83459 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Unde mâncăm în Călărași?

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.12.2017
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 2 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 6
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
Restaurant Dumbrava

"La Groapă", adică restaurantul "La Dumbravă" din Călăraşi


Curios sau nu, pentru călărăşeni "a merge la Groapă" nu are o conotație tragică, funebră. Ba din contră, aş zice că expresia este ca un prolog la o chermeză, la un festin pantagruelic sau măcar la o întrevedere bărbătească sub deviza "Omagiu lui Bacchus". Restaurantul "La Dumbravă" se află pe drumul care duce spre trecerea cu bacul peste Dunăre către Silistra, înainte de ieşirea din oraş. În cazul în care veniți la bordul propriului bolid, îndată ce depăşiți spitalul (o clădire anostă, specifică unei perioade destul de recente din istoria țării), luați-o spre dreapta la prima ocazie care vi se oferă. După ce ați urmat un drum mărginit de borduri, cu o mica pantă descendentă şi nu v-ați făcut loc prin gardul Hotelului Hestia, după vreo 50 de metri găsiți o parcare generoasă ca spațiu şi observați spre sud firma restaurantului, aşa cum o puteți afla din poza 1. Desigur orice localnic vă poate ajuta, restaurantul fiind ştiut de toată suflarea oraşului.

Istoria localului este veche şi cei din generația mea, părinții şi bunicii lor, îşi amintesc de celebra "Groapă cu țânțari", loc de petrecere a unor după-amiezi de sâmbătă sau duminică cu familia, în afara casei. Noțiunea de "țânțari" nu avea nimic de-a face cu lighioanele care se găseau din belşug mulțumită apropierii de albia brațului Borcea. Cum vă dați seama se făcea referire la originea celor care se îngrijeau de bunul mers al lucrurilor în local. După trecerea la adevărata economie de piață restaurantul capăta un alt nume oficial şi bineînțeles un alt tip de management. A rămas totuşi mâncarea bună.

Spațiul larg, cu două săli de dimensiuni diferite, o terasă cu separeuri comfortabile şi un foişor mai retras, care vara este o oază de relaxare, permit să găseşti loc disponibil, dar seara şi în weekend cererea este în general mare.

De mai mulți ani obişnuim să organizăm mesele festive ale familiei aici, profitând de faptul că meniul este variat, lista cu băuturi bogată, servirea ireproşabilă şi la sfârşit nu trebuie să spălam vasele. Deşi dau pe acasă destul de rar, aici am reuşit să fiu recunoscut şi probabil este singurul loc din oraş unde cineva poate spune că m-a mai văzut şi înainte. Nu cunosc întreg personalul, dar pe domnii Mihai şi Sandu îmi este imposibil să nu-i amintesc, căci se ocupă rapid şi eficient de comenzi, venind de fiecare dată cu sugestii referitoare la meniu.

Oferta restaurantului este consistentă în cazul în care eşti un gurmand normal. Nu am văzut ciudățenii ca într-o cârciumă de fițe, localul fiind dedicat oamenilor veniți să mănânce adevărat, nu să ciugulească precum vrăbiile. Desigur pentru acei care urăsc carnea se găsesc variante, personalul de la bucătărie cunoscându-şi meseria.

Raportat la felul întâi, pe care noi românii îl tratăm cu respect şi lingură, am găsit în listă ciorbă de peşte, căci suntem la Dunăre. Chelnerul de serviciu poate da detalii legate de felul peştelui. Soacra mea obişnuieşte să aleagă ciorba de peşte şi cum o ştiu bucătăreasă foarte bună rezultă că ciorba se ridică la pretenții. Feciorul, un adevărat fan al mâncărurilor gustoase, alege mereu ciorba de văcuță, semn că standardul acesteia este ridicat. Cât despre mine, care adorm cu gândul la mâncarea tradițională, nu pot să citesc până la capăt oferta că mă cuprinde dorul de o supă de fasole cu afumătură, cu nişte ceapă tăiată rondele alături. Recunosc, de câteva ori am citit până la ciorba de burtă, adusă cu steluțe galbene de grăsime, de-am uitat de colesterol, şi un borcanaş cu smântână, să mă ajute s-o decolorez.

Legat de al doilea fel, am fost întotdeauna suporterul preparatelor fripte. Poate că suna plebeu, dar nu pot să mă abțin şi să nu comand o ceafă de porc la grătar, cu cartofi țărăneşti şi salată de murături. Am încercat şi frigăruile şi cotletul de porc la grătar şi s-au dovedit iarăşi a fi alegeri inspirate. Desigur cartofii pot fi comandați drept garnitură preparați în alte moduri, fierți, prăjiti, sau se poate alege alt tip de garnitură, mazăre, legume, ciuperci, etc. Pentru cei care iubesc zborul şi zburătoarele, meniul prezintă pulpe şi piept de pui, prăjit, fiert sau la grătar, precum şi pui Shanghai, pasiunea nepotului meu, care abia îşi face ucenicia în materie de apreciat mâncarea. Pastrama este o specialitate a restaurantului, iar cârnații şi micii am ajuns să-i iubesc de cand am renunțat la alune. Nu am încercat niciodată, dar nu-i timpul pierdut, sarmale cu mămăliguță. Deşi ador acest fel de mâncare am omis să-l testez până acum şi nu pot da vina pe diete sau alte chestii paranormale care nu mă interesează.

Produsele lichide nu sunt locale, dar sunt prezentate într-o notă distinsă. De exemplu, la coniac (alegem mereu Jidvei, pentru calitate, nu doar că suntem patrioți) câteva boabe de cafea plutind în pahar adaugă o aromă exotică lichidului catifelat. Vinul este din mai multe surse, Jidvei, Murfatlar, Recaş, etc, alb, roşu sau rose, sec sau demisec (nu țin minte dacă au şi dulce). Am fost pe la degustări de vin în Toscana, în regiunea Wachau, pe Valea Rinului sau a Moselului şi am văzut mulți "cunoscători" savurând licoarea din pahar cu ochii închişi şi decretând concluzii cu aerul unui degustător profesionist. Nu am ajuns la acest nivel de rafinament, aşa că lăsând stilul şi distincția acasă, bem vinul cu apă minerală. Doar şpritul a intrat în folclor.

Pentru mari şi mici există desertul şi chiar dacă intri în rândul adulților nu ți se refuză papanaşii. Câteva amărâte de calorii suplimentare nu-ți pot strica plăcerea.

Prețurile nu le comentez ca fiind mari sau mici, fiecare apreciind după buget şi gradul de avariție sau risipă cu care l-a înzestrat natura. Dar am ataşat file din meniu pentru a vă face o idee. Sau un studiu de intenție.

Nu m-aş fi apucat de scris despre un restaurant din Călăraşi, însă am citit cum nişte colegi AFA, traversând Dunărea cu bacul, au mâncat din ce-au luat de acasă, stând la maşina. Este păcat să te chinui cu mâncarea la pachet când există oferte mult mai atractive. Iar "La Groapă" este una dintre ele.

Să aveți o masă îmbelşugată în față.

---
Impresii încărcate de Radu Tudoran in 04.12.2017 13:01:41

Validat / Publicat: 04.12.17 13:42:30


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1854


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34400 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- danaeldreny
[04.12.17 13:58:20]
» mesaj pers

   Senzația asta de comunitate când începi să fii cunoscut prin lume și ”recunoscut” îmi pare confortabilă și reconfortantă.

   Mi se mai întâmplă și mie deși Bucureștiul este cu mult mai mare.

   Mai ales de când scriu pe AFA mai trimit și pe la restaurante ce am scris despre ei.

   Am pațit la Sabbatini, unde mi-au făcut discount din pură generozitate.

   A doua oară când am fost parcă eram vip-uri, așa fremătau gazdele. A fost plăcut dar nu doar pentru că ne dă atenție specială ci pentru bucuria revederii – așa am mai consolidat prietenia, le-am mai povestit despre AFA. Și printre altele, iar ne-au făcut discount – tot din pură generozitate :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- Radu Tudoran
[04.12.17 15:35:21]
» mesaj pers

   @danaeldreny: La mine este special caci trec rar pe acasa si probabil chiar vecinii ma recunosc greu :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danaeldreny
[04.12.17 19:14:36]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[04.12.17 20:35:18]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Ce frumos ai zugrăvit Groapa...

   Cam știu pe unde este, că vara pe-acolo trecem spre bulgari.

   Nici prețurile nu mi se par mari, iar porțiile sunt suficiente.

   Ciorba aia de burtă arată-ntr-un mare fel!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[04.12.17 21:34:05]
» mesaj pers

   @Zoazore: Multumesc pentru aprecieri. Este un loc care merita mentionat pe site. Chiar si de mine. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[05.12.17 11:04:41]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: He, he, în sfârșit ți-ai ținut promisiunea și ai scris despre o mâncătorie de la tine de-acasă! :) Și ce mâncătorie!!! Promit s-o testez cu următoarea ocazie.

   Știu că nu poți să mă ierți că am halit aripioarele alea "din traistă", în mașină, în timp ce traversam cu bacul. Am făcut-o contrar obiceiului nostru (și comentam aseară la alt articol că respectăm pe cât posibil principiul "cea mai bună mâncare e aia făcută de altul"). Dar așa a fost conjunctura: cumpăraserăm aripioare usturoiate la cuptor pt Buna, dar uitaserăm să i le lăsăm și dacă nu le mâncam, oricum le aruncam; în plus, ne grăbeam maxim, și-așa am ajuns la Ruse, am lins o berulă și ne-am culcat! Așa că... vezi, în viață te mai adaptezi, ce să faci?!! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Radu Tudoran
[05.12.17 16:09:15]
» mesaj pers

   @crismis: Uneori este buna si o gustare "la botul calului". Plus ca-i mai romantic :) Dar data viitoare nu ratati. Si daca sunt pe plaiurile locale dau si o bere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[05.12.17 18:52:14]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Citind relatarea mi-a plouat în gură, la concurență cu ploaia de afară!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[10.12.17 09:40:58]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Un loc care merita prezentat, iar preturile nici pentru cea mai avara persoana nu mi se par mari dimpotriva.

   oate ca de acum inainte vor mai fi doritori care sa se opreasca pe acolo, iar eu daca voi ajunge prin zona ma voi opri sigur.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[10.12.17 15:39:46]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc pentru apreciere. Tocmai vin de la o verificare a locului respectiv :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • O masa pescărească la Dunare / Restaurant Motel Monica (Mar.2011) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 11.03.11 de STEFAN I din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

  INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 10.00
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[9] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Intrarea in restaurant -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927636">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927636"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927636">Şterge vot</a></div><span id="v9927636" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927636)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927636Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927636MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Intrarea in restaurant
foto Radu Tudoran [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Interior din restaurant -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927637">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927637"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927637">Şterge vot</a></div><span id="v9927637" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927637)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927637Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927637MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Interior din restaurant
foto Radu Tudoran [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Interior -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927640">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927640"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927640">Şterge vot</a></div><span id="v9927640" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927640)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927640Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927640MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Interior
foto Radu Tudoran [04.12.17]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [SEP-2017] Sa incep sa mananc -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927642">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927642"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927642">Şterge vot</a></div><span id="v9927642" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927642)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927642Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927642MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Sa incep sa mananc
foto Radu Tudoran [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Pagina din meniu -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927644">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927644"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927644">Şterge vot</a></div><span id="v9927644" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927644)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927644Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927644MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Pagina din meniu
foto Radu Tudoran [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Felul al doilea ales de Sefa -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927646">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927646"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927646">Şterge vot</a></div><span id="v9927646" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927646)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927646Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927646MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Felul al doilea ales de Sefa
foto Radu Tudoran [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Pagina cu peste -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927648">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927648"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927648">Şterge vot</a></div><span id="v9927648" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927648)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927648Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927648MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Pagina cu peste
foto Radu Tudoran [04.12.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [SEP-2017] Ciorba de burta pentru mine -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927651">Şterge vot</a></div><span id="v9927651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Ciorba de burta pentru mine
foto Radu Tudoran [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Capitolul meu preferat -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927652">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927652"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927652">Şterge vot</a></div><span id="v9927652" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927652)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927652Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927652MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Capitolul meu preferat
foto Radu Tudoran [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[9] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.191630840302 sec