ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.11.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 27.12.07
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
NOV-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Barajul Poiana Uzului

TIPĂREȘTE

Din balconul pensiuni se observa barajul de la Poiana Uzului.

Acesta ne îmbia să îl vizităm să îi descoperim frumusețile.

După experienta frumoasă petrecută în Austria cu ocazia vizitări unor superbe baraje unde am văzut cum austrieci știu să facă bani din orice, am rotit cheia în contact și am plecat în recunoaștere.

Prima data am mers pe drumul care duce la baza barajului dar am fost întîmpinați de un agent de pază de la apele române care ne-a dirijat pe drumul cel bun.

Pe partea dreaptă înainte de baza barajului este o tabară scolară “Tabăra Scolară Sălătuc” după aspect pare cam părăsită sau numai neîngrijită.

Drumul spre baraj nu este semnalizat dar întrebând prin sat îl găsim foarte repede. Cînd venim dinspre Dărmănești după ce se trece de fosta rafinărie drumul face o curbă la dreapta spre baraj dacă mergem înainte ajungem la baza barajului dar virăm usor la dreapta spre baraj. Asfaltul este foarte bun, semnalizat, fiind renovat de curînd dar să nu credeți că minunea ține prea mulți km, pînă la baraj iar de acolo drumul începe să se strice sistematic.

Ajunși la baraj vedem silueta înca neterminată a unei noi pensiuni care urmeaza să își deschidă porțile cît de curînd.

Coborîm spre baraj pentru a merge la pas pe el să admirăm să pipăim acele locuri.

Dar surpriză o barieră lăsată și un agent de pază ne taie elanul și buna dispoziție. Ne explică că barajul este un obiectiv strategic și nu poate fi vizitat decît cu nu știu ce avize, lacul fiind o rezervație sanitară. Unul din motive fiind acela că din lacul de acumulare de la Poiana Uzului localitatile Bacău, Dărmănești, Târgu Ocna și Onești se alimentează cu apa potabilă. În lac din cele spuse de agent nu se poate face nici baie sau pescui amator numai organizat, o groaza de restricții.

Cînd te gîndești ca în Austria se putea vizita aproape orice contra cost, nu m-am gîndit că nu poți merge pe acel baraj sa admiri lacul chiar și contra cost, că altceva nu se putea face, cum puteai să pui în pericol alimentarea cu apa a localităților.

Am admirat de sus barajul cît se putea admira și am plecat mai departe pe lîngă lac să descoperim pe lîngă gropile din asfalt, frumsețile Văii Uzului.

Barajul în sine este frumos primit de sus dar și acea imagine cu acele nervuri de susținere din beton aflate pe cele două parți ale peretelui de beton care poarta numele de Contrafort, cred ca pînă acum nu am mai vazut acest tip de baraj (sau poate nu am fost atent).

De la baraj asfaltul bun și fără gropi este pe cale de dispariție, drumul devenind din ce în ce mai anevoios dar sălbatec.

Pe vesanți ici colo urme ale mașinilor offroad care au săpat făgașe în pămîntul muntilor Nemirei.

Toată zona Lacului Poiana Uzului face parte din Rezervația Naturală Nemira, cu toate acestea în coada lacului își fac apariția construcții private care aduc prejudiciu florei și faunei din zonă.

Tot în coada lacului întilnim o mănăstire care se află în renovare și izolare termică.

Ajunși în coada lacului întilnim cîțiva localnici care se opinteau să taie niște butuci pentru foc, îi deranjam cu o întrebare despre drumurile care se bifurcau în acea zonă.

Am aflat că drumul DJ123 care duce la Sânmartin este unul criminal pentru mașină așa că vrem să scurtăm suferințele suspensiei mașini și facem cale întoarsă spre pensiune unde încigem un foc pe cinste.

Zona este mirifică, este propice aventurilor cu ATV, mountain biking, drumeți și alte sporturi care să vă ridice nivelul de adrenalină.

Păcat de frumusețea barajului și a lacului pe care îl poți admira numai de la distanță.


[fb]
---
Trimis de dannek in 11.11.10 17:11:44
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9802 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dannek); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 manastirea si chiliile aferente
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8500 PMA (din 13 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

magdalena
[11.11.10 18:34:24]
»

Tocmai ce eram in zona lacurilor, in seara aceasta...

Chiar imi place locul in care ti-ai petrecut acest sejur, daca exista si un lac si un baraj in Poiana Uzului, nu poate decat sa concure la petrecerea unor zile frumoase intr-un peisaj placut.

ascent
[11.11.10 19:28:03]
»

La fel am "patit" si noi in zona barajului Siriu... acolo paznicul avea si niste caini care il sustineau... Apoi, nu aveam voie sa facem poze...

Alina Morar
[11.11.10 22:33:37]
»

Ha, Ha... ce comparatie buna Kaprun - Valea Uzului. Nici nu stiu ce sa fac sa rad sau sa plang... Tara noastra chiar se duce pe apa sambetei...

webmaster77
[12.11.10 09:24:00]
»

obiectivul fiind in jud Bacau, am mutat review-ul la "DESCOPERA BACAUL SI IMPREJURIMILE" - cred ca va fi mai usor de gasit aici de catre eventualii interesati.

Qvadratvus
[21.02.11 00:17:44]
»

Pentru amănunte suplimentare despre drumul spre Sânmartin DJ 123 am scris un mic rewiew aici la "Valea Uzului - intre agonie si extaz" la adresa aceasta

webmaster26
[04.04.17 10:10:12]
»

Mutat în rubrica "Rezervația naturală Nemira, M-ȚII NEMIRA & CIUC" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, ascent, magdalena, Qvadratvus
Alte impresii din această RUBRICĂRezervația naturală Nemira:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051788091659546 sec
    ecranul dvs: 1 x 1