GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mi-am dorit sa vizitez Londra încă din primul an de liceu când văzusem în cartea de limba engleza “English my Love” prima lecție despre cultura și civilizația britanica. Știam ca Londra este o destinație “hors de prix” însa nu am vrut sa ma mulțumesc doar cu trei zile în capitala. Asa ca am amânat. Intre timp am descoperit Home Swaping-ul iar ocazia de a petrece doua săptămâni la Londra ni s-a arătat în sfârșit.
Am început planificările călătoriei noastre la Londra cu câteva luni înainte de plecare. Am început sa ma informez care ar putea fi ceva mai buna varianta de a vizita capitala britanica. Dupa multe căutări am descoperit ca cea mau buna varianta calitate/preț ar fi vizita cu London Pass-ul.
London Pass-ul iți da acces la marea majoritate a atracțiilor turistice londoneze iar pentru câteva zeci de lire în plus poti avea și un Travel Pass de 7 zile. Travel Passul este valabil pe toate mijloacele de transport în comun: Metrou, DLR, Autobuze si trenuri din zona 1 pana in zona 6.
Cum spuneam cu London Pass ai acces la marea majoritate a atracțiilor turistice mai putin la Buckhingham Pallace, London Eye, Madame Tussauds si Ocean Sea Life, însa pe lângă foarte numeroasele atracții incluse în pass, mai primești reduceri si la magazinele de suveniruri, pub-uri sau restaurante.
Pentru 6 zile, London Pass cu Travel Pass, costa 145 de lire, însa având în vedere ca un bilet de transport în comun costa 4,5 Lire iar prețul minim de intrare la atracțiile turistice costa undeva de la 15-20 de lire în sus... pass-ul e repede rentabilizat.
E bine de știut ca recent, Londra a fost votata ca cea mai scumpa destinație a planetei. Un sandviș costa undeva la 5-6 Lire, o bere într-un pub minim 4-5 lire, sa nu mai menționam costurile de cazare și transport. Insa Londra merita vizitata, e un oraș superb, plin de istorie, tradiție și cultura unica în lume.
Ce mi-a plăcut la Londra:
Obiectivele turistice extrem de bine conservate.
Rețeaua de transport în comun, extrem de bine gândita și extrem de punctuala
Chiar dacă cozile par interminabile, nu am avut de așteptat mai mult de jumătate de ora.
Minunatele și numeroasele parcuri din oraș.
Faptul ca englezii își respecta cultura, tradiția si istoria, conservatorismul englezesc care pune mare accent pe identitatea naționala.
Ce nu mi-a plăcut la Londra:
Clădirile ultramoderne “intercalate” printre clădirile istorice
Aglomerația din metrou
Preturile ultra piperate atât în supermarketuri cât și în restaurante, pub-uri. Chestia asta iți taie tot elanul...
In perioada estivala, când regina e plecata în Scoția, nu se schimba garda. :(Deci nu am reușit sa vedem decât doi “Foot guards” în tot sejurul nostru.
Turiștii înnebuniți, grăbiți, stresați…
Ponturi:
Faceți-va un road-book bine planificat. Împărțiți obiectivele turistice pe zile și pe zone. Londra este un oraș imens, distantele foarte mari, transportul foarte scump, iar cum “Time is money” cu un plan bine gândit, veți reuși sa vizitați mai mult într-un timp mai scurt.
Daca călătoriți cu trenul și sunteți minim 3 persoane cereți bilet de grup, mult mai ieftin decât 3 bilete întregi.
Daca puteți, cumpărați-va biletul la Buckingham Pallace înainte de a ajunge la Londra. Acest lucru va va scuti de statul la o coada foarte lunga de unde nu veți putea accede la palat decât peste câteva ore.
Daca vreți sa mâncați bine si relativ ieftin, încercați la China Town sau pe Brick Lane.
Must see / Must do la Londra:
Buckhingam Palace – cel mai somptuos palat regal locuit, din câte mi-a fost dat sa vad. Odată intrați la “state rooms” veți înțelege de ce monarhia britanica e cea mai extravaganta monarhie de pe planeta.
Saint Paul’s Cathedral – minunata catedrala gandita de Sir Cristopher Wren, reconstruita după marele incendiu al Londrei în 1666. Pentru o vizita completa, urcați în cupola și de acolo sus pe cupola. Panorama este uluitoare.
Turnul Londrei “The Tower of London” este “un must visit” Aici au fost încarcerate și decapitate cele mai faimoase personaje britanice. Alăturați-va unui grup și ascultați explicațiile gărzilor “Yeoman Warders” care, în ciuda accentului lor tipic londonez și destul de greu de înțeles, va vor fi ghizi perfecți.
The Jewel Tower (Turnul Londrei) Veți sta probabil la cea mai lunga coada din Londra, însa veți avea privilegiul de a admira bijuteriile coroanei regale, și sincer, veți fi mai mult decât exaltați.
The London Eye. Chiar dacă nu este inclus în London Pass, un tur în roata uriașa merita cele 19 Lire. Cabinele sunt foarte spațioase, priveliștea este mai mult decât minunata; practic vezi Londra la 360 de grade.
Westmisnter Abbey – în magnificul sau stil gotic, este un loc extrem de îngust și aglomerat, însa aici sunt înmormântate cele mai celebre capete încoronate, personalități britanice, poeți, scriitori, oameni de știința… Tot aici au avut loc numeroase din încoronările și căsătoriile regale, deci este un loc unde efectiv calci pe istorie.
Teatrul Globe – complet reconstruit după modelul inițial al teatrului unde Shakespeare și-a prezentat piesele de teatru. Rezervați-va biletul din timp. Reprezentările se țin doar vara, având în vedere ca este un teatru în aer liber.
Serviți neapărat un tradițional Fish and Chips cu Musshy Peas si Pickled Egg si un full tradițional English Breakfast. E ca și cum n-ai savura o pizza la Roma sau o bagheta la Paris :)
Beți o bere într-unul din numeroasele “ye olde” pubs din Londra. Sunt extrem de bine prezervate iar atmosfera “cosy”.
Dați o tura cu un autobuz Double Decker din anii ’60. Nu veți regreta aventura.
Luați vaporul pe Tamisa pana la Greenwich la Observatorul Astronomic. Stați cu un picior în emisfera de vest iar cu celalalt în cea de est.
Poze aici: http://tralalaprinbelgia.wordpress.com/am-fost-acolo-2/anglia-londra-salisbury-cambridge-windsor/londra/
Trimis de Bea in 02.02.14 16:14:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Bea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Bea: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare
@Bea: pe la ultimele paragrafe apare și
”Beți o bere într-unul din numeroasele “ye olde” pubs din Londra. Sunt extrem de bine prezervate iar atmosfera “cosy” te duce
Aici sigur lipsește ceva - verifică și completează!
Conform regulamentului (1. A. 1.13), impresiile republicate pe AmFostAcolo nu (mai) beneficiază de PMA standard (votul saitului), cu excepția a maximum două articole pe săptămână (dacă au fost publicate inițial pe un blog personal).
De asemeni, trimiterea repetată spre blogul personal pentru a admira pozele nu e nici aceasta prea în spiritul regulamentului - ar fi de preferat să selectezi câteva mai semnificative și să le adaugi și aici, la articole.
Și nu în ultimul rând - verifică textul înaintea publicării, nu mai fă copy/paste ca ... (nomina odiosa!), că dăm de lucruri amuzante...
@Bea: cu plăcere - dar cum rămâne cu fraza aceea neterminată?!?
Votul meu maxim în primul rând pentru tipsul cu "Home Swaping-ul". Am auzit de această practică de vreo câţiva ani, dar... nu cred că m-aş încumenta. În plus, mi s-ar părea că ar trebui să cam dau diferenţă în majoritatea cazurilor... ))
@webmaster: caut cu disperare butonul de editare, insa, na, sunt "ucenic" si nu ma prea dedcurc. Ma poti ajuta te rog?
@ariciu: am scris un articol despre home swapping. Am sa iti dau un link, daca doresti mai multe informații. Noi am făcut deja 6 schimburi de locuința. Totul a decurs perfect. Si noi am foat puțin sceptici la inceput, insa site-urile pe care le folosesc pentru swap, sunt foarte serioase. Cei cu care am făcut swap, au avut foarte mare grija si au respectat in totalitate căminul nostru. La fel am făcut si noi. Marea majoritate a celor care fac home swap nu sunt la prima experiența de genul, deci sunt oameni calumea.
@Bea:
”caut cu disperare butonul de editare
Pentru eventuale completări, adăugiri, corecturi poţi folosi linkul EDIT IMPRESII, afişat cu roşu sub textul trimis - permanent până la publicarea articolului. După publicare, completările se pot aduce prin rubrica ECOURI (cea de faţă); eventualele erori se pot corecta prin folosirea funcţiei "Sesizează... ", afişată (cu roşu) dedesubtul textelor sau fotografiilor încărcate.
Toata lumea a inceput cu "ucenicia" pe AFA.
Tin sa te felicit pentru review.
Site-ul acesta are importanta lui de a -si ghida cititorii prin lumea asta mare.
Raspunde la multe intrebari legate de locatii, costuri, ce se poate face in zona respectiva. Parerile si impresiile fiecaruia sunt importante.
Poate anul acesta ajung si eu la Londra si chiar ma voi ghida cu recomandarile tale. Multumesc.
Un review foarte bine punctat. Multumesc pentru informatii.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Londra pentru prima oara — scris în 23.08.23 de Ddanagh din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Londra altfel. Partea I — scris în 28.04.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Londra mea — scris în 30.03.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Londra, Londra si iar Londra! — scris în 26.12.22 de HelloAlex din NORWICH - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Londra, in iunie, pe ploaie — scris în 24.10.19 de Adela3107 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Londra in 5 zile — scris în 11.07.19 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ
- May.2019 Londra 7 zile — scris în 16.06.19 de scoty din RO - RECOMANDĂ