GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cazare buna, mancare buna, as reveni aici :)
In circuitul facut spre manastirile din Moldova, am poposit doua nopti si la Balvanyos, mai exact la Pensiunea Transilvania.
Despre aceasta pensiune nu s-a mai scris pe AFA, s-a scris in schimb despre pensiunea Cetate, pensiune care apartine aceleiasi societati.
Am avut noroc ca am gasit camera libera la Pens. Transilvania, pentru ca aceasta pensiune este noua si sunt conditii mai bune decat la Cetate.
Camera este mare, luminoasa, am avut noroc ca am primit camera cu balcon.
Era si frigider in camera. Erau doua paturi de 0,90 m unite.
Am platit 100 lei pe noapte si in banii astia era inclus si un bon in valoare de 20 lei pentru mic dejun.
Niste prieteni de-ai nostri nu au mai gasit camera libera la Pensiunea Transilvania si au fost cazati la Cetate.
Eu au fost nemultumiti, ca la aceeasi bani au avut conditii mult mai naspa, anume mobilier vechi si mizerie, paienjeni pe tavan.
Si noi am avut praf pe noptiere, dar per ansamblu parea curat. Lenjeria de pat era veche, dar la banii pe care i-am dat nici nu aveam pretentii de 4 stele.
Am fost foarte incantati in schimb de restaurant.
S-a mai scris pe AFA despre restaurantul de la Cetate. Mancare buna, variata, preturi mici, portii mari. Cand am plecat de acolo spre Moldova, imi parea rau ca ma despart de restaurant, asa de mult mi-a placut.
Insa la restaurant am gasit si eu inconvenientele despre care s-a mai scris, anume fetele de masa murdare si atitudinea ospatarilor fata de unii clienti care lasa de dorit.
Noi nu am avut probleme cu ei, dar niste oameni de la masa vecina au cerut servetele la un moment dat, iar ospatarul a plecat de la masa lor foarte nervos si bombanind pe ungureste. Trecand pe langa masa noastra, am inteles ca nu prea le-a urat de bine.
Asta este! Traim in Romania si suntem obisnuiti cu atitudinea asta.
Am scris si despre restaurant pentru ca apartine aceleiasi firme, desi se afla in cladirea Pensiunii Cetate.
Mi-a placut aici si cadrul natural, fiind in mijlocul naturii, iar in apropiere exista bazine cu apa sulfuroasa.
Balvanyos este o statiune pentru odihna, in afara de vizitat lacul Sf. ANA nu prea ai ce face. Asadar, m-as intoarce acolo pentru restaurantul lor, dar mai mult de doua zile nu as sta.
Trimis de cris1982 in 30.08.10 14:47:29
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cris1982); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.11003000 N, 25.95810000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Pentru restaurantul ala m-am intors si eu, ani la rand, la Balvanyos :-) Anul asta am dus cu noi niste prieteni si acum ne innebunesc sa mai mergem o data. Noi am fost multumiti si de conditiile din "Cetate", dar pe ei nu indraznesc sa-i duc acolo, asa ca ce scrii tu e interesant: o pensiune mai curata si mai noua. Dar unde e amplasata? cumva mai jos de Cetate, pe drumul care coboara? nu pe DN, adica, ci pe ... "carare". Acolo e?
Chelnerii, sa stii, sunt mult peste ce erau anii trecuti. Atunci erau si foarte putini, si foarte ... dificili. Nu prea vorbeau limba romana, in primul rand. Acum te poti intelege cu toti, desi inca le mai scapa niste perle (in romana) de te strici de ras...
chiar in fata, are un bar jos
cladirea aia mare si galbena
nu se poate sa nu o observi
vis-a-vis, in diagonala fata de pens. cetate
este in prima poza pe care am atasat-o acestui review
Am petrecut un minisejur în 2011 aici, cu ocazia zilelor libere de 1decembrie si pot să confirm afirmatia ta în legatură cu raportul calitate-pret. Eu am avut camera tripla, pe lateralul clădirii foarte spatioasă cu un pat matrimonial si unul de o singura persoana la 110 lei noapte cu bonuri de 30 lei incluse pe care le-am folosit si la masa de prânz. Pentru aceste camere exista balcon cu acces din holul fiecarui etaj dotat cu mese si scaune di lem masiv (aici serveam cafeaua dimineata).
Nu sunt de acord cu tine ca nu ai ce face in Ballvanyos. In afara de lacul Sf. Ana poti sa vizitezi pestera Puturosu, cimitirul pasărilor, ruinele cetatii Ballvanyos care ofera o privelişte superbă asupra imprejurimilor.
De restauraurantul Cetate noi am fost multumiti: portii imense si proaspete cu mici surprize la fiecare masa pt. cele două fetite ale mele.
@dinţosul: Noi am stat doar doua nopti aici. In prima zi, pe la ora 16.00, am vrut sa urcam sa vedem ruinele cetatii Balvanyos, insa la inceputul traseului ne-am intalnit cu niste localnici care ne-au avertizat ca sunt ursi in zona si nu ne recomanda sa mergem pe traseul respectiv, mai ales ca se apropia seara si eram doar eu si sotul meu.
Asa ca am renuntat la traseu si am preferat sa ne relaxam la restaurant.
A doua zi am fost la Lacul Sf. Ana, am venit franti de oboseala de acolo si ne-am relaxat la strand pana seara. In niciun caz nu ne mai ardea de trasee. Dimineata urmatoare am plecat spre Moldova. Deci nici timp nu am avut mult la dispozitie, si in plus ne era frica si de ursi si nu puteam pleca doar eu si sotul pe trasee.
Poate alta data, cand vom mai ajunge pe acolo, dar intr-un grup mai mare neaparat.
@dinţosul: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Poţi folosi linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"
@dinţosul: şi ai uitat cel mai frumos "obiectiv" din zonă (după părerea mea): Tinovul Mohoş - un loc splendid, situat la circa 2 km de sf. Ana, fost lac acoperit, în mare parte, de plante şi arbuşti, o zonă mlăştinoasă şi vreo 15 ochiuri de apă, în care se oglindesc cerul, pomii, munţii şi totul dimprejur, creând un ansamblu superb; nu vă speriaţi de zona mlăştinoasă, pentru că se merge pe podeţe de lemn şi întotdeauna cu ghid (la noi a fost un ghid tare simpatic şi bine documentat) - la un cost fabulos de "mare", de 5 lei de persoană; am uitat de vegetaţia deosebită din tinov - numeroase plante, de la afine până la unele carnivore, altele otrăvitoare, frumos colorate, însă mai bine vă las să le descoperiţi şi gustaţi şi voi
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2021 Hotel Transilvania — scris în 01.03.22 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Hotel Transilvania, cu bune si mai putin bune! — scris în 23.08.18 de adrianaglogo din PITEșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Vacanta „low cost” cu conditii optime — scris în 27.05.18 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Cum sa te simti in strainatate in tara ta — scris în 18.04.17 de NIKYSAN din - nu recomandă
- Dec.2015 Oribile camere, amabil personalul — scris în 19.04.17 de antheos din CâMPINA [PH] - nu recomandă
- Jul.2014 Cazare acceptabila, personal amabil — scris în 25.07.14 de cip2704 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2013 Baile Balvanyos — scris în 21.05.14 de Testosu' din BUCURESTI - RECOMANDĂ