GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Voi reveni la Pensiunea Bradet din Corund (SM), un loc linistit si ospitalier
- Ati auzit de Corund?
- Unul da, altul nu.
- Nu, nu ala! Corund de Satu Mare. Din Tara Codrului.
- Tara Codrului?
Asa ca mergeti Dumneavoastra pe ruta Zalau – Satu Mare, pe drumul European E81 (alias DN1F) si imediat ce intrati in judetul Satu Mare este o bifurcatie importanta de drumuri. Parasiti DN1F care duce inainte catre Carei. Continuati dreapta pe drumul spre Satu Mare, pe E81 (alias DN19A din acest punct). Prima localitate dupa intersectie se numeste Supuru de Sus, a doua …. ati ghicit … Supuru de Jos. :) Sunteti la jumatatea distantei dintre Zalau si Satu Mare, mai exact la 45 km de Zalau si la 48 km de Satu Mare.
Din Supuru de Jos, urmati drumul judetean DJ196, care se formeaza la dreapta in sensul de mers descris. Pentru numai 8 km. Drum de mare chin pentru turisme, cel putin la data cand s-au invartit anvelopele mele pe aici! Ati ajuns in localitatea Corund (SM) . DJ-ul amintit se continua catre orasul Cehu Silvaniei (SJ), asta daca vreti sa veniti pe alta ruta, dar sincer nu v-o recomand decat daca vreti sa vizitati putin cunoscuta si batuta Tara a Codrului, despre care va povestesc separat.
In centrul localitatii Corund (SM) se gaseste un monument deosebit, Biserica de lemn “”Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil”” sau “biserica cu draci”, cum ii voi spune eu. »:) »:) »:) Nu, nu este blasfemie! Este adevarat! Aici se gaseste biserica cu draci, despre care voi povesti pe larg in articolul ca va urma despre Tara Codrului. {… …. }
Urmatoarea ulita la stanga, in urcus, conduce catre Pensiunea Bradet, pe care nu aveti cum sa nu o remarcati in comparative cu restul caselor si gospodariilor din sat. In plus veti gasi la poarta si denumirea pensiunii. Daca sunteti cu masina, mai urcati putin de la prima poarta, si va aparea dupa o mica curba in panta, o a doua poarta, de data aceasta una dedicata accesului auto.
Ati ajuns la adresa: Satul Corund, Nr. 158B, judetul Satu Mare, cod postal 447062, coordonate GPS - latitudine: 47.4201568 - longitudine: 22.8670383 47.42308200,22.86911700.
Pensiunea Bradet se prezinta pe sine la adresa urmatoare: xn--pensiuneabrdet-qvb.ro. Mie imi face insa placere sa va prezint acest loc ca pe un loc special prin prisma propriei experiente.
Pe un deal inierbat, deja suna frumos, :) inconjurate de o curte imensa si ingrijita, cum suna? , sunt construite doua corpuri de cladire. Unul gazduieste bucataria si crama, celalalt spatiul de cazare. Acesta din urma are parter si etaj. O constructie frumoasa, sanatoasa, realizata cu fonduri europene. Alei pietruite sau betonate te conduc catre cele doua corpuri de cladire.
Trei margarete pe firmament, insa multe flori in sufletele oamenilor de aici. :)) :*
Am primit camera, am lasat bagajul, am inceput sa fotografiez pentru articol, apoi m-am indreptat catre bucatarie.
Sa fi fost orele 18 sau cam asa ceva. Doua doamne gospodine ne asteptau sa lamurim enigma ce sa ne serveasca la cina. Am fost poftiti sa servim o palincuta. :D Gazde bune, cum spuneam. Palincuta buna si ea. Am spus ca pentru cina nu este nevoie sa pregateasca ceva special, “ce ne recomandati Dumneavoastra” este foarte bine, nu suntem mofturosi. Comanda fiind lansata am intrebat cum este cu vizitarea enigmaticei bisericii. Sotul uneia dintre doamne avea sa ne fie “”ghid”” pana cina avea sa fie servita. Super!
Ne-am intors la doamne. Aici am avut parte de un nou toi plin cu apa sfintita, bine sfintita, Doamne ajuta! :D Dar asta nu este tot. Am primit o noua invitatie. Provocare?
Poftiti in crama noastra! Am sa incerc sa exemplific si cu poze, iar aici sa fiu sarac in cuvinte ca deja vi s-a facut si voua foame de cand lecturati aceasta poveste. Pe stoc: palinca, afinata, vin alb, vin rosu, carnati, ciolan de porc mistret afumat, slaninuta afumata cu boia. Si negresitul: cu ce sa va servim? :P :P :P
Oamenii care lucreaza la Pensiunea Bradet si cu care am interactionat sunt deosebit de primitori, de ospitalieri. Te fac sa te bucuri ca le-ai trecut pragul casei. :))
Prima data am simtit aceasta cand am facut rezervarea si am vorbit telefonic cu administratorul pensiunii, dl T, stabilind cateva detalii, care pentru mine contau. Era important sa stiu daca ma pot baza pe posibilitatea de a cina la pensiune sau nu. Raspuns afirmativ. :P Si cum eu ma hranesc peste tot pe unde pot si cu informatii turistice, am incercat sa aflu cate ceva despre zona si negresit despre dorinta de a vizita “biserica cu draci”.
- Se rezolva. Va asteptam la noi cu drag si va conduce cineva! , era mesajul de raspuns la mofturile mele.
Masa am servit-o intr-un living superb, larg, luminos, cu multe decoruri, vezi poze, situat la parterul constructiei destinate cazarii. Un semineu din piatra si caramida constituia un alt element de décor. Pe pereti agatate tot ca décor diferite arme; mai tarziu am aflat ca proprietarul este vanator. Aici mai era si o bucatarie utilata complet. Prin urmare exista si posibilitatea de a te autogospodari.
Fotolii comode, canapele la fel, TV mare (singurul TV din pensiune este cel din living), jocuri de table, sah, alte cele.
Cina. Palincuta si bere si vin. :P Supa de varza delicioasa servita intr-un “zuper”castron de 6 portii pentru 2 mohicani, sa consumi cat poftesti, cat poti. :P :P :P Mama, ce bune au fost cele 2 farfurii de supa de varza (si chiar nu sunt defel fan de asa ceva), dar supa aia…. Pulpe de pui cu piure de cartofi si muraturi varza umpluta in ardei. Si… Palincuta si bere si vin. :D Si suc natural de portocale servit la cana mare de apa, apa minerala Borsec la sticla. Fructe: portocale si mere. Rasfat culinar. Corectez, dezmat. :P Oi fi aratat mai sfrijit in seara aceeaa, de am fost serviti din belsug cu atatea bunatati? :))
Micul dejun. Este imposibil sa ii spui mic dejun la o masa atat de “mare”. Dar asa se numeste prima masa din zi, cea de dimineata, conform DEX. Oferta a constat intr-o varietate de oua, crenvursti, branzeturi, mezeluri, sucuri naturale, dulceturi (mama, mama!), iaurt, lapte, ceai, cafea.
Camera era spatioasa. Nefiind alti turisti cazati, am ales ce camera am dorit, ba am si schimbat-o dupa ce am urcat de la cina. Prima camera aleasa avea un pat dublu si unul simplu. In camera mobiler vechi si bun, sanatos. Si o oglinda simpla maricica patrata inramata, A fost cald in camera, confortabil. Potential de imbunatatire la capitolul curatenie, remarca facuta datorita prafului, paianjenilor si unei invazii de buburuze, care au bazait toata noaptea alegandu-si diferite piste de aterizare, inclusiv in patul meu. :(
Baia cu ghiuveta, spatiu de dus, fara cabina, gresie si faianta, oglinda, aerisire naturala (geam), wc. Utilitatile functionale, accesoriile de baie necesare prezente.
In varful dealului exista un loc de joaca amenajat pentru copii. Acum, sincer, la cat de generoasa este curtea, cata iarba si aer curat se gaseste de jur imprejur, parca nici nu mai era nevoie de loc extra de joaca. Dar binevenit pentru cei mici, bineinteles. Un alt balansoar era chiar langa intrare.
Pentru interesati: Wi-fi si semnal telefon, slabe.
Plata
O camera single, o noapte de cazare si doua mese, plus un mic stoc de slaninuta consumata de AFA-isti la Slanic Moldova :D , cat credeti ca au costat?
La plecare intreb si eu:
-Cat trebuie sa platesc? , stiind ca strict cazarea era agreata la 100 ron / camera, dar restul nu aveam habar.
-Cat a spus patronul!
-Dar patronul ne-a spus numai de cazare….
L-am sunat pe administrator, dar nu era disponibil in acel moment. Am lasat 150 ron / camera in cele din urma, desi gazdelor li s-a parut foarte mult si s-au codit sa primeasca banii.
Plata s-a facut cash. Am primit factura.
Vorbind intr-un tarziu cu administratorul, dupa ce am parasit meleagurile codrene, ne-a spus ca am lasat mult mult prea mult, ca nu trebuia etc.
Eu simt ca voi reveni aici. O zona foarte linistita, intr-un loc cu oameni ospitalieri si frumosi. As veni sa bat aceasta zona pe care practic nu o cunosc si despre care va voi scrie ce am aflat si partial ce am vazut. Iar apoi sa stau sa ma odihnesc si sa ma rasfat. Un minunat loc de incarcat bateriile. :* :D :*
 
Rog inserare videoclip https://www.youtube.com/watch?v=EL0PsHWwkS4
Multumesc
Trimis de Dan&Ema in 06.05.17 23:04:41
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.42308200 N, 22.86911700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea!!!
Mutat în rubrica "Pensiunea Brădet, CORUND [SM]" (nou-creată pe sait)
-
La fel de excelenta ilustrație video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.
@webmasterX:
Trebuie totusi sa intervin. Cursorul rosu este gresit plasat. Zoomand pe harta, putin mai sus, peste drum, se si vede locul unde este marcata deja pe google maps Pensiunea Bradet. Rog operare modificare pentru o pozitionare corecta. Multumesc.
@Dan&Ema: Coordonatele initiale erau cele indicate de tine in review!
Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.
În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.
@webmaster26:
Acum e corect, coordonatele date in text de mine erau de pe site-ul lor. Multumesc
@Dan&Ema: Articol excelent pentru descrierea locului, si foto sînt bune.
Dar pana la urma care este pretul, ai zis ca ai dat 150 ron, iar cei de acolo au răspuns ca a fost prea mult.
Buna recomandarea de cazare mai ales pt cei care inca nu au fost in zona
@AZE:
150 ron / noapte camera single cu demipensiune si rasfatul culinar descris
Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Dan&Ema: Mai bună palinca lor ca a ta? Sau e de acolo?
Foarte utilă recomandarea ta, mulțumim frumos!
@krisstinna:
Cea cu care am venit la Eforie a fost cea mai cea. Sunt diferite.
@Dan&Ema: Mai Danutule dar voi o tineti din vacanta in vacanta? Adica dupa o vacanta la mare trebuie sa va dregeti cu o vacanta mai pe la munte sau ma rog in nordul tarii???
Multumim pentru pont si este musai sa mergem si noi pentru a ne convinge ca este asa cum ai scris tu
Vacanta placuta pe acolo unde va mai duc pasii
Intrebarea krisstinnei referitoare la palinca o adresez si eu:'mai buna ca cea adusa de tine? ' Nu cred
@diana2015:
In locatia asta am fost in saptamana dinainte de Slanic Moldova, cand am condus peste 2000 km. A fost de business vizita asta.
Dar tocmai astazi ce am vorbit cu dl T pentru o rezervare in august si o revenire de ""leisure"", de aniversare si de viztare a unor locuri (prea) putin cunoscute pentru care am luat legatura cu cineva din zona. Daca ajungeti pe aici si va intereseaza cate ceva prin zona, inainte sa public despre obiective, da un semn.
Si, repet, palinka cea mai cea, a fost cea adusa de mine la Eforie
@Dan&Ema: Mulțumim pentru descriere; nu trebuia să postezi imaginea aia din cramă (acum au văzut-o toți).
Țara Codrului este o zonă minunată, dar mai puțin exploatată turistic. Toamna trecută am avut prilejul să trec pe acolo și am povestit într-un articol despre Corundul de Satu Mare (vezi impresii).
Nu am știut despre existența acestei pensiuni, de altfel nici nu ne propusesem să rămânem în zonă. Unitatea de cazare este însă un punct bun de plecare în excursii frumoase în Țara Codrului.
Aștept articolul dedicat bisericii de lemn și „împielițaților” - eu am găsit-o închisă și nu am avut timp să caut pe cineva care să ne deschidă lăcașul.
@tata123:
Sa te intreb asa? Cum crezi ca am ajuns sa poposesc in Tara Codrului? Ai ghicit! Articolului susamintit de tine i se datoreaza. Unul special. MG.
Acum am intrat in legatura cu domn profesor din zona si am luat astazi hotarirea sa revin pe aceste meleaguri. Se va intampla intr-un weekend din august.
Asa ca nu ma grabesc cu articolul meu despre Tara Codrului, intrucat, chiar daca am inceput sa ma documentez, astept august sa pot sa si vizitez multe locuri, altele decat biserica cu ïmpielitati pe care am vizitat-o deja, si vreau sa ii duc si pe ceilalti membri ai familiei.
Articolul va urma dupa aceea daca imi ies pasienta asta.
Iti multumesc ca mi-ai deschis apetitul despre aceasta zona. Daca te intereseaza informatie dsepre sezatorile din zona, iti pot trimite un link.
Multumesc de lectura si aprecieri!
@Dan&Ema:
”Trei margarete pe firmament, insa multe flori in sufletele oamenilor de aici.
si asta spune tot. Sunt convinsa ca acolo v-ati simtit minunat si sunt convinsa de asemenea ca iti doresti sa revii.
Interesanta si abordarea
”Palincuta si bere si vin
, merita incercata.
Foarte frumos totul, pozele minunate, mai putin cele cu camara, dar ma voi consola in cele din urma.
Felicitari, votat cu mare drag.
@Dan&Ema: Mă bucur că articolul meu a fost sursă de inspirație; și eu mi-am propus să revin cândva în Țara Codrului.
Uite că tot scria @buterfly de Valea Regilor Traci din Bulgaria, avem și noi în Țara Codrului o astfel de zonă denumită generic Valea Regilor Daci de la Oarța de Sus, peste 30 de tumuli puțin cercetați (amănunte aici: gazetademaramures.ro/vale ... -codrului-16769).
Alte obiective din Tara Codrului le poți descoperi în acest pliant: culturasalaj.ro/userfiles ... verso_PRINT.pdf.
@mishu:
Camera nu arata rau deloc la banii astia. Era suficient de spatioasa si luminoasa, paturile ok, lumina ok. M-au deranjat gazele alea care misinau cu zecile. Nici cand am stins lumina nu s-au potolit de tot. Ma si intreb daca buburuzele astea ciupesc. Imi imaginam ca voi arata dimineata plin de ciupituri si cand voi ajunge la nevasta nu ma va crede ca m-au mancat buburuzele.
Lasand incidentul bazaitor sacaitor deoparte, toate celelalte au fost la superlativ, peste toate asteptarile mele. Excelent!
In august vreau sa ajung cu toata familia sa explorez si zona mai bine.
@tata123:
Multumesc foarte mult pentru informatii. Le voi parcurge cu interes si imi vor fi ghid bun in vizitarea zonei. Ziua magica va fi sper 19.08
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 Cand oamenii sunt oameni (II) – Pensiunea Bradet din Corund — scris în 28.08.17 de Dan&Ema din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ