ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.07.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Braşov
ÎNSCRIS: 24.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Complexul Magura - Un loc deosebit de frumos

TIPĂREȘTE

Dupa doua zile petrecute in orasul Nehoiu (despre care am scris deja un review aici), conform planurilor stabilite, ne-am continuat incursiunea pe frumoasa vale a Buzaului. Dupa un drum de circa 40 de kilometri, ne-am vazut ajunsi la urmatoarea noastra destinatie: COMPLEXUL TURISTIC MAGURA. Auzisem multe lucruri de bine despre acest loc, drept urmare am decis sa “verificam” aceste laude. Ei bine, asteptarile ne-au fost pe deplin confirmate. Am fost placut impresionati de acest complex si chiar pot afirma, fara nici o retinere, ca in lista noastra cu unitatile de cazare ce ne-au gazduit de-a lungul timpului, tocmai s-a schimbat podiumul.

LOCALIZARE Complexul este situat chiar langa drumul national 10 (ce face legatura Brasov-Buzau), intre localitatile Ciuta si Magura, in punctul cunoscut sub numele de “La monument”. Este vorba despre monumentul “inaltat din dorinta cetatenilor judetului Buzau-cu prilejul implinirii a 375 de ani de la prima unire politica a tarilor romane: Muntenia, Transilvania si Moldova-intru cinstirea marelui voievod Mihai Viteazul si a glorioaselor sale ostiri in fruntea carora in toamna anului 1599 a trecut pe valea riului Buzau spre Transilvania” (conform inscriptiei de pe spatele monumentului).

ACCES La aceasta locatie se poate ajunge dinspre Buzau, parcurgand cei aproape 30 de kilometri pe drumul national 10 sau dinspre Brasov, distanta fiind de aproximativ 130 de kilometri. Ca variante se poate folosi traseul Vernesti-Hales (drumul judetean 100H), Hales-DN 10 (drumul judetean 203G) drum ce se intersecteaza cu acesta din urma chiar in dreptul complexului sau transportul feroviar pe ruta Buzau-Nehoiasu, doar ca de la gara sunt 2-3 kilometri de mers pe jos.

GENERALITATI Momentan, complexul cuprinde un hotel, doua restaurante, o sala de conferinte, doua terase, patru casute, parcare si o curte cu gratar si foisor. Am folosit “momentan” deoarece in prezent se construieste un nou hotel, cu o capacitate de cazare mult mai mare decat cel care este dat in folosinta deja. Parcarea se afla chiar in fata complexului. Odata trecuti de poarta se ajunge pe o mica terasa. In fata este intrarea in hotel iar in dreapta cateva trepte ne coboara la un alt nivel, unde se gaseste un restaurant amenajat rustic. Se mai coboara cativa metri si se ajunge apoi la o terasa suspendata. De pe aceasta terasa (precum si din restaurantul rustic) se coboara in curtea unde se gasesc casutele, foisorul, gratarul, un izvor amenajat, ce se varsa intr-un mic iaz.

PARCAREA se gaseste in exteriorul curtii si este destul de incapatoare deoarece masinile se pot lasa atat in fata hotelului cat si pe partea cealalta a drumului national. Locurile de parcare sunt gratuite.

HOTELUL este amplasat in cladirea principala a complexului. De pe terasa se intra direct in receptie, in dreapta careia se afla scara ce duce la etaj, acolo unde sunt amplasate camerele. Daca am inteles bine, sunt noua camere duble, doua apartamente si un duplex, dotate cu televizor, minibar, acces la internet, balcon, aer conditionat. Din cate mi-am dat seama, amplasarea camerelor ar fi urmatoarea: trei catre sosea, patru pe latura cu terasa suspendata, trei catre curtea interioara si doua inspre monument. Tarifele practicate erau afisate atat in lei cat si in euro iar la data cand noi am stat aici erau urmatoarele: camera dubla -130 lei/32 euro, single -100 lei/25 euro, duplex -180 lei/43 euro, apartament -250 lei/60 euro, casuta -60 lei/16 euro (in aceste preturi nu era inclusa nici o masa). Nu am vazut nici o camera asa ca nu am mai multe detalii pe care sa le pot oferi.

RESTAURANTUL, sau mai bine zis unul dintre ele, este in cladirea cu hotelul (de la receptie in stanga) si este destul de incapator, amenajat simplu dar frumos, cu mobilier din lemn masiv, cu semineu, bar si multe plante. De la unele mese, situate langa geam, se poate admira valea si apa Buzaului. Celalalt restaurant este amenajat rustic, cu mese si banci din trunchiuri de lemn, decorat cu diverse obiecte populare vechi. O imagine mai clara cred ca se poate deslusi din fotografii.

TERASA de la intrarea in hotel este mai mica, neavand decat vreo 6-7 mese, umbrite cu umbrele si, din cate am vazut, nu prea este cautata de clienti. E drept ca ar fi pacat sa ramai aici cand mai jos este una mult mai atractiva. Este vorba de terasa suspendata, care arata cu totul altfel: mese si banci din lemn, protectie inpotriva soareluicu ajutorul unor fasii de panza agatate deasupra meselor, multe flori. In plus, ofera si o priveliste frumoasa.

CURTEA INTERIOARA este foarte frumoasa si bine ingrijita, in acea perioada verdele fiind culoarea predominanta. In centrul curtii este construit un foisor iar langa acesta un gratar la care au acces cei cazati aici. Pe langa foisor se scurge un fir de apa care, dupa ce se prelinge pe pietrele ce formeaza albia, se varsa intr-un mic iaz, aflat intre prima si a doua casuta. Curtea este traversata de alei pavate cu piatra, ce fac legatura intre casute, restaurant/terasa, foisor si baie. De-a lungul aleilor sunt plantati trandafiri si amplasate spoturi ce asigura iluminatul pe timp de noapte. Intregul peisaj este completat de cativa nuci, ce domina aproape intreaga curte.

PERSONALUL complexului s-a comportat exemplar, nedandu-ne motive de repros, iar cand spun “personal”, ma refer doar la cei cu care noi am intrat in contact si anume ospatarii si receptionera. De altfel, ar trebui sa mentionez doua experiente (poate nesemnificative) de care nu am mai avut parte in alte locatii. Pana acum, nota de plata o achitam dupa fiecare masa. Aici ne-au spus ca putem achita la sfarsitul zilei tot ce am consumat in ziua respectiva, ceea ce s-a si intamplat. Cat despre doamna de la receptie, dupa incheierea formatiunilor de cazare a mers cu noi si ne-a prezentat complexul, unde, cand si la ce avem acces, chiar ne-a povestit si despre obiectivele din imprejurimi, pe care le putem vizita. Pot afirma ca am avut parte de cea mai amabila receptionera din toate cate am intalnit pana acum.

CAMERA in care am fost cazati se afla in una din cele patru casute tip camping, fiecare dintre ele avand cate doua camere, etajate. Sincer, nu mi-am imaginat ca o camera de camping poate arata astfel, adica mult mai bine si decat unele camere de hotel. In fata era o mica terasa dotata cu o masa si doua scaune, de pe care parca nu iti mai venea sa te ridici si pe care am stat pana dupa miezul noptii la depanat povesti. In camera, mobilierul (din lemn masiv) a fost constituit din pat dublu, doua noptiere, masa cu doua scaune si cuier de haine. In plus, camera era dotata cu televizor si frigider. Pe masa era o tava cu doua pahare iar pe noptiere am gasit doua prosoape de baie. Si daca tot am ajuns sa vorbim de baie, trebuie sa spun ca la casute nu exista bai si grupuri sanitare proprii, acestea gasindu-se intr-o cladire separata, la cativa zeci de metri distanta. Sunt separate (barbati/femei) si contin grupul sanitar si cate o cabina de dus, unde apa calda curge permanent, fiind furnizata de centrala termica proprie. Totul era functional si foarte curat. Tot aici am vazut si o masina de spalat insa nu am intrebat daca este folosita doar de personal sau poate fi utilizata si de catre clienti.

MENIUL este destul de bogat si diversificat. De pe terasa suspendata se poate vedea chiar si cum se pregateste masa deoarece usa bucatariei statea deschisa si se putea observa activitatile din interior. Mancarea a fost foarte buna iar preturile acceptabile. Chiar daca le am, nu am sa ma apuc sa insirui lista de preturi deoarece sunt destul de multe, insa daca cineva le doreste in mod special, am sa le ofer cu cea mai mare placere. Am sa mai spun ca paginile meniului sunt concepute astfel incat langa lista exista si fotografii cu felurile de mancare prezente pe acea lista. Si, cel putin ceea ce noi am comandat, chiar arata la fel de bine ca in fotografii. Iar daca ar fi sa adaug si o recomandare, va spun ca bulzul a fost extraordinar de bun.

DEFICIENTELE (daca le pot spune asa) pe care eu le-am remarcat pot fi considerate atat banale cat si detalii care conteaza. O sa las la latitudinea fiecaruia sa decida, eu doar am sa le aduc in discutie. Nu mi-a placut gardul din partea de jos a curtii, in spatele casutelor. Poate pare aberant dar la cat de dichisit si ingrijit este restul, parca acel gard din plasa nu se integreaza prea bine in peisaj (chiar daca este in spate), ceva din lemn, frumos lucrat, fiind mult mai indicat. La dus, singurul loc unde iti poti lasa hainele este pe usa, agatate pe interior. In acest fel, trebuie ori sa fi atent ori sa le acoperi cu ceva, deoarece se stropesc foarte usor. Poate ar fi fost bine daca ar mai fi existat o mica “ante-cabina”, in care sa se poata lasa hainele. Mai mult, ma gandesc ca doua dusuri la opt camere s-ar putea sa constituie un mic inconvenient. Noi nu am avut nici o problema deoarece am fost singurii cazati in acea perioada si de obicei in timpul saptamanii sunt camere libere insa la sfarsit de saptamana, cand deseori totul este rezervat, presupun ca e un pic mai dificil, fiecare trebuind sa isi astepte randul. Insa pana la urma nu trebuie sa uitam ca vorbim despre conditii de camping. Cine doreste confort mai mult, plateste pe masura.

OBIECTIVELE TURISTICE din imprejurimile complexului, mai exact cele mai apropiate de acesta, sunt: Casa memoriala a poetului Vasile Voiculescu, Schitul Cetatuia, Manastirea Ciolanu si Tabara de sculptura (cand timpul imi va permite am sa scriu si despre acestea), la fiecare dintre ele putandu-se ajunge atat pe jos cat si cu masina.

Nu voi incheia inainte de a mentiona ca acum, dupa ce AmFostAcolo, sunt in masura sa confirm impresiile bune despre Complexul Turistic Magura si, cu speranta ca aceasta unitate va ramane la fel de atractiva, sa recomand tuturor acest loc.


[fb]
---
Trimis de urjanclaudiu in 19.07.11 18:47:59
Validat / Publicat: 19.07.11 19:35:20
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6754 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (urjanclaudiu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Complexul Turistic Magura (una din terase si hotelul) vazut din parcare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

Lumis66
[19.07.11 21:48:43]
»

Claudiu, ma bucur ca ti-a placut acest complex pe care si eu il tot recomand de cand AmFostAcolo vara trecuta si despre care am scris aici un rw.

Iti multumesc ca mi-ai trezit amintiri placute. Am constatat din poze ca am stat in aceeasi casuta, asta se poate vedea si din pozele mele din rw, noi la etaj, si e adevarat ca nu-ti mai vine sa pleci de pe terasa, de la racoarea nucului.

Dar cel mai mult ma bucur ca nu m-am inselat, ca personalul e foarte amabil, mancarea buna, cazarea la fel si peisajul superb.

Hai ca se poate si la noi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
urjanclaudiuAUTOR REVIEW
[29.07.11 17:33:31]
»

Intr-adevar, chiar se poate si la noi. Totul e sa se vrea.

Din cate am auzit de la cativa localnici, patronul acestui complex ar fi fost plecat multi ani pe meleaguri straine si tot acolo ar fi fost si "scolit" in ale turismului. Nu stiu daca este adevarat sau nu, cert este ca se vede ca stie ce are de facut si chiar a reusit sa dea acestui loc un farmec aparte. La fel ca si dumneavoastra, si noua ne-a placut foarte mult si ne-am intoarce cu cea mai mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Lumis66, urjanclaudiu
Alte impresii din această RUBRICĂComplex Turistic Măgura:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072674036026001 sec
    ecranul dvs: 1 x 1