ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.08.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 17 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

La hotel Cerbul din Borsa totul a fost fara cusur.

TIPĂREȘTE

Dupa un drum de 100 km in majoritatea lui prost si foarte prost de la Campulung (cu exceptia portiunii de 30 km pana la Iacobeni), am ajuns in Borsa. Într-o descriere a localității din anul 1941 se amintește că această comună răsfirată și risipită are o lungime de 59 km și o lățime de 35 km. Localitatea Borșa se întinde, azi, pe o suprafață de 47482 ha, având o populație de 29000 locuitori. Întinderea localității de-a lungul șoselei care o străbate de la Valea Hotarului, pe lângă pasajul de cale ferată, până la Gura Tiboului (râul Tibou), măsoară 52 km, fiind una dintre cele mai lungi așezări din țară. (Wikipedia). Borsa este situata intr-o caldare formata de muntii Rodnei, muntii Maramuresului si Tibau iar varful Pietrosul care o strajuieste are inaltimea de 2300m. Are pante repezi, paduri, curgeri de ape spectaculoase, pastravarii, aer proaspat asa incat Borsa ar fi un loc minunat de stat mai multe zile, de spalat creerii de stresul citadin. Mai trecusem acum vreo cincizeci si ceva de ani prin Borsa unde am mancat un bulz memorabil dar in statiune n-am urcat si nici nu aflasem de ea.

Statiunea e la cativa km de oras, sus la o altitudine de 850 m si a fost renumita inca din perioada interbelica pentru partiile sale de ski.

Hotelul Cerbul de doua stele la care am facut rezervare prin booking.com este amplasat chiar in centrul statiunii langa telescaun avand coordonatele: latitudine 47.61511 si longitudine 24.78386. Pretul de 100 lei/ noapte era cel mai mic din zona. Mai gasisem cu 90 dar nu acceptam baia comuna.

Nu ma asteptam la prea multe de la un hotel de doua stele dar a fost o surpriza placuta din toate punctele de vedere. Inca de la intrare receptionera s-a oferit sa ne conduca in camera, spunandu-ne ca nu e nicio problema daca vrem o alta vedere. Era OK si de pe balcon aveam in fata panorama localitatii si a muntilor Rodnei.

Camera era mare, incapatoare, foarte curata si cu mobiler nou de pal melaminat de culoarea stejarului. Doua paturi asezate unul langa altul cu asternuturi impecabile, noptiere cu veioze functionale, masa si doua scaune cu tablie, TV micut pe o masuta la nivel si nu spanzurat de tavan ca in alte parti, dulap de haine si un dulapior pentru lenjerie, stativ de geamantane, balcon spatios, calorifer, baie cu cabina de dus, doua pahare la baie si o carafa cu alte doua pahare pe o tava in camera, set complet de prosoape. Draperiile groase de culoare asortata te fereau dimineata de lumina soarelui si probabil iarna de frig. Inafara de balconul camerei, un altul mare cu masa si scaune putea fi accesat de pe coridor si era un loc bun pentru citit, jucat carti sau stat la palavre.

Nu stiu de ce hotelul a fost clasificat la doua stele, singura diferenta pe care am observcat-o fiind lipsa uscatorului de par si cosmeticile. Desi nu intra in obligatiile hotelului, receptionera s-a oferit sa-mi duca cutiutele refrigeratoare in frigiderul restaurantului si a comunicat asta si colegului ei la schimbarea turei. ca sa ni le dea dimineata .

Asa cum am scris si in alte reviewuri noi dimineata si seara mancam in casa asa cum eram obisnuiti acasa. Mi s-a parut mult cat cereau 5 eu/ pers. pentru micul dejun, ceeace ducea la 45 lei pe familie.

Restaurantul era mare si frumos aranjat iar in fata lui pe o terasa cu umbrele se putea servi in aer liber. Am mancat de pranz decent si bine gatit si ne-a costat putin peste 80 lei, un bulz (nu era ca acel din timpuri imemorabile dar era din materii prime proaspete de la fata locului), o ciorba de burta si una de perisoare, un pastrav la gratar si doua beri

Cand am venit noi, in piateta din fata hotelului era in plina desfasurare un concurs de alergare pe categorii de varsta urmat seara de festivitatea de acordare a premiilor si muzica live cu dans si foc de tabara. M-am speriat ca nu voi putea dormi dar a fost degeaba pentru ca ferestrele cu geamuri termopan au izolat fonic foarte bine cand ne-am saturat sa ne zgaim din balcon la scanteile focului de tabara.

Ar fi fost multe de vizitat in Borsa daca am fi ramas macar doua nopti. Ar fi fost de vazut intr-o zi Cascada cailor si in alta de luat mocanita din Viseu pentru valea Vaserului . Cum nu aveam doua zile la dispozitie am vrut sa mergem macar la Cascada cailor despre care se spune ca e cea mai mare si spectaculoasa din tara.

A doua zi de dimineata pe la noua, inainte de a pleca spre Sighet ne-am infatisat la telescaun care se afla la 50 m de hotel. Acolo ni s-a spus ca pana nu se vor strange 10-15 nu porneste telescaunul pentru ca nu se merita

-Si cand crezi mata ca se vor strange?

-Io stiu? Pe la 11-12 ca aseara a fost chermeza si a tinut pana dimineata (stiam)

Ne-a mai incurajat ca dupa ce strabatem cu telescaunul in 20 de minute o diferenta de nivel de aproape 5oo m. si dupa ce mai urcam pe jos vreo 20-30 minute (e clar ca a facut o apreciere asupra mea, ca cei tineri ziceau de zece minute) si vedem cascada, ar fi bine sa coboram pe jos ca pan’s-aduna oamenii..

-Cat e coboratul? am intrebat eu

- Vreo doua ore. (Iar s-a uitat la mine cu jale)

Daca la cascada cailor n-am ajuns iar cu mocanita nici n-am incercat, am vizitat in schimb biserica Borsa care a fost prima biserica de lemn cu turla ascutita din aceasta excursie. Este la vreo 200 m de hotel Cerbu si a fost construita in 1998 dupa modelul celor vechi de pe valea Izei.Nu e vorba de biserica din Borsa de Jos construita in 1700 ci de cea noua. Ne-a intampinat o poarta de lemn sculptata si o bisericuta svelta de proportii desavarsite. Interiorul era decorat numai si numai cu lucruri aduse de acasa de credinciosi. Stergare brodate de borangic in jurul icoanelor, pe jos presuri tesute in casa ,cergi, perne cu fata de macrame, covorase,carpete de lana de pus pe pereti, multe flori de gradina, totul intr-o explozie de culori care-ti sugereaza ca a crede nu inseamna numai lacrimi, penitenta si naosuri intunecate ci si bucuria de a trai viata pe care ti-a dat-o Dumnezeu si a-I arata iubirea prin ce daruiesti bisericii. Vazand aceasta minune ne-am hotarat pe loc sa mergem la Sighet pe valea Izei unde fiecare comuna se mandreste cu o asemenea biserica si toate fac un sirag de credinta si romanism, chiar daca pe drumul din nord asfaltul ar fi fost mai bun si distanta mai mica.

Am ramas cu o amintire foarte placuta de la hotelul Cerbul si de la Borsa, atat cat am vazut.


[fb]
---
Trimis de Michi in 02.08.14 17:29:08
Validat / Publicat: 02.08.14 18:40:47
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2898 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 In drum spre hotelul Cerbul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 17.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    Dan&Ema
    [02.08.14 18:42:44]
    »

    De fiecare data atat de completa prezentarea dvs

    dan&ema

    MichiAUTOR REVIEW
    [02.08.14 18:48:00]
    »

    @Dan&Ema: saru' mana!

    Dan&Ema
    [02.08.14 18:51:18]
    »

    Urmaresc de ceva timp reviewurile dvs si le punctez

    sunt ata de utile si documentate

    mi-ar placea sa ajung si eu la resprctabila dvs varsta si sa am atata enrgie si putere si sanatate sa calatoresc si sa scriu

    saru'mana

    dan&ema

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema, Michi
    Alte impresii din această RUBRICĂCerbul Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043715000152588 sec
    ecranul dvs: 1 x 1