă - Peștera Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2018] Pasarelă de fier care facilitează vizitarea peșterii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942795">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942795"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942795">Şterge vot</a></div><span id="v9942795" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942795)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942795Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942795MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2018] Pasarelă de fier care facilitează vizitarea peșterii.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2018] Traseu de vizitare - Peștera Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942797">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942797"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942797">Şterge vot</a></div><span id="v9942797" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942797)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942797Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942797MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2018] Traseu de vizitare - Peștera Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2018] Nișe, cavități, adâncituri... - Peștera Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942799">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942799"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942799">Şterge vot</a></div><span id="v9942799" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942799)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942799Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942799MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2018] Nișe, cavități, adâncituri... - Peștera Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2018] Imaginația trebuie să „lucreze” din greu - Peștera Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942802">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942802"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942802">Şterge vot</a></div><span id="v9942802" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942802)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942802Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942802MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2018] Imaginația trebuie să „lucreze” din greu - Peștera Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2018] Micul lac format în capătul galeriei secundare - Peștera Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942805">Şterge vot</a></div><span id="v9942805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2018] Micul lac format în capătul galeriei secundare - Peștera Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2018] Calcar sub acțiunea picăturilor de apă - Peștera Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942807">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942807"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942807">Şterge vot</a></div><span id="v9942807" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942807)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942807Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942807MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2018] Calcar sub acțiunea picăturilor de apă - Peștera Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2018] Traseu de vizitare în Peștera Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942809">Şterge vot</a></div><span id="v9942809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2018] Traseu de vizitare în Peștera Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2018] Pe „cărările” Peșterii Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942812">Şterge vot</a></div><span id="v9942812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2018] Pe „cărările” Peșterii Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2018] Aici drumul se bifurcă... oare încotro să ne îndreptăm? (Peștera Dâmbovicioara). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942815">Şterge vot</a></div><span id="v9942815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2018] Aici drumul se bifurcă... oare încotro să ne îndreptăm? (Peștera Dâmbovicioara).
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [FEB-2018] „Pictură rupestră” în Peștera Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942820">Şterge vot</a></div><span id="v9942820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2018] „Pictură rupestră” în Peștera Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [FEB-2018] Coloană - Peștera Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942823">Şterge vot</a></div><span id="v9942823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2018] Coloană - Peștera Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2018] Model de plăcuță informativă în Peștera Dâmbovicioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942824">Şterge vot</a></div><span id="v9942824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2018] Model de plăcuță informativă în Peștera Dâmbovicioara.
foto tata123 [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.124225854874 sec