ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.03.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 16.01.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2009
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

La pas pe Valea Ialomitei (II)

Ilustrație video-muzicală
Brian Crain duet cu Yujeong Lee - Butterfly waltz(Piano and Cello)
TIPĂREȘTE

Asa cum am promis voi continua descrierea traseului nostru pe Valea Ialomitei (articolul anterior: La pas pe Valea Ialomitei I ).

De la cabana Zanoaga ne-am continuat traseul pe drumul ce duce spre Pestera.

Pe partea stanga, inainte de a junge la Bolboci, am intalnit Cheile Zanoaga Mica. Intradevar sunt foarte mici, sunt cele mai scurte chei de pe Ialomita, 100-120m si late de 5-6m (tocmai bune pentru escalada).

Apoi am ajuns la barajul Bolboci in spatele caruia se intinde Lacul Bolboci (13 milioane metri cubi de apa). Desi era sfarsitul lunii aprilie o mare parte din lac era inca inghetata.

In poiana Bolboci se gaseste cabana Bolboci unde ne putem caza si lua masa. De aici pleaca foarte multe trasee turistice iar prin fata cabanei trece drumul auto Moroieni-Pestera si Pestera-Dichiu –Sinaia. Un traseu urca spre Cota 2000 dar ar fi pacat sa urcam in platou de aici ratand ceea ce ne mai poate oferi Valea Ialomitei.

Dupa ce am admirat acest peisaj mirific am continuat pe defileul lacului Bolboci pana la coada lui intrand in Cheile Tatarului. Nu au mai mult de jumatate de km dar peisajul este incantator. Ialomita a sapat in calcare formand aceste chei intre Coltii Tatarului si o prelungire a muntelui Blana. In apropiere, pe Valea Tatarului, se gasesc Pestera Ursilor si Pestera Mare din Tatarul.

In peretii cheilor, pe partea dreapta, era sapat un mic tunel. Am citit apoi ca a fost sapat “in vederea prospectarii rocilor pentru construirea unui eventual baraj in amonte de chei”.

Am continuat sa mergem pe Valea Ialomitei trecand pe laga o cabana si Pastravria din Tatarul pe partea stanga iar pe partea dreapta Ialomita isi urma cu repeziciune cursul.

Dupa alte chei mai mici, Cheile Coteanului am iesit intr-o poiana mare, frumoasa ,,inconjurata de munti, strabatuta de Ialomita care se desparte aici in mai multe brate – poiana Padinei.

Posibilitati de cazare sunt la cabana Padina, Diana, Coteanu, Salvamont sau poti pune cortul. Ne-am cazat la Cabana Diana dar nu mi-a placut. Camera era mica, intunecoasa si friguroasa.

Se mananca foarte bine si ieftin la Cabana Padina, acolo am servit si noi masa.

Si din poiana Padinei pleaca multe trasee.

Daca tinem Valea Ialomotei trecem prin Cheile Hodoarei, unde Ialomita formeaza mai multe cascade, ajungem la Pestera Ialomitei si Manastirea Ialomitei.

Pestera era inchisa pentru ca atunci cand se topesc zapezile aceasta se inunda.

Un alt traseu ne duce la Hotel Pestera in apropierea caruia se afla telecabina Pestera- Babele dar si un traseu marcat banda rosie, foarte frumos, pe care in 2h se ajunge la Babele. Deasemenea se poate urca la Piatra Arsa.

A treia zi traseul nostru a continuat urcand din dreptul cabanei Diana spre Cota 2000. Daca la inceputul traseului prin padure, prin poieni, brandusele inflorisera din ce urcam zapada era tot mai mare. Cand am iesit in gol alpin iarna era la ea acasa.

Dinspre Cota 2000 pe Valaea Dorului se schia iar pe terasa cabanei Valea Dorului cei care nu schiau se bucurau de razele soarelui.

Am urcat la Cota 2000 si luandu-ne la revedere de la zapada pe care nu aveam sa o mai vedem curand am coborat in Sinaia.

Era din nou primavara. Am plecat acasa cu gandul la ceea ce am vazut dar si cu fotografii care sa ne aminteasca mult timp aceste lucruri.


[fb]
---
Trimis de Lumis66 in 20.03.11 16:44:52
Validat / Publicat: 20.03.11 19:11:18
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3732 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lumis66); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cheile Tatarului-la coada lacului Bolboci
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster
[20.03.11 19:10:45]
»

Mutat in cadrul rubricii dedicata Masivului Bucegi, credem ca este mai potrivit/util aici.

webmaster13
[20.03.11 19:38:05]
»

sper sa placa melodia atasata!

Lumis66AUTOR REVIEW
[20.03.11 19:49:59]
»

@webmaster13

Multumesc pentru melodie, ma vad zburand catre acele locuri minunate.

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.03.11 23:45:05]
»

Foarte frumoase locurile, la fel si descrierea. Doar ca am gasit o mica greseala pe care, cu voia dumneavoastra, imi permit sa o corectez.

Traseul de la Pestera la Babele nu este marcat cu banda rosie ci cu cruce albastra. Cu banda rosie este marcat cel ce leaga Padina de Varful cu Dor, apoi pe la Cota 1400 coboara la Sinaia.

Lumis66AUTOR REVIEW
[22.03.11 09:51:21]
»

Claudiu, imi cer scuze, ai dreptate.

Asa cum se vede si din P19 traseul din Padina spre Valea Dorului, pe care am urcat noi, este marcat banda rosie si cel din Pestera spre Babele cruce albastra.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Lumis66, urjanclaudiu
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Masivul Bucegi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10017204284668 sec
    ecranul dvs: 1 x 1