85117 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sarmizegetusa Regia [M-ții Orăştiei]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.03.2018
DE
Avatar Dana2008
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Tîrgu Mureş
înscris/ă în 15.06.12
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: COLEGI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 20
+ COPII: 10 -- varsta: 7-14

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte — capitala regatului Dac condus de Burebista


Urmare de aici

După vizitarea Castelului Corvinilor, grupul s-a scindat în două părți, una care a dorit să mearga la picnic pe malul lacului Cincis, și o altă parte care a optat pentru vizitarea Sarmizegetusei Regia.

Eu m-am încadrat în grupul al doilea, îmi doream să ajung la Sarmizegetusa Regia de când am citit articolul scris ce colega noastră @Buterfly și mi-a rămas viu în minte îndemnul acesteia de la finalul articolului: "trebuie neapărat să mergeți la Sarmizegetusa și să călcați cu propiile voastre picioare pe același pământ pe care cândva trecea mândru și invincibil, neamul dacilor".

Aș continua îndemnul și cu alte idei care vă pot emoționa odată ajunși în ținutul cu o energie radionică foarte mare și anume că poți bea apa rece și pură dintr-un izvor folosit încă din antichitate, aflat în munte, la înălțimea de 1200 m.

Vreme de aproape un secol și jumătate, Sarmizegetusa Regia a fost capitala regatului dac condus de Burebista, fiind principalul centru politic, religios, economic și militar al lumii dacice.

Situl arheologic cu o suprafață de 18,3 ha este înscris în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO și în Cartea Funciară a comunei Orăștioara de Sus, județul Hunedoara.

Accesul se face pe ruta Orăștie - Costești - Grădiștea de Munte.

Noi am urcat în munți, cu un autocar, pe un drum forestier amenajat, lung de 20 km., îngust și șerpuit, de-a lungul drumului un râu de munte curgea cu repeziciune: Apa Orașului și Valea Albă. Din parcare, am început să urcăm pe jos pe o alee pietonală destul de lungă 845 m. Dacă la Castelul Corvinilor ne-am dat jos hainele de căldură, aici am intrat direct în anotimpul iarna, era foarte frig, în 30 aprilie.

După o urcare pe jos destul de solicitantă, am ajuns la casa de bilete.

Tarifele sunt: 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru elevi, studenti, pensionari.

Programul de vizitare este zilnic și diferă în funcție de perioadă:

- între 1 mai - 30 septembrie, între orele 9:00-20:00

- între 1 martie - 30 aprilie și 1 octombrie - 30 noiembrie, între orele 9:00-18:00

- între 1 decembrie - 28/29 februarie, între orele 10:00-15:00

O mențiune ne atenționează că ultima intrare se face cu 30 de minute înainte de ora de închidere.

Există două trasee de vizitare.

În mijlocul marii așezări de la Sarmizegetusa Regia se află Zona sacră care cuprinde templele, altarul, drumul și piateta pavata. În templele și în Altarul de andezit se desfășurau ceremonialuri și cultul religios.

Marele Sanctuar Circular sau Soarele de Andezit are un disc central de la care pornesc zece raze de formă trapezoidală, cu marginile exterioare cioplite în arc de cerc. O rază din piatră este mai lungă și este orientată spre nord.

Dacii au realizat aici unul dintre cele mai exacte calendare ale antichității, comparabil cu celebrul calendar Maya. Calculele făcute pe baza acestor sanctuare sunt precise, ele dau o eroare de o zi la 8840 de ani.

Există asemănări uluitoare între Sarmizegetusa și Stonehenge. Ansamblul de sanctuare dacice este înconjurat de un șanț circular cu diametrul de 104 m. Cei 60 de megaliti de la Stonehenge sunt dispuși într-un cerc cu diametrul de 104 m.

Doar o diferență de 0,01m. este între diametrul Marelui Sanctuar Circular de la Sarmizegetusa, 29,57 m. și sanctuarul de la Stonehange, 29,56m.

Cercul interior al sactuarelor sunt compuse din 30 de grupuri de pietre, cel dacic și 30 de megaliti cel din Stonehenge, ambele sunt orientate solstițial.

Datorită poziționării pe paralela 45, calculele astronomice făcute de daci sunt mai precise decât cele de la Stonehenge.

Este cunoscut faptul că la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia se regăsește o puternică încărcătură energetică, energia emanată în aceste locuri este una pozitivă, revigorantă, existența și puterea acestei locații energetice nu poate fi contestată.

Au fost semnalate mai multe întâmplări paranormale de-a lungul timpului, explozii luminoase și raze multicolore ieșind din munte, aparate foto care nu au reținut imaginile captate acolo, vuiet, chiar și un avion II-14 pulverizat din senin în anul 1991, un grup de turiști înfășurați de o perdea de raze colorate în anul 1994, septembrie, și multe altele.

În grupul nostru s-au descărcat brusc bateriile telefoanelor, sau chiar nu se mai deschideau. Nici eu nu am apucat să fac doar câteva fotografii, aveam acumulatorul 40% și după câteva cadre în Templul Sacru, acesta mi s-a închis definitiv. Am început să cer telefoane să fotografiez și mulți alții spuneau că nu li se mai deschid telefoanele. Astfel, am cerut mai multor persoane să îmi trimită ce au reușit să fotografieze și am strâns imagini pentru articol.

Da, există o energie puternică acolo care te relaxzează și te tintuieste, simți o senzație de bine pe care nu vrei să o abandonezi.

Între anii 1996-1999 s-au făcut măsurători de specialitate, întocmind-se planuri de detaliu cu siturile subterane ale Sarmizegetusei, care au scos la iveală o așezare dacică întinsă pe o suprafață de 200 km pătrați. S-a descoperit la o adâncime de 8 m. un oraș predacic îngropat și bogat în aur.

Dosarul astfel întocmit a fost înaintat la UNESCO și acetățile dacice de la Grădiștea au fost incluse în patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Vă recomand să vizitați Sarmizegetusa Regia, să simțiți energia puternică de care s-au bucurat strămoșii noștri dacii, să vedeți urmele construcțiilor care încă rezistă după 2000 de ani, să simțiți emoția de a aparține Daciei.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dana2008 in 26.03.2018 14:49:02

Validat / Publicat: 26.03.18 17:00:01


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2017

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38000 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- elviramvio
[26.03.18 17:14:43]
» mesaj pers

   @Dana2008:

   Este o întreagă discuție pe acele cercetări făcute de străini, nu pot să explic exact, ce știu este că s-au făcut un fel de scanări din spațiu, cu un tip nou de laser. Ce este foarte interesant, echipa de cercetare era condusă de o româncă stabilită de ceva timp în SUA. Din păcate, conducătorii noștri au alte interese și refuză orice implicare pentru decopertarea zonei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Dana2008
[26.03.18 18:41:45]
» mesaj pers

   @elviramvio: Cercetări asupra orașului îngropat am citit că au făcut românii, rușii și SUA.

   Am citit că este mult aur îngropat în acea zonă, metale prețioase si minereuri rare și că de la Rosia Montana se pătrunde prin tuneluri spre locuri care adăpostesc dovezi cum că aici a fost o civilizație foarte avansată, dovezi de o valoare inestimabilă cu o vechime de peste 2000 de ani... de pe vremea Uriesilor...

   Probabil că se urmărește conservarea prin neefectuarea și impiedicarea lucrărilor de decorpetare a zonei.

   Probabil și cu infrastructura nedezvoltată se urmărește păstrarea locurilor neatinse de civilizația occidentală, conservarea a ceea ce au pierdut țările civilizate.

   Multumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[26.03.18 20:15:19]
» mesaj pers

   @Dana2008: Am fost acolo, în 2016, cu ocazia Întâlnirii de la Cinciș. Chiar am băut apă de-acasă, de la dacii liberi, iar liniștea și energia pozitivă m-au însoțit tot timpul. vezi impresii

   Deși urcasem 845 m în pantă, sus parcă doar coborâsem din mașină.

   Citit cu nostalgie, votat din tot sufletul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster
[26.03.18 20:44:07]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[26.03.18 21:20:15]
» mesaj pers

   Am fost acum cativa ani, dar imi doresc sa mai ajung o data, macar. E un loc special pentru noi si e mare pacat ca nu facem mai mult pentru protejare. Cand am fost erau si corturi amplasate in site.

   Mi-a facut placere sa citesc si sa-mi amintesc de acele locuri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[26.03.18 21:48:43]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[26.03.18 21:58:34]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Ti-am citit articolul și spuneai de apă cu E-coli... cred că era o glumă nu-i așa? ... căci am băut și eu apă din izvor și era rece și bună!

   Într-adevăr drumul lung și în pantă ascendentă este destul de istovitor, dar așa cum ai spus, odată ajuns acolo te umpli de energie.

   Să știi că abia aștept să mă reîntorc acolo!

   Călătorii plăcute și spor la scris si citit!

   Te pup!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[26.03.18 22:12:34]
» mesaj pers

   @DOINITA: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Da, locul merită să fie revăzut!

   Călătorii plăcute și spor la scris!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[27.03.18 08:58:21]
» mesaj pers

   @Dana2008: Da, a fost o gluma! Era pe vremea cand toata lumea era obsedata de E-coli in apa. Ei bine, eu am baut de-acolo si parc-am baut Red Bull. Chiar am remarcat "Ce apa buna si pura au dacii! "

   Am avut si-un ghid de toata isprava, caruia chiar ii placea ce face

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[27.03.18 10:03:00]
» mesaj pers

   @Zoazore: 🤣

   Ce frumos!!!

   Te pup!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[27.03.18 11:26:56]
» mesaj pers

   @Dana2008: Mulțumim pentru impresii; probabil că asfaltarea drumului de acces va conduce către creșterea numărului de turiști care vor merge să viziteze capitala dacică - au fost 70.000 în 2017 (agerpres.ro/social/2018/0 ... sa-regia--30731).

   În ceea ce privește săpăturile arheologice se înaintează cu viteza melcului turbat, situație generală la nivelul țării. În 2017 s-a descoperit o ramificație a căii antice pavate, dar și urme ale unei clădiri al cărui rol (încă) nu se cunoaște, plus alte „mărunțișuri” (podoabe, unelte, ceramică etc.).

   Privind fotografiile tale îmi aduc aminte de gafa Ministerului de resort la Targul de Turism din Berlin: personajul care se odihnește pe o „bordură”, lângă „un gard” - cum a fost prezentat la o emisiune de știri. No comment!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[27.03.18 11:30:46]
» mesaj pers

   @tata123: Din pacate, acel drum NU se va asfalta, din cate-mi amintesc eu. Chiar remarcasem lucrul asta, pe care l-am scris in finalul articolului meu: multi nu vor avea acces la sit!

   Cat despre sapaturi... parca si ele au fost sistate! Cred!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- buterfly
[27.03.18 11:46:49]
» mesaj pers

   Wow! Super tare articolul si ma bucur nespus ca am reusit prin articolul meu sa te fac sa it doresti sa ajungi acolo! Este un loc deosebit. Am auzit ca cineva a taiat copacii seculari care s-au prabusit peste zid si l-au facut praf... ai vazut ceva de genul asta pe acolo? Mi s-a rupt sufletul cand am aflat, nu stiu cum e posibil asa ceva si cum e posibil ca acele persoane sa scape nepedepsite. Daca pentru conducerea tarii e ceva neimportant macar faptul ca este site UNESCO sa aibe o oarece putere impotriva acestor nemernici

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yolanda
[27.03.18 12:13:32]
» mesaj pers

   Am citit cu emotie acest articol. În clasa a patra, toamna, 1970-1971 învatatoarea ne-a dus cu clasa sa vizitam cetatea dacica de la Costesti (pe atunci locuiam cu parintii în Orastie) iar în urmatoarea primavara ne-a dus la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, ca într-un ceremonial sa fim facuti pioneri chiar în mjlocul ruinelor romane. Momentul a fost coplesitor pentru niste copii ce eram atunci. Apoi am vizitat zimbrii de la rezervatia Hateg.

   Doamne, ce multi ani au trecut de atunci! Articolul tau mi-a trezit amintiri frumoase si ar trebui sa ma reîntorc pe aceste meleaguri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[27.03.18 13:40:37]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mă refeream la asfaltarea de la sfârșitul anului 2015 a DJ 705A, care era un coșmar pentru șoferi. Bineînțeles că acest drum nu merge până lângă situl arheologic, ultima porțiune fiind străbătută de turiști la pas.

   Săpături arheologice au avut loc în anul 2017, până în toamnă, lucrări efectuate cu ajutorul studenților de la Cluj (adevarul.ro/locale/hunedo ... 767c/index.html). O cronică a șantierelor arheologice și descoperirilor efectuate puteți găsi aici: cronica.cimec.ro/CERCETAR ... E3&psearchtype=.

   @buterfly: Au apărut în presă știri și imagini despre urmările unor furtuni asupra ruinelor Capitalei dacice (adevarul.ro/locale/hunedo ... eb2e/index.html), dar și consecințele tăierilor de arbori din zona cetății (libertatea.ro/stiri/repor ... logisti-2144966).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[27.03.18 15:15:47]
» mesaj pers

   @Dana2008:

   Bine a scris @buterfly!

   Si uite cum ne indreptam pasii pe aceste locuri sacre si pasite de stra stra bunii nostri.

   Mi-ai amintit de un loc care il am la suflet. Am ajuns o singura data la Sarmizegetusa dacica dupa o lunga asteptare in care am tinut destinatia pe lista.

   M-am bucurat sa citesc articolul tau. Felicitari! Numai de bine! 😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[27.03.18 20:13:21]
» mesaj pers

   Asfaltarea și alte amenajări nu sînt neapărat un lucru bun pentru sit, mai ales cînd se fac după obiceiul locului, ignorînd orice lege, regulă și normă de bun simț.

   Cîteva lecturi:

   art-historia.blogspot.ro/ ... izegetusei.html

   dacica.ro/aurora/taf-sarmizegetusa

   Nici restaurările nu se fac cu prea mult interes: vocea.biz/travel/2017/nov ... enda-si-solutii („parii” din templul circular perpetuează o imagine eronată a construcției respective, printre turiștii de astăzi).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dana2008
[28.03.18 19:21:54]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Completările tale sunt foarte binevenite întotdeauna și îți mulțumesc pentru ele!

   Părerea mea este că nu este în avantajul cuiva să se ajunga ușor la site-ul Sarmizegetusa Regia, că de asfaltat 20 kilometri se poate... teoria conspirației🤔!

   De decorpetare, iarăși mă gândesc la alte variante decât cele declarate, oficiale, pentru toată lumea.

   Și totuși au fost 70.000 de vizitatori, oamenii încă vor să vadă site-ul în orice condiții și asta este un semn bun.

   Călătorii plăcute și spor la scris!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[28.03.18 19:31:18]
» mesaj pers

   @Yolanda: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Ce amintiri pline de emoții... pionierii României cu cravata roșie... am fost și eu pionier... ce de cântece patriotice intonam, noi am făcut o serbare cu poezii în fața statuii lui Avram Iancu din centrul orașului.

   Da, acolo fiecare dintre noi ar trebui să mergem sau să ne reîntoarcem.

   Călătorii plăcute și spor la scris si citit!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[28.03.18 19:41:27]
» mesaj pers

   @abancor: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Parii aceeia ar trebui înlăturați de pe suprafața sitului. Am citit că au fost montati pentru că s-a turnat un film acolo și a rămas recuzita acolo.

   Și eu sunt de acord că este mai bine pentru site să nu se efectueze lucrări de amenajare, măcar nu se strică nimic.

   Foarte bună intervenția ta, mulțumesc!

   Călătorii plăcute și spor la scris si citit!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dana2008
[28.03.18 19:49:41]
» mesaj pers

   @buterfly: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Să știi că am văzut niște copaci pe jos, dar nu aveam informații despre ce este vorba.

   Dar despre comori dispărute și topite ce mai poți spune?

   Să știi că datorită indemnurilor tale am ajuns în locuri deosebite, de poveste! M-a impresionat atât de mult articolul tău că mi-am dorit să ajung acolo.

   Ce mi-ar place să ajung și în Peru!!!

   Călătorii plăcute și spor la scris si citit!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953511">Şterge vot</a></div><span id="v9953511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte, Altarul de andezit -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953512">Şterge vot</a></div><span id="v9953512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte, Altarul de andezit
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953513">Şterge vot</a></div><span id="v9953513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953514">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953514"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953514">Şterge vot</a></div><span id="v9953514" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953514)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953514Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953514MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte, drumul pavat in antichitate -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953515">Şterge vot</a></div><span id="v9953515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte, drumul pavat in antichitate
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953516">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953516"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953516">Şterge vot</a></div><span id="v9953516" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953516)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953516Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953516MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953517">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953517"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953517">Şterge vot</a></div><span id="v9953517" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953517)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953517Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953517MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953518">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953518"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953518">Şterge vot</a></div><span id="v9953518" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953518)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953518Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953518MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte, Templul de andezit -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953519">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953519"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953519">Şterge vot</a></div><span id="v9953519" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953519)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953519Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953519MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte, Templul de andezit
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953520">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953520"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953520">Şterge vot</a></div><span id="v9953520" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953520)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953520Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953520MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953521">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953521"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953521">Şterge vot</a></div><span id="v9953521" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953521)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953521Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953521MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953522">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953522"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953522">Şterge vot</a></div><span id="v9953522" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953522)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953522Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953522MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953523">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953523"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953523">Şterge vot</a></div><span id="v9953523" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953523)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953523Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953523MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2017] -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953524">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953524"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953524">Şterge vot</a></div><span id="v9953524" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953524)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953524Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953524MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2017]
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte, drumul spre siteul arhelogic -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953525">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953525"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953525">Şterge vot</a></div><span id="v9953525" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953525)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953525Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953525MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte, drumul spre siteul arhelogic
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953526">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953526"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953526">Şterge vot</a></div><span id="v9953526" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953526)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953526Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953526MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953527">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953527"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953527">Şterge vot</a></div><span id="v9953527" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953527)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953527Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953527MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953528">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953528"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953528">Şterge vot</a></div><span id="v9953528" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953528)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953528Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953528MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953529">Şterge vot</a></div><span id="v9953529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953530">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953530"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953530">Şterge vot</a></div><span id="v9953530" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953530)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953530Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953530MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2017] Sarmisezegetusa Regia, Grădiștea de Munte
foto Dana2008 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.133332967758 sec