GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cred cu tarie ca nu am stat in conditii mai proaste niciodata. Cabana muntele Rosu precum va dati seama e foarte rosie ca si numele, integral din lemn facuta si se afla intr-o zona superba la cativa kilometri de statiunea Cheia. De fapt se merge cativa km pe sosea spre Brasov si apoi se face un drum prin padure de 3 km, drum cam prost, pana la cabana aflata intr-o zona fara padure de unde se pot admira muntii de jur imprejur.
Cabana are si cateva casute in curtea din spate si o discoteca, ma rog acum s-o numi altfel maneloteca, club...
Constructia este din lemn iar camerele sunt extrem de mici, noi am avut doua duble la 70 de ron camera pe noapte, in camera sunt doua paturi cu lenjerie bleumarin antijeg, un scaun si un televizor. Peretii camerei sunt atentie din carton melaminat, asa cum erau cabanele din copilarie de acu 30 de ani...
Toaleta era pe hol comuna si pt unii si pt altii, iar dusurile de fete la et2 si pt barbati la et 1, asa ceva n-am mai vazut si nici macar auzit.
Pacat pentru ca zona este absolut superba, nu asa se face turism.
La parter e un restaurant destul de bunicel care are si salon vanatoresc.
Am mers de aici spre vf Ciucas si am trecut si pe langa corpul neinsufletit al fostei cabane Ciucas, din nou spun: nu asa se face turism prin delasare si distrugere.
Spre varful Ciucas in luna septembrie se gasesc afine din belsug din acelea pe care le cumparati in fata la hotel Cheia.
In Cheia se gasesc multe pensiuni bune, mai noi si cu conditii reale de 2-3-4 stele in care puteti petrece cateva zile de relaxare.
Trimis de ionescunic in 10.01.10 21:37:49
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.48844000 N, 25.94098000 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Totusi, au trecut 5 ani de cand ai fost.Ma gandesc ca s-au mai schimbat lucrurile pe ici pe colo.
Mda! Am fost pe site-ul lor! http://www.cabanamuntelerosu.com
Nu e un loc in care sa stai cateva zile!
decat asa, mai bine cu cortul...
anul trecut, aproape nu gaseai loc pe acolo sa pui un cort in vale, pe firul apei!
cu sau fara cort, merita trecut pe-acolo! zona e frumoasa, potrivita iesirilor de week-end. mai ales in sezonul (mai-iunie) cand infloresc bujorii de munte (rododendronii), datorita carora i s-a atribuit acest nume!
se poate vizita (in apropiere) manastirea Suzana; despre manastire Alexandru Vlahuta scria in 1908: "Suzana este asezata intr-o poiana frumoasa, pe o frunte de damb, sub care se asvarl in Teleajen paraul Stanca din dreapta si Epurasul din stanga". acestea unindu-se in fata manastirii, alcatuiesc aici o cruce de unde pornesc la vale intr-un singur curs.
Intr-adevar zona e superba, atat ca delasarea este in floare si totul merge si dupa pricipiul "lasa bre ca merge asa". Dar tot noi suntem de vina ca acceptam asa ceva pe banii nostri.
Fiind foarte aproape de noi, a fost o perioada cand mergeam foarte des in zona Cheia - Muntele rosu e foarte frumos dar atentia la mers cu cortul vremea este cam capricioasa, apar f multe precipitatii, asa ca cel mai bine programatii o iesire cu cortul pe calduriile cele mari din vara
Anul trecut era EXACT la fel! Nimic schimbat din ce s-a spus in review... Unde mai pui ca iarna NU EXISTA posibilitatea inchirierii de sanii sau schiuri, cu toate ca zona permite...
Dragii mei,
trebuie să ţineţi cont de faptul că este totuşi doar o cabană de munte, nu-i putem aplica aceleaşi criterii ca unui hotel de 5 stele.
Şi, ca orice cabană de la munte, condiţiile sunt un pic mai ... grele.
După comentarii, sunt sigur că niciunul dintre voi nu a dormit la prici, s-ar putea nici să nu ştiţi ce e acela .
Sau cum am dormit (în tinereţe), o dată, pe mese la cabana Negoiu, că nu mai erau locuri în camere ...
Muntele are alte reguli decât cele de pe Riviera franceză .
@Costi, in primul rand bine ai revenit, dar te rog sa ma lasi sa nu fiu de acord, aici avem un hotel in toata regula unde accesul oricarui autovehicol e foarte usor, deci numai de munte nu se poate numi aceasta "cabana", iar acum suntem in anul 2010, sa ai toaleta pe hol si dusurile la etajul inferior in acest an, mi se pare extrem de greu de crezut, iar camera de 7 mp maxim si pereti din acelasi material ca pe vremea lui raposatu', melamina se numeste si nici macar din bucata intreaga. Ma rog, poate unele persoane isi doresc asta pentru o aducere aminte a vremurilor de demult, dar atunci ar trebui sa se numeasca "cabana vremurilor apuse" si atunci ar avea numai clienti fericiti care vor plati bani grei pentru conditiile din mileniul trecut, poate foarte multi straini.
Adica, daca nu ar avea tv in camera, alt confort nu exista deci, zona e frumoasa dar cabana sa fim seriosi, cabane la noi in adevaratul sens nu prea mai sunt, poate la vf omu acolo nu se ajunge usor cu masina, poate nu se ajunge deloc, acolo inteleg conditiile grele dar aici, cand vine soseaua la tine si ai si parcare, tu faci camere cat o cutie de chibrituri si fara baie si le spui de 2 stele. Si inca un lucru: baie la comun??? unde in tarisoara asta a noastra mai exista baie (toalete) la comun?
Sper sa se fi schimbat ceva de atunci, dar cum?
N-am dormit la prici, dar am dormit la comun, la Piatra Arsa 31 de oameni intr-o camera de 17 paturi, in tabara gratuita, in 87' a fost foarte frumos dar acolo aveam bilete gratis, la comun si chiar si acolo erau toalete pentru barbati si pentru doamne, separat, in varful muntelui, aici la muntele Rosu e mai la baza lui si pe sosea, in anul 2010.
@ionescunic
Bine te-am regăsit!
Nicu, te rog să nu te superi, dar lasă-mă să-ţi explic.
Cabana este într-adevăr din vremuri apuse şi cum a fost construită în acest fel, nu puteau s-o modifice, aşa că au mai construit una alături (cabana Bujorul) care are grup sanitar pentru fiecare cameră.
Nu avea rost totuşi să o strice pe cea veche.
Este adevărat, nici mie nu-mi place, dar unii se pot mulţumi şi cu grupul sanitar comun, mai ales cei tineri, care nu se prea uită la astfel de lucruri şi le iau ca atare.
Şi noi (eu şi soţia) considerăm ca o condiţie sine qua non grupul sanitar propriu camerei la un hotel şi refuzăm din start alte variante, dar în căutările mele pe internet, pentru rezervări la hoteluri, am întâlnit deseori hoteluri care altfel ar fi fost de luat în considerare, dar aveau grupuri sanitare comune, pe hol. De cele mai multe ori este vorba de clădiri vechi, dar se întâmplă şi la unele foarte noi, cum este cazul hotelurilor din lanţul Formula 1. Acestea sunt mai ieftine şi pentru cine nu-şi permite altceva, pot fi o soluţie.
Iar în privinţa cabanei în discuţie, ea este cotată cu două margarete şi cea de lângă ea, cabana Bujorul, la care camerele au grup sanitar propriu, cu trei, vezi click aici
Aşa e. Este o construcţie veche şi fiind de lemn e mai greu de modificat radical. Au păstrat-o aşa şi doar au mai cosmetizat-o pe ici pe colo în ceea ce priveşte cazarea. Că restaurantul e OK.
Până la urmă, aşa cum e, are şi cabana asta farmecul ei.
În ceea ce priveşte priciul întâlnit pe la cabanele din ,,sălbăticia" naturii - e o chestie care ţine mult de farmecul muntelui - o grămadă de oameni într-o cameră cu paturi nu e tot aia cu o cazare la prici. Astăzi cel mai probabil să găsiţi un prici este pe la refugiile alpine sau la salvamont.
Toate cele bune!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2013 Peisaj superb — scris în 26.05.13 de danmlb din VASLUI - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Sport extrem, pentru a ajunge într-un loc superb — scris în 19.08.10 de Costi din PITEşTI - RECOMANDĂ
- May.2010 CIUCAS — scris în 25.05.10 de geoct din CTA - RECOMANDĂ
- Jun.2007 O variantă de cazare în Ciucaş — scris în 11.10.10 de bose din BUCURESTI - RECOMANDĂ