87043 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă insula Torcello

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.07.2018
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 4 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
205 euro/persoană/3 nopți
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 5
+ COPII: 1 -- varsta: 9 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Îndepărtata Insulă Torcello


  Urmare de aici

  Vaporetto în care ne-am îmbarcat din Burano, spintecă voinicește valurile Adriaticii, înaintând în direcția Torcello, punct finish al excursiei noastre de o zi în insulele Veneției. Torcello, nu este decât una din cele 118 insule ce alcătuiesc orașul. Situată în partea de nord a lagunei venețiene, călătoria nu durează foarte mult, aproape că nu ne-am așezat bine și iată, o campanilla apare la orizont, semn că ne apropiem.

  Urmează ”nodul de acostare”, acel nod de siguranță și de fixare a ambarcațiunii pe care personalul însoțitor îl execută cu mare rapidiate manevrând funiile, precum dantelăresele din Burano, firul lor de lucru.

  Torcello este una din cele mai interesante și mai liniștite insule ale Veneției. Interesantă, pentru că își are istoria sa interesantă. A fost locuită și nu mai e. A fost plină de viață și prosperitate, iar acum doar turiștii îi calcă ”pragul”. Pe cheiul de acostare stă scris mare: TORCELLO.

  În jur de 10-15 persoane am coborât din vaporetto. Am tras aer în piept și pentru că eram pentru prima oara aici, ne-am ținut după grupul de turiști, despre care am zis, ”ăștia nu pot merge decât spre Assunta”. Încolonați am pornit pe malul stâng al unui canal, către centrul insulei pe Fondamenta dell Borgognoni.

  În jurul nostru se desfășoară o zonă plină de vegetație, fără clădiri, numai spații verzi, locuri părăsite, aproape pustiu. Din loc în loc, pe malul opus al canalului, din apă ies treptele și scările fostelor case, dar pe care natura le-a răpus, acestea dispărând complet, așa cum frumos a spus romantica George Sand, când a vizitat insula, în 1830: ”Torcello este o sălbăticie recuperată”.

  Întreg grupul înaintează în liniște și chiar nu știu de ce în liniște, doar turiștii sunt ființe gălăgioase! Drumul e destul de lung, am rămas deja la coadă... probabil oboseala!

  Se pare că Insula Torcello este mai veche chiar decât Veneția. Aici, descoperirile arheologice spun că ar fi fost printre primele locuri unde oamenii s-au adăpostit din calea năvălitorilor. Și asta era cam prin sec al V-lea. Așezarea s-a dezvoltat, prin evul mediu avea în jur de 20.000 locuitori care trăiau din pescuit și comerț. A fost chiar port comercial unde veneau nave din Orient, încărcate cu mătăsuri și mirodenii, de unde plecau încărcate cu pește.

  Natura nu a fost darnică cu ei, canalele s-au colmatat, iar malaria a decimat. Prin sec al XII-lea natura a măcinat. Aproape tot!

  A rămas canalul și un pod arcuit, fără balustradă, lângă care, o plăcuță ne informează că este al Diavolului. Wow... și dacă trecem peste el și la capătul opus e numai hățiș, mlaștină și păpuriș, asta înseamnă că acolo locuiește dumnealui?

  Există și o legendă, (fără legende nu se poate!). Și cum această legendă este lungă și destul de macabră îmi permit să nu o mai amintesc, dar ”înfricoșați” fugim repede spre turiștii care erau mult înaintea noastră. Insula parcă se trezește la viață: apar dughene cu mărfuri în stradă, ceva case de locuit în curtea cărora zac descoperiri arheologice, o fostă prăvălie, un actual local cu ceva d-ale gurii, curți cu multă verdeață, unele locuite, altele nu. Foarte puținii locuitori de azi trăiesc numai din turism.

  Basilica Santa Maria Assunta.

  Este ținta călătoriei noastre. Bătrâna catedrală, aflată în Piazza Torcello și fondată la 639, pare bucuroasă de musafiri.

  A fost ridicata pe vremea când Torcello avea legături comerciale cu Imperiul Bizantin. De aceia se pot observa elemente de arhitectura bizantina în exteriorul ei. Este dedicata Sfintei Maria și este cea mai veche din lagună. A fost reședința episcopului de Altinum. Fațada din cărămidă are un portic ce datează din anul 864.

  Totuși ceva neprimitor și rece, poate liniștea și lipsa de aglomerație, te face să pășești cu smerenie în interiorul său.

  După formalitățile de plată (5 euro/persoană) ne minunăm de amploarea, eleganța și sobrietatea sa. Pentru asta am venit la Torcello: pentru tavanul din lemn din sac al XI-lea în original, pentru pavimentul din marmoră neatins de la începuturile sale și apoi pentru mozaicurile sale! Superbele mozaicuri bizantine din perioada de început a creștinătății, dar și altele, adăugate mai târziu. Cele mai frumoase din Italia, după cele de la Ravenna.

  Altarul și capelele alăturate sunt acoperite cu mozaicuri aurite. Pe bolta altarului stâng, mozaicul datează din al XI-lea și îl reprezentă pe Iisus cu doi îngeri și cei patru Evangheliști. Bolta altarului din mijloc, cu un mozaic din sec al VI-lea, o înfățișează pe Fecioara Maria cu Pruncul, în toată splendoarea, pe un fond simplu, aurit. În registrul de jos, apar cei 12 Apostoli.

  Pe peretele opus altarului, pe toată suprafața sa, sclipește o ”Judecata de Apoi”. Este o lucrare înfricoșătoare dacă o privești cu atenție. Mozaicul realizat în sec. al XII-lea arată patimile ce-i așteaptă pe ”păcătoși”. Am studiat figurile, atât cât s-a putut la înălțimea la care se află și la distanța permisă vizitatorilor. După atâta vreme, nu poți spune decât da, artistul a avut dreptate... lumea a pătimit. Și surprinzător, foto este permis, dar fără flash!! Și tot surprinzător, nu toate fotografiile ies. Nu știu ce se întâmplă!

  Ieșim la lumină și admirăm fostul Baptisteriu din care, practic nu a rămas decât urmele unei foste băi. Se văd straturi suprapuse de marmoră, straturi de istorie! O piatră sculptată despre care se zice că ar fi fost Tronul lui Atilla. Alături, o altă biserică, da dată mai recentă, dar nimic nu egalează mozaicurile vechi, bizantine, foarte bine conservate și puse în valoare din interiorul Santa Maria Assunta. Există și un muzeu, se poate urca în campanilla, poți sta și o zi întreagă aici, ai ce vedea, dar indubitabil... am zis, gata, ”nu mai încape! ”

  Calea întoarsă spre vaporetto o facem pe același traseu și pe același canal, până la îmbarcare și drum întins spre Veneția.

  Asta a fost Insula Torcello. Fă tot ce poți, pentru a vizita Torcello și a spune apoi, AmFostAcolo, am fost la Torcello! Veneția nu poate fi Veneția, fără Torcello.

  ---
  Impresii încărcate de mihaelavoicu in 08.07.2018 17:01:00

  Validat / Publicat: 08.07.18 22:29:47


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: Roma, Milano, Pisa, Florența
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Numai Europa
  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 953


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  43600 PMA (din 32 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [08.07.18 22:29:03]
  » mesaj pers

     Mutat în rubrica "Descoperă insula Torcello, VENEZIA / VENEŢIA" (nou-creată pe sait)

     --

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [08.07.18 22:52:37]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [08.07.18 22:56:22]
  » mesaj pers

     @webmasterX: Identificare corectă. Mulțumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [08.07.18 22:58:55]
  » mesaj pers

     @webmaster: Grazzie!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - tata123
  [09.07.18 09:24:46]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Din nou mozaicuri bizantine excepționale - permiterea fotografiatului, chiar și fără blitz, e lăudabilă. Am căutat o fotografie a Judecății de Apoi de dimensiuni mai generoase pe Internet pentru a compara cu ceea ce am văzut eu recent în câteva biserici românești de secol al XVIII-XIX-lea. Scaraoțchi e la fel peste tot :)

     Mulțumim pentru prezentare.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - webmaster
  [09.07.18 11:55:18]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - doinafil
  [09.07.18 18:02:14]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Veche, micuță și încărcată de istorie această insulă Torcello! Mozaicul din biserică este valoros atât prin frumusețea lui, cât, mai ales, prin vechimea lui!

     Am fost acolo cu tine, citindu-ți review-ul, mi-a plăcut și am votat cu drag!

     Felicitări și pentru poze!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [09.07.18 19:12:38]
  » mesaj pers

     @doinafil: Și frumoasă... Niște mozaicuri foarte interesante! Aveam de mult timp pe listă această biserică.

     Mulțunesc Doina!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [09.07.18 19:16:30]
  » mesaj pers

     @tata123: Mulțumesc pentru ecou. Păi acest personaj este prezent peste tot. Și-și bagă coada peste tot.

     Toate cele bune!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [21] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2017] Se zărește Torcello. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982500">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982500"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982500">Şterge vot</a></div><span id="v9982500" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982500)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982500Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982500MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2017] Se zărește Torcello.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2017] Am ajuns la Torcello. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982502">Şterge vot</a></div><span id="v9982502" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982502)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982502Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982502MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2017] Am ajuns la Torcello.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2017] Spre Assunta, pe canalul Borgognoni. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982504">Şterge vot</a></div><span id="v9982504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2017] Spre Assunta, pe canalul Borgognoni.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAY-2017] În Torcello, liniște și pace. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982506">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982506"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982506">Şterge vot</a></div><span id="v9982506" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982506)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982506Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982506MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2017] În Torcello, liniște și pace.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2017] Ponte del Diavolo -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982509">Şterge vot</a></div><span id="v9982509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2017] Ponte del Diavolo
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAY-2017] Treptele unei foste locuințe la canal. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982511">Şterge vot</a></div><span id="v9982511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2017] Treptele unei foste locuințe la canal.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2017] Ornamente arheologice. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982514">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982514"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982514">Şterge vot</a></div><span id="v9982514" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982514)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982514Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982514MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2017] Ornamente arheologice.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2017] În curtea unei gospodării din Torcello. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982515">Şterge vot</a></div><span id="v9982515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2017] În curtea unei gospodării din Torcello.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2017] Un spațiu verde, primitor în Torcello. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982518">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982518"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982518">Şterge vot</a></div><span id="v9982518" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982518)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982518Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982518MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2017] Un spațiu verde, primitor în Torcello.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2017] Aici se termină canalul. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982520">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982520"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982520">Şterge vot</a></div><span id="v9982520" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982520)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982520Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982520MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2017] Aici se termină canalul.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2017] Santa Maria dell Assunta. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982521">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982521"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982521">Şterge vot</a></div><span id="v9982521" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982521)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982521Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982521MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2017] Santa Maria dell Assunta.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2017] O ”Crucifiere” la intrarea în Biserică. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982523">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982523"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982523">Şterge vot</a></div><span id="v9982523" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982523)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982523Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982523MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2017] O ”Crucifiere” la intrarea în Biserică.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAY-2017] Bolta altarului stâng. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982526">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982526"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982526">Şterge vot</a></div><span id="v9982526" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982526)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982526Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982526MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2017] Bolta altarului stâng.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAY-2017] Bolta altarului central.Mozaic bizantin, sec VI -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982527">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982527"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982527">Şterge vot</a></div><span id="v9982527" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982527)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982527Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982527MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2017] Bolta altarului central.Mozaic bizantin, sec VI
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2017] O parte din cei 12 Apostoli. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982528">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982528"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982528">Şterge vot</a></div><span id="v9982528" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982528)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982528Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982528MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2017] O parte din cei 12 Apostoli.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAY-2017] Mozaicul de paviment, cel original. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982529">Şterge vot</a></div><span id="v9982529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2017] Mozaicul de paviment, cel original.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2017] Judecata de Apoi -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982530">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982530"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982530">Şterge vot</a></div><span id="v9982530" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982530)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982530Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982530MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2017] Judecata de Apoi
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [MAY-2017] Fostul Baptisteriu. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982531">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982531"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982531">Şterge vot</a></div><span id="v9982531" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982531)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982531Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982531MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2017] Fostul Baptisteriu.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAY-2017] Arrivederci, Assunta! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982532">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982532"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982532">Şterge vot</a></div><span id="v9982532" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982532)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982532Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982532MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAY-2017] Arrivederci, Assunta!
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAY-2017] În curtea unei case. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982533">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982533"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982533">Şterge vot</a></div><span id="v9982533" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982533)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982533Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982533MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2017] În curtea unei case.
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [MAY-2017] Un ”locatar” din Torcello ne spune arrivederci! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av982534">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv982534"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=982534">Şterge vot</a></div><span id="v9982534" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(982534)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f982534Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e982534MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [MAY-2017] Un ”locatar” din Torcello ne spune arrivederci!
  foto mihaelavoicu [08.07.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.119767904282 sec