GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Aşa cum deja vă anunţasem, înainte de plecare, am fost la Călimăneşti la Hotel Teilor 2**, pentru odihnă şi tratament balnear. Şi cum aici pe A. F. A. nu am găsit nimic despre acest hotel mi s-a părut o „obligaţie de user” să vin eu cu ceva poze, informaţii şi amănunte despre acest inedit hotel. Aşa că voi încerca să o iau pe capitole:
LOCAŢIA: hotelul se află în oraşul Călimăneşti pe strada Calea lui Traian, la numărul 415, la doar 50-60 metri, mai spre Căciulata, de hotelul Central. Dacă veniţi cu autobuz sau microbuz va trebui să folosiţi staţia acestui hotel (Central), deoarece Hotel Teilor NU are staţie proprie. Aproape de Hotel Teilor mai sunt vilele Pescăruş (peste drum), Turnu şi Furnica (mai în sus puţin) care sunt deservite de aceiaşi conducere şi Recepţie şi anume cea a hotelului Teilor. Dacă veniţi aici pe varianta CFR, (ca mine) trebuie menţionat că (spre deosebire de alţi ani) mult mai multe trenuri accelerat şi rapid opresc în Gara Călimăneşti de unde se poate lua microbuzul până la hotel Cozia în Căciulata, tariful este (septembrie-octombrie 2011) 2 lei.
CLĂDIREA: în ciuda faptului că are o arhitectură mai veche, clădirea hotelului este una trainică, bine consolidată şi conservată cu puternice influenţe de modernitate. Camera pe care am primit-o a fost 309, aflată la etajul 3 (ultimul) cu vedere în spatele hotelului spre pădure. Iniţial vroiam să solicit recepţionerului o cameră undeva cu vederea în faţă spre râul Olt şi la stradă, inspiraţia m-a făcut să abandonez acest plan. Spun inspiraţia, deoarece aici cu vederea la pădure a fost o linişte totală, făcându-mi astfel odihna desăvârşită. Camerele NU au balcoane însă sunt destul de spaţioase, suficient pentru două persoane) camera dublă). La baie există uscător de păr şi cabină de duş, singurul dezavantaj al cazării la etajul 3 este faptul că aştepţi10-15 minute să vină apa caldă. Hotel Teilor deţine şi o parcare de maşini suficientă pentru (am zis eu) aproximativ 10-15 autoturisme.
MÂNCAREA: în cadrul hotelului există un restaurant cu terasă şi sală de mese, însă mâncarea se găteşte la bucătăria de la Hotel Central. În cele 18 zile (Cât a durat sejurul) nu am mâncat de 3 ori aceiaşi mâncare, foarte variată şi gătită cu multă responsabilitate. Mai menţionez că aici la Hotel Teilor există două solarii care asigură o parte din legumele necesare mâncărurilor de aici.
TRATAMENTUL: aici la Călimăneşti-Căciulata pot fi tratate cu succes FOARTE multe afecţiuni din care amintesc: afecţiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice, boală ulceroasă, sechele stomac operat), boli ale veziculei şi căilor biliare, afecţiuni dismetabolice (hiperuricemii; dislipidemii; diabet zaharat compensate), precum şi afecţiuni ale rinichilor şi căilor urinare, afecţiuni ale aparatului locomotor (artroze, spondiloze, afecţiuni degenerative articulare ale omului vârstnic, nevralgii, nevrite, ascitalgii, sechele posttraumatice), afecţiuni ginecologice (anexite, sterilitate secundară) şi afecţiuni ale căilor respiratorii superioare (rinofaringite, sinuzite cronice, bronşite cronice, astm bronşic). Proceduri balneare precum: băile galvanice, diadinamicele, împachetările cu parafină, ultrasunetele, băile termale şi/sau sulfuroase alături de multitudinea de ape minerale (direct de la izvor), fac din cura balneară de aici de la Călimăneşti Căciulata o reuşită maximă pentru sănătatea dumneavoastră.
PEISAJUL: pentru cei ce au vizitat deja Valea Oltului nu am să spun ceva nou, dar cadrul natural şi peisajele de aici din Călimăneşti-Căciulata sunt unele de efect total asupra stării dumneavoastră de spirit, de aceea promit că vor fi destule poze în susţinerea afirmaţiilor mele. O îmbinare de succes între Tratament şi Peisaj o reprezintă şi „Drumul de Cură Balneară” o potecă, prin pădure, de aproximativ 2,5 Km care porneşte din spatele hotelului Teilor şi ajunge până în spate la Hotel Traian din Căciulata. Drumul a fost de curând reabilitat iar băncile şi pavelele proaspăt montate îţi sporesc plăcerea de a merge pe aici. Cât despre sălbăticiuni, singurele pe care le-am văzut au fost veveriţele care erau FOARTE rapide şi săltăreţe făcându-mi imposibilă fotografierea lor.
DE VIZITAT: Biserica de Piatră (sec XVIII-lea - 1711), Schitul Ostrov, Mânăstirea Cozia, Mânăstirea Stânişoara, Schitul Sf. Ioan, Mânăstirea Turnu, Castrul Roman Arutela, Cascada Lotrişor şi Peştera Mecetul Pustnicului. Indiferent de ordinea în care le veţi vizita eu pot să vă asigur că veţi fi fascinaţi şi fermecai de toate aceste obiective, pentru care promit că voi face reviewuri separate, pentru a NU aglomera prea mult acest review.
P. S. Dacă mi-a scăpat ceva aş fi extrem de bucuros să vă răspund la întrebările dumneavoastră!!!
Trimis de RobertCodescu in 17.10.11 07:30:21
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RobertCodescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.25057600 N, 24.33659700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@RobertCodescu
Poti sa-mi spui, te rog, in cadrul complexului balnear se fac si ceva proceduri de genul: impachetari cu namol, masaj cu namol, gimnastica medicala, gimnastica la bazin?
In '96 cand am mers cu sotul meu (tratament pentru ulcer) pentru ceva cura de ape minerale de la vestitele lor izvoare, la hotel Caciulata unde am fost cazati (langa Manastirea Cozia) la vremea aceea, nu-mi amintesc sa fi avut proceduri pe baza de namol.
Poti spune cateva cuvinte despre camera? Spatioasa? Cu mocheta/parchet? Ce mancare recomanzi? Cum au fost portiile? Daca se gateste si se aduce din alta parte, servirea este mai greoaie sau rapida?
Cat a costat sejurul? A fost un sejur cu tratament?
@Dananecula de proceduri balneare pe bază de nămol NU am făcut şi sincer aici la Hotel Central unde se făcea tratamentul NU am auzit. Poate în Căciulata s-o fi fost dar mă îndoiesc fiindcă sunt convins că în mare sunt aceleaşi proceduri balneare şi-n Călimăneşti şi-n Căciulata!!!
@magdalena să o luăm pe capitole:
1. camera era cu parchet model vechi nu d-ăsta cu click şi cu mochetă pe deasupra lui
2. era suficient de spaţioasă cât să nu mă ciocnesc de colegul de cameră, dar suficient de mică, să-i aud sforăitul.
3. mâncare a fost meniu fix şi chiar dacă era adusă de la restaurantul hotelului Central, servirea era rapidă.
4. Fiind un bilet balnear luat prin Casa de Pensii costul a fost de 50% din cuantumul pensiei pe o lună!!!
Aici pot sa-ti raspund eu in cadrul complexului Cozia Oltul Caciulata, ai tot ce iti doresti ca proceduri in afara de impachetarile cu namol. Adica gimnastica in sala si in bazin, ionizari de tot felul, parafina, masaj cu niste oameni deosebiti, au vreo 4 cabinete medicale care iti recomand ce proceduri ai nevoie. Eu am fost prin programul ,,o saptamana se refacere ,,si am fost foarte multumit. Personalul este foarte receptiv si cel medical si cel hotelier chiar si cei de la restaurant daca nu esti pretentioasa.
@banal
Multumesc frumos pentru detaliile foarte utile.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2016 Pentru nepretentiosi! — scris în 18.09.16 de poll din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Hotel decent — scris în 22.08.16 de so123so321 din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2015 Cazare hoteliera mai ieftina ca la pensiune — scris în 02.08.15 de Dania din BALş [OT] - RECOMANDĂ