GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ştiu aşa este am venit în Săptămâna Mare să vă vorbesc şi eu despre morţi!!! De fapt să vă povestesc despre excursia la Cimitirul Vesel de la Săpânţa!!!
Sincer nu cred că vă spun eu noutăţi despre acest inedit loc mai ales după ce colegii mei de site „magnifica” Diaura aici „maestrul” creivean aici şi nu în ultimul rând colega „specialista” ileanaexperta aici au vorbit aşa de la subiect, artistic şi educaţional despre această destinaţie, dar lăsaţi-mă totuşi să încerc şi să vedem ce-o să iasă!!!
Am ajuns la Cimitirul Vesel de la Săpănţa printr-o conjunctură de împrejurări favorabilă. Un prieten îşi luase maşină de la nemţi. De fapt dăduse banii pentru ea şi trebuia să meargă la Satu Mare să-şi ia maşina de acolo, de la vărul lui. Aşa că m-a rugat şi pe mine să merg cu el cu cumnati-su şi cu încă cineva să luăm maşina de la Satu Mare, ca să mergem (la întoarcere) doi câte doi!!!
La plecare am luat-o pe ruta: Ploieşti - Braşov – Odorheiu Secuiesc – Reghin – Beclean – Dej Satu Mare adică exact 537 Km. cum găsisem noi pe harta cumpărată de la benzinărie. Plecasem la prânz şi am ajuns pe înserat în Satu Mare şi-am înnoptat toţi 4 la văru’. Dimineaţa la prima oră eram la notar să facem actele nici în visele noastre nu ne gândeam că la ora 9.45 suntem gata cu toate documentele. Văru’ a glumind „No amu aveţi vreme să mereţi şi la Săpânţa în excursie! ”. De parcă se dădeau carburatoare şi arbori cotiţi gratuit am îmbrăţişat toţi 4 ideea şi-am mers către Săpânţa să vizităm şi noi veselia din cimitirul acesta despre care vorbeşte toată lumea. Cei 87 de Km. dintre Satu Mare şi Săpânţa au fost acoperiţi într-o oră şi-un pic.
Recunosc deschis şocul a fost mare faţă de cimitirele pe care le ştiam eu gri şi sumbre până acum, aici am descoperit cu totul altceva!!! . O mare de cruci viu colorate erau împrăştiate peste tot. „Împrăştiate” e un fel de-a spune că aici am văzut cele mai aliniate morminte. Nu ştiu dacă mereu e aşa, dar noi am găsit un localnic vorbăreţ care s-a oferit să ne furnizeze informaţii despre cimitir, aşa am aflat că cel care a creat acest cimitir este un anume Stan Ioan Pătraş care a sculptat primul epitaf în anul 1935. Oamenii râd de moarte aici la Săpânţa, au o filozofie foarte intersantă aici, bazată pe nemurire şi pe consideraţia că moartea este un motiv de bucurie, persoana respectivă ajungând într-o altă viaţă, mai bună. NU am să mă apuc acum să vă plictisesc şi să înşir în acest review epitafuri de pe crucile din cimitir fiindcă puteţi găsi aici şi în întreaga lume virtuală.
O lună şi jumătate subiectul de conversaţie principal al nostru a fost Cimitirul Vesel de la Săpânţa, pe care vă doresc din inimă să aveţi privilegiul să-l vizitaţi, fiindcă merită!!!
Trimis de RobertCodescu in 19.04.11 16:48:08
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RobertCodescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.97137100 N, 23.69558300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Pozele sunt destul de reusite... Ce aparat foto ai folosit acolo, Robert?
@Dragos este o camera Finepix A700 de la Fujifilm o scula foarte performanta si foarte scumpa pe care NU mi-as putea-o permite este camera foto a prietenului meu!!!
Da' prietenul stie ca-i folosesti pozele pe AFA? Ca sa nu mai vorbesc de o alta curiozitate: unde mama naibii ai vazut tu atatea flori inflorite in APRILIE in nordul tarii??? (mai ales din specii care infloresc mai spre miezul verii/toamna? ! ?)
@Dragos prietenul meu stie ca-i folosesc pozele (de fapt chiar daca sunt facute cu camera lui el le considera ca fiind ale mele fiindca eu le-am downloadat si pus pe Cd-uri si chiar le-am mai folosit si pe alte siteuri si-n alte publicatii si a fost incantat!!!
In sudul tarii craitele galbene si portocalii care se vad in poza nr 10 infloresc in iunie/iulie si ajung la marimea aceea in august !!!
Păi dacă
a) nu-s pozele tale şi
b) nu corespund nici cu "aşezarea" în timp ce o declari
nu s-ar putea ca tu de fapt să nu fi fost acolo? şi doar să foloseşti imaginile ca suport pentru un text care nu spune mai nimic??? (dar a reuşit cu toate acestea să adune deja 10 voturi)...
@Dragos care este partea grea de inteles am fost cu niste prieteni aici si-am facut toti poze iar ei au spus ca pot folosi pozele CUM VREAU EU atata timp cat nu le utilizez pe cele personale in care apar si ei!!! FOARTE SIMPLU!!! Dar de la un timp vad ca A. F. A. a devenit un fel de vanatoare de vrajitoare si ca deranjez prea multi useri pe aici, asta mai ales de cand am invitat cativa ueri pe un alt site turistic!!! Oare haituiala asta sa fie o repercusiune a acelei initiative ale mele! ? ! ? ! ? Incep sa inclin ca DA!!!
Sincer, habar n-am despre ce useri şi ce invitaţii vorbeşti. Eu doar am ridicat ceea ce americanii numesc "reasonable doubt" - nişte amănunte care nu se leagă din scrierile tale. Şi văd că mereu eviţi să răspunzi clar la întrebări punctuale.
Iar din punctul meu de vedere (enunţat încă de mult, de când îţi dovedeam că ai semnat aici lucruri scrise de alţii, uitând însă să mai spui de unde copiai), găsesc scrierile tale (partea strict personală/originală) foarte sărace... şi nu cred că vei reuşi prea curând să îmi schimbi părerea.
@RobertCodescu
Citat din regulamentul pe care l-ai incalcat cand ai facut referire publica in ecoul sters mai sus la o entitate turistică, ce funcţionează pe principii comerciale:
”NU SUNT PERMISE insa referiri si trimiteri la orice entitati ce functioneaza pe principii comerciale. Sunt incluse aici (dar nu limitativ) referiri si linkuri catre agenti turistice, companii aviatice, site-uri cu informatii si oferte sejururi, precum si orice alte referiri la site-uri ce contravin politicii si intereselor AmFostAcolo.ro.
Cartonas galben/2 zile pauza.
Avertisment - ultimul insa pe care il primesti pe acest site, inainte de luarea unor alte masuri, mai severe. Rubrica "Avertismente" din cazierul tau pur si simplu s-a umplut.
Review-ul a fost retras din concurs, iar voturile primite pana acum au fost anulate. Motivul il puteti citi aici.
Cine doreste isi poate reface fara probleme votul.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 Un cimitir, o mănăstire și 500 de reviewuri — scris în 11.12.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Săpânța - La Cimitirul Vesel și la Mănăstirea Săpânța Peri — scris în 26.02.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Cimitirul Săpânța — hai să ne veselim — scris în 20.02.22 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Feb.2021 Bucurie — scris în 23.02.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Mandria Sapantei: cimitirul ,,vesel” si cea mai inalta constructie din lemn a Europei — scris în 09.12.20 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Ce culoare are credința? — scris în 31.10.20 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 O locatie UNICA in Romania dar si in Europa cel putin.. — scris în 15.12.20 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ