84861 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Acra / Akko

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.03.2018
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Israel la început de februarie – Oraşul vechi din Acra


Urmare de aici

Ziua a cincea, continuare

De la Sinagoga Tunisiană am plecat tot pe aceiași stradă, Kaplan, apoi am luat-o puțin la dreapta și am mers pe strada David Pinkas, circa 500 de metri în total. Am ajuns într-o frumoasă intersecție unde era Grădina Sha’ar la-Shalom cu Centrul Cultural și Monumentul Yitshak Rabin și am urcat ușor pe strada Weizman spre zidurile Orașului Vechi, aflat în patrimoniul universal UNESCO din anul 2001. Am trecut și pe lângă o zonă amenajată între ziduri, era un teren de sport și am ajuns într-o parcare pentru autocarele turistice.

De aici am plecat traversând-o la primul obiectiv important, Cetatea Cruciaților. Se intră printr-o poartă într-o curte și grădină frumoasă unde în stânga era un centru de turism și în față casa de bilete. Am cumpărat un bilet combinat cu alte trei obiective, 34 NIS de persoană, orar de vizitare, iarna 8:30-17:00, vara 8:30-18:00.

Am intrat în cetate, nu înainte de a lua harta și câte un audioghid, erau disponibile în 10 limbi, dar nu şi în română. Am hotărât să mergem pe drumul cel mai lung scris cu roșu și marcat și pe podea. Este renovată complet și utilată cu mijloace moderne de prezentare a vieții cetății și a cavalerilor ei: proiecții pe pereți cu imagini și filmulețe explicative, cu ecrane, displayuri, cu expoziții, site-ul este akko.org.il/en/%D7%90%D7% ... A6%D7%99%D7%9D-

Cetatea a aparținut Ordinului Cavalerilor Ospitalieri ce se ocupau mai mult cu îngrijirea bolnavilor, deveniţi mai târziu Cavalerii de Malta, dar a fost şi ordin de călugări soldați ca și Ordinul Cavalerilor Templieri. Instalat mai întâi la Ierusalim, a fost mutat în Acra în 1191 și a rămas acolo până în 1291. Această cetate a fost ridicată pe mai multe niveluri în jurul unei mari curți centrale de 1200 de metri pătrați, cu un puț.

Am coborât în cetate și am vizitat Sala prizonierilor, apoi Strada de Est cu frumoase proiecții din viața de atunci, Sala Frumoasă și am coborât la Criptele Bisericii Sfântului Ioan, am mers pe Strada de Sud, mai lungă și tot cu mari proiecții și am intrat în cea mai impresionantă încăpere, Sala Coloanelor, sala de servit masa cu coloane imense și o expoziție de vase. De aici am ieșit în marea curte, am vizitat Latrinele și am intrat în Sala Stâlpilor, de 1300 metri pătrați cu o piață artistică și artizanală, ce încearcă să învie artizanii din epoca cruciadelor, suflători de sticlă, olari, țesători, meșteri în piele, împletitori în nuiele, meșteri în parfum, săpun... Prețurile erau cam mari, acum regret că nu am cumpărat nimic, erau exponate deosebite pe care nu le-am mai găsit în altă parte, aș fi avut o amintire frumoasă și specială. Am plecat în partea de nord la Sălile Cavalerilor la fel de mari și cu prezentarea perioadei otomane.

Am revenit la ieșire cu mulțumirea că am descoperit o cetate veche și atât de bine refăcută cu o prezentare foarte modernă a istoriei și obiceiurilor trăite aici în perioada cavalerilor...

Am plecat la următorul obiectiv, se vedea în apropiere, Moscheea Al-Jazzar, numită și Moscheea Albă, construită în anul 1778 de Al-Jazzar, guvernator al Acrei între 1776-1804, una dintre cele mai importante și mai frumoase moschei ale Israelului, modelată după moscheile din Constantinopol. Înainte de a urca scările spre moschee am admirat Fântâna Sebil, aflată în partea dreaptă, păcat că era puțin acoperită de marfa celor ce vindeau acolo….

Complexul moscheii cuprindea moscheea în sine, care este o clădire pătratică cu o cupolă, cu un portic la intrare format din cinci cupole și arcade susținute de coloane de marmură și cu un minaret. Este construită în centrul unei curți spațioase, înconjurată de o Madrasa, de o bibliotecă, de locuințe pentru pelerini și elevi, precum și de frumoase coridoare și coloane. Materialul de construcție folosit pentru complex a fost adus și de la ruinele antice din Acra, Caesarea... Am pozat Sardivan, Fântâna de Abluțiune, apoi Ceasul Solar și am vizitat moscheea, plătind 10 NIS de persoană. În dreapta este o încăpere unde prin gard se vede Mormântul lui Ahmed Al-Jazzar și al fiului său.

De aici am plecat pe străduțe, coridoare, piațete să vizitez orașul vechi. Erau peste tot indicatoare, unele străduțe păreau labirintice, case vechi încă locuite, zone mai mult sau mai puțin cosmetizate păstrând autenticitatea orașului vechi… Am trecut de Hamamul turcesc, se putea vizita, și am ajuns la Khan al-Umdan fost han al negustorilor, construit de al-Jazzar în 1782. Hanul are două etaje și este construit în jurul unei curți centrale. La parter se afla vama portului și depozitele comercianților. La etaj se aflau camere de cazare. În 1906, la fațada nordică a khanului a fost adăugat un turn cu ceas pentru a comemora jubileul de argint al domniei sultanului otoman Abd al-Hamid al II-lea. Nu se vizitează pentru că trebuie recondiționată. Se așteaptă fonduri, clădirea a scăpat de la distrugere totală, datorită localnicilor, s-a încercat să fie transformată într-un hotel. Se află lângă Piața Veneția unde vizavi este Moscheea Sinan Basha și imediat Cheiul Pescarilor și Portul Acra.

Portul maritim de astăzi este situat în portul vechi. Turnul de muște, vechiul turn de veghe al portului de la marginea fostului dig, este vizibil la est de digul sudic. A fost construit în perioada elenistică în secolul al III-lea și a rămas intact. În Evul Mediu, portul a servit ca un port vital în care navele încărcate cu mărfuri, luptători și pelerini au sosit din toată Mediterana, când cruciații au condus Acra (1104-1291).

Ne-am plimbat pe chei, am admirat statuia unei balene – reprezentare a ”Marelui Pește” din povestea biblică a lui Iona, cel care a găsit adăpost în burta unui pește uriaș. Tot de aici se pot face mici croaziere pentru a admira zidurile orașului vechi sau altele ce merg pe mare la Haifa, 30 NIS de persoană cu plecare la ora 15:00.

Am revenit în vechiul oraș, foarte aproape, tot pe indicatoare pentru a vedea Tunelurile Templierilor, aveam bilet combinat, altfel se plătea separat intrarea de 15 NIS. Am coborât în subteran, sunt și porțiuni unde trebuie să ai grijă, în rest este o plimbare interesantă în timp. În aceste tuneluri se merge doar printr-unul, au 350 metri și legau vechiul port pe care îl văzusem cu Cetatea Templierilor, acum se văd doar ruinele ei căzute în mare, în partea de vest a vechiului oraș.

Am ajuns și la un alt punct de belvedere de pe strada Ha-Haganna, am admirat marea cam năbădăioasă în acea zi cam mohorâtă și farul, am urcat pe zidurile de vest ale orașului doar pentru poze. Merita stat mai mult și mers în mai multe locuri pentru a putea face poze cu zidurile orașului vechi… Am trecut pe lângă Casa Baha’i intrând iar pe străduțele vechiului oraș și ajungând prin Piața Orașului, acoperită, cu produse destule, multe chinezisme, altele cu produse alimentare, cu pește, măcelării, mirodenii, legume, nu prea am avut ce cumpăra, nu erau suveniruri deosebite.

Am revenit în zona Moscheii Al Jazzar, în zona cu terase și restaurante, aproape de parcarea pentru autocare, tot aici era și Muzeul de artă Okashi la care aveam bilet deja plătit dar eram cam obosiți și cu părere de rău nu l-am văzut. Muzeul prezintă expoziții rotative de artă israeliană, alături de o expoziție permanentă a operelor artistului Avshalom Okashi, unul dintre cei mai proeminenți pictori ai Israelului. El și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale în Acra, unde și-a înființat atelierul de pictură și care a devenit Muzeul Okashi după moartea artistului.

Lângă parcarea turistică erau acum multe autocare ce își așteptau turiștii dornici să viziteze orașul vechi și să servească masa la terasele și restaurantele din zonă. Tot aici era și un mare magazin cu suveniruri cu prețuri mari și nenegociabile. Prin oraș se pot face mai multe tururi pe jos tematice, inclusiv cel ce vizitează zidurile acestuia, site-ul este akko.org.il/en/Old-Acre-T ... -and-Wars-Route.

Cu părere de rău am hotărât să ne întoarcem la gara de trenuri pe jos, era circa 1 kilometru, știam acum drumul… Ca în orice oraș din Israel Stația de autobuze este aproape de Gara de trenuri, de aici se poate lua autobuzul 271 ce merge la Haifa. Am trecut întâi pe lângă ea și apoi printr-o scurtătură, pe lângă o piață de fructe de unde am cumpărat mandarine dulci și zemoase, 5 NIS kilogramul, preț afișat, am ajuns din nou la tren. Aveam biletele cumpărate de dimineață pentru că altfel luam autobuzul mult mai ieftin. Nu am mers până la Stația de Tren HaShmona și am coborât mai devreme la Stația de Tren Lev HaMifrats. Am mers pe peron până la capăt pentru a ieși pe o poartă ce ducea direct în zona stațiilor pentru autobuze. Se introduce biletul, acesta este păstrat, se deschid ușițele și se merge spre zona dorită…

De aici știam drumul, am luat iar autobuzul 115 până la cazare… Cu părere de rău că ziua a fost atât de scurtă, în excursii parcă nu îți ajunge timpul niciodată, am reușit totuși să mi-l drămuiesc bine și să văd cu mici excepții toate obiectivele propuse. Dacă ajungeți acolo nu ocoliți acest frumos și vechi oraș, nu veți regreta…

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 06.03.2018 19:28:12

Validat / Publicat: 06.03.18 21:54:55


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ORIENTUL MIJLOCIU.
VIZUALIZĂRI: 1369


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  43400 PMA (din 46 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- ghisor
[07.03.18 06:52:50]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Ca de obicei, excelenta prezentarea si in egala masura fotografiile.

   Incep sa-mi pun problema daca mai are rost sa merg acolo :). Citind si privind fotografiile am senzatia c-am vizitat si eu tot ce ne prezinti aici.

   Mai greu e cu... jumatatea mea cea buna. Daca la inceputul serialului despre vizita voastra in Israel doar batea apropouri, acum deja calculeaza bugete, se uita prin calendar sa gaseasca o fereastra... ce sa mai... raman somer, astea erau atributele mele pentru pregatirea unei vacante :).

   Multumesc frumos pentru inca o dimineata in care am "asortat" cafeaua cu lectura unui articol excelent.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- mprofeanu
[07.03.18 21:58:52]
» mesaj pers

   @ghisor:Sunt convinsă că nu prea te mai tentează să mergi dar unde-s doi hotărăşte jumătatea cealaltă, aşa că “drum bun” şi aştept impresiile… :)

   Cât despre şomaj nu spun decât că asemenea şomaj merită, chiar şi fără ajutor, şi că aş vrea şi eu să fiu o astfel de şomeră, sau măcar pensionară.

   Voi mai scrie câteva review-uri despre Israel şi-ţi doresc “lectură plăcută” şi “poftă bună” la cafea!

   În altă ordine de idei am citit tot ce ai scris despre Egipt, este o destinație care mă bântuie de mult și sper să reușesc și eu să merg acolo, tot pe cont propriu.

   Era gata să plec luna aceasta cu o ofertă zic eu bună printr-o agenție și documentându-mă pe AFA ți-am citit reviewurile ...

   Mulțumesc frumos pentru ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ghisor
[08.03.18 06:30:05]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Din pacate, cu impresiile despre Egipt am debutat pe AFA, ca "scriitor" si astazi daca le citesc constat ca nu prea-s pe gustul meu. Ar mai fi fost foarte multe de scris, dar... asa e la inceput.

   Si tot din pacate, lucrurile s-au mai schimbat in Egipt, in rau, dupa parerea mea. Plecand de la preturi care au cresct destul de mult si terminand cu faptul ca nu prea mai poti umbla de capul tau pe-acolo. Cel putin in Sinai, am inteles ca orice deplasare se face in convoi, cu armata in frunte.

   Daca te mai pot ajuta cu ceva despre Egipt, oricand, cu cea mai mare placere. Inca mai vad cu ochii mintii tot periplul nostru din 2011 :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[75] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2018] Acra, Intersecția de lângă Vechiul Oraș -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949488">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949488"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949488">Şterge vot</a></div><span id="v9949488" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949488)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949488Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949488MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2018] Acra, Intersecția de lângă Vechiul Oraș
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2018] Acra, Grădina Sha’ar la-Shalom și Monumentul Yitshak Rabin -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949489">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949489"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949489">Şterge vot</a></div><span id="v9949489" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949489)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949489Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949489MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2018] Acra, Grădina Sha’ar la-Shalom și Monumentul Yitshak Rabin
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2018] Acra, Teren de sport între zidurile Vechiului Oraș -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949490">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949490"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949490">Şterge vot</a></div><span id="v9949490" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949490)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949490Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949490MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2018] Acra, Teren de sport între zidurile Vechiului Oraș
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2018] Acra, Vechiul Oraș, se vede Moscheea Al-Jazzar -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949491">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949491"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949491">Şterge vot</a></div><span id="v9949491" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949491)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949491Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949491MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2018] Acra, Vechiul Oraș, se vede Moscheea Al-Jazzar
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2018] Acra, Intrare spre Cetatea Cavalerilor -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949492">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949492"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949492">Şterge vot</a></div><span id="v9949492" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949492)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949492Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949492MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2018] Acra, Intrare spre Cetatea Cavalerilor
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2018] Acra, Grădina din fața Cetății Cavalerilor -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949493">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949493"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949493">Şterge vot</a></div><span id="v9949493" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949493)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949493Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949493MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2018] Acra, Grădina din fața Cetății Cavalerilor
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, în stânga mica intrare -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949494">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949494"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949494">Şterge vot</a></div><span id="v9949494" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949494)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949494Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949494MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, în stânga mica intrare
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, intrarea -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949495">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949495"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949495">Şterge vot</a></div><span id="v9949495" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949495)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949495Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949495MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, intrarea
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala prizonierilor cu expoziție în timp -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949496">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949496"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949496">Şterge vot</a></div><span id="v9949496" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949496)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949496Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949496MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala prizonierilor cu expoziție în timp
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala prizonierilor -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949497">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949497"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949497">Şterge vot</a></div><span id="v9949497" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949497)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949497Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949497MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala prizonierilor
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, pe coridor -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949498">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949498"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949498">Şterge vot</a></div><span id="v9949498" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949498)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949498Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949498MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, pe coridor
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Strada de Est -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949499">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949499"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949499">Şterge vot</a></div><span id="v9949499" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949499)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949499Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949499MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Strada de Est
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, coridor în dreapta se intră la Sala Frumoasă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949500">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949500"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949500">Şterge vot</a></div><span id="v9949500" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949500)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949500Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949500MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, coridor în dreapta se intră la Sala Frumoasă
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala Frumoasă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949501">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949501"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949501">Şterge vot</a></div><span id="v9949501" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949501)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949501Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949501MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala Frumoasă
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, se coboară spre Cripte -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949502">Şterge vot</a></div><span id="v9949502" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949502)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949502Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949502MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, se coboară spre Cripte
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, scară pentru cei cu dizabilități -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949503">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949503"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949503">Şterge vot</a></div><span id="v9949503" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949503)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949503Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949503MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, scară pentru cei cu dizabilități
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala Criptelor cu frumoase proiecții și sonor -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949504">Şterge vot</a></div><span id="v9949504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala Criptelor cu frumoase proiecții și sonor
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Strada de Sud -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949505">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949505"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949505">Şterge vot</a></div><span id="v9949505" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949505)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949505Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949505MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Strada de Sud
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala Coloanelor, loc de luat masa pentru cavaleri -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949506">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949506"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949506">Şterge vot</a></div><span id="v9949506" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949506)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949506Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949506MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala Coloanelor, loc de luat masa pentru cavaleri
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala Coloanelor cu expoziție tematică -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949507">Şterge vot</a></div><span id="v9949507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala Coloanelor cu expoziție tematică
foto mprofeanu [06.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala Coloanelor, poză iconică -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 06.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949508">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949508"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949508">Şterge vot</a></div><span id="v9949508" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949508)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949508Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949508MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2018] Acra, Cetatea Cavalerilor, Sala Coloanelor, poză iconică
foto mprofeanu [06.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[75] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.251891851425 sec