ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.10.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Targu Frumos
ÎNSCRIS: 18.07.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
DEC-2010
DURATA: 5 nopți
cuplu fara copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Apusenii - cei mai spectaculosi munti ai nostri!

TIPĂREȘTE

Am dorit sa cunosc muntii apuseni pentru ca invatasem atatea despre ei la orele de geografie din vremea tineretii mele incat era inevitabil sa nu ajung sa i cunosc. Practic apusenii erau singurul loc din aceasta tara in care nu fusesem atat in materie de munti cat si de mare (una singura). Vazusem toata moldova cu manastiri, zone muntoase din neamt, fiind din apropiere... apoi am vazut si toata valea prahovei, am fost cazat in sinaia, azuga, busteni (am sa postez probabil cand voi avea inspiratie)... plus marea neagra absolut toate statiunile, si nu in ultimul rand delta. Practic lipsea ceva f important: muntele din sisturi cristaline cu numeroase formatiuni carstice, muntele de joasa altitudine dar extrem de spectaculos si de maret. Apusenii i am traversat in plina iarna, cu un ford la vremea aceea echipat complet de iarna... in aproximativ 7-8 ore. Am ajuns in cele din urma chiar pana la Oradea, deoarece am vizitat si pestera ursilor din apropierea orasului.

Revenind la cazare, am stat 5 nopt in vila sarra, ce i drept mai moderna decat vank, dar personalul era la fel de amabil din cate vazusem de la alti clienti cazati acolo. 100 de lei pe noapte parca dadusem acolo, plus mancarea servita la restaurantul lor bine ornat pentru sfintele sarbatori de iarna. In timpul meselor personalul mai primea din cand in cand si colindatori, cu steaua, iar noi aveam parte de muzica live autohtona! Aice voi acorda nota 10 plus pt ca glasul acelor micuti ne imbia atmosfera... o imbinare de fericire intre priverea lor incantati ca vor veni acasa cu un ban castigat cinstit si noi care eram de-adreptul fascinati de cantecele locurilor in care nu mai fusesem niciodata. Masa am apreciat o,fiind foarte bogata si gustoasa, sper ca nu doar in preajma sarbatorilor. Un lucru de apreciat a fost acela ca ne-au permis sa servim, nu tot timpul, vin fiert moldovenesc adus de noi special pentru sarbatori (vorba aia moldovenii tot moldoveni... bautura daca nu lipseste restul nu mai conteaza-ne-am temut ca nu cumva sa nu ne placa bauturile lor... desi sa fiu sincer am baut mai multa palinca ardeleneasca de 50 grade decat vinul meu :))

Am ajuns si la partiile de ski din apropiere, cam la 6-8 km de complex. in care ne am lafait in sanii caci de skiuri nu se punea problema pentru ca nici unul dintre noi nu stia sa skieze. Acum va spun un lucru care imi doresc sa ramana intre noi: vizavi de pensiune e casa unui politist din satul respectiv, iar personalul pensiunii ne a asigurat ca putem conduce pana la partie chiar daca am mai servit cate un pic din licoarea lui bachus sau din cealalta a lor de 50 de grade, fiind 8 km era imposibil de ajuns pe picioare in zapada aceea. Cu o conditie f importanta: stabilitatea constiintei noastre sa nu fie afectata. Pe romaneaste: sa nu fim chiar beti crita! Si asa am si facut, iar slava domnului 5 zile am dus o nemaipomenit si la partie si la pensiune!

Alte obiective pe care le am vizitat au fost ghetarul scarisoara, rosia montana, groapa ruginoasa, pestera ursilor, ghetarul vartop. La ghetarul scarisoara am ajuns astfel: am lasat masina in curtea bisericii din comuna garda de sus si am urcat pe jos pana sus la ghetar, drumul a durat trei ore jumatate istovitoare! Drumul spre peșteră pornește din comuna gărda de sus, situată pe valea ariesului mare la 32 km amonte de câmpeni (pe DN75). Din centrul comunei se desprinde drumul carosabil de pe gârda seacă pe care se ajunge, după aproximativ 1km, la gura vaii ordâncușa. De aici există trei variante. Prima este poteca turistică marcata cu cruce roșie, care mai întâi trece prin cătunul Mununa și după un traseu de 10 km, ajunge la peștera scărișoara. Cea de a doua variantă este drumul asfaltat de pe valea ordâncușei, de 23 km. care duce până în cătunul ghețar. Ultima și cea mai nouă variantă este pe valea gârda seacă. La 2 km de la gura ordâncușei pornește un drum forestier prin Mununa pâna la Ghețar lung de 12 km. Noi am ales prima varianta. La intoarcere am avut parte de bunavoita unor turisti bucuresteni care au avut curajul sa urce la ei in masina (una de 6 locuri care au devenit 13 cu tot cu noi, ei fiind deja 9!) 4 moldoveni istoviti de drumul lung combinat cu palinca ardeleneasca... A fost ceva de vis coborarea... 13 oameni intr o masina de 6, vreo 2 eram si in portbagaj! pacat ca nu pot posta si video pentru ca am filmat o bucata din coborarea in masina. la sfarsit le am multumit si ne am intors la masina noastra...

Cam astea au fost, in mare, experientele noastre din apuseni. Am ramas la ideea ca sunt cei mai frumosi si spectaculosi munti ai romaniei! Cu siguranta voi veni si intr o vara aici pentru ca pesisajul inflorit, din cate m am interesat, este nemaipomenit!


[fb]
---
Trimis de alex_iasi in 27.10.11 11:40:46
Validat / Publicat: 27.10.11 14:23:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ARIEȘENI [AB]. A mai fost în/la: in toate regiunile
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2664 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alex_iasi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 in drum spre arieseni, inca n-am dat de zapada
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7200 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

webmaster
[27.10.11 15:55:19]
»

@alex_iasi,

Este recomandat ca impresiile despre cazare sa fie delimitate de cele despre calatorie, cel putin din doua considerente majore, legate de functia cautare, pentru cei care cauta un anumit hotel, nefiind foarte interesati si de zona respectiva (si invers), sau pentru notele atribuite, de foarte multe ori notele sunt diferite cand este vorba de un hotel, fata de statiunea care il cuprinde (si invers).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
alex_iasiAUTOR REVIEW
[28.10.11 10:00:58]
»

@webmaster: si acum ce sa fac? sa le separ apoi sa introduc impresiile in doua rubrici diferite? una legata de spatiul de cazare si alta de calatorii in apuseni... n ar avea rost... sau ramane asa? merci, oricum voi sti pt viitor

webmaster
[28.10.11 10:09:08]
»

@alex iasi, acum poate sa ramana asa, dar este bine de retinut pentru viitor.

m&pif*
[20.12.11 19:00:51]
»

Mai, Alex, mai, curata aventura ce a-ti facut voi, cu urcatul si coboratul la Pestera Scarisoara, scrii fff nuantat, cu sinceritate si caldura. Sa continui neaparat sa scrii pentru ca, avem numai de castigat cu totii din experientele asternute in scris.

Am avut mare noroc ca masina noastra a fost ascultatoare si ne-a dus pina sus si ne-a si intors, altfel asteptam primavara, mai ales eu... Sarbatori cu mult haz va doresc si in primul rind multa inspiratie... " spune tot" ca spui bine!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alex_iasiAUTOR REVIEW
[21.12.11 10:49:23]
»

@m&pif:multumesc mult pt aprecieri.sa stii ca din experienta celor de varsta ta am invatat ca sinceritatea ofera tot farmecul unei povestiri!sunt cativa doctori docenti pe aici pe site,dupa parerea mea f intelepti si doritori sa ne incante ,nu neaparat prin multitudinea de locuri vizitate sau luxul lor,ci mai degraba prin farmecul descrierilor.

si noi am avut masina echipata pt iarna, poate ca am fi ajuns in cele din urma pana la ghetar, dar am preferat sa avem parte de o experienta unica... si in plus eram si mai relaxati fara masina... si asa drumul pana la iasi ne lua jumatate de zi... asa ca masina sa mai stea si pe dreapta... ce mama ei...

un craciun implinit inconjurat de iubirea celor dragi si ne auzim cu alte descrieri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alex_iasi, m&pif*
Alte impresii din această RUBRICĂComplex Turistic Vank & Sarra:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053329944610596 sec
    ecranul dvs: 1 x 1