GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O solutie salvatoare: restaurantul Casa Jienilor
Pentru o aniversare cu cifra rotunda, sarbatorita/ul se pregateste din timp cu aprovizionarea, prepararea sau macar retinerea unei mese la un restaurant. Numai ca in cazul de fata, gazdele dupa ce lansasera o invitatie informala sau poate formala pentru ziua de... s-au luat cu alte treburi, intre care un congres “afara” de la care s-au intors seara tarziu in preziua aniversarii. Totul bine si frumos ca doar si uitarea e scrisa-n legile omenesti, numai ca rudele din provincie au dat telefon ca sosesc a doua zi spre pranz. Irevocabil, cu bilete de tren luate. Timp de pregatiri nu mai era, la restaurant nu puteau merge cu doi copii foarte mici, cu cateringul avusesera o experienta proasta asa ca pe baza recomandarii unui prieten au apelat la restaurantul “Casa Jienilor” sa le livreze mancare acasa. Acest restaurant este amplasat intr-o vila frumoasa, interbelica aproape de casa lor, pe strada Fainari, (Calea Mosilor), portiunea dinspre Bucur Obor. Restaurantul are specific romanesc. Dimineata, gazda s-a dus la restaurant cu oarecari emotii nestiind daca poate perfecta comanda pentru aceeasi zi la pranz si spre uimirea lui a avut surpriza sa constate ca se putea chiar cu doua ore inainte. Oamenii au fost foarte amabili, sugerand meniul si intreband de orele de livrare. Spun ore, pentru ca au fost mai multe feluri de mancare la ore diferite. Singurul dezavantaj a fost ca n-au avut personal care sa aduca platourile acasa, patronul scuzandu-se ca in luna februarie clientii sunt mai putini si a trimis o parte din personal in concediu, altfel le-ar fi trimis mancarea cu motocicleta. Gazda si un alt comesean au adus cu masina, distanta de 200m. platourile la orele convenite: 14,15 si 16. Aperitivele au sosit pe doua platouri enorme de lemn negeluit (cca 70x40 cm) cu scobituri inauntru pentru a delimita preparatele. S-au servit: zacusca, salata de vinete, fasole batuta, ciupercute umplute cu pasta de branza drept garnituri la porcarii si gainarii: toba, salam de casa, ficatei, pastrama de oaie, slaninuta afumata, sorici, pui afumat, telemea, cascaval etc. etc. cine le mai tine minte? Pentru zece persoane a fost foarte, foarte mult, gazdei ramanandu-i jumatate dintr-un platou asortat. Mancarurile calde au fost aduse fierbinti fix la ora 15. Platourile contineau o scobitura pentru sarmale (astea s-au mancat toate, fiind zece pe un platou), alta pentru mamaliguta calda, frigarui, mititei (cate doi de persoana - terminati), ciuperci cu orez, pui Shanghai, ceafa de porc, doua feluri de carnaciori, cartofi prajiti, la care intr-un bol trimisesera mujdei de usturoi, in altul mustar alaturi de un castron mare de muraturi asortate. Prajiturile au venit cu al treilea transport in caserole individuale care contineau cate doi papanasi calzi cu dulceata de visine si smantana si prajitura casei - un fel de dobos tort asezat pe o felie de portocala. Deasemeni, a ramas multa mancare incat doua zile gazdele nu au avut treaba cu pranzul. Ei au pus doar painea, bauturile si cafeaua. Totul a costat 720 lei, nu-mi dau seama daca e mult sau putin dar:
- ocazia era speciala, nu puteau da un mic si o friptura
- a fost o atrmosfera relaxata de familie, cu harmalaie de copii si s-a trecut la papuci cand s-au umflat picioarele.
- s-a mancat mult mai variat decat la o comanda la restaurant si impresia era de abundenta.
- ora fixate a fost respectata, nu ca la sala unde uneori astepti si trei sferturi de ora ciugulind pana termini chiflele puse pe masa.
- a ramas mancare pe inca doua zile.
- s-a putut sta pana tarziu fara sa te intrebe nimeni “mai serviti ceva?”
- nu s-a dat bacsis.
- s-a convenit dinainte pretul total asa ca s-au putut intinde cat au vrut sau cat le-a fost plapuma.
Dezavantajul principal a fost ca au trebuit aduse si inapoiate platourile si castroanele, deci ar trebui verificat daca a fost acum o situatie de exceptie sau asta e regula. In caz ca nu se asigura transportul, s-ar putea fie sa se aduca toate preparatele odata si apoi incalzite, dar micii si frigaruile si-ar pierde tot farmecul, fie de vorbit cu cineva sa faca acest serviciu contra cost, nu de alta dar si sarbatoritul are voie la un pahar. Dupa parerea mea meniul a fost prea bogat in proteine dar clientul nostru, stapanul nostru, asa s-a comandat, asa s-a livrat.
De ce am scris acest review? Nu neaparat ca recomandare pentru acest restaurant desi toate preparatele au fost excelente, se poate contacta si altul aproape de casa voastra. E o solutie pentru familiile cu copii sau bunici care nu rezista mult pe scaun dar sunt ai tai si nu-i poti neglija, pentru persoanele fara timp disponibil sau care nu vor sa se streseze cu pregatirea unei petreceri si la urma urmei si pentru ca a doua zi ai ce pune pe masa.
De ce am scris acest review? Pentru ca mi-am adus aminte de cozile pe care le faceam cu saptamani inainte de o aniversare, de sertarele pline ale congelatorului, de emotiile pe care le aveam daca se "tine" piftia din fratii Petreus, de perioada 15 sept -15 oct dedicata tuturor dupa amiezelor inclusiv duminicilor pentru pregatirea conservelor, de preparatele facute din te miri ce dar si de frumosii ani ai tineretii.
Trimis de Michi in 17.02.12 12:48:49
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Si eu am cuvinte de lauda pentru acest restaurant: acum citiva ani am facut acolo botezul fiica-mii si a fost totul la superlativ: mincare si servire. Tot ce am discutat de la inceput cu unul din proprietari, a ramas batut in cuie;
Am avut supriza neplacuta sa nu-mi vina cca 10 invitati pentru care comandasem meniu; la finalul petrecerii, mi s-au inmanat 10 portii din fiecare fel de mincare, fiecare ambalat in farfurie de plastic tiplata (aperitiv+fripturi+sarmale), cu fix acelasi aranjament pe care il avusesem la masa in farfuria normala, toate ambalate si bagate in saci noi menajeri. Ba chiar ni le-au carat si pina la masina.
Tot ce a ramas neconsumat (fructe, crantanele, bauturi etc) mi le-au dat inapoi frumos ambalate, pina la ultimul produs.
Jos palaria!
@Chloe: Si eu am apreciat corectitudinea. Daca ar fi taxat 10 portii carnaciori, 10 portii ceafa, etc. s-ar fi ajuns la sume astronomice. Probabil ca au cantarit si taxat 2-3 portii din acelas fel pe platou dar fiind multe, te saturai numai privindu-le. Plus exactitudinea nemteasca. Au spus ora doua, doua a fost.
" Cand frunzele vietii incep sa se zbarceasca si sa se usuce, ciorchinele este mai dulce si mai rosu."(Henri Frederic Amiel)
Melodia postata se poate sterge/schimba!
@webmaster13: Cand frunzele vietii incep sa se zbarceasca si sa se usuce, utilizati crema antirid "Tinerete eterna".
Multumesc de melodie
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ