ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.11.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
LUNA
SEP-2011
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

"Caru’ cu bere" – emblemă bucureşteană

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Ma intreb daca exista vreun bucurestean care sa nu fi calcat macar o data pragul acestui restaurant de legenda, a carui vechime ne arunca cu aproape 130 de ani in urma, cand restaurantele nu erau atat de multe si fiecare avea locul sau binemeritat.

Situat pe str. Stavropoleos, Caru’ cu Bere (site oficial carucubere.ro/ro/homepage) a ramas unul din locurile noastre favorite in care mergem ori de cate ori avem ocazia si se pare ca nu numai noi, ci foarte multi bucuresteni, avand in vedere ca noi facem programare intotdeauna pentru a fi siguri ca gasim loc.

Daca nu vii cu programare poti astepta pe una din bancutele de vizavi eliberarea unei mese, dar pe timp friguros e mai dificil, asa ca e mai bine sa sunati inainte.

Caru’ cu Bere este un restaurant aparte, in care vtraliile si picturile murale te introduc intr-o alta atmosfera, cea Bucuresti-ului de altadata... Interiorul seamana mai mult a palat, decat a restaurant.

Aici poti afirma ca “micul Paris” inca exista. Patrunzand in interior, esti purtat instant in trecut, ca si cand ai fi folosit masina timpului...

Restaurantul a fost calcat de multe personalitati ale vremii, daca ar fi sa amintim numai de I. Luca Caragiale.

De ce Caru’ cu Bere? Pentru ca aici berea este ridicata la rang de cinste si ofertele se tin lant in acest sens, putand sa beneficiezi si de o bere gratis la una cumparata (7 lei) in anumite ore.

Exista si meniuri speciale, cum sunt meniurile de pranz sau cele pentru pensionari, ori studenti.

Noi am ales ultima oara “Meniul Mestesugarilor” compus dintr-o ciorba de pui, ceafa de porc cu cartofi prajiti, salata de rosii si castraveti si o tarta cu branza foarte delicioasa. De fapt sotul a ales acest meniu (tarta mi-a cedat-o mie..) eu preferand “Meniul Armurierilor” care a constat dintr-o ciorba de vacuta, tigaie de pui cu legume si piure de cartofi si o crema de zahar ars. Painea a fost deosebit de gustoasa, fiind de casa.

Portiile nu sunt generoase, dar sunt suficiente, un astfel de meniu fiind 22.4 lei si putand fi servit numai intre orele 12.00-18.00.

Pensionarii pot manca numai cu 10 lei un meniu ce consta intr-un singur fel de mancare si o bere sau un suc, dar numai intre 10.00-13.00.

Nici studentii nu sunt lasati in voia soartei, nici macar restantierii, cu numai 12 lei!! Asa ca, student fiind, poti alege dupa pofta sau situatie... meniuri ca: Meniul Bursierului, Meniul de Sesiune, ori Meniul Restantierului, ca tot veni vorba...

Insa meniul restaurantului este foarte bogat in oferte, nici nu as putea spune ce nu am incercat! Unele dintre mancaruri au nume absolut incitante, cum ar fi “mancarea boierului”...

Un aspect pe care l-as reprosa ar fi acela ca astepti prea mult ca sa te serveasca ospatarul, mai ales vara cand si terasa de afara este plina.

Iarna mi s-a parut un pic de rece inauntru, dar atmosfera boema te face sa te simti mai bine, mai ales daca ai parte si de antren special cu muzica si dans.

Nu pot sa inchei fara sa mentionez ca la a IV-a editie a Premiilor Food & Bar 2011, restaurantul Caru’ cu Bere a luat locul I la categoria “cel mai bun restaurant cu specific romanesc”, secondat de Jaristea...

De asemenea, cateva ore placute la acest restaurant se pot incheia cu o plimbare prin Bucurestiul vechi, incepand chiar cu strada pe care este situat si unde se poate vizita Manastirea Stavropoleos ce are o vechime de aproape 300 de ani.

Manastirea are si o curte micuta proiectata de arhitectul Ioan Mincu, unde te poti relaxa, iar intreg ansamblului i se poate remarca stilul brancovenesc, mai ales dupa decoratiile din piatra.

Aceasta biserica se mai remarca prin picturile din pridvor in care sunt infatisate minunile Sf. Arhanghel Mihail.

Asa ca, flamand si insetat ori dornic de putina relaxare si reculegere, vei gasi ceea ce doresti doar pe o singura strada, Stavropoleos, care leaga centrul vechi de Calea Victoriei. Palatul Cec, din capatul strazii, intregeste bucuria de a te simti un mic parizian...


[fb]
---
Trimis de magdalena in 11.11.11 15:18:24
Validat / Publicat: 11.11.11 16:34:22
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5861 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Restaurantul Caru' cu bere
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31250 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

magdalenaAUTOR REVIEW
[11.11.11 15:25:02]
»

Webm, as dori acest fond muzical: http://www.trilulilu.ro/sebifanmaria/6d6855df6192f6

Multumesc!

- -

Rezolvat

alinaro
[11.11.11 16:39:58]
»

E randul meu sa-ti zic c-as mai vrea si eu aici. In cei 4 ani petrecuti in capitala, am mers de vreo doua ori cred, imediat dupa bursa Ultima data am fost in august 2008 si l-am impresionat pe seful meu!! Am avut noroc si am mers fara rezervare.

Iar pozele P11 si P12 ma fac sa retraiesc amintiri dragi mie. M-am uitat cu atentie, gandindu-ma ca poate e vorba de fostul meu grup de la CCS, insa au trecut multi ani, nu recunosc pe nimeni din pacate.

Multumesc ca m-ai "intors" acasa pentru cateva momente.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[11.11.11 17:07:55]
»

ce frig iarna nene? că au acolo un vin fiert, de-ţi lucesc ochii instantaneu!

PS l-am recomandat şi 'colegului' Nick (englezu' care a fost şi la TTR) - care a fost superîncântat. L-am sfătuit să ceară o ciorbă de fasole în pâine... mamă! ce-a mai lăudat-o!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
magdalenaAUTOR REVIEW
[11.11.11 17:14:36]
»

Hi, hi, @dragos, te asteptam la colt! Pai asta ziceam, ca atmosfera te incinge...

Eu una sunt friguroasa si cum sala de la parter este imensa si intrarea in restaurant oarecum pe centru, am simtit rece. Am avut si o masa aleasa cam prost in seara aceea cand am mers si au fost dansuri populare.

Recomand o masa cat mai departe de usa cand este zapada si vant pentru ca de fiecare data cand se deschide si se inchide usa intra un vaj!...

Nici vinul fiert nu mai salveaza, poate doar dansul!!

@alinapoppi, mai aveam multe poze cu dansatori, dar m-am gandit ca sunt prea multe...

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[11.11.11 17:52:02]
»

... de fiecare data cand se deschide si se inchide usa intra un vaj!...

@magdalena: ei, lasă, că intră şi mai tinerei... sau tu te uiţi doar după de-ăştia ca mine?!

magdalenaAUTOR REVIEW
[11.11.11 18:12:26]
»

Eee, @dragoş, dacă găina bătrână face ciorba buna, eu cred ca şi vâjul potrivit face vinul fiert să-ţi lucească ochii mai bine!

Da' uite că nu ne nimerirăm la o mostră!

popescu.borsa*
[12.11.11 15:36:38]
»

Am fost şi eu anul acesta pe acolo, exact în ziua de Dragobete . Ştiu pentru că fata mea este născută de Dragobete şi ea ne-a dus acolo cu acest prilej. Nu am scris nimic atunci dar nişte poze tot am pus.

http://amfostacolo.ro/user-foto.php?uid=13062&din=restaurante-terase-baruri-din-bucuresti-bucuresti&hid=4083

Am vrut să le agăţ de un rew. al lui Dragoş dar programul lui Cornel le-a aruncat la dracu-n praznic.

Era foarte multă lume printre care şi un grup de turişti polonezi. Am văzut că ei se întreceau la făcut poze aşa ca mi-am dat şi eu curaj. Am şi dansat cu o spaniolă focoasă însă pozele au ieşit foarte mişcate. Se vede treaba că sunt sprinten ca prisnelul şi aspru ca sifonul.

@magdalena

Vâjul potrivit, după un pahar de vin, face să ţi se învârtă ochii în cap ca la jocurile mecanice.

magdalenaAUTOR REVIEW
[12.11.11 17:25:19]
»

Azi am trecut iar pe acolo in ideea de a manca ceva cu un grup de prieteni. Ne gandeam ca poate avem bafta cu o masa. Era un balamuc..., parca erai in Aeroportul Baneasa asteptand check-in-ul!

Ne-au spus ca nu au nici-o masa libera, dar daca vrem sa asteptam, o putem face la bar. Am zis, ok, consumam ceva de la bar pana atunci. Dar a astepta la bar insemna a sta in picioare la coada langa alti 20 de insi... A te uita la balamucul de langa tine si la ospatarii care incearca sa isi faca loc prin multime cu platourile de mancare.

Daca e ceva ce nu imi place intr-un restaurant, este sa astept in picioare sa se elibereze o masa, sau sa stea cineva langa mine asteptand sa termin consumatia...

Am renuntat, evident.

Intr-un final am zis sa fac o "smecherie"... Am sunat de afara sa fac rezervare, ma gandeam eu ca poate, poate... Raspunsul a fost: "azi nu se mai pot face rezervari"...

Asa ca, pentru sambata viitoare sun de vineri! Sau poate de luni...

@dragos, era o caldura inauntru acum... si cu mirosul de mancare si foamea in buzunar, nu ma intreba ce senzatie am avut!...

@popescu.borsa, nu ma indoiesc, parol!

RobertCodescu
[13.11.11 22:03:49]
»

OK!!! "Maurul şi-a făcut datoria! " oricine ar fi maurul şi oricare ar fi fost datoria lui faţă de onbştea unde locuieşte el 1!!!

magdalenaAUTOR REVIEW
[14.11.11 21:13:20]
»

@robert. codescu, "Caru' cu Bere este un restaurant cu specific romanesc...

"Mauri" poate sa vezi la singurul restaurant cu specific african din Bucuresti, pe care eu nu l-am incercat inca, dar tot nu cred sa fi adus ospatari tocmai din nordul Africii!

Mai e un bar pe strada Mantuleasa, care se lauda cu retete de bauturi si muzica specifica, poate acolo...

Oricum, un restaurant care se respecta, isi tine personalul pana pleaca ultimul client...

david
[14.11.11 21:28:49]
»

“Meniul Mestesugarilor” compus dintr-o ciorba de pui, ceafa de porc cu cartofi prajiti, salata de rosii si castraveti si o tarta cu branza foarte delicioasa.

Daca ajung la sfarsitul lunii noiembrie in Bucuresti, trebuie neaparat sa bifez aceasta locatie.

magdalenaAUTOR REVIEW
[14.11.11 21:44:23]
»

@david, neaparat un telefon inainte! Eu mai bifez o data sambata!!

magdalenaAUTOR REVIEW
[19.11.11 21:22:12]
»

Continuarea... ca sa nu zic "Caru' cu bere" reloaded!!

Am fost iar astazi aici. Am facut programare cu o zi inainte si am reusit sa gasesc locuri la crama, in restaurant nu mai erau, dar va recomand crama pentru ca este mai placut inauntru, nu mai ai senzatia ca esti intr-o gara, pentru ca restaurantul este maricel si multa forfota. In crama nu mai este ca o hala mare, e mai intim.

Bila neagra a fost timpul de asteptare, nici mai mult, nici mai putin decat o ora si jumatate de la luarea comenzii! Pentru niste clienti hamesiti si plecati de la 8 din casa, cum am fost noi toti care am ajuns aici dupa orele pranzului, a fost prea mult!

In fine, am comandat fiecare cate altceva, nu am avut ce sa comentez, salatele au fost gustoase, mancarea la fel. Costurile au diferit, de la 18 lei frigaruile de pui cu legume la gratar si aici atentie, legumele "la gratar" erau ceapa si ardeiul dintre bucatile de carne si nu garnitura, cum am crezut eu..., pana la 32 de lei altele, pretul il puteti gasi in meniul de pe site-ul restaurantului, voi atasa in schimb alte poze.

Bautura a fost cam asa: un pepsi 5 lei, un martini mic 7 lei, berea 7 lei, apa 6 lei, caffe frappe 12 lei, limonada 18-20 de lei la 1 litru.

Chiar daca timpul de asteptare a fost mare, voi mai reveni aici, eventual in cursul saptamanii, cand e mai liber.

Muzica din fundal a fost populara. Cam doua ore a cantat Maria Tanase si apoi au pus altceva. Ar trebui sa mai alterneze totusi, Maria Tanase mi se pare potrivita pentru seara...

dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[07.12.11 21:52:11]
»

@magdalena

Acum ti-am descoperit acest review delicios...

Si noi am fost acolo sambata trecuta, la invitatia unor prieteni. A fost o surpriza super placuta!

Mi s-a parut intr-adevar un local spectaculos, atractiv si deosebit din toate punctele de vedere.

Exact asa cum spui si tu, fara rezervare nici ca poti sa te-apropii de Caru' cu bere. Fara ,,programare la restaurant'' n-ai nici o sansa. Amicul nostru a facut rezervarea cu 2 saptamani inainte, mai ales ca era vorba si de week-end... era o aglomeratie...

Mi-am aruncat privirea pe poza P02 s-acum salivez cand imi amintesc. Noi am servit printre altele si Specialitatea casei a carei poza este extraordinar de sugestiva. Portia imensa, super gustoasa si aratoasa: ciolan romanesc de porc cu varza calita, mamaliguta, hrean si ardei iute (65 RON/2 persoane).

Stii care a fost partea hazlie: ni s-a adus o carte postala pe care era scris numarul ciolanului ))) Noi l-am servit pe cel cu numarul 0048607. Ingenios, nu?

Pot spune cu mana pe inima ca au niste bucate sa te tot lingi pe degete. Recomand la gustari neaparat buletele de cascaval pregatite in casa (9,5 RON) alaturi de-un mizilic romanesc (35 RON/2 persoane), dar nu e de lepadat nici platoul ,,Caru' cu bere'' (59 RON/2 persoane) sau tigaia de pui pregatita cu legume (24 RON).

Palinca Bran iti dezleaga imediat limbuta, iar berea casei-reteta originala e ... excelenta.

Nu e de ratat nici un desert... yam, yam... papanasii deliciosi cu branza dulce, smantana si dulceata de visine (12 RON) sunt o nebunie, dar nici profiterolul (15 RON) cu inghetata de ciocolata nu-i de ignorat.

Servirea a fost rapida, ca pe banda roiau ospatarii. Un pic am asteptat, ce-i drept, la final desertul, asta poate si datorita faptului ca nu l-am comandat de la inceput sau poate ca deja sala era plina de clienti (era ora 21.00)

Cat despre muzica si ambianta. Suuuuuper ...

Am prins si parada ospatarilor, am admirat frumosii dansatori de muzica populara, dar n-am ratat nici superbele dansuri spaniole si de societate.

Merita cu adevarat ,,reveniri cu caru' '' la acest restaurant !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
MCM
[09.04.12 16:55:51]
»

Ingros si eu randurile celor care declara ce iubesc Caru' Cu Bere.

Stiati ca...

- berea care se bea pe vremuri (nu stiu daca si cea de acum) era productie proprie? O si " exportau" cu carul, de aici denumirea.

- scarile si balustradele sunt facute fara nici un cui?

- simbolul Carului Cu Bere este Mos Ghita, pivnicerul, care alaturi de felinarul lui (vezi statuie in restaurantul/muzeu) a coborat zeci de ani in pivnita dupa bautura?

- berea se bea incalzita in acele vremuri?

- restaurantul a fost recastigat de catre proprietarii de drept, fam Mircea, abia in 2006?

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.04.12 19:54:11]
»

@MCM: da, berea încă şi-o mai fabrică ei (dacă o alegi pe cea a casei şi nu ceri o Stella Artois sau mai ştiu io ce Guiness). E foarte bună, cred că am scris deja despre asta la articolul meu despre vizitele mele aici.

Berea încălzită încă se mai bea, dar nu la noi, ci prin Marea Britanie şi ţările nordice.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, dananecula, david, magdalena, MCM, popescu.borsa*
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10197997093201 sec
    ecranul dvs: 1 x 1