ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.12.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucium [AB]
ÎNSCRIS: 27.03.12
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
NOV-2012
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 73 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 13 MIN

    Hotel Fiera - poftiţi la patru stele în Verona!

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Preparaţiuni ante-bellum…cum s-ar spune

    Pentru că nu se cade să intrăm în miezul problemei fără o introducere cuvenită sau să bruscăm onorata asistenţă cu un nedorit “în noiembrie am fost la acest hotel şi vi-l recomand sau nu…la revedere”, am să aştern câteva caractere scrise cu Times New Roman apropos de scopul, căutarea locaţiei de “schlafen” (“a face nănică”) şi durata vizitei în cochetul oraş Verona, locul desfăşurării acţiunii unei celebre iubiri shakespeariene pe care nu o mai precizez, din motive evidente.

    Milady sau Doamna-mi, a hotărât să-mi facă o surpriză la împlinirea a treizeci şi ceva de ierni şi ne-a achizitionat bilete de avion (furnizate de compania de zbor movulie) în luna septembrie pentru sfârşitul lui noiembrie Anno Domini. Cum-necum, de cazare m-am ocupat cu drag, mai ales că ne trebuia o locaţie extraordinar de aproape de Gara Porta Nuova, locul de sosire/plecare al bus-ului – navetă către aeroportul Catullo Villafranca aferent Veronei. Asta deoarece zborul de întoarcere era programat la o oră nesimţit de matinală, adicătelea 08:05, încât trebuia să ajungem mintenaş cu somnu-n gene.

    S-a accesat sait-ul booking.com, s-a căutat ceva vreme pe hartă vreun hotelaş aproape de gară până ce a ieşit în mod evident din ecran, mai-mai să-mi scoaţă ochii, oferta hotelului Fiera, care nu avea decât vreo 4 steluţe, la un preţ de numai 60 de euroi/noapte cameră dublă standard, mic-dejun inclus, TVA italian de 10% inclus, plus câte 2 euroi/persoană/noapte – taxă de “oraş, cum ii zic macaroneii. Noi trebuia să facem rezervare pentru doar trei nopţi, ceea ce am şi executat fără să mai stăm pe gânduri, astfel încât costul total s-a ridicat la 192 de euroi/3 nopţi.

    Din ce văzusem noi pe sait hotelaşul beneficia de o sală de fitness pe care o puteai folosi gratuit, de wi-fi free şi de o sală de conferinţe (pentru balauri, că noi nu am fi servit anyway).

    Hotelul îl puteţi găsi cam pe la următoarele adrese: booking.com sau hotelfieraverona.biz/en dacă veţi dori să “book” din timp o mică escapadă prin acest oraş sau doar să vă interesaţi de condiţii, facilităţi, etcaetera.

    Trebuie să precizez că acest tarif pe care l-am prins noi nu este musai unul standard, azi chiar am dat un “ping” pe booking.com, simulând o rezervare pentru 8-9 decembrie şi am constatat un preţ de 99 euroi/noapte, cameră identică cu a noastră, aşadar concluzia mea umila ar fi cum că o rezervare din timp va aduce cu sine un preţ mai bun, sau luna decembrie o fi mai scumpă.

    Trambalarea de la aeroport la “un posto dove dormire” sau “come arrivare”

    Hai că am exagerat, iar! Ce trambalare? Totul e foarte simplu, daca vii cu avionu’. Aşadar: soseşti pe aeroportul Catullo – Verona, te pregăteşti să iei naveta – bus spre oraş, cum ieşi din Sosiri pe dreapta este staţia, aceasta circula la fiecare 20 minuţele şi costă 6 oiro/persoana, bilet valabil şi pe liniile urbane timp de 75 de minute, mai multe detalii aici. Iei biletul de la automatul amplasat în staţie, sau de la nea şoferu’ şi te urci frumuşel în bus până la Stazione Porta Nuova, adică Gara de Nord veroneză, până la care faci în teorie vreo 10-15 minute (ca un macaronar ce se respectă, “Nea” mergea ca nebunu’ aşa că am facut sub zece minute, sic!). De la Porta Nuova se execută silit urcarea în bus-urile urbane 23,24, sau 73 care te duc fix în faţa hotelului, a se consulta aici.

    Dacă eşti încadrat în timpu’ de 75 minute şi nu mai admiri peisajul, te urci liniştit/liniştită într-unul din autobuzele menţionate şi cobori la staţia Via Roveggia, asta numai după ce ai luat autobuzul în direcţia Santa Lucia (sau Stradone Santa Lucia cum apare la ei pe hărţile de transport). Dat jos din bus mergi 20 de metri şi vezi hotelu’, care este în dreapta, pe străduţa Ugo Zannoni…iaca ce simplu!

    Pentru cei care vin de la aeroport şi mai adăstează prin oraş e imperios necesar să spun că preţul unei singure călătorii este de 1.30 euroi la gheretele ce au bilete sau de 1.50 euroi, plătibili în bus, la automatele montate acolo-şa, pe bare.

    Aspect general al stabilimentului şi consideraţiuni preliminare cazării

    Hotelul e un mare bloc de vreo 5 etaje, arată nou şi bine întreţinut zice subsemnatul, beneficiază de o parcare generoasă, de un spaţiu de fumat/stat la gargară afară, de un lobby generos, garnisit cu canapeluţe şi fotolii confortabile, ce să mai…e business domne’. Într-adevăr, la ora la care am sosit noi, adică pe la vreo 09:00, era plin de lume ocupată cu check-out sau păpica de morning, însă trebuie să atrag atenţia că mai toţi clienţii erau la 4 ace, de ziceai că a căzut şifonierul pe ei dis-de-dimineaţă. M-am simţit eu un pic cam nescos din cutie, cu cravata şi costumul de ginerică uitate printr-o debara pe-acasă, dar mi-a trecut repede, eram în city-break monşer, what the hell?

    Am scanat imediat intrările-ieşirile din lobby, parcă eram de la security, observând 2 ascensoare elegante şi încăpătoare (nu zic lifturi, aşa parcă sună mai ‘telectual şi preţios :) ) ceea ce ma bucura enorm în cazul în care ne-ar fi cazat pe terasă de banii ăştia.

    Check-in-ul se efectuează după orele 14:00, aşa că este bine de reţinut faptul că se pot lasa bagajele într-o cameră situată în imediata apropiere a recepţiei, asta după ce ai vorovit anterior cu personalul amabil al hotelului, care ştie engleză belea de bine şi italiană de la mama ei! Bineînţeles că asta am facut şi noi, urmând să o luăm vitejeşte la pas “reumatic” prin oraşul plini de lovers, sau cel puţin aşa ne doream noi să fie.

    Camera, de “tortură”, recte ungherul de hodină

    Ajunşi după “andate” şi la etapa de “ritorno” ne-am cazatără pe la ceas de amiază şi, bănuind că Milady are oareşce răutăţi de înălţime, tanti de la recepţiune a fost de bonton şi ne-a furnizat carteluţa de la camera 110, adică numai bine etajul întâi, pentru a nu zăbovi prea mult pe drumuri când “outside” ne aşteptau plimbăricile, în cazul în care vremea ar fi fost fana noastră.

    Ascensorul ( :) ) silenţios şi rapid ne-a dus cât ai zice Romeo la etajul prim unde ni se devoală în faţa ochişorilor curioşi un hol spaţios, mochetat la marele fix, iluminat discret, dar suficient pentru a nu orbecăi după cămăruţă. Cartela nu se introducea în uşă, aşa cum credea tristul de mine, ci se trecea prin faţa senzorului amplasat lateral stânga în perete -LOL. Deschiserăm uşa Raiului şi imediat începurăm inspecţia tehnică periodică. “Mda, zise Milady, e spaţioasă monşer, se aprobă! ”.

    Obţinând şi acceptul Conducătoarei de grup turistic aflat în sitibreic, am reflectat preţ de ceva clipe asupra sălii de baie (să nu-i zic toaletă sau wc-u că-i neconform) deoarece mă pasiona ceva: într-o experienţă anterioară, în cazul spectaculoasei operaţiuni de împărţire a dreptăţii de pe majestuosul tron rămăsesem chircit cu un genunchi în uşa de acces şi cu altul înfipt în cabina de duş (dacă îi pot spune aşa), lucru nedorit acum la “quatre étoile”. Într-adevăr, aici oamenii ne respectau: sala de băiţă era super spaţioasă, cu spaţiu extrem de generos între toaletă şi lavoar, toaletă-uşă, la fel şi spre cabina de duş. Aferim! Cabina de duş era “huge” în sensul că încăpeam amândoi acolo (naughty-naughty, numai la nebunii vă gandiţi!). Duşul, care în alte cazuri, mai nefericite să le spunem, mai curge prin zone diverse ale furtunului, era perfect etanş…nu vă luaţi de mine, eu tot căutam potenţiale defecte la preţul respectiv, parol! Lângă cabina de duş era amplasat delicat un mini-scaun pe care să-ţi pui prosopelul sau posteriorul întru meditaţie transcedentală. De asemenea, boala numită “igienă” a macaronarilor ne instalase şi un bideu lângă lavoar, pentru conformitate. Lavoarul, că tot veni vorba de dânsul, prezenta în dreptul bateriei două săpunele, două şamponele şi două geluri-lăptişor de matcă pentru relaxare după băiţă…

    Camera în sine era suficient de mare ca să dai un bairam în şase inşi, cu un pat dublu încăpător de trebuia să o caut pe Milady cu lanterna noaptea, un dulap normal cu două deschideri pe lateral, umeraşe, tot tacâmul, parchet solid pe jos (nu din Praktiker), o masă pe care erau postate pliante de bun-venit, o sticlă cu apă plată (din partea lu’ casa), lista cu produsele din mini-bar, un album superb de prezentare a Veronei şi un card de reducere pentru potenţiale comenzi adresate unei case de moda din oraş (cu scuzele de rigoare nu i-am reţinut numele pentru că aveam haine la noi, rămâne pe next time).

    Lângă masă se găsea mini-barul încastrat în mobilă, spaţiu pe care l-am cercetat un pic, de amorul artei: aveam câte o apă minerală plată şi una cu bule, Cola, suc de portocale, un bitter, berică (Beck’s şi Heineken), o Sambuca, o şampănică, alune, cioco, biscuiţi Tuc şi nişte napolitane…bineînţeles la dimensiuni “mini”, astfel încât nu s-ar fi pus problema să-mi pun mintea cu dânsele pentru că ar fi fost mistuite cât ai zice Julieta! Fac o acoladă şi zic aici, că tot veni vorba de beuturi, pentru ostoirea “setei” de cultură ce rezida în al Dvs am coborât din hotel şi am mers 100 de metri plat în dreapta unde era lăcaşul de cult numit supermarket de cartier de unde a fost achiziţionată nişte Birra Moretti în cantităţi semnificative, căci mi-era dor de dânsa.

    Deasupra barului se găsea un televizor antic, un Grundig cu tub catodic de pe vremea lui Aldo Moro, cam singurul obiect din încăpere care, după părerea-mi cu care-s de acord, ar fi trebuit casat. În rest mobila era nouă, nu extraordinar de luxoasă, simplă dar bine întreţinută.

    Că tot suntem la etapa room description să vă mai spui ceva. Pentru că tanti de la recepţie a fost draguţă şi ne-a dat un bon cu parola de la wi-fi, am zis să o încercăm, ei bine nu prea avea mai mult de o liniuţă în interiorul camerei, probabil că eram departe de router-ul de pe hol, însă a mers suficient de ok cât să vedem starea timpului probabil pe următoarele două-trei zile.

    Breakfast-ul, adică păpica matinală cu noaptea-n creieri

    Nu puteam să trec cu vederea un aspect, zic io, esenţial în buna desfăşurare a unei zile de plimbărică, fiindcă orice motor trebuie alimentat, al meu mergând cu un fel de benzină ce are o cifră octanică uriaşă. Milady este mai mult o cafegioaică in the morning, reprezentând cantitate neglijabilă în contextul nutriţional, astfel încât dacă stăteam în paza ei ne-am fi trezit pe la 11 şi am fi luat doar o …cafea neagră şi neîndulcită, suficientă pentru dânsa dar penibilă pentru “moi”. Aşadar, “Operaţiunea Papa” se desfăşura între orele 7-10 ale dimineţii şi consta în trezirea anevoioasă din patul comod, coborârea şi accederea la sala de mese de unde te autoserveai cu drag din tot ce-ţi dorea inimioara.

    La intrare, imediat în stânga, se găsea spaţiul de cafea-lăptic-ceaiuri, asezonat cu ceva felii de pâine şi o grămadă de tipuri de biscuiţi. Aici iţi puneai frumuşel din termos cafeluţa, adăugai lăptic după dorinţă sau ce mai dorea muşchii Dvs. Te duceai mintenaş la o masă, lăsai cafelele căci era pericol de deversare, apoi mergeai mai departe. Între mese, pe latura stângă, se găsea o gondolă cu preparate de “dulce”: chec – bestial (adică cremos şi cu cioco/vanilie), gemuri, untic, marga, brioşe, croissante, 2 tipuri de cake (dintre care cea cu nucă deasupra era meravigliosa). De asemenea, tot de aici puteai să alegi între diverse tipuri de pâinici: mini-baghete, cornuleţe, pâine toast feliată, pâine normală feliată, graham etc.

    Pe latura dreaptă a spaţiului de luat masa se găsea gondola de “ne”-dulce: vreo trei tipuri de şuncă şi sălămioare, brânzică de vaci, mozzarella, brânză cu mucegai nobil, caşcaval din vreo două sortimente şi alăturat, un spaţiu plin de fructe – banane, mandarine şi prune, plus câteva vase cu compot din ultimele două mai sus prezente. Tot acolo se găseau şi două canistre cu sucuri de ananas şi portocale, conţinând şi pulpă.

    Trebuie sa menţionez o chestiune, să nu uit: cafeaua a fost extra-extra, spre ruşinea mea am uitat să întreb pe acolo ce sortiment era, în sensul că mergea şi fără lapte având un gust aromat şi plăcut, lejer, eu care deobicei nu o servesc fără o tonă de milk. Bănuiesc că era vreun neam de Lavazză deoarece, până să plecăm acasă, am luat un pachet de 250 gr de Lavazza 50% Robusta şi 50% Arabică, în care am regăsit o idee asemănătoare la gust cu suspecta de serviciu.

    Deşi nu prea mă pasiona ideea de fruct matinal, Milady m-a îndemnat să gust câte o mandarină şi o prună de la mămica lor, rezultatul fiind unul extrem de pozitiv în sensul că le-am plusat cu încă una din suratele fiecăreia.

    Mesele erau aranjate plăcut vederii, cu câte o floricică pusă într-un recipient de sticlă, iar capacitatea sălii era de vreo 80 de locuri, dacă nu mă înşel. La ieşirea din acest spaţiu puteai să te aşezi mumos la un bar, unde să serveşti – contra cost, după pofta inimii şi a cardului, alcool cât cuprinde, de toate genurile şi naţiile lumeşti.

    Una peste cealaltă şi amândouă pozitive spun că micul dejun a fost delicat, săţios şi bun-bun la stomăcel, capac punând un espresso de, cred, 20 ml, pe care recunosc că iniţial nu dădeam trei bani, însă a fost atât de tare încât jurai post-factum că ai baut 2 doze de Red-Bull…îţi dădea aaaariiipi!

    În loc de concluziuni

    Carevasăzică pentru cei care îşi doresc a petrece câteva zile în frumosul oraş Veronica mă bate gandul să recomand acest hotel în condiţiile în care: 1. dacă faceţi o rezervare (cel puţin pe booking.com) cu o lună-două înainte puteţi obţine un preţ foarte bun şi o calitate de 4 stele la botul căluţului; 2. lăcaşul de nani este situat în imediata apropiere a centrului, legat fiind de bus-uri care trec des şi te pot duce în zona Piazza Citadella – zonă centrală şi faină – in a matter of 5 minutes; 3. camerele sunt spaţioase, curăţenie lucie peste tot, serviciile ca la carte, breakfastu’ îi bun, personalul amabil, ce să mai tura-vura... să mereţi numa’ şi sănătoşi să fiţi!

    P. S. Astă-seară pregătiţi-vă cu ghetuţele căci vine Moşu’ cu daruri în preambulul celuilalt Moş! M-aş bucura să aud de la voi că aţi avut copii cuminţi care nu vor primi nuieluşe sau bâte de baseball (precum pruncii mei poznaşi) şi vă doresc cu acest prilej un La Mulţi Ani de pomină, cu Sărbători Happy la maxim şi cu moşnegi darnici şi atenţi la toate dorinţele micuţilor sau “mai marilor” voştri de acasă!

    P. S. 2 Rog amabilii webmasteri să ataşeze acest link http://www.youtube.com/watch?v=p7eH9qnH8TM&feature=fvsr.

    Cu mulţumiri anticipate, comme d’habitude!


    [fb]
    ---
    Trimis de le_maitre in 05.12.12 15:36:27
    Validat / Publicat: 05.12.12 16:32:16
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 2184 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (le_maitre); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Hotelul cu pricina... by night
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 33 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 73.80 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    MCM
    [05.12.12 17:29:59]
    »

    Si ai gasit-o pana la urma pe Milady? )

    N-ai fi inceput si tu cu celalalt V, de la Venetia. Ma tii pe jar, hai?

    le_maitreAUTOR REVIEW
    [05.12.12 17:38:23]
    »

    @MCM:

    Ohoo... cam greu, ba chiar am strigat jodlere după dânsa, doar-doar şi-ar arăta chipul în imensitatea spaţiului!

    Să mă "egzplic" cu Veneţia: acolo nu am avut cazare, baza noastră a fost stabilită la acest hotel, de unde am efectuat o scurtă incursiune de câteva ceasuri în oraşul lagunar. Astfel, mă văd silit să te dezamăgesc în privinţa cazării veneţiene, care lipseşte cu desăvârşire.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Alex_Macedo
    [07.12.12 09:48:32]
    »

    Dacă Conducătoarei supreme, i-a plăcut, înseamnă că ai avut zile liniştite... şi... nu ai dus-o, bre la o... serenadă?

    ... că tot era balconu' ăla celebru, p'acolo.

    Scris-ai ca un adevărat... maître.

    le_maitreAUTOR REVIEW
    [07.12.12 19:58:29]
    »

    @Alex_Macedo:

    Vaaaii... cum nu? Îi cântai Doamnei cântece de munte, patriotice şi de Cenaclu atât sub balcon, în interiorul său cât şi pe străzile adiacente... mulţumirea-i fu supremă, iar relaxarea maximă.

    Cu plecăciune mulţumesc pentru aprecierile elegante!

    Să ne cetim sănătoşi!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Alex_Macedo, le_maitre, MCM
    Alte impresii din această RUBRICĂFiera Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04380202293396 sec
    ecranul dvs: 1 x 1