ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.12.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 02.09.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Hotel Start, un hotel potrivit pentru un start bun în vizitarea Cracoviei

TIPĂREȘTE

Având în vedere că în călătorile mele merg cu maşina personală, la rezervarea unei camere de hotel am întotdeauna în vedere ca hotelul să dispună de posibilitatea de parcare. Aşa am procedat şi pentru rezervarea la Cracovia, oraşul pe care doream foarte mult să-l vedem.

În plus, ca întotdeauna, m-am informat despre condiţiile de circulaţie în Polonia, mai ales că nu mai fusesem acolo cu maşina. În general, condiţiile sunt ca la noi: aceleaşi limite de viteză, 0% alcoolemie, centuri obligatorii. Nu se plăteşte taxă de drum. Am citit că autostrada Cracovia-Wroclaw-Berlin se plăteşte, deşi eu unul nu am plătit nimic, nu am întânit puncte de taxare. E drept, am ieşit de pe aceasta vreo 30 km, pentru a merge la Auschwitz şi am revenit după aceea, este posibil să fi ocolit astfel punctul de taxare.

În cazul Cracoviei, condiţiile speciale de circulaţie cu autoturismul sunt desul de complexe. În primul rând, oraşul nu dispune decât de o singură parcare subterană, e drept, destul de mare, situată lângă Wawel. Aşa că problema parcării este una complicată în Cracovia, pentru că este destul de greu să găseşti un loc de parcare în centru. Preţurile sunt însă mici, ca pe la noi.

Dar, pentru a evita înecarea oraşului în gaze de eşapament, edilii acestuia au impus nişte reguli draconice. Oraşul vechi este împărţit în trei zone. Zona A, nucleul oraşului vechi, este practic o zonă pietonală, interzisă pentru circulaţia publică, aici având acces doar maşinile poliţiei, salvării şi pompierilor. Nici cei care locuiesc aici nu au dreptul să intre cu maşina. Zona B cuprinde oraşul vechi, până la centura verde, aici având acces cu maşina şi locuitorii zonei, precum şi clienţii hotelurilor. Dar, limita de viteză este de 30 km/h, iar locuri de parcare nu prea există. Zona C este restul oraşului vechi, până la centura pe care circulă mijloacele de transport în comun. Această zonă este deschisă traficului, dar orice loc de parcare este cu plată, între orele 10 dimineaţa şi 6 seara. În restul oraşului există şi locuri de parcare gratuite.

Având în vedere acese aspecte, am decis să caut un hotel în afara oraşului vechi, unde să-mi pot parca maşina fără probleme, iar vizitarea oraşului să o fac folosind transportul în comun.

De fapt, iniţial găsisem un hotel mai aproape de centru, în Kazimierz, care pretindea că are şi parcare, dar citind cele scrise de clienţi, am aflat că nu era aşa, parcarea făcându-se pe stradă, dacă găseai loc, aşa că am renunţat şi am ales hotelul Start, situat ceva mai departe, dar care, în final, s-a dovedit o alegere bună.

Hotelul este situat la sud de Vistula, pe o arteră principală, Kapelanka, la vreo 3 km de centrul istoric, unde se poate ajunge cu autobuzul 124, sau tramvaiul 18, care se pot lua din staţia de lângă hotel.

Am ajuns la hotel, îndrumaţi de GPS, după un drum de 150 km, venind de la Poprad. Drumul este foarte frumos, şoseaua bună, doar ploaia ne-a cam stricat peisajul. Oricum, nici nu ne-am fi dat seama când am trecut graniţa, dacă nu am fi văzut un panou mare, pe care ni se ura "bun venit în Polonia". De-a lungul drumului sunt mai multe staţiuni de munte, unde se construieşte intens, semn că afacerile merg bine.

Pe măsură ce ne apropiam de Cracovia, ploaia s-a mai domolit, iar în oraş chiar s-a oprit complet. Cum veneam din sud, am ajuns foarte repede la hotel, pe care însă l-am ratat, deşi este foarte mare, pentru că, la prima vedere nu părea a fi hotel şi nu avea un spaţiu la intrare unde să tragi maşina. Cum însă în zonă nu prea mai sunt alte clădiri apropiate, am tras concluzia că acela trebuie să fie hotelul şi am întors maşina, astfel că, venind în sens invers, adică dinspre oraş, a putut vedea indicatorul care arăta spre parcarea hotelului, aflată în spatele acestuia. Hotelul are şi o intrare de la stradă, dar dacă vii cu maşina, trebuie să tragi în parcare şi să intri în hotel pe intrarea din spate. Parcarea este foarte mare, împrejmuită, poarta acesteia închizânduse pe timpul nopţii.

Am aflat mai târziu că, de fapt, clădirea, construită în 1980 cu o altă destinaţie (cămin studenţesc, sau ceva de genul ăsta), a fost transformată în hotel prin 1992, ceea ce explică în parte lucrurile de care vorbeam. Nici aspectul exterior al clădirii nu este foarte grozav, aşa că, iniţial am crezut că am făcut o greşeală, alegând acest hotel şi am ajuns la recepţie cu inima strânsă. Aici, o domnişoară care vorbea binişor engleza şi care era foarte amabilă mi-a mai redus din dubii. Am urcat în camera de la etajul al doilea şi am început să o inspectăm: la intrare, un hol mic, cu un şifonier încastrat în peretele din stânga; în dreapta, baia, în faianţă albă, de curând renovată, cu cabină de duş; drept în faţă, camera cu două paturi şi o noptieră comună, o măsuţă cu un scaun şi un televizor vechi şi mic, prins în perete. Nu au pus termopane, pentru că, probabil ar fi fost prea scump, având în vedere suprafaţa foarte mare; drept urmare, sistemul cu ramă metalică este vechi şi dă semne de oboseală. Camera este foarte curată, recent zugrăvită, dar, după draperie, descoperim pereţii scorojiţi. Cred că aici nu le-a mai ajuns vopseaua. Mobilierul este vechi, probabil de-o seamă cu clădirea, dar lenjeria în stare foarte bună şi impecabil de curată.

După ce ne-am lăsat bagajele, am plecat în oraş, aşa că, la ieşire avem timp să vedem şi restul. Holul de pe etaj este îngust, cu linoleum pe jos şi foarte lung. Clădirea are doar 5 niveluri, dar este echipată cu două lifturi mari, în stare bună. Clădira îmi aduce aminte de căminele din Regie, dinainte de '89.

În schimb, personalul este foarte amabil, cred că au fost instruiţi special ca să mai compenseze aspectul hotelului, gata să ofere toate informaţiile. Holul de la intrare este destul de larg şi aici există conexiune wireless la Internet.

La recepţie se găsesc o mulţime de pliante, harta oraşului, broşuri, legate de modul de petrecere a timpului în Cracovia şi de obiectivele turistice din oraş şi din apropierea acestuia.

Tot la recepţie ni se spune de unde luăm spre centru autobuzul sau tramvaiul şi unde coborâm, de unde luăm biletele, care nu se pot lua din mijlocul de transport şi nici există un chioşc în staţie. Biletele se pot lua de la chioşcul de ziare din incinta hipermarketului Tesco, aflat chiar lângă hotel. Ce este interesant la acest hipermarket este că fucţionează non-stop. Aici am mâncat în fiecare din cele trei seri petrecute la Cracovia, la raionul de preparate calde, unde au şi mese cu scaune, iar preţurile sunt incredibil de mici. Hipermarketul are şi o bezinărie, de unde am luat benzina cea mai ieftină (în general, preţurile sunt ca pe la noi).

Micul dejun, inclus în preţul camerei, a fost consistent şi variat, cu nimic mai prejos faţă de alte hoteluri. Sala de mese pentru micul dejun se află la demisol, unde în restul timpului funcţionează barul. Există şi un restaurant, cu preţuri convenabile, după cum am constatat, dar nu am beneficiat de serviciile acestuia pentru că la prânz am mâncat în oraş, iar seara, cum spuneam, la Tesco.

În final, punând în balanţă lucrurile bune şi rele, am ajuns la concluzia că cele bune sunt în majoritate. La preţul de 149 zloţi pe noapte camera dublă (un zlot este cam un leu), hotelul este foarte convenabil, iar vecinătatea hipermarketului cu program permanent este un avantaj incontestabil. Singura problemă reală mai serioasă cred că este lipsa aerului condiţionat în zilele călduroase, lucru de care noi am fost feriţi, nimerind într-o perioadă mai răcoroasă.

Dacă nu sunteţi prea pretenţioşi şi vreţi să aveţi unde trage în Cracovia la un preţ convenabil, să puteţi ajunge în câteva minute în centrul istoric şi în plus să aveţi şi unde lăsa maşina în siguranţă, aici este locul potrivit.


[fb]
---
Trimis de Costi in 02.12.10 11:03:42
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2833 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel Start, intrarea dinspre stradă. Firma abia se zăreşte.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 4802 PMA (din 9 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

popescu.borsa*
[02.12.10 12:44:16]
»

Si eu am vrut sa ma cazez la hotelul din cartierul evreiesc. Lipsa parcarii m-a impins 100 m mai adanc in cartier, unde m-am cazat la un hostel care in mod surprinzator avea si parcare, ce-i drept doar pentru trei masini.

georgiana
[09.12.10 21:15:28]
»

'' Parcarea este foarte mare, împrejmuită, poarta acesteia închizându-se pe timpul nopţii. ''

Super si... superbonus!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
georgiana, popescu.borsa*

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050253868103027 sec
    ecranul dvs: 1 x 1