ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.11.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2012
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
75.50%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 6 MIN

    Seniori romani in excursie la San Remo

    TIPĂREȘTE

    Hotelul Castellaro Golf Club este amplasat la 35 km de Nisa si 15 km de San Remo. Este un resort de lux de patru stele, cu o suprafata de 20 ha. in care se gaseste hotelul propriuzis cu 64 de camere si mai multe vile cu 120 de apartamente de vacanta cu una sau doua camere.

    Resortul mai contine un teren de golf, altul de tenis, o piscina exterioara enorma, un centru spa cu piscina, gym, sala pentru masaj, pentru meditatie cu pietre zen, sauna, baie turceasca. Unele din aceste facilitatI ca si accesul la internet erau gratuite. Nu au interesat pe nimeni din grup, pe noi nici atat, pentru ca venisem sa vizitam Coasta de Azur si Riviera ligurica iar programul excursiei era foarte incarcat.

    Exista si un centru de conferinte, o sala de banchete si trei restaurante.

    Accesul la hotel era insa foarte dificil. Ultimii kilometri ai drumului pana la hotel mi-au dat emotii. Soseaua era foarte ingusta, cu cateva serpentine in ac, asa incat Giacomo, soferul autocarului facea o adevarata cascadorie ca sa poata urca. Daca pe distanta de 5-6 km. intalnea o masina mica venind din sens opus, aceasta se facea una cu parapetul de stanca ca sa-l lase pe Giacomo sa treaca. Nu ni s-a intamplat cat am urcat si coborat zilnic sa intalnim un alt autocar, nici nu vreau sa ma gandesc. Mergeam pe o cornisa si jos in vale la o diferenta de nivel de vreo suta de metri se vedeau luminitele locuintelor, campanilele bisericilor iluminate cu faruri si un sir nesfarsit de licurici care alergau zglobii pe autosrazile suspendate pe viaducte. Hotelul este amplasat pe o coama a Alpilor Maritimi la vreo 6 km de Mediterana.

    Camera corespundea standardului de patru stele, avea balcon si era dotata cu mobilier modern, cadita de baie, plasma si minifrigider. Acesta din urma mi s-a dovedit foarte util si am sa scriu mai departe de ce. La TV a fost singura locatie din cate am vizitat in tari straine in care se prindea Romania International; programul era impastat cu filme mobilizatoare din anii ’70 (pacat de actori!) la care ma simteam ca la invatamantul politic de pe vremuri si emisiuni folclorice cu cantareti plecati de mult timp in stratosfera, redifuzari si reluari la redifuzari.

    La asemenea pretentii de resort de patru stele serviciul la camera lasa de dorit: cosurile se goleau la doua zile si tot atunci se schimbau prosoapele. Sapunelul microscopic si samponul se inlocuiau cand erau pe terminate iar hartia igienica era doar cu doua straturi. Am dormit sapte nopti in acelas asternut, nu ca acasa l-asi schimba mai des dar e vorba de standard de patru stele, de o camera care nesponsorizata ar fi costat in extrasezon 110 eu/ noapte.

    Plecasem cu o excursie de sapte nopti pentru seniori si pretul platit de noi era de 380 eu incluzand avion, taxe aeroport, transfer, cazare hotel patru stele, demipensiune cu un pahar de vin si doua excursii panoramice gratuite.

    Pretul era atat de scazut pentru ca statele UE cofinanteaza pentru seniori in sezonul rece ( octombrie-aprilie) excursii in diverse destinatii. Personalul hotelier nu intra in somaj iar pensionarii au posibilitatea sa vada lumea.

    Dimineata plecarea era la opt sau opt jumatate in functie de distanta pe care o aveam de parcurs.

    Meniul de dimineata era simplut dar proaspat si te satura: sunca si mezeluri cam sintetice, cascaval, gemuri, iaurt, lapte, cafea, croissant cu o urma de umplutura, ce vrei, nu eram in Spania, Cipru sau Creta in care se rupea bufetul de cat de incarcat era cu bunatati. Inafara de programul turistic absolut de exceptie despre care am sa va povestesc altadata pe indelete, prin contrast, ce mi-a ramas din aceasta excursie a fost cina. Un adevarat ritual in care cu toate insistentele noastre nu se admitea nicio abatere. In fiecare seara ne asezam la coada si ne autoserveam de la bufet cu o farfurie in care amestecam singuri varza alba, varza rosie si morcov ras cu ulei, otet si sare. Ne asezam la mese de 12 persoane si mancam, apoi asteptam sa vina chelnerita sa ne stranga farfuriile, iar asteptam sa ne serveasca felul doi, invariabil paste, apoi asteptam sa stranga farfuriile, sa aduca bucatica de carne zisa friptura de 2x3 cm, sa stranga farfuriile si ca final apoteotic sa ne cheme la bufet sa ne luam marul sau tarta. Tot acest ritual dura neabatut doua ore jumatate. Vinul era bun. Intr-o sala cu 100 de turisti serveau doar doua chelnerite, din care una romanca, vai de mama ei! Alergau dintr-o parte in alta ca niste sfarleze cu trei farfurii in mana pentru ca nu aveau carucior de servit. Dupa ce trei zile am mancat paste si iar paste, pierzand timpul de la opt la zece jumatate seara si fiindu-mi teama de kilogramele ce se vor depune din paste, am renuntat sa ma mai prezint la masa. Atunci a intrat in functie minibarul in care tineam ceva sunca si iaurt cumparate pe traseu.

    Hotelul era izolat de absolut orice si singurul autobuz care deservea de doua ori pe zi satul vecin avea statia la distanta de un kilometru in panta. Parcarea era insa destul de aglomerata. Oameni saturati de viata trepidanta din orase stateau la vile si jucau golf.

    Ce sa va mai spun? Cu tot luxul, investitia mare si risipa de spatiu nu va recomand aceasta locatie pentru turism individual decat daca ati vrea sa va odihniti, sa jucati tenis sau golf sau sa meditati cu pietre zen. Senzatia mea este ca din 400 eu perceputi toti au incercat sa scoata maximum de profit pe spatele nostru incepand cu patronul hotelului, firma de turism din Italia si cea de la noi. Sau poate pentru ca fiind romani eram tratati ca si cetateni de categoria a doua?

    Pentru ca in prima seara ne cazase foarte tarziu, a doua zi am mers pe jos spre singurul sat care se vedea pe o coama de cateva sute de metri inaltime. Este vorba de Castellaro care este un sat tipic liguric, incremenit parca in Evul Mediu si in care numai zgomotul cate unui scuter pe caldaramul denivelat ne aducea aminte de prezent. Am mers pe jos cativa kilometri de la hotel pe un drum in care panta iti taia rasuflarea. La urcus te opreai sa se potoleasca inima pe care o simteai batand pana in gat si in ast rastimp admirai peisajul superb iar la coborat febra picioarelor disparea cand privirea cauta sa strapunga orizontul pana spre mare.

    Pe coastele Alpilor Maritimi satele sunt construite fie in sistem “cuib de vulturi” ca cel despre care va scriu si care e cocotat pe o coama de munte, fie “stup de albine”, dealungul unei cornise.

    Povestea satulul incepe in sec. XII cu constructia unui castel cu ziduri de piatra ale caror urme se mai vad si azi. In sec. XVI un pescar a fost luat prizonier de piratii sarazini si deportat in insula Lampedusa (nu are nicio legatura cu Ghepardul). Dupa 30 de ani prizonierul reusi sa fuga, traversa Mediterana intr-o barcuta improvizata si ghidat de o iconita a Fecioarei Maria debarca pe coasta ligurica. Drept multumire pentru salvarea sa miraculoasa, incepu ridicarea bisericii Sfintei Fecioare din Lampedusa.

    Ulitele satului sunt foarte inguste si intunecoase, despartite de bolti zidite si pavate cu piatra neregulata. Locuintele sunt inghesuite una intr-alta, au un singur etaj si in ele se intra direct din strada. Amprenta timpului pare definitiva, nu exista tencuiala refacuta sau casa revopsita cu exceptia a doua vile somptuoase, bine intretinute, construite la inceputul secolului trecut si in care probabil traisera seniorii locali iar acum au devenit hoteluri.

    In Castellaro functioneaza unul din cele mai vechi orfelinate din Italia. Pe ruinele vechiului Castel s-a ridicat Palazzo del Marchese in curs de restaurare. In apropierea acestuia se afla biserica San Pietro in Vincole de la care se deschide o splendida panorama pana in golf. La carciuma din capul satului, Osteria della Braia, oamenii isi sorb fara graba cafeaua lasand timpul sa treaca in liniste pe langa ei.

    Excursia noastra abia incepuse. Zilele urmatoare am vizitat Sanremo si Genova de pe Riviera ligurica, Torino din Piemont iar pe Coasta de Azur: Menton si Antibes, Nisa si Cannes, Monaco si Montecarlo.


    [fb]
    ---
    Trimis de Michi in 05.11.12 18:19:18
    Validat / Publicat: 05.11.12 19:29:43
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2903 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 In drum spre hotel
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 25 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest review

    1 ecouri scrise, până acum

    Nicu
    [11.11.12 19:19:37]
    »

    @ Michi

    Am vrut sa merg si eu in acest fel de vacanta in acest loc tot in octombrie dar nu am mai gasit locuri.

    Ma incadrez la grupa de virsta seniori si am mai fost cu asa ceva dar in Spania si a iesit f bine, vad ca aici adica San Remo nu a fost prea bine.

    Parca nu imi mai pare rau ca nu am ajuns acolo dupa ce am citit ce ati scris dumneavoastra.

    Dupa multe cautari am luat drumul balcanilor si a iesit ceva interesant.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Nicu

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048904895782471 sec
    ecranul dvs: 1 x 1