85412 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sienna

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
15.04.2018
DE
Avatar Rofri
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Braşov
înscris/ă în 18.08.14
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Siena - pas cu pas


  Urmare de aici

  Imediat ce am decis destinația sejurului din primăvara aceasta, Toscana, ne-am gândit că ar fi bine să împărțim cele șase zile măcar între două destinații: Florența ne-o promisesem încă de anul trecut, și oscilam între Pisa, Lucca sau Siena. O cercetare rapidă prin mediul virtual, soldată cu exclamații de încântare la vederea imaginilor, ne-a convins: Siena!

  PLANUL – era să stăm trei zile la Florența, apoi să plecăm pentru încă trei la Siena. Am studiat materialele informative, review-urile, am descărcat hărți și orare ale mijloacelor de transport în comun, am vizionat filmulețe pe Youtube...

  Inițial doream să mergem de la Florența cu trenul dar am aflat că gara din Siena e destul de departe de centrul turistic așa că am ales cealaltă variantă: autobuzul. Cum autogara din Florența se află la doi pași de gară și de hotelul nostru, era totuna. În ziua venirii de la aeroportul din Florența, autobuzul Volainbus ne-a lăsat în autogară, prilej cu care am studiat orarul plecărilor spre Siena. Există două curse care fac legătura între cele două orașe: una rapidă, fără opriri și ocol prin alte orașe: Linea 131R, care circulă zilnic, începând cu 6:30, la intervale de 15-30 de minute (voi posta o poză după orar), și face aproximativ o oră și un sfert până la Siena, pe autostradă. Cealaltă cursă, Linea 131, este una obișnuită, care ocolește puțin, având două opriri: Poggibonsi și Colle di Val d’Elsa. Circulă tot zilnic, începând cu 6:10, cu aceeași frecvență, dar drumul durează mai mult, aproape două ore.

  Urma să plecăm joi, ne-am socotit noi că după ora 11, când trebuia să facem check-out-ul la hotel. Dat fiind faptul că autobuzele circulau des, nu ne-am propus o oră fixă, să nu ne stresăm.

  DRUMUL

  A sosit și ziua de joi, când am spus „la revedere” Florenței, nu cu foarte multă tristețe deoarece ne îndreptam spre o nouă destinație: Siena. După cum plănuisem, nu ne-am grăbit, am luat în tihnă micul dejun, ne-am făcut bagajele, am achitat cazarea și am plecat de la hotel cu puțin înainte de 11 dimineața. În cinci minute am ajuns la autogară, prima cursă, cea rapidă, la 11:10. Autobuzul era pe punctul de a pleca, deja plin, noi trebuia să luăm bilete, așa că am zis să mergem cu următoarea, cea obișnuită, la 11:40. Nu ne grăbeam, cazarea la Siena începea la ora 14. Și apoi, poate că ieșind de pe autostradă, peisajul avea să fie mai frumos. Zis și făcut, am luat bilete de la casă, 7,80 euro de persoană, dus. Până să ne mai învârtim, să luăm o apă, a sosit cursa noastră. Autocarele sunt mari, elegante, încăpătoare, unele chiar cu etaj, foarte curate. Călătoria a fost foarte plăcută, am stat comod și am savurat peisajele toscane luminate de soarele timid dar promițător de primăvară. Sfat: alegeți să stați pe partea stângă la dus, oferă mai multe priveliști frumoase!

  SOSIREA

  Aflasem din cercetările noastre anterioare că autobuzele au cap de linie în Piazza Gramsci, pe care o și identificasem pe hartă, ca să ne orientăm apoi pe unde ajungem la hotel. Cursa a fost foarte punctuală, era 13:15 când am ajuns. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să ne interesăm cum ne întoarcem, mai ales că duminică urma să plecăm și spre țară. În piazza Gramsci, odată ce cobori din autobuz, se văd niște pasaje subterane, acolo este autogara. Am coborât și noi, am întrebat și ni s-a dat un pliant mititel care conținea toate informațiile necesare. Am aflat astfel că duminica și zilele de sărbătoare cursele sunt mai rare. Ca să ajungem în timp util înapoi la Florența și apoi la aeroport aveam o cursă la 9:40, care circulă în fiecare zi.

  ORAȘUL

  Pentru drumul spre hotel, făcusem anterior un traseu pe care, odată puși pe direcția corectă, nu l-am mai urmărit decât uneori pe hartă, pur și simplu ne-am dus cu valul de turiști. Am ajuns imediat în piazza Matteotti, apoi în Piazza Salimbeni, de unde am ajuns pe Via Banchi di Sopra. Aveam cu noi o hartă, și o studiasem înainte, dar la fața locului distanțele au părut mult mai mici. Probabil că „de vină” a fost și impactul uimitor al clădirilor medievale înalte, de cărămidă, atât de apropiate încât străzile par un labirint. Nu știam încotro să ne mai rotim capetele și ce exclamații de încântare să mai scoatem! Am ajuns la Loggia di Mercanzia, apoi pe Via di Cita, Piazza Postierla, numită și „Quattro Cantoni”, deoarece aici se intersectează patru străduțe care duc în cele patru puncte cardinale. Spre sud e Via Stalloreggi, pe care se află hotel „Duomo”, unde aveam cazarea.

  Acestă primă impresie conturată în drumul spre hotel s-a completat apoi cu o multitudine de experiențe și trăiri frumoase. În orele și zilele următoare am descoperit treptat, fără grabă, un oraș superb, labirintic, care, dincolo de atracțiile turistice celebre, ne-a dezvăluit zeci de străduțe fermecătoare, cu case care poartă încă vie memoria unor timpuri de mult apuse, cu cotloane misterioase, cu arce și bolți pline de romantism. Imediat după ce ne-am cazat și ne-am odihnit puțin, am plecat la plimbare. Prima oprire, DOMUL, aflat la câțiva pași de hotel. Ajunși în Piazza dell Duomo, ni s-a înfățișat în toată splendoarea, luminată de soarele amiezii, impresionanta catedrală. Ne-am mulțumit în acea primă zi destinată unui tur de familiarizare, să admirăm exteriorul Domului și împrejurimile. Fațada dantelată, cu garguiele fantastice care par a țâșni din piatra albă a marmurei te fascinează. Impresionantă este și partea neterminată a catedralei, Panorama dal Facciatone, mai ales când vezi turiștii mici, mici în vârful ei. A doua zi am vizitat și Complexul Muzeal, alegând biletul OPA si pass cu 13 euro, care ne-a permis să vizităm interiorul catedralei, Biblioteca Piccolomini, Muzeul, Panorama dal Facciatone, Cripta și Baptisteriul. A fost o experiență minunată, o să las fotografiile să spună mai multe.

  Nu puteam rata Il Campo, celebra piață în formă de scoică, în care ne-am întors mereu și mereu în plimbările noastre. Impactul pe care îl are priveliștea când pătrunzi acolo de pe una din străduțele înguste și întunecoase, este uimitor. Clădirile zvelte și crenelate ale palatelor care înconjoară piața, dominate de elegantul Torre del Mangia, te lasă fără cuvinte.

  Ne-am plimbat de dimineața până seara și am văzut multe clădiri impresionante: Basilica di San Francesco, Palazzo Piccolomini, Palazzo Salimbeni, Palazzo Santucci, Palazzo Spannocchi, Palazzo Tolomei, Basilica di San Domenico, Basilica San Giuseppe. Ne-au plăcut mult și împrejurimile orașului vechi, cărora le-am dedicat aproape o zi întreagă: Forte di Santa Barbara (Fortezza Medicea), aflată la câțiva pași de Biserica San Domenico, sau Parcul campusului universitar de pe Via di Fontanella, de unde se pot admira panorame extraordinare ale Sienei.

  Străzile sunt pline de magazine de suveniruri, mai ales ceramică pictată, foarte frumoasă, librării, ciocolaterii... În afara orașului vechi sunt amenajate parcări mari, dar în centrul istoric nu se circulă decât pe jos, ceea ce e foarte bine.

  ATMOSFERA

  Orașul freamătă de viață, sunt sute de turiști, lume multă așezată pe jos în Il Campo, erau multe grupuri de elevi italieni, probabil aflați în vacanța de Paște, seara oamenii se plimbă pe străduțe, stau la terase, e mereu animație, fără a fi obositor, pentru că impresia de labirint a străzilor o atenuează pe cea de mulțime. E un oraș sigur, fără figuri dubioase, nu am avut incidente. Am asistat și la un moment deosebit, în care tinerii dintr-o contradă se antrenau cu steaguri pentru festivitățile care însoțesc evenimentul cursei Il Palio.

  MÂNCAREA

  Nu ne-a fost tocmai ușor să alegem unde să mâncăm. E bine de știut că în centrul istoric la Sienei toate restaurantele sunt închise între orele 15-19, cu excepția celor din Piața Il Campo, care au prețurile ceva mai mari. În privința prețurilor la restaurante, nu e aproape nicio diferență față de Florența, între 8 și 14 euro pastele și pizza. Taxa „coperto” e și ea prezentă, menționată pe meniurile afișate afară. Ne-a plăcut ingeniozitatea cu care erau asamblate mici terase pe străduțele în pantă, pe trepte de lemn. O terasă poate fi alcătuită la Siena din două măsuțe scoase în fața restaurantului. Am mâncat în diferite locuri, până și într-un supermarchet din Piața Il Campo, când ni s-a făcut dor de cartofi copți. Cel mai mult ne-a plăcut un restaurant tradițional aflat exact peste drum de hotel. Oricum, sfatul meu e să experimentați micile restaurante tradiționale, chiar dacă au programul acesta cu pauza la prânz (nu știu cum dar exact atunci ni se făcea o foame... !), pentru că au o mâncare delicioasă, nu se compară cu ce oferă restaurantele din Il Campo. Oricum, oferta culinară e extrem de generoasă, sunt zeci de restaurante în centrul vechi, gelaterii, patiserii, tavola calda...

   

  VREMEA

  aprilie ne-a oferit niște zile superbe, însorite, dar am constatat că pe străduțele înguste e mereu umbră din cauza înălțimii clădirilor și dacă adie puțin vântul se face un curent foarte rece. Dar cum ieși din labirint, la soare, se face brusc foarte cald. Seara, de asemenea e cam răcoare.

   

  În concluzie, experiența vizitării Sienei ne-a lăsat fermecați și cu dorința de a reveni în acest oraș medieval care respiră încă atmosfera acelor vremuri, pentru că, e clar, mai sunt multe de văzut.

  ---
  Impresii încărcate de Rofri in 15.04.2018 18:19:36

  Validat / Publicat: 15.04.18 20:57:45


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 2584


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Rofri); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35800 PMA (din 26 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Rofri? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Rofri
  [15.04.18 19:59:09]
  » mesaj pers

     Rog pe webmaster să accentueze cu bold subtitlurile, așa am făcut și eu dar la copierea din document pe sait, nu mai apar boldite. Mulțumesc.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
  [15.04.18 21:24:32]
  » mesaj pers

     @Rofri: Cu foarte mare plăcere am citit reviewul și am văzut pozele. Siena mi-a plăcut enorm

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rofri
  [15.04.18 21:28:00]
  » mesaj pers

     @Carmen Ion: Mulțumesc! La fel am citit și eu cu mare interes articolele dvs., care mi-au fost de mare folos!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [16.04.18 06:22:14]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

     -

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [39] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2018] In drum spre Siena -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958601">Şterge vot</a></div><span id="v9958601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2018] In drum spre Siena
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2018] Hotel Duomo, unde ne-am cazat -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958602">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958602"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958602">Şterge vot</a></div><span id="v9958602" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958602)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958602Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958602MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2018] Hotel Duomo, unde ne-am cazat
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2018] La plimbare prin labirintul de străduțe -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958603">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958603"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958603">Şterge vot</a></div><span id="v9958603" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958603)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958603Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958603MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2018] La plimbare prin labirintul de străduțe
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2018] Domul luminat de soarele amiezei -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958604">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958604"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958604">Şterge vot</a></div><span id="v9958604" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958604)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958604Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958604MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2018] Domul luminat de soarele amiezei
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2018] Fațada dantelată a Domului și Turnul -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958605">Şterge vot</a></div><span id="v9958605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2018] Fațada dantelată a Domului și Turnul
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2018] Panorama dal Facciatone - și noi am fost acolo, sus! -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958606">Şterge vot</a></div><span id="v9958606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2018] Panorama dal Facciatone - și noi am fost acolo, sus!
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2018] Ieșim din labirint: Il Campo! -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958607">Şterge vot</a></div><span id="v9958607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2018] Ieșim din labirint: Il Campo!
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2018] Palatele din Il Campo -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958608">Şterge vot</a></div><span id="v9958608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2018] Palatele din Il Campo
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2018] Torre del Mangia -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958609">Şterge vot</a></div><span id="v9958609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2018] Torre del Mangia
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2018] Piazza Salimbeni -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958612">Şterge vot</a></div><span id="v9958612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2018] Piazza Salimbeni
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [APR-2018] Detaliu religios pe fațada unei case -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958614">Şterge vot</a></div><span id="v9958614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2018] Detaliu religios pe fațada unei case
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2018] Loggia di Mercanzia -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958617">Şterge vot</a></div><span id="v9958617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2018] Loggia di Mercanzia
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2018] Muzeo dell opera, din cadrul Domului -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958618">Şterge vot</a></div><span id="v9958618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2018] Muzeo dell opera, din cadrul Domului
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [APR-2018] Manuscrise cu partituri muzicale -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958621">Şterge vot</a></div><span id="v9958621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2018] Manuscrise cu partituri muzicale
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [APR-2018] Obiecte valoroase: cărți, vestimentație, relicvarii -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958623">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958623"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958623">Şterge vot</a></div><span id="v9958623" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958623)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958623Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958623MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2018] Obiecte valoroase: cărți, vestimentație, relicvarii
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [APR-2018] Încăpere unde sunt expuse hainele papilor -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958626">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958626"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958626">Şterge vot</a></div><span id="v9958626" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958626)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958626Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958626MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2018] Încăpere unde sunt expuse hainele papilor
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [APR-2018] Panoramă de la Facciatone asupra pieței Il Campo -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958628">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958628"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958628">Şterge vot</a></div><span id="v9958628" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958628)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958628Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958628MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2018] Panoramă de la Facciatone asupra pieței Il Campo
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2018] Interiorul grandios al Domului -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958630">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958630"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958630">Şterge vot</a></div><span id="v9958630" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958630)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958630Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958630MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2018] Interiorul grandios al Domului
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [APR-2018] Interiorul Domului - nava centrală -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958632">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958632"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958632">Şterge vot</a></div><span id="v9958632" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958632)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958632Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958632MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2018] Interiorul Domului - nava centrală
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [APR-2018] Biblioteca Piccolomini -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958634">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958634"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958634">Şterge vot</a></div><span id="v9958634" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958634)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958634Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958634MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2018] Biblioteca Piccolomini
  foto Rofri [15.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [APR-2018] Biserica San Giuseppe -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 15.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958636">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958636"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958636">Şterge vot</a></div><span id="v9958636" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958636)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958636Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958636MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [APR-2018] Biserica San Giuseppe
  foto Rofri [15.04.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [39] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.116647005081 sec