GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Zilele acestea am facut o vizita si aici, impreuna cu socrii mei. Timpul a fost racoros. Dupa o canicula de 2 saptamani, cele 20 de grade de acolo au fost binevenite si numai bune pentru plimbare.
Peisajul in zona este super, dar serviciile din pacate nu se ridica la nivelul altor complexe turistice din zona, de aceeasi categorie. In primul rand, drumul de acces pana la cabana si la lacul Bodi, situat in imediata vecinatate, este execrabil. Imi aduce aminte de drumul catre Multele Rosu, langa statiunea Cheia. Noroc ca nu e la fel de lung. Apoi urmeaza poarta, unde trebuie platita taza de parcare - 3 lei in timpul saptamanii si 5 lei in weekend, iar odata ce ai gasit loc, urmeaza zecile de placute, peste tot, cu diferite inscriptii gen "interzis focul", "interzisa camparea cu cortul" si pe toate atentionarea "PROPRIETATE PRIVATA", lucru care pe mine personal nu m-a facut sa ma simt in largul meu; parca eram intrusi. Mi se pare absolut normal ca fiecare proprietar de teren sa-si impuna propriile reguli dar acolo chiar mi s-a parut exagerata dorinta asta de a arata cat de "privata" este zona aceea care candva era plina de vizitatori, in special in weekend-uri, vara, cand ieseau baimarenii la un gratarel in aer liber. Se puteau amenaja locuri speciale pentru gratare sau corturi, dar se pare ca nu aceasta a fost dorinta patronului cand a achizitionat acest loc, lucru foarte clar exprimat. Bine... asta este doar o parere personala. Nu inseamna ca zona nu este amenajata primitor, din contra. Este o adevarata placere si relaxare sa "faci o tura" in jurul lacului, sau sa vii aici intr-o zi insorita si sa profiti de soarele racoros de munte.
Un alt lucru pentru care merita sa revii este plimbarea cu hidrobicicleta. Pretul pentru o jumatate de ora este de 10 lei in timpul saptamanii si 15 lei in weekend. Se poate si pescui, contra const, bineinteles.
Si aici exista telescaun, dar mai putin functional vara si mai mult iarna cand este sezonul de schi. Starea partiei este"asa cum o lasa Domnul", adica nu s-au facut investitii serioase pentru amenajarea ei.
Cabana in sine este aceeasi dintotdeauna - de cand eram mica si ma jucam cu mormoloci de broasca pe malurile lacului. Forma ei te urmareste din oricare parte a apei. Pretul unei camere este de 160 lei cu mic-dejun inclus.
Restaurantul nu este foarte spatios, dar ma gandesc ca este suficient pentru cei cativa vizitatori. Terasa este clasica - adica scaune si mese de plastic, putin cam nepotrivite pentru preturile destul de mari pe care le practica. Mancarea este asa si asa. Nu pot spune ca este rea, dar nici una pe care sa o tin minte datorita gustului - si totusi, scumpa.
Pentru cei care nu cunosc zona, merita vizitat, dar cei care stiu Mogosa asa cum era pe vremuri, aglomerata, animata si primitoare, vor fi putin dezamagiti de linistea de acum.
Trimis de deliutza27 in 19.08.10 11:46:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȘUIOR/MOGOȘA. A mai fost în/la: Sinaia, Predeal, Cheia, Giurgiu
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (deliutza27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
mutat la rubrica Cabanei Mogosa, nou-creata pe site in sectiunea dedicata Cavnicului (din cate inteleg e in proximitatea acestui oras; daca gresesc, rog sa fiu corectat)
@ Webmaster - Cabana Mogosa nu se afla pe drumul catre Cavnic, deci e incorect sa fie pusa in aceasta sectiune. Localizarea ei este la aproximativ 8 km de Baia Sprie si 15-18 km de Baia Mare pe drumul catre localitatea Mara, inainte de urcarea pe serpentinele Gutaiului.
Drumul spre Cavnic trece tot prin Baia Sprie,intr-adevar, dar este in alta directie.
Propun ca rubrica sa fie redenumita Gutai, pentru ca atat Suiorul, cat si Mogosa, plus o gramada de alte locatii la fel de frumoase se gasesc in aceasta directie. La intrarea in Mara, de exemplu, exista o pastravarie foarte laudata despre care am sa scriu pe viitor, dupa ce am sa fac o vizita.
Am inteles, multumesc de precizari, o sa relocalizam rubrica in alta sectiune. M-a derutat o harta de pe site-ul lor, in care cea mai invecinata localitate apare ca fiind Cavnicul.
In alta ordine de idei, sa inteleg ca nu ai avut cazare acolo? (la Cabana Mogosa)
Nu, nu am avut. Tocmai de aceea nu am creeat rubrica noua. La review-urile mele anterioare mi s-a atras atentia ca pentru hotelurile, pensiunile in care nu am fost cazata, sa nu fac rubrica noua ci sa trec la "Descopera..." sau "Restaurante..." etc M-am conformat.
Pe "auto atlas200", ediţia 2009-2010, foaia 37, este trecută Cabana Mogoşa şi în imediata apropiere şi Staţiunea Şuior. Este în regiunea Masivului Gutâi. Am să ataşez şi o imagine prelucrată din BingMaps spre edificare.
Cabana Mogosa este clasificata la 3 stele..de aici si pretul. Nu stiu ce conditii sunt in camere, dar in afara de telefonul acela antic si de demult postat la receptia deloc primitoare si pustie, care se vede in poza P10, si terasa plina de plasticusuri, zona si cladirea arata bine. Comparativ cu ce am vazut prin tara la aceeasi categorie, arata satisfacator, dar sunt locatii care la 3 stele nu se compara.
Sincer, eu merg la Mogosa strict pentru relaxare si doar in lunile calduroase; fiind relativ aproape de Baia Mare, e un prilej pentru mine sa ma racoresc. Ca si comparatie, in oras erau 27 de grade, iar sus la cabana termometrul de masina arata la umbra 19 grade. Cazarea acolo chiar nu ma tenteaza. Prefer sa merg in alta parte la banii astia. Iar preturile...la barul de zi, de exemplu, o apa minerala la 0,5 l costa 3,5 lei, sucul la 0,25 l - 5 lei, cel la 0,5 l - 7 lei.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă zona Șuior-Mogoșa» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2020 Șuiorul cu de toate, indiferent de anotimp relaxarea e garantată — scris în 21.10.20 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Circuit Maramureş (9): Cu telescaunul la Şuior — scris în 06.09.18 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Șuior și Mogoșa - colțișorul de rai din Maramureș — scris în 10.01.18 de Cris din BRAșOV - RECOMANDĂ
- May.2013 Suior cota 1000 — scris în 06.05.13 de alina7laca din CAREI - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Statiunea Mogosa si Suior — scris în 01.08.10 de alina7laca din CAREI - RECOMANDĂ